HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2021 Salı - 09:37

AK Partili Kaya’dan Büyükşehir’e eleştiri: Laf var ama icraat yok!

AK Partili İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de yıkıma yol açan 6,9 büyüklüğündeki depremin arkasından bugüne gelen süreçte, CHP’nin İzmir’deki 25 yıllık özetinin görüldüğünü söyledi. Kaya, “Laf var ama icraat yok” ifadeleriyle Büyükşehir’e tepki göstererek, “Bir yıl içerisinde ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi de iş yapmaz mı?” diye sordu.

AK Partili Kaya’dan Büyükşehir’e eleştiri: Laf var ama icraat yok!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SONSÖZTV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu. Yapar’ın sorularını yanıtlayan Kaya, İzmir gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni sert bir dille eleştirdi. 1 Ekim tarihi itibariyle mecliste yoğun çalışmalara başlayacaklarını belirten Kaya, “Hızlı bir çalışma dönemi başlayacak. Bekleyen meselelere ilişkin yasa teklifleri hazırlanıyor. İnşallah meclisimiz hızlı bir şekilde onaylayacak” dedi.

Meclisin açılmasıyla birlikte gündeme gelmesi beklenen seçim kanunun değişikliğinin, Millet İttifakı cephesi tarafından erken seçim sinyali olarak algılanmasına ilişkin konuşan Kaya, “Sadece bu dönem için değil, geçmiş dönemde bu değişiklikler yapıldığında bu gibi şeyler konuşuldu, bu noktadaki hazırlıklarını büyün siyasi partiler zaten yaptı. Bizim de yapmış olduğumuz bir hazırlık var. Bu noktada meclis gündemi içerisine alıp, mecliste tartışılarak bu noktadaki çalışmalar kısa zaman içerisinde bitecek. Seçim 2023 Haziran’da, değişen bir vaziyet yok. Sahaya indiğimizde de -neredeyse ulaşmadığımız ilçe kalmadı, bu son haftada da hızlandıracağız süreci. Muğla’daki yangınlar dışında İzmir’deydim tamamen- Vatandaşta da böyle bir beklenti yok. Ne hikmetse bu arkadaşlar sürekli böyle bir değerlendirme yapıyorlar. Kendi açılarından ve de bu eski Türkiye’de kalan alışkanlıklardan kaynaklandığını düşünüyorum. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte artık bu işi tam manasıyla seçim dönemlerinde belirlemiş olduk,  hizmet sürelerini belirledik, kuralları koyduk. Başka gündemleri olmadığı için böyle gerçek dışı konularla sürekli ekranlarda kendilerini görmüş oluyoruz” diye konuştu.

CHP DELEGELERİ DE CHP’Lİ BELEDİYEYİ ŞİKAYET ETTİLER
Kaya, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, “Ben aday değilim. Ben başbakanlığa adayım” demesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şu sözleri söyledi:

“Bunların hepsi Türkiye’de tartışıldı. Biz en son referandumla vatandaşlarımıza sunduk ve bize ciddi bir destek verilerek kabul edildi. Ama bu arkadaşların milli irade dertleri olmadığı için, tercihlere saygı duymadıkları için tekrar bu şekil akışa ters yaklaşımlar ortaya koyuyorlar. Cumhurbaşkanlığı sisteminin önemini gördük. Salgın, deprem afetler sistemin önemini ortaya koymuş oldu. Bu arkadaşların gündemiyle vatandaşın gündemi arasından uçurumlar var. Vatandaşın gündeminde seçim yok. Gittiğimiz yerde herkes AK Partili de değil; CHP’li, İYİ Partili de var. Bana bir kişi bile Türkiye seçime gitti. CHP delegeleri de CHP’li belediyeyi şikayet ettiler. İsyan halindeler. Bizim duyduğumuz şikayetlerin hepsi Büyükşehir’in yönetilemediği yönünde. Seçim hakkında hiçbir dönüş almadık.”

SOYER, CHP’LİLERDE SOKAĞA ÇIKACAK HAL BIRAKMADI!
Cumhuriyet Halk Partili Milletvekillerine üzüldüğünü söyleyerek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştiren Kaya, “Arkadaşlara üzülüyorum, İzmir’de sahaya çıkmaları zor. Nereye dokunurlarsa dokunsunlar Tunç Soyer ve CHP’den şikayettir. Laftan başka icraat olmadığı için özellikle son dönem içerisinde bunun 25 yıldır neredeyse bir birikintisi var. Çeyrek yüzyıldır CHP burada varken işte geldiğimiz durum. CHP’li milletvekilleri sahaya inemezler. Hepsi ‘Anadolu illerine gidelim, Karadeniz’e gidelim’ diyorlar, oralarda dolaşıyorlar. Soyer, burada sokağa çıkacak hal bırakmadı bunlarda” dedi.

YEREL YÖNETİM ELİYLE YAPILMIŞ EN UFAK BİR ŞEY YOK!
30 Ekim’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından işleyen sürece ilişkin konuşarak, hükümetin üzerine düşen görevi çok hızlı bir şekilde yaptığını ve binaların Kasım ayına hazır olacağını aktaran Kaya, Büyükşehir ve ilçe belediyesinin henüz hiçbir şey yapamadığını söyledi. Kaya, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“30 Ekim’in üzerinden neredeyse bir yıla yakın bir zaman geçiyor. Burada tüm İzmirli hemşehrilerimizden şuna bakmalarını istiyorum; Ortadaki somut gerçeklere, somut olarak yapılmış olanlara… Bir yıldır CHP’li Soyer, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu sürekli konuşuyorlar. Bir yılın üzerinden gelinmiş zaman içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi yerel yönetim olarak yapılacak ki; biliyorsunuz bu noktadaki çalışmaların büyük kısmı yerel yönetimler eliyle yapılması gereken düzenlemeler. Yapılmış en ufak bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hemen depremden sonra inşaatlarına başlandı, depremden zarar görmüş vatandaşlarımızın bulunduğu özellikle hem depremin yapıldığı yerlerde. O depremde yıkılan binaların olduğu proje alanların da hem de Bayraklı Şehir Hastanesi’nin oradaki rezerv bölgede inşaatlar bugün bitiş noktasına geldi ve kasım ayı içerisinde de inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla birlikte anahtar teslim törenlerini gerçekleştireceğiz.

CHP’Lİ YEREL YÖNETİMLERİN KABAHATLERİ ORTADA
Bir yanda somut yapılan var, bir yanda da asıl işin biliyorsunuz bu deprem gerçeği ile yüz yüze geldik. Bu yaşadığımız felakette tabiî ki burada belediyenin de çok büyük biliyorsunuz mahkemede dosyalar devam ediyor. Bu binaların yapımı, yapımından sonraki şikayetler vesaire bunlar da CHP’li yerel yönetimlerin kabahatleri ortada. O günden bu güne kadar başta CHP Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere laftan başka hiçbir şey yapmadılar. Sadece laf… Gereksiz polemikler, kamuoyunu yanıltıcı bilgiler, gerçek dışı beyanlar… Artık yalan düzeyinde bu iş maalesef gelmiş durumda. CHP’li milletvekillerine hep söyledim. ‘Tunç Soyer’in beyanlarıyla açıklama yapmayın sizi taca çıkartır’ demiştim yine taca çıkardı.”

SOYER, KILIÇDAROĞLU’NU TACA ÇIKARDI!
26 Eylül’de İzmir ziyareti esnasından CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun depremzedelere “Yurt dışından kredi alıyoruz bu binaları yapmak için o krediyi de engelliyorlar” demesi üzerine konuşan Kaya, Soyer’in Kılıçdaroğlu’nu yanlış yönlendirdiğini belirtti. Kaya, “Burada AK Parti İl Başkanlığı’nın önünde ‘imzalanmış bir sözleşme yok’ bunları söyleyen Sayın Soyer. Sayın Kılıçdaroğlu geldiğinde aynı yalan türküsünü tekrar söylüyorlar. Bu doğru bir şey değil. Bu İzmirlilerin hafızasıyla alay etmek. Burada dediğim noktaya geliyoruz. Sayın Soyer’in baştan beri vermiş olduğu yalan yanlış bilgiler hem İzmir’deki CHP milletvekillerini hem de en sonda yine İzmir milletvekili olan Sayın Kılıçdaroğlu’nu taca çıkarmış oldu. Göreceğiz, yakın zamanda Sayın Kılıçdaroğlu’nu Soyer yine yalanlayacak. Geçtiğimiz haftalarda oldu.

SOYER’İN KAFASINDAKİ YAŞAM BAMBAŞKA
Gaziemir’deki kurşun fabrikasıyla ilgili olarak Sayın Murat Bakan ‘Biz Türkiye’yi yönetmeye talibiz gerekirse belediyeye yetki versinler bu işi çözeriz’ dedi. Sayın Soyer ‘bu iş bizi aşar’ dedi. Nasıl Türkiye’yi yönetmek bunları aşarsa o kurşun fabrikasındaki hadise de bunları aşıyor. Sürekli bunları bu noktada taca çıkaran, gerçek dışı – ki bence- Soyer başka bir dünyada yaşıyor. İzmir’deki yaşadığımız sorunlarla Soyer’in kafasındaki yaşam bambaşka. Biz trafikle, kokuyla uğraşıyoruz. İzmir bunları konuşurken Sayın Soyer çiçekler, böcekler… Yok ben Gediz’e gideyim. Sanki İzmir’deki bütün problemleri çözdü de bu noktaya gidiyor. Bu bir yıllık süreçte 25 yıllık CHP belediyelinin özetinin gördük. Laf var ama icraat yok. Bir yıl içerisinde ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi de iş yapmaz mı?” diye sordu.

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
Soyer’in Kılıçdaroğlu’nun talimatı ardından ‘emsal artışı’ konusunu değerlendireceğiz demesine tepki gösteren Kaya, “Kılıçdaroğlu’nun emsal artışı konusunda Soyer demiş ki bu yeni bir şey, bunu bir değerlendireceğiz demiş. Bu konu İzmir’de aylardır konuşulmuyor mu? Bu nasıl insanların aklıyla alay etmedir? Buradan sonuç elde edilmez. Biz ilk günden bari ‘deprem siyaset üstü bir konudur, bu konuda hep birlikte çalışıp beraber değerlendirmesi yapılması lazım’  dedik. Bizim İl Başkanımızla bir araya gelindi. Bizler defalarca toplantılarda bakanlarla Büyükşehir’i bir araya getirdik. O dediklerinin hiçbirini yapmadı, biz de dediklerimizin hepsini somut olarak yaptık. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bizim yaptığımız orada yükseliyor ve Kasım ayı içerisinde anahtarı teslim edeceğiz.  Büyükşehir’in de laftan başka bir şey yapmadığını bu bir yıllık süreç içerisinde gördük. İzmir’in temel problemi bu. Bunlar sadece konuşuyorlar. Sadece polemik üretiyorlar ve bakın bunu siyaset üstü tutalım diyoruz.

BİZ BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK!
AK Parti İl Başkanlığı’nın önünde açıklama yapıyorsun, bir hafta sonra başka açıklama yapıyorsun. Bu çok yazık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yalan söylemez. Biz böyle bir şey görmedik. Geçmişte de büyükşehir belediye başkanları vardı onlarla da böyle yoğun tartışmalar içerisinde bulunduk. Hele İzmirli bir büyükşehir belediye başkanı yalan söylemez. Siyasetçilerin toplumsal sorumlulukları var. Bizim laflarımızdan insanlar sonuçlar çıkarıyor. Orada 75 bine yakın insan orada bekliyor. Bunlar aynı türküyü söyleyip söyleyip duruyorlar. Ortaya da bir icraat çıkarmıyorlar” dedi.

KILIÇDAROĞLU DA SOYER’E GÜVENMİYOR!
Kaya, Kılıçdaroğlu’nun Soyer’e ve İzmir milletvekillerine güvenmediğini, bu sebeple de başka illerin vekillerine talimat verdiğini söyledi. Kaya konuya ilişkin şu sözleri söyledi:

“Daha sonra Kılıçdaroğlu da Soyer’e güvenmiyor ki -orada o kadar İzmir vekilleri açısından da üzüldüm- Kahramanmaraş milletvekiline ‘bu işleri takip et diyor’. Kendisine de güvenmiyor Kılıçdaroğlu, kendisi de İzmir milletvekili. Belki unutuyor olabilir. İzmir’deki konuya ilişkin o Kahramanmaraş milletvekilinin ne ilgisi var. Ne olursa olsun Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı iş bu. Bir yıldır yapmıyor, şimdi işte talimat geldi yapalım ki İzmir’den de Genel Başkan Yardımcısı var, İzmir Milletvekilleri var ama o kadar güvenmiyor ki bunu bir Kahramanmaraş milletvekiline bırakıyor. Aslında İzmir’in temel problemlerinden biri bu. Bunu siyaset üstü tutalım diyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yalan söylemez. Önceki belediye başkanlarıyla da tartışma içinde olduk ama büyükşehir belediye başkanı yalan söylemez. Ama bunlar aynı türküyü söylüyor duruyorlar, icraat çıkarmıyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu da Soyer’e güvenmiyor.

İZMİR’İN ÇOCUKLARINA FIRSAT VERİLMİYOR
Kahramanmaraş milletvekilinin ne işi var. Büyükşehir Belediye’nin yapması lazım. 1 yıldır yapmıyor, talimat geldi yapalım da… Kendine de güvenemiyorlar, takibini de Maraş vekiline bırakıyorlar. İzmir İzmir’den yönetilmiyor, İstanbul ve Ankara’dan gelen kadrolarla yönetiliyor. Sen İzmir’in çocuklarına fırsat vermiyorsun, Sayın Soyer’le İzmir’in tüm kadroları İstanbul ve Ankara’dan gelen kadrolarla doluyor. İzmirliye güvenmiyor bunlar. Gençler diyor ki ‘İzmir’de görev alabilmemiz için başka bir ilden mi olmamız lazım?’ Aziz Bey dönemini ayırıyorum. A’dan Z’ye İzmir’e Ankara’dan, İstanbul’dan müdahale var. Burada bu kadar üniversite var ama İzmir’deki önemli alanı İstanbul’dan bir üniversiteye veriyorlar. İzmirliye güvenmeme sorunu var.”

YEREL YÖNETİMLERİN ELLERİNİ TUTAN MI VARDI?
İzmir’in Cumhurbaşkanlığı’nda bekleyen hiçbir evrakı olmadığına vurgu yapan Kaya, “Sayın Tunç Soyer’in de daha öncesinde söylediği gibi ortada bekleyen bir evrak yok. Sayın Soyer’in AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu konuşmalarda ‘İmzalanmış sözleşme yok henüz’ diyor. Kahve muhabbeti mi yapacağız? Dünya Bankası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi konuşuyor. Sanki bir kahvede konuşuyoruz, arsa için pazarlık yapıyoruz. Bu böyle bir şey midir?  Bunlar kurumsal yapılar. ‘Biz söz aldık’ diyor Soyer ama kimden söz aldın? Bunu bilelim. Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi?  Burada gerçekten İzmir’i seven kim? İcraatlara bakacaksınız. Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutları için 1 yıl içinde bitireceksiniz dedi. Bitirdik mi? Cumhurbaşkanımız talimatları ile TOKİ konutları neredeyse 1 yıl dolmadan bitirdik. İşte İzmir’in sevgisi böyle oluyor. Bunlar da laf çok icraat hiç yok. Ne yaptılar 1 yıldır Allah aşkına? Sayın Kılıçdaroğlu dediği emsal artışı 1 yılda yapılamaz mıydı? Yapılırdı. Bu büyükşehir belediyesinin, ilçe belediyesinin yapacağı iş değil miydi? Yetki kendi ellerinde. Ellerini tutan mı vardı? Karşı duran mı vardı? Çok net; yakışmıyor bu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sn. Tunç Soyer’e yakışmıyor. Olmaz. İzmir Büyük Şehir Belediyesi Başkanı yalan söylemez. Biz ilk defa karşı karşıya kalıyoruz. Geçmişte de Sn. Aziz Kocaoğlu ile çok da sert tartışmalar yaşadık. Ama yeni bir alışkanlık yaşadık Sn. Tunç Soyer’in gelişi ile birlikte haberi yalan.

İMZALANMIŞ BİR SÖZLEŞME YOK!
Kendi lafıyla onun yalanını yalanlıyorum. Öyle diyelim artık. Kendisi diyor ‘İmzalanmış bir sözleşme yok henüz’. Ne zaman AK Parti İl Başkanlığı önünde Kerem Ali Bey ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ile beraber yaptıkları açıklamada. Açıklama burada, basının elinde, herkes bunu görüyor. Ama çıkıyor oradan tekrar mevzuyu açmaya çalışıyor ama imzalanmış bir sözleşme yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Dünya Bankası da kurumsal yapılardır. Bunlar sözle olmaz. Ortada bir sözleşme bir mutabakat yok” dedi.

İZMİR’İN PLANLANMIŞ BİR ALT YAPI ÇALIŞMASI YOK
Kaya, Türkiye’de en çok imarsız alana yapı yapılan yerin İzmir olduğunu vurgulayarak konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’in yapı stokunun yüzde 65’i imarsız alan içerisinde. Böyle bir şehir olabilir mi? Düşünebiliyor musunuz? Sadece yüzde 35 yapılaşma planlı alan içinde. Zaten plan olmadığı için trafik oluyor. Bir şehri planlarken nelere dikkat edersiniz? Burayı kentsel gelişim alanı ilan ediyorum, buraya okullar yapalım dersiniz. Yolları da bu plana göre trafik olmayacak şekilde yaparsanız. Zaten plansız olduğu için bugün İzmir’in altyapı sorunu var. Çünkü neden? Belediyeler sadece ruhsatlı yapılara göre yapılıyor planlarını. Yüzde 65 imarsız alanda olduğu için İzmir’in altyapısı bunu taşımıyor. Buna göre planlanmış bir alt yapı çalışması yok. O nedenle kanalizasyonlar hala körfeze akıyor, Çiğli’deki büyükşehir belediyesinin tesislerindeki koku Büyükşehir’e yayılıyor. Artık ne oluyor, şehir kokuyor, geldiğimiz noktada. Deprem bölgesinde de gördük bunu. İnsanlar plan, emsal artışı istiyor. Aylardır konuşuluyor bu. Bunu yapacak kurum belli, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi. Yapmıyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geldi ‘yapın bunu’ dedi. Sanki yeni bir şey çıkmış gibi bakalım diyor. Biraz daha sallayacak galiba bence. İzmir’in bu plansızlıkla devam edebilme şansı yok.”

İZMİR’İ KEŞKE MUHAFAZA EDEBİLSEYDİN!
Habertürk’te Soyer’in katıldığı programda Fatih Altaylı’nın “İzmir için ‘köhnemiş bir köy’ ifadesini kullanıyorlar. Ama ben muhafaza edilmiş bir köy olarak görüyorum” demesi hakkında konuşan Kaya, “Bir pas attı Tunç Soyer de aynen ‘biz şehri muhafaza ediyoruz’ dedi. 25 yıldır neyi muhafaza ediyorsunuz kardeşim. Şehrin yüzde 65’i kaçak, imarsız alanda. Keşke muhafaza edebilseydin. Keşke muhafaza etseydin depremde bu sorunlarla karşı karşıya kalmayacaktık. Alt yapı sorunları ile karşı karşıya kalmayacaktın. Trafik sorunu ile de karşı karşıya kalmayacaktın. Salmışsın şehri yüzde 65’i imarsız, planlama yapmamışsın oraya. Şu anda CHP’li İzmir belediyelerin Ankara’da bekleyen kentsel dönüşüm dosyası yok. Siyaset iş yapmaktır, icraat üretmektir, vatandaşın da beklentisi bu. Biz hep ne dedik ‘Söz konusu İzmir’se gerisi teferruat’. Başbakan Binali Yıldırım’ın lafıdır. Bu sebeple gittik  Narlıdere Belediyesi ile gittik görüştük. Hızlı bir şekilde toplantı yapıldı. Planlar geçmiş oldu.

Diğer belediyelerimizde de söz konusu böyle, Buca Belediyesi’nin varmış böyle bir hazırlığı o konuda da yardımcı olacağız.   Konak Belediyesi’nin de olursa ona da yardımcı olacağız. Çiğli Belediyesi zaten gidip sürekli konuşuyor. Biz bunlara açığız. Çünkü seçim dönemi değil, şu an hep beraber iş yapmamız lazım, mazeret üretilecek zaman değil. Sn. Soyer gibi mazeret üretilecek dönem değil, eser ortaya konacak dönem. Şu an Gaziemir Aktepe Emrez’in yüzde 1’ine başladılar 9 yılda. 9 yılda yüzde 1’ine başladılar. Yazık günahtır ya. Böyle bir şey olabilir mi? Biz çok net görüyoruz ki; Bayraklı için de bir kent planı hazırlarsın deprem sonrası, uzmanları çağırırsın. DEÜ orada, bu noktada en yetişmiş akademisyenler orada. Siyasi husumetle gitmiyor. İş üretmek gibi derdi yok. Hadi oraya gitmedin başka bir yere gidersin” dedi.

BUGÜN DEDİĞİNİ ERTESİ GÜN İNKAR EDİYOR
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin şehre müthiş bir katkısı olduğunu söyleyen Kaya, Üniversitenin şehrin konularına dahil edilmemesine tepki göstererek “Bugün A’dan Z’ye Türkiye’de ses getirecek çalışmalar yapıyor. Avrupa’da da belirli üniversitelerle iş birliği için önemli adımlar atıyor. Nükhet Hanım’a karşı siyasi bir bakış var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer Güzel Sanatlar Fakültesi hadisesinde iyi hatırlayın’ bu çocuklar burada olmasın’ dedi. Nükhet Hotar da ‘buyurun yapın’ dedi Nükhet Hotar ‘ben bundan mutluluk duyarım’ dedi. Ne oldu sonra Sayın Soyer taca çıktı. Nerede hani, yapsaydın Güzel Sanatlar Fakültesi’ni. Sayın Soyer İzmirlinin hafızasıyla alay ediyor. Bugün dediğini ertesi gün inkar ediyor. Öteki gün başka bir şey diyor. Bununla sürekli karşı karşıya kalıyoruz. Bu İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanına yakışmıyor” diye konuştu.

PLANLAR HAZIR
Karabağlar’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı kentsel dönüşüm planlarına ilişkin konuşan Kaya, “Planımız hazır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılıyor, Poligon’u yeşil alan olarak alanın içerisine ekliyoruz. Geçmişte iki defa planımızı yaptık. Uzundere kısmında 7 defa plan yaptık. Hepsinde de belediyelerin yaptığı itirazlarla sonuca varılamadı. Yeşil alan eksik dediler Poligon’u da ekliyoruz. Emsal kendisinin istediği emsallerden daha düşük; 2.40 emsal. Biz reel bir kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

SOSYAL DEMOKRAT OLSALAR 2 BİN KONUT YAPIN DERLER!
Karabağlar’da TOKİ’nin kurasını yaptığı ancak Karabağlar Belediyesi’nin sürece itirazları sonucunda duraksamaya giren konutlara ilişkin açıklamalarda bulunan Kaya, tasfiye süreci bittiğinde yeniden yapım ihalesi yapılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Son durumda ihale yapıldı, sürece itiraz edildi meşhur CHP’li Karabağlar Belediyesi tarafından. 750 kardeşimiz bu noktada kura çekti. İhale tasfiye işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar ihale yapılacak. Konutlar yapılacak orada. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Bunun hesabını da CHP’li belediye başkanına iletmek lazım. CHP’ye oy verenler vardır içlerinde, işte bakın sonuçları... Dar gelirli vatandaştan ne istersin ya? 31 bin müracaatla oldu bu konutlara. Bunlar, sosyal demokrat olsalar 2 bin konut yapın derler, 750’ye itiraz etmezler. Bir de projeye itiraz ediyor. Çark ettiler, biraz sıkıştılar. Kendi haklı davalarını bu noktada doğru düzgün ifade edip, demokratik tepkilerini de gösterince çark etiler. Bizim meclis üyelerimize ‘Konutları 3-5 kat yapmayın da geniş düzenlemeyle yapmayın da Limontepe’nin planına benzer. Yüksek yapın. Biraz daha alan açılır’ dediler. Yahu açılan alana ne yapılacak. Üniversite alanına taktılar çünkü. Bunlar üniversitenin kaç öğrencisi olduğunu bilmez.

SELVİTOPU KARABAĞLILARIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA YALAN SÖYLEDİ!
Vatandaşlarımıza hak reva görmüyorlar bu konutları. Bunların önerisini kabul etmedik. Çıktı CHP’li Belediye Başkanı Selvitopu, biz böyle bir şey demedik dedi… Yahu dosya verdi ya… Bu kadar rahat nasıl yalan söylüyor? Unutmuş dosyayı verdiğini de. Bizim meclis üyemiz, grup başkan vekilimiz ve grup sözcümüzü çağırıyor, alın diyor ‘dosya’. Böyle olsun, ben de itiraz etmeyeceğim diyor. Nedir yani inat? Yapılmaması aslında. Asıl acı olan, İzmir’in en büyük ilçesinin CHP’li belediye başkanı çıktı, Karabağlıların gözüne baka baka yalan söyledi, ben böyle bir şey demedim dedi. Dosyayı gördü, çıt kesildi. Ses yok. Yalan ortaya çıktı. Belediye başkanı bu kadar kolay yalan söyleyebilir mi? Aynı Büyükşehir Belediye Başkanının örneği Karabağlar’da. Üniversite bu yıl faaliyete başlıyor. İnat da bir murattır dedik, üniversiteyi yaptık. Gönül isterdi ki kardeşlerimiz daha modern yapılarda okusun ama hayırlısı olsun Karabağlar’a. Karabağlar’da olmayan kültürel ve sosyal tesisleri de biz oraya yapacağız. TOKİ de aynı yerde olacak. Bu arkadaşların çoğu gelip bana ben CHP’liyim diyor. Görüyorsun demi CHP’nin yaptığını… Senin bir sıcak yuva sahibi olmanı engelliyor dedim, doğru diyorsunuz engelliyor dedi. İnsanları kandırmaya çalışıyorlar. İnsan bir defa kanar, artık kanmayın. Onlar yapsalar bu tür işlerde siyasi davranırdı. Biz de görüyorsunuz kura yapılıyor, siyasi görüşün önemi yok. Tek şart dar gelirli olmak. Kurada çıkanlarda delegesi var ya CHP’nin, geldi bana… Gittin konuştun mu diyorum, ‘Neye itiraz ettiğini de anlatamıyor’ diyor Selvitopu için delege… Hadise bu.”

İNCİRALTI SORUNUNUN 2022 YILI GÜNDEMİNDE OLMASINI İSTEMİYORUZ
Planlanma bekleyen İnciraltı ve Bahçelerarası bölgesinin son durumuna ilişkin Kaya, “İnciraltı’ndaki plan çalışmaları artık sonda. Çok az sabır” dedi. Planlamanın yeni yıla kalmayacağı temennisinde olduklarını belirten Kaya, “Ufak tefek planlamayla alakalı olmayan teknik bir iki sebeple gecikme oldu ama inşallah gelecek yıla kalmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de görüşü alındı, Balçova Belediyesi’nin de. Herkes görüşlerini ortaya koydu, çok şeffaftı. Sağlık, turizm temalı güzel bir alan İzmirliye kazandırılacak. Herkesin görüşlerini alınarak yürütüldü bu süreç. Tayfun’la da görüşmüştük; vatandaşların taleplerini iletmişti… Az sabır. Şu an seçim yok ortada, biz seçim yokken yaptık. Biz bir seçim için yapsak, 2019’da yapardık ya da öncesinde de yapabilirdik. Az bir sabır. Plan ortaya çıkıyor. 2022’nin gündeminde görülmemesini istiyoruz” dedi.

İzmir’in kronik sorunları içerisinde yapabileceklerini yaptıklarını aktaran Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 2 buçuk yıllık süreçte kalıcı olarak hiçbir şey yapmadığını söyleyerek “Biz bunları uzlaşıyla konuşarak yapıyoruz. Cezaevini de karıştırmaya çalışıyor. Mevcut plan AVM’ymiş, biz onu kaldırmaya çalışıyoruz ya… Konak Belediye Başkanı da Aziz Kocaoğlu’da stat zamanı AVM yaptırmayacağız dediler, stat yapacaktık zaten stat yaptık. Göztepe Gürsel Aksel Stadıyla Alsancak stadı... Aylarca yıllarca bu konu devam etti ve uzattılar da uzattılar, dava açtı durdular. Bakın Alsancak Stadı Cumhurbaşkanımızın katılımıyla inşallah Kasım ayında açılacak. Arada Karşıyaka stadı gitti…” diye konuştu.

KARŞIYAKA’YA YAPILAN HAKSIZLIK
Kaya, “Karşıyaka stadından bence artık bir şey çıkmaz” diyerek, Karşıyaka stadı için artık sürecin bir çıkmaza girdiği tahminin de bulunarak “Hangi somut işi gerçekleştirmiş ki onu yapacak Sayın Soyer? 2 buçuk yılda kalıcı, bina olarak ne yaptı? Şurayı Tunç Soyer yaptı diyebileceğiniz 2 buçuk yılda bir eser var mı? Göztepe bitti, Alsancak bitti ama bizde değil Karşıyaka’ya haksızlık. Karşıyaka’da stat herkesten önce ihaleye çıktı, belediye ruhsat vermedi. Aynısını Göztepe’de yapmışlardı, taraftarın duruşuyla geri adım atıldı. Karşıyaka’da kimse itiraz etmedi. Karşıyaka’da belediyeyle birlikte herkes aynı şeyi düşünüyor. Kimse itiraz etmedi. Belediye dedi ki ruhsatı vermiyorum Karşıyaka yöneticisi neredeyse alkış tutuyordu. Arkadaşlarımız görüştüler, biz çözümden yanayız, çözümsüz kalsın istemiyoruz. Biz İzmir’in kronik problemlerinin hepsi teker teker çözülsün istiyoruz. Bakanlığın yetkisinde bir şey yok. Göztepe’nin Torbalı’daki tesisi içinde hemen çözüyorum demişti, ne oldu? Her şey laf, Soyer’in söylediği... Laf, laf, laf. İcraat sıfır” dedi.

ULAŞIMDA 25 YILDIR CHP’Lİ BELEDİYE NE YAPMIŞ?
Kaya, CHP tarafından hükümete gelen proje eleştirilerine yönelik, “İZBAN’ı kim yaptı ya? Biz yaptık. Binali Yıldırım yaptı. Bugün Aliağa’dan, Selçuk’a kadar biz yaptık. Raylı sistem raylı sistem diyoruz, İzmir’de İZBAN dışında yaylı sistem ne kadar? Kaç kilometre. Balçova Narlıdere’ye doğru anca yüzüyor şehrin içinde. Türkiye’ye örnek proje olsun diye gel dedi Binali Bey, ben burayı yaptım sen de duraklarını yap dedi. Yüzde 50-50 ortak yapıldı örneği yok. Bugün AK Parti olmasa İZBAN’dan söz edemeyecektik. Çevreyolunu biz yaptık. Konak Tüneli’ni de biz yaptık. İkinci Çevreyolunu da yine biz başlatıyoruz. Güzergah belli, ÇED süreci tamamlandıktan sonra başlanacak. Bizim yaptıklarımız belli. Ulaşımda 25 yıldır CHP’li belediye ne yapmış; 3-5 kilometrelik metro hattı sadece. Türkiye’nin en yavaş metro hattı oldu. Başka? Bir plan da yok ortada. İzmir’in 2000’den, 94’ten öncesinden… Yeni bir yol çalışması yok. 30 yıldır İzmir’de açılmış yeni bir yol yok. Bir uçan yol… 4.5 milyonluk şehir, ne yaptın sen? Hep AK Parti yapmış.

TUNÇ SOYER’İN GÜNDEMİ İZMİR’DEN KOPUK!
Şehir içi ulaşım yerel belediyenin işi. Biz bu işe girmiyoruz deseydik ne olurdu? Konak tüneli, çevreyolu olmasa ne olurdu? Yanlış anlaşılmasın, ulaşım yatırımları değil de eğitim yatırımlarını biz daha fazla yapsaydık ne olacaktı? İstanbul, İzmir Otoyolu’nu biz yaptık. 2 buçuk saatte İzmir’e geliyorsunuz. Neredeyse Bornova’dan Konak’a gelinemeyen süre bu. İstanbul’u resmen İzmir’e bağladık. Yoksa eğitim yada başka tesis yapılırdı. Bunlarda laf sadece. Hadi bari planını yap ya. Ulaşım master planı yok İzmir’in. Türkiye’nin kaçıncı Büyükşehir’i konuşuyorsunuz, cevap yok, hazırlık da yok. Umurunda da değil. Onun dünyası farklı, 4.5 milyon İzmirlinin dünyası farklı. Arada bir denk geliyorum, bakıyorum gündemine tamamen İzmir’den kopuk. İzmir’le alakasız işler” ifadelerini kullandı.

‘ÇÖPE EVET, TAŞ OCAĞINA HAYIR’ YOK BÖYLE BİR ŞEY!
Menderes’in Karakuyu ilçesinde bölge halkı tarafından gerçekleştirilen taş ocağı eylemlerine yönelik konuşan Kaya, “Geçtiğimiz günlerde taş ocakları ile ilgili eylem de yapıldı Menderes’te… Vatandaşlarımız merak etmesin 24 saatte çözebileceğimiz bir mesele. Oraya da gideceğim, kim haklı kim haksız, İzmir’e faydalı mı değil mi bir bakacağız ve karar vereceğiz. Bizim tarım ve ormanlarla ilgili hassasiyetimizin binde biri bunlarda olamaz. Olsa zaten çöp tesisini buraya yapmayı hayal bile etmezlerdi. Murat Bakan ve Musa Çam sahada çalışıyorlar. Murat Bey, CHP adına sahada çalışan ender isimlerden… Musa Bey de oralara gidiyor ama baltayı taşa vuruyor. E bir de çöp tesisi için gelin. Taş ocağına biz de karşıyız, herkes karşı. Tarıma zarar verecekse duruş gösterilir. Tarıma zarar vermeyecekse ülke ekonomisine katkı sağlayacaksa değerlendirilebilinir. 2-3 kilometre ilerde çöp tesisi kurulacak. Çöpe evet, taş ocağına hayır. Böyle bir şey yok. Olabilecek bir şey değil” dedi.

TORBALI’DA 3 KATRİLYONLUK YATIRIM
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Menderes’te yapılması planlanan katı atık tesisinin istihdam yaratacağını söylemesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, asıl istihdamın Torbalı’da sağlanacağını belirten Kaya, “Torbalı’da otoyolun kıyısında 64 tane yeni fabrika kurulacak; Mobilya Organize Sanayi Bölgesi. 3 katrilyonluk yatırım. Bunları konuşalım. Var mı böyle bir proje? Çok önemli bir iş gerçekleşti. İşte iş bu. Yapılacak bu. Tarım ovalarına yapılan fabrikalara imar verdi CHP’li belediyeler. İzmir’in her yerinden tarım ovası üzerine imarı, bu arkadaşlar verdi” diye konuştu.

İZMİRLİLER DAHA KONFORLU YAŞASIN DİYE GAYRET EDİYORUZ
Sözlerine “İzmirli hemşerilerimden yapanla yapmayanı ayırt etmeleri gerekiyor” diyerek son veren Kaya, “İzmir’in günden güne zamanı daralıyor. Bugün yaşanılan altyapı sorunları, ortada bir şehir bırakmama noktasına gidiyor. Yapana ve konuşana baksınlar, aradaki fark çok açık. Genel iktidar eliyle yapabileceğim her şeyi yapıyoruz. Şehir hastanesinin süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Buca Seyfi Demirsoy’u da kasımın başına yetiştirmeye çalışıyoruz. İzmirliler daha konforlu yaşasın diye gayret ediyoruz ama bunlar da sadece laf üretim İzmirli hemşerilerimizin aklıyla alay ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 
Sivri: Zaman kaybetmeden reformlar hayata geçirilmeli
 
Dikili Tarım Zirvesi'nde yerini alacak
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 28 Eylül 2021 Salı 12:01

Izmir'de yerel yönetim eliyle yapılmış hiçbir şey yok sözü doğru olmamış. Torbali'ya 3 katrilyonluk yatırım demiş 6 sıfırı at sonra algı yaratmak için tekrar söyleminde kullan.

Yorumu oyla      12      3  
Otogar metro ne oldu? 28 Eylül 2021 Salı 11:42

Bu haberi okuduktan sonra Narlıdere Metro'nun ikinci tünelinin bitiş törenini izledim. Önümüzdeki ayda da Buca'da temel atma olur. Dediği gibi; laf var, icraat yok ama kendilerinde. 2013'de temeli atılan İzmir-Ankara Hızlı Treni nerede? Kaç yılda bitecek? Otogar metro 8 yıldır niye yapılmıyor? 2011'de temeli atılan İzmir Kuzey Ege Limanı nerede? Kruvaziyer limanı nerede? İZBAN 2 dakikaya inecekti; ne zaman? Lojiktik köy yapılacaktı. 10 yıl oldu, niye yapılmadı? TCDD, limanın geliş yoluna kanal açıp, daha büyük gemilerin gelmesini sağlayacak kanal projesi yapacaktı, 10 yıldır niye yapmadı? Liman niye büyütülmedi?

Yorumu oyla      15      3  
İzmir 28 Eylül 2021 Salı 11:11

Ekonomi çökmüş, maliyetler uçmuş, sonra çıkıp biz batırdık Belediye emsal artırsın, kredi bulsun diyorsunuz. Gerçekten bu siyaset değil başka bir şey. İnsanlara bugünler için ödedikleri vergileri geri veremiyorsunuz. Emsal artsınmış, sonra da başka gün çıkar CHP emsali arttırdı kenti yaşanmaz hale getirdi dersiniz.

Yorumu oyla      17      3  
İZMİR YERLİSİ 28 Eylül 2021 Salı 10:52

Devletle ile Belediye yi kıyaslama hareketinizin yanlış olduğunu söyleyen bir tane partiliniz yok mu ???

Yorumu oyla      13      3  
ABY 28 Eylül 2021 Salı 10:39

KARŞIYAKA'NIN MERKEZİNDE BETON İSTEMİYORUZ. Buraya değil Örnekköy e yapın stadı. Şehrin içine göbeğine beton yığmayın. Yine bu alanı amatör branşlar ve halkın spor yapması için organize edin. Tribünlerin altlarına yapacağınız ticari alanlar için bu alana kıymayın. 15.000 kişilik stad Karşıyaka için yeterli değil. Kaf Kaf 1980 lerde 80.000 kişiye maçlar oynadı. Yarın superlig'e çıktığında bu stad yetersiz kalacaktır. Yoksa Karşıyaka yönetiminin superlig'e çıkmak gibi bir vizyonu yok mu? Ayrıca buraya stad yapıldığında bu bölge trafiği çok sıkışacaktır ve bu bölgenin iklimi bile etkilenecektir. Unutmayın beton kütle ısı depolar. Karşıyaka ya kötülük yapmayın. Siyasi nedenlerden dolayı yapmış olmak için stad yapmayın. Önceki dönemki İBB Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu nun önerdiği şekilde Örnekköy'e yapın stadı.

Yorumu oyla      11      3  
T.C. Vatandaşı 28 Eylül 2021 Salı 10:11

İzmir'in iki güzide üniversitesi olan , Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitelerinin başında, AKP'de Millet Vekilliği yapmış akademisyenler bulunuyor. İşte buna üniversitelerde ÇAĞ ATLAMA denir. NOKTA.

Yorumu oyla      12      3  
Oğulcan 28 Eylül 2021 Salı 09:58

Laf var icraat yok? Kendinize bakın önce. İzmir'e verilen sözlere ne oldu? Otogar-Halkapınar metrosu mesela? İzmir Ankara YHT mesela? Körfez tüp geçişi mesela? Sizin, tıpkı Ankara ve İstanbul'da olduğu gibi mecliste engelleyemediğiniz projeler için, bakanlıklar vasıta engellediğiniz işleri saymıyorum bile...

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’ya Güzel Sanatlar Lisesi yolda!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Karşıyaka’ya güzel sanatlar lisesi yapılacağını duyurdu.
6 partiden 5 Ekim'de TBMM'de 'sistem' toplantısı
6 muhalefet partisinin gerçekleştirdiği Parlamenter Sistem toplantısının ...
Cumhurbaşkanı: Sulh hukuk komisyonları kuruyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meclis'imizin iradesine sunacağımız yeni yargı ...
 
AK Partili Kaya’dan ‘belgeli’ plan çıkışı: Bakanlığa yalan söylüyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
AK Partili Dağ: Kılıçdaroğlu ısrarla yalan söylüyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP ...
AK Partili Sürekli'den ‘körfez’ salvosu: Soyer yüzmeye kalkarsa ambulans bekler kendisini!
İzmir körfezinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti İzmir ...
 
CHP İzmir'den iktidara 'eğitim' eleştirisi: Geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye’de ...
Erdoğan: ABD terör örgütlerini desteklememeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine silah desteği verilmemesi gerektiğini ...
İYİ Partili Kırkpınar'dan 'eleştiri' yorumu: Her konuya kafamızı sallayacak değiliz!
İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva