HABERLER>POLİTİKA
30 Kasım 2016 Çarşamba - 21:51

AK Partili Kaya’da kürsüde HDP’ye yaylım ateşi!

Kaya TBMM oturumunda HDP'nin "Partinin milletvekillerine yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamaların siyasi operasyonlara dönüştüğü" iddiasıyla meclis araştırması istemesiyle ilgili verdiği grup önerisi aleyhine grubu adına konuşma yaptı.

AK Partili Kaya’da kürsüde HDP’ye yaylım ateşi!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya TBMM oturumunda HDP'nin "Partinin milletvekillerine yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamaların siyasi operasyonlara dönüştüğü" iddiasıyla meclis araştırması istemesiyle ilgili verdiği grup önerisi aleyhine grubu adına konuşma yaptı.

İzmir Milletvekili’nin, “Kürtlerin artık sizden tek bir isteği var… O da yakalarından düşmeniz. Yakalarından düşün artık” ifadeleri HDP sıralarında tepki, AK Parti sıralarından ise alkış aldı.

BAZI HDP’Lİ VEKİLLERİN…
Kaya AK Parti hükûmetleri döneminde gerçekleştirilen demokratik hamlelerle Türkiye demokrasisinin geliştiğini ifade ederken şöyle konuştu: Bugün geldiğimiz noktada amacımız hâlâ budur. HDP tarafından verilen grup önerisinde bazı HDP'li milletvekillerin antidemokratik yollarla tutuklandığı, -hatta "rehin" ibaresi kullanılıyor- o yönde propaganda yapıldığı görülmektedir. Önce, bir hususu kesin bir biçimde dile getirmek zorundayız. Duvarında "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir" yazan bu Meclisin çatısı altında her görüş dile getirilebilir, her farklılık ve dünya görüşü bu çatı altında kendisine yer bulmaktadır ve bulacaktır. Fakat bu farklılıkların hepsi Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti devleti merkez alınarak düşünülmek ve ifade edilmek zorundadır. Halkın oylarıyla seçilen ve bu yüce çatı altında görev yapmaya hak kazanmış hiçbir milletvekili, Meclis üyesi bulunmanın tanıdığı hak ve imtiyazları demokrasinin altını oyacak, demokratik yöntemleri itibarsızlaştıracak şekilde kullanamaz. Halk HDP'yi Mecliste görev yapması, Türkiye'nin sorunlarına demokratik zeminde çözüm önerileri getirmesi için oy verdi. Oysa bazı HDP'li vekillerin demokratik yolları kullanarak elde ettikleri konumlarını yasa dışı ve antidemokratik eylemlerle sürdürme hatasına düştüklerini de bu süreç içerisinde hep birlikte gördük…

BİZİM MİLLETVEKİLLERİMİZ GİTTİ
OHAL döneminde amacın FETÖ, PKK ve DEAŞ’la daha etkin mücadele edilmesinin sağlanması olduğunu ifade eden Kaya, “Bu amaçla hem Hükûmetimiz hem de devletimizin diğer kurumları yoğun bir biçimde çalışmalarına devam etmektedir. Evet, 15 Temmuzdaki süreçten sonra FETÖ ile PKK'nın ve DAEŞ'in birbirlerine ne kadar net bir biçimde iç içe girdiklerini ve tek merkezden yönetildiklerini gördük. Evet, her birimiz, burada 20 Mayıs 2016'da, hatırlarsınız, 154 milletvekili arkadaşımızın devam eden dosyalarına yönelik olarak dokunulmazlıklarını Anayasa'mızın 83'üncü maddesine eklediğimiz geçici bir maddeyle kaldırmış olduk. Bu milletvekili arkadaşlarımızdan büyük kısmı -Milliyetçi Hareket Partisi lideri Sayın Devlet Bahçeli de Cumhuriyet Halk Partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da beraber gittiler- ifadelerini verdiler. Ama Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 145'inci maddesi gereğince, hepimiz biliyoruz, artık dokunulmazlık kalktıktan sonra normal bir vatandaşın hukuki durumu neyse milletvekilleri açısından da aynı usul ve yöntem uygulanacaktır ve aynı şekilde, hukuktaki eşitlik ilkesine dayanır bir biçimde CMK 145 gereğince davet edilen milletvekilleri gidip ifadelerini vermediler. Bu ifadeler verilmezse zorla getirilecekleri zaten belliydi ve 146'ncı madde gereğince de daha sonraki süreç içerisinde gerekli işlemler yapıldı. Bakın, bu noktadan sonra, özellikle burada her birimizi, daha önceki süreçte hep beraber gördük: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde yargılanacaksınız." Evet, daha demin işte yine bir konuşmacı, burada sayın milletvekilimize "Yargılanacaksınız, göreceksiniz." dedi. Hatamız, kusurumuz varsa biz Türk adaletine zaten hesap vermeye hazırız, bundan da çekinecek, gocunacak da hiçbir noktamız yok. Hangi hâkim hangi savcı çağırdıysa bizim tüm milletvekillerimiz gitti ve ifadelerini verdiler yüce Türk adaletine” dedi.

Kaya, “Siz hem Türkiye Cumhuriyeti devletinin yargısını, adaletini tanımayacaksınız, "Ben ifadeye gitmem." diyeceksiniz... Ondan sonra da gelinen süreç içerisinde gözaltına alındıktan sonra da "Ben milletvekiliyim, bana dokunmayız, bana bir şey yapmayın." diyeceksiniz. Bakın, yok öyle bir yağma... Bunlar kabul edilebilir şeyler değildir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir çadır devleti değildir, bin yıllık devlet geleneği olan bir devlettir” diye ekledi.

SIKINTINIZI BİLİYORUM
Kaya şöyle devam etti: Bakın, ben sizin sıkıntınızı biliyorum, sizin sıkıntınız bu değil. Gözaltına alınma süreçlerinden sonra çağrılar yaptınız. Bölge halkına, ülkemizin diğer yerlerinde yaşayan Kürtlere çağrılar yaptınız. 'Meydanlara çıkın' dediniz, 'Direnin' dediniz, 'Tepki gösterin' dediniz; 1 kişi dahi çıkmadı. 1 Kasımda, yine oylarınızdaki azalmaya rağmen, yine o bölgede çoğunluk alınarak milletvekilli olarak seçilmiş olabilirsiniz. Ama, bakın, size bunu, buradan açık, net şekilde söylüyorum: O bölgede yaşayan vatandaşlarımız, o bölgedeki Kürtler sizlerin silahından korktu diye size oy vermediler; onlar barış istediler, onlar demokratik hak ve özgürlüklerinin daha genişlemesini istediler, onun için size oy verdiler. Siz ne yaptınız?1 Kasımdan beri, şu Meclis içerisinde, ben bir HDP'li milletvekilinin, bölge halkı içerisinden, yaşayan vatandaşların sorunlarına ilişkin, bölge halkının sorunlarına ilişkin, şu kürsüden, bir ilçe için "Van'ın şu ilçesinde şöyle şöyle bir şey var. Bakanlıktan bir köprü istiyoruz, bir yol istiyoruz..." Böyle bir talep görmedim” diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili, “PKK'nın, PKK'ya karşı Hükûmetimizin ve devletimizin ve polisimizin, güvenlik güçlerimizin o sürdürdüğü şanlı mücadeleyi engellemek için ne yapabiliriz; bunların burada yollarını aradınız” diyen Kaya,“ Kürtler sizden korktukları için oy verme filan değil ya da artık, o bölgede yaşayan vatandaşlarımız sizden korktukları için oy verme şeyi değil...” dedi.

YAKALARINDAN DÜŞÜN ARTIK
Kaya sözlerini şöyle tamamladı: Artık, sizin gerçek yüzünüzü gördüler. Eski bir HDP'li vekil de çıktı, ne dedi Kürtler için? 'Meydanlara inmediler, direnme çağrınızı dinlemediler diye olur olmaz Kürtlere ifade ettiler.' İşte, bakın, sizin Kürtlere bakış açınız bu...Kürtlerin artık sizden tek bir isteği var: O da yakalarından düşmeniz. Yakalarından düşün artık…

Bakın, Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir ve yargısı bağımsızdır. Yargı organlarımız bugün gereğini yapmaktadır. Şunu net şekilde bilin ki Türkiye Cumhuriyeti devleti yenilmeyecek ve Türk milleti de hiçbir zaman eğilmeyecektir”

 
Bakan Albayrak’tan İzmir’e 15 Temmuz mesajı: Kurtuluşu, fethi anlatırdık, artık…
 
Başbakan Yıldırım'ın yeni dış politika danışmanı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Albayrak’tan İzmir’e 15 Temmuz mesajı: Kurtuluşu, fethi anlatırdık, artık…
Kente gelerek partisinin siyaset akademisine katılan Bakan Albayrak 15 ...
MGK sonrası flaş açıklama: Terör koridoru...
MGK bildirisinde "Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere kardeş ...
Erdoğan ve Putin'den bir hafta içinde 3.görüşme
Görüşmede iki liderin, Halep'te çatışmaların durdurulması ve kentteki ...
 
Çelik: AB ile ilişkiler yeniden şekillenmeli
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB ile ilişkilerin ...
Abdullah Gül'den o iddialara yalanlama
Gül’ün resmi mesajlarının paylaşıldığı Twitter hesabından açıklama yapıldı.
Flaş: Kılıçdaroğlu talimat verdi, kardeşi ihraç ediliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu talimat verdi, kardeşi Celal Kılıçdaroğlu CHP'den kesin ...
 
AK Parti’de Başkan Delican’dan teşkilata talimat yağmuru!
Teşkilat, İl Danışma Meclisi toplantısında bir araya gelirken Başkan Delican’ın ...
Balbay'dan 'Başbakan Yıldırım'a ödül'e eleştiri
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay İzmir Ticaret Odasının her yıl ...
CHP Eskişehir İl Başkanı Özkar hakkında soruşturma
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca, cenaze töreni öncesi yaptığı paylaşımda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva