HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2020 Cumartesi - 14:24

AK Partili Kaya’dan çöp tesisi salvosu: Eşi bile oy vermezdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Seçim döneminde bu projeden bahsetmeyenler şimdi çöp tesisini övüyor. Başta ilçe belediye başkanının eşi ve kayınvalidesi bilse kendisine oy vermezdi” dedi.

AK Partili Kaya’dan çöp tesisi salvosu: Eşi bile oy vermezdi!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Çakaltepe ve Gölova Mevkii’nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisiyle ilgili tartışmalı süreç devam ediyor. Büyükşehir’in yapım ihalesine çıktığı fakat ÇED süreci henüz başlamayan tesise birçok kesimden tepki gelmişti.  Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ön tahsis izni alınan bir yerde yapılması düşünülen çöp tesisine Buca, Karabağlar, Gaziemir, Menderes, Balçova ve Narlıdere ilçelerinin evsel atıklarının taşınması planlanıyor.

Projeye karşı daha önce de açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya köylülerle buluştu. Çakaltepe ve Gölova’yı ziyaret eden Kaya’ya AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı, eski Belediye Başkanı Bülent Soylu ve partililer eşlik etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kahvehane toplantısında konuşan Kaya, CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a yüklendi.

Kaya, “Köylünün, vatandaşın, seçmenin hakkını koruması gereken belediye başkanı taşıdığı ünvanın hakkını veremiyor. Reis dediğin bulunduğu yerin çıkarlarını korur, ona göre davranır.  Belediye başkanı, bu tesisi yapmayı düşünen Büyükşehir’deki toplantıya katılmıyor. Tunç Soyer ilçeye ziyarete geldiğinde karşı çıkmıyor. Sonra da buralara gelip projenin faydalarını anlatmaya çalışıyor. Peki soruyorum; yerel seçimde seçim vaatleri arasında çöp tesisi yapmak var mıydı? Eğer böyle bir tesis projesi yapmak yapılacaklar listesinde olsaydı vatandaş oy verir miydi? Kesinlikle seçmez, oy vermezdi. En başta belediye başkanına oyu kendi kayınvalidesinin yaşadığı Çakaltepe ve Gölova halkı karşı çıkardı. Bu belediye başkanına kayınvalidesi ve eşi de oy vermezdi” dedi.

BURALAR SAHİPSİZ DEĞİLDİR
Menderes’e beş yıl önce de böyle bir projenin getirilmeye çalışıldığını anlatan Kayalar, AK Partili eski Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun girişimleri sayesinde engellendiğini vurguladı. AK Parti teşkilatının süreci yakından takip ettiğini belirten Kaya, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin halkın yararına olmayan bir işin altına asla imza atmayacağını söyledi. Kaya, “Menderes kentin giriş noktasıdır. Ayrıca tarım havzasıdır. Ve kentin su kaynaklarının bulunduğu bir yerdir. Üç sebepten buraya tesis  yapılamaz. Kafalarına uygun yerel yöneticileri bulan Büyükşehir burada başka işler karıştırıyor. Herkes dikkatli olsun. Buraları sahipsiz bırakmayın. Biz sizin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

AYNI NOKTADAYIZ
Öte yandan toplantıya katılan AK Parti İlçe Başkanı Artcı da, “Gölova mahallemizde yapılması istenen fakat tüm itirazlara karşın halkın sesine kulak tıkayan Menderes Belediye Başkanı Kayalar’ın anlamsız ve tutarsız yaklaşımlarına rağmen apar topar ihalesine çıkılan çöp bertaraf tesisine karşı hemşehrilerimizin yanlarındayız. İlk günden beri nasıl ki İzmir' in incisi Menderesimizin bu proje için uygun olmadığını söylediysek, bugün de aynı duruşu sergiledik. Bu sebeple ilk günden itibaren canla başla mücadele eden, elini taşın altına koymaktan çekinmeyen tüm sivil toplum kuruluşlarının kıymetli başkan ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 
Cinayeti SIM kart çözdü: 6 tutuklama!
 
İzmir’in başkanları Menderes’te toplandı: Neler konuşuldu?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asım 16 Şubat 2020 Pazar 11:57

Hadi yine iyisiniz,kendinizi avutacak bir konu buldunuz, toplayabileceğiniz adam- oy varsa, fırsatı değerlendirin...

Yorumu oyla      3      3  
sezo 15 Şubat 2020 Cumartesi 17:53

şeyi anlamıyorum . şimdi menderes ve torbalıya bir yatırım yapılacaksa buralar sanayi bölgesi oluyor. çöp berteraf tesisi yapılacaksa izmirin incisi oluyor. nasıl oluyor?

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 15 Şubat 2020 Cumartesi 16:22

Nereye yapılırsa uygun olur onu belirtseydi çok iyi olurdu ?

Yorumu oyla      3      3  
Serdar 15 Şubat 2020 Cumartesi 15:49

Evet İzmirliler Menderes te çöp tesisi istemiyor, bu böyle bilinsin, çok istiyorlarsa merkez ilçelerde yapılsın çöp tesisi

Yorumu oyla      2      4  
Gürkan 15 Şubat 2020 Cumartesi 14:43

İstemezük

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP kongresinde arbede çıktı!
Şanlıurfa’da CHP İl Başkanlığı kongresinde çıkan tartışma, yumruklu kavgaya ...
İtfaiyecilerin beklediği kanun teklifi Meclis’e geliyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in, itfaiyeciliğin ...
CHP’li Sındır: Devlet sorumluluktan kaçamaz
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İmar Kanunu'nda değişiklikler ...
 
Soyer ve belediye başkanlarından Yücel'e kutlama ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP'li ilçe belediye başkanlarının ...
'Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmadı'
Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Şimdiye ...
Kılıçdaroğlu'dan hükümete 'EYT' eleştirisi!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, EYT'liler üzerinden hükümeti eleştirdi, "Daha ...
 
CHP'li Beko'dan TBMM'de 'ilaç' tepkisi
Son günlerde ilaç firmalarının zam beklentisi nedeniyle depolara ilaç ...
'Dün Çanakkale bugün Keşmir, hiçbir farkı yok'
Pakistan Parlamentosu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pakistan'da ...
Tayfun MARO yazdı... İzmirli olmak
Tayfun MARO yazdı... İzmirli olmak
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva