HABERLER>POLİTİKA
30 Temmuz 2021 Cuma - 12:10

AK Partili Kaya'dan Buca çıkarması ve yatırım raporu

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki çalışmalarını Buca ilçesinde sürdürdü. Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Buca Şoförler Odası'nı ziyaret eden, ilçede esnaf ziyaretleri yapan Kaya, Yıldız Mahallesi'nde partisinin mahalle yönetim kurulu toplantısına katıldı. Kaya'nın gündeminde kapatılan Buca Cezaevi, Buca'ya son dönemde yapılan hükümet yatırımları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Yıldız Mahallesi'nde genişletmediği yol ile ilgili vatandaşın yaşadığı sıkıntılar vardı.  

AK Partili Kaya dan Buca çıkarması ve yatırım raporu

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan'ı ziyaretinde konuşan Kaya, kapatılan Buca Cezaevi'nin kaldırılmasının ardından söz konusu alanın AVM olarak değerlendirilmesinin söz konusu olmadığını net bir şekilde ifade etti. Buca Cezaevi'nin kaldırılması konusunda Son Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla sürecin başladığını, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün de bu konuda çok önemli bir duruş göstererek sürece destek verdiğini hatırlatan Kaya, İzmir'in kronik hale gelmiş bir sorununu çözmüş olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Cezaevinin bulunduğu alanın halihazırdaki planının ticari plan olarak göründüğünü açıklayan Kaya, "2002-2003 yıllarında ilçe belediyesi bir plan hazırlamış ve büyükşehir onaylamış. Buranın mevcut planı ticari plan. Bu plana bakıldığında, eğer bakanlık bir plan değişikliği yapmazsa burası bir AVM yapılacak alan olarak görülüyor. Ama biz Buca'dan yükselen sese kulak veriyoruz. Gerek esnafımız, gerek vatandaşımız, gerek yerel yöneticilerimiz buranın AVM olarak kullanılmasını istemiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak planda, buranın AVM'ye ilişkin olan mevcut düzenlemesini kaldıracağız. Buca Cezaevi kaldırılacak dedik, kaldırdık. Şimdi de diyoruz ki, alandaki mevcut AVM planını da kaldıracağız ve burada bir AVM olmayacak. O bölgedeki mevcut dokuya ve sosyal yaşama uygun bir plan hazırlanacak. Belediyenin burada bir pazaryeri ayrılması hususunda bir talebi oldu.  Bu talep değerlendirilecek, bir tahsis yapılması konusunda çalışılacak. Ayrıca Buca'mızın ihtiyacı olan yeşil alanı da buraya kazandıracağız. Hemşehrilerimiz müsterih olsun, burası AVM olmayacak" dedi. 

BUCA'YA YATIRIM YAĞMURU
Buca'ya son dönemde yapılan hükümet yatırımları da anlatan Kaya, ilçeye yeni hastane binası yaptıklarını, 70 ünitelik Diş Hastanesi ve içinde Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, AÇSAP, 112 Acil Müdahale Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü bulunan Sağlık Kampüsü inşa ettiklerini hatırlattı. Buca'nın yeni Hükümet Konağı'na kavuşacağını da belirten Kaya, son bir yılda ilçeye inşaatı tamamlanma aşamasına gelen 9 yeni okul kazandırdıklarını da sözlerine ekledi. 

KARAYOLLARI DEVASA KAVŞAĞI DÜZENLEDİ, BÜYÜKŞEHİR YOLU 5 METRE GENİŞLETEMEDİ
2017 yılında, gerek Bornova-Buca yönünde gerekse Buca-Bornova yönünde trafik akışında sorunlar oluşması sebebiyle Buca Yıldız Mahallesi Kavşağı yapımına karar verildiğini hatırlatan Kaya, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen kavşağın kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldığını ve uzun bir süredir kullanımda olduğunu hatırlattı. Karayolları sorumluluk alanı içerisinde kalan bölgelerde yaptıkları ciddi çalışmalarla İzmir trafiğini rahatlatacak çözümleri ortaya koyduklarını ifade eden Kaya, aynı sorumluluğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde göremediklerini vurguladı. Bunun en büyük örneklerinden birisinin Buca Yıldız Mahallesi Otoban Kavşağı olduğunu söyleyen Kaya, "Biz burada yaptığımız çalışmalarla otobandan Yıldız Mahallemize iniş verdik, trafikte bir rahatlama sağlamak için bunu yaptık. Kavşak tamamlandı hizmete açıldı ama İzmir Büyükşehir Belediyesi kavşağın indiği yerde, kendi sorumluluk alanı içerisindeki yolda ufak bir genişletme çalışmasını yapmadı, yapamadı. Bundan dolayı, burada kavşak inişinde büyük yoğunluk yaşanıyor. Karayolları ekipleri devasa kavşağı düzenledi, İzmir Büyükşehir ise yolu 5 metre genişletemedi. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş bilmezliği, umursamazlığı ve beceriksizliğinin en büyük örneklerinden birisi bu kavşağın önünde yatmaktadır" dedi.

 
Altınordu, Adana Demir'in defansına kanca attı
 
Aydın İtfaiyesi'nden yangınlara jet müdahale
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yangınların 57'sini kontrol altına aldık'
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Aktif olan tüm yangınlarda (yangınların ...
CHP İzmir, şehit ve gazi aileleri ile buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir’de bulunan ...
CHP'li Beko: İktidar ülkeyi cayır cayır yakıyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Türkiye’nin ...
 
Kılıçdaroğlu yangın bölgesine gidiyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, incelemelerde bulunmak üzere orman ...
AK Partili Kaya'dan eleştiri yağmuru: CHP, İzmir’in kokusunu çıkardı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP döneminde İzmir’e ...
Erdoğan, yangın bölgesindeki Bakanlarla görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangını yaşanan bölgede bulunan ...
 
CHP İzmir'de Disiplin Kurulu 'Akdağ' kararını verdi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de olağan İl Disiplin Kurulu toplantısı ...
AK Partili Kaya ‘sabotaj’ dedi ve Soyer’e sordu: İzmir’in uçağı nerede?
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Türkiye’nin birçok noktasında ...
THK uçakları neden müdahale etmiyor? CHP'li iki vekilden önemli açıklamalar
Türkiye'nin birçok yerinden yangın haberleri gelirken Türk Hava Kurumu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva