HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2021 Salı - 11:02

AK Partili Kaya'dan 'emsal artışı' çıkışı: Soyer isterse dava açmazlar!

Deprem sonrası mağdur olan vatandaşların 'emsal artışı' talebine yönelik odaların 'dava' söylemleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i işaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Neredeyse mahkeme iptal etsin isteği ile yapılmış bir plandır mevcut emsal çalışmaları. Danışıklı dövüş gibi bir şey var. Biz Göztepe Stadı yaparken davayı odalar açıyor belediye açmıyor. Zaten CHP'nin arka bahçeleri... Sayın Soyer dava açmayın dese zaten kırmazlar onu. Biz bunu birçok noktada yaşadık. Arkadaşları, birlikte çalıştıkları kişiler. Çoğu belediye de görevli kişiler" dedi

AK Partili Kaya dan  emsal artışı  çıkışı: Soyer isterse dava açmazlar!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası kent genelinde çok sayıda insan mağdur olmuştu.

Yaşanan felaket sonrası AK Parti ve CHP'li siyasiler arasında 'somut adım' polemiği yaşanırken, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Sonsöz TV'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni deprem sonrası 'somut' bir çalışma yapmadığını iddia etti.

BÜYÜKŞEHİR NE YAPTI?
Deprem sonrasında emsal artışı AK Parti grubunun önemli bir çalışma yürüttüğünü ancak Mecliste reddedildiğini belirten Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir şey yapmadığını iddia ederek, "Bizim arkadaşlarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde çok iyi önerge verdiler. Bu eğerki geçmiş olsa... Bir hukukçu olarak söylüyorum, çok iyi bir öneri verdiler. Ancak bunun Cumhur İttifakı'ndan geliyor diye reddetti Sayın Soyer. Bunun hukuki anlamda ne olur bilemeyiz. Özellikle depremzede vatandaşlarla yaptığımız toplantıda gördük ki vatandaşlar muhatap arıyorlar. Büyükşehir'in muhatap mekanizmasının olunmadığı görüldü. Derneğin de depremzedelerin de ne mutlu olduğu şey bizim konutları yaparken, bizi müteahhitler ile karşı karşıya bırakmayacak bir mekanizma var dedi. Bakanımız talebi haklı bularak elini taşın altına sokacağını belitti. Büyükşehir'in hala yapma olanağı var. Bir şirket kurulur inşaatların yapılması için. Sayın Soyer'in de bakış açısı A'dan Z'ye olmayan bir kredi. Böyle bir kredi yok. İki resmi kurum arasındaki yazışma resmi olur. Siz kahve toplantısı gibi gidip biriyle görüştüm diye bir şey yok. Dünya Bankası yetkililer gündemimizde böyle bir kredi yok diyor. Soyer'in de AK Parti İl Binası önünde yaptığı açıklamada da böyle bir kredi olmadığını söyledi. Soyer yine beceriksizliği üzerinde mazeret oluşturma peşinde. Bakanlık bu işin içine girince kredi konusundaki değerlendirme ortadan kalkmış oluyor. Bakanlığın zaten finansal açıdan değerlendirmesi var. Genel Müdürlük ile ilgili, bu işin içine girip çözümü var. Emsal artışı konusu mutlaka İzmir'in geneline önergemiz çerçevesinde yansıması lazım. Biz bunu siyaset üstü mesele olarak tuttuğumuzu ifade ediyoruz. Bir yıldır tek iş yapan biziz. Yaptığımız konutları görüyorsunuz. Hem proje alanları içinde hem de rezerv alanda çalışmalar yürüyor. 1 yılın içinde biz bunları yaptık. Büyükşehir ne yaptı?" diye konuştu.

DAHA 21 PARKIN OYUNCAKLARINI TAKAMADILAR
Kent genelinde 21 parkın depremden sonra oluşan yoğunluklardan kaynaklı hasar aldığını ancak 1 yıldır tamir ettirilemediğini belirtirken, "Depremde 21 park etkilendi. O parktaki oyuncakları koyamadılar daha. 1 yılda koyamaz mısınız ya… Daha 21 parkın oyuncaklarını takamadılar. Arada bu kadar büyük farklar var. Artık İzmirli bun görür ve yutmuyor. İddialı şekilde diyorum, Uzundere de Soyer'in belediye başkanlığı bitmiştir. İzmirli hesap soruyor. Sadece partisel bazlı oy verme alışkanlığı ile gitmiyor. Artık sorguluyor ve diyor ki CHP mazeret üretiyor AK Parti yapıyor…" ifadelerini kullandı.

SOYER DAVA AÇMAYIN DESE ZATEN KIRMAZLAR
Emsal artışı konusunda meslek odalarının 'dava açarız' sözleri içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni işaret eden Kaya, "Arkadaşlarımız çok çalıştı. Biz CHP gibi yapmıyoruz. Detaylı bir araştırma ve çalışma yapıyoruz. Neredeyse mahkeme iptal etsin isteği ile yapılmış bir plandır mevcut emsal çalışmaları. Danışıklı dövüş gibi bir şey var. Biz Göztepe Stadı yaparken davayı odalar açıyor belediye açmıyor. Zaten CHP'nin arka bahçeleri... Sayın Soyer dava açmayın dese zaten kırmazlar onu. Biz bunu birçok noktada yaşadık.  Arkadaşları, birlikte çalıştıkları kişiler. Çoğu belediye de görevli kişiler. Benim gördüğüm, bizim önergemizin kabul edilmeyerek, kağıt üzerinde bir şey hazırlayıp geçirmek hem hazırlıksız bir çalışma hem de danışıklı dövüş gibi" dedi.

İZMİR'İN ULAŞIM MASTER PLANI YOK!
İzmir'deki trafik için Soyer'in 'pandemi' konusunu söylemesini eleştiren Kaya, Soyer'e rakamlarla yanıt verirken, "İzmir'de trafik rakamları patlayınca Soyer bir açıklama yapmıştır. İzmir'deki trafiğin nedeni nedir diye sorulduğunda 'salgından dolayı toplu taşıma kullanılmıyor, kendi araçları ile yolculuk yapıyor' dedi. Geçen yine Sayın Soyer'in açıklaması oldu, 'Toplu taşımada 1 milyon 600 bine geldik' diye.  Zaten en yoğun zamanında 1 milyon 80 bindi. Peki İzmir'de trafik bitti mi? Hayır. Aynı şekilde devam ediyor. Bu tip yaklaşımı artık İzmirli çözdü. Burada yapılmayan yatırım, planlama çalışmasını CHP tarafından yapılmadığını İzmirli görüyor. İzmir'in  ulaşım master planı yok. Böyle bir şey olabilir mi? Belde belediyeleri bile yapmış, ancak İzmir'de yok.  En son da Emniyet çözsün dedi. Şimdi de işi Emniyet'in üzerine attılar. Bu da Azizi Bey'in numarasıydı. Kılıçdaroğlu'na meseleler bundan gitmiyordu. Aziz bey bu işi biliyordu tutuyordu konuyu. Ben gittiğimde bakıyorum trafik polisi kavşak ağzında açılıyor ancak vatandaş diyor ki büyükşehir belediye başkanı emniyetten kaynaklı diyor. Diyorum ki çalışıyorlar a çalışıyorlarmış diyorlar. İzmir'de tek çalışan emniyet. Emniyet sahadan çekilse 30 dakika da İzmir kilitlenir. Çözüm yollarından biri ikinci çevre yolu. Soyer buna karşıydı. Ancak bundan karşıtlığını çekmiş durumda. En çok rahatlatan körfez geçiş projesiydi. Ancak ÇED mahkeme iptal etti" dedi.

 
Dedektif gibi iz sürdü, hırsız komşusu çıktı!
 
CHP’li Sındır: Enkaz devralsak da Türk tarımını yeniden ayağa kaldıracağız!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 26 Ekim 2021 Salı 21:05

Mahmut; git bi sade kahve iç de kendine gel, düşünmekten kafan çok yorulmuş belli.

Yorumu oyla      3      4  
ERKAN 26 Ekim 2021 Salı 16:38

Aslında AKP sözcüleri, mv leri her demeç verdiğinde odaları hedef alarak, odaları kışkırtıyorlar. Çözümsüzlük onların eseri... Ne kadar geç çözülürse o kadar mutlu olacaklar.

Yorumu oyla      4      4  
izmirli 26 Ekim 2021 Salı 16:03

ülke kilit ülke.. kilitleyen de belli...

Yorumu oyla      3      3  
Deprem vergileri ne oldu? 26 Ekim 2021 Salı 15:10

Burası bir hukuk devleti değil mi? Aykırı işler mi yapılıyor da dava açılmasından korkuluyor? Bakanlık emsal artışı olmadan sorunu çözemiyor mu?

Yorumu oyla      4      3  
T.C. Vatandaşı 26 Ekim 2021 Salı 12:46

Sayın KAYA'nın TMMOB ve Bağlı Odalar için söylediklerini, İzmir'de ki bazı odaların ve bu odaların yönetim kurulu üyelerinin bir değil en az on defa okuması gerekiyor. Kusura bakmayın ama üzülerek söylemeliyim ki maalesef gelinen nokta bu. NOKTA

Yorumu oyla      8      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den dış politika yorumu: Ruh hastalığı!
10 büyükelçi kriziyle ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ...
Kaya’nın hedefinde, CHP Lideri vardı: Kılıçdaroğlu İzmir’e bir daha gelmez!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Kılıçdaroğlu nereye gitse, ...
Kabine toplandı: Gündemin ana maddesi 10 büyükelçi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
 
Şentop'tan 10 büyükelçi mesajı: Terbiyesizce!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala'ya ilişkin ...
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe'de ...
MHP'li Osmanağaoğlu muhtarlarla buluşuyor
MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Mahalle ...
 
CHP'li Torun'dan TBB çıkışı: Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız!
Türkiye Belediyeler Birliği’nin ‘Cumhur İttifakı Belediyeler Birliği’ne ...
CHP'li Arslan sordu: Bakanlığına ait kaç bina depreme dayanıklı?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir ve Türkiye genelinde alınan ...
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, gençlerle buluştu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DEVA Partisi Gençlik Politikalarından ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva