HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2016 Salı - 09:40

AK Partili Kaya: Çakıroğlu davasının takipçisi olacağız!

Ege Üniversitesi’nde yaşanan öğrenci kavgasında öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun katillerinin yargılandığı İzmir Adliyesi’ndeki duruşmaya izleyici olarak katılan AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, burada açıklamalarda bulundu.

AK Partili Kaya: Çakıroğlu davasının takipçisi olacağız!

Fırat Çakıroğlu’nun milli ve manevi değerleri özümsemiş, vatanını, milletini, bayrağını seven bir genç olduğunu ifade eden Kaya, “Fırat’ın savunduğu vatanımızın bölünmez bütünlüğünün kalın çizgilerle ifade edildiği yerli ve milli değerler hepimize aitti, o bu değerleri hepimiz adına savunuyordu. Hainler tarafından alçakça bir saldırı sonucunda katledilen Fırat Çakıroğlu’nun katillerinin hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz. Bu davanın takipçisi olacağız. Bu vesileyle şunu da özellikle belirtmek istiyorum. En son çıkan Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında Başbakanlık Genelgesi’nde belirtildiği üzere, terör örgütleri veya legal görünümlü illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran taşeron personeller dâhil, tüm kamu çalışanları görev başındaki veya görev dışındaki tüm davranışlarıyla izlenecek ve suç teşkil etmesi durumunda ‘ivedilikle’ işlem yapılacaktır. Başta Fırat’ın katilleri olmak üzere, üniversitelerde terör örgütü üyeliği ve destekçiliği yapan herkesin takipçisi olacağız. Anadolu illerinden evlatlarımız buraya ilim sahibi olmaya geliyor, aileler evlatlarını ilgili olduğu alanda uzmanlaşsın, memleketini daha iyi konumlara ulaştırsın diye gönderiyor, fakat bu evlatlarımız kendilerini bazı akademik camialar tarafından desteklenen sol-marjinal terör gruplarının içerisinde buluyorlar. Bu durumun hassasiyetle üzerine gideceğiz” dedi.

HDP’liler yaptıklarının bedelini ödeyecek
AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, konuşmasında HDP Van Milletvekili Tuba Tezer’in, terörist taziyesine katılmasına da sert tepki gösterdi. Tezer’in bu hareketiyle mensubu bulunduğu HDP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardığını ifade eden Kaya; “Ülkemize ihanet edenlerin, vatan hainliği yapanların, Türkiye’ye karşı düşmanca davranış içerisinde olanların her daim yanında olan bir siyasi partiyle karşı karşıyayız. Bu partiyi, siyasal sistemin bir parçası olmaktan ziyade, terör örgütünün silahsız uzantısı olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır. Mayaları demokrasiyle, kardeşlikle, insan haklarıyla, milli ve manevi duygularla yoğrulmayanlar sırtını terör örgütüne de dayar, terörist taziyesine de gider, 28 vatandaşımızın şehit olduğu saldırının faillerine karşı kınama metnine de imza atmaz. Milletin meclisini ve milletvekili olarak sahip oldukları dokunulmazlığı terör yardakçılığında bir kalkan olarak kullananlar bedelini ödeyecektir. Demokrasiyi demokrasinin aleyhinde kullananlardan, milletin vermiş olduğu vekillik sorumluluğunu idrak edemeyenlerden önce millet, sonra tarih hesap soracaktır” şeklinde konuştu.

CHP, HDP ile flört etmeyi bırakmalı
Gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, gerekse başka platformlarda CHP’nin HDP ile gerçekleştirdiği flörtü ve işbirliğini üzülerek gördüklerini belirten Kaya, CHP’ye bu duruma bir son vermesi çağrısında bulundu. CHP’nin HDP’ye perde olmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Kaya, “Türkiye’nin terörle olan haklı mücadelesini akamete uğratmak isteyen iç ve dış düşmanları anlayabiliyoruz. Türkiye’nin güçsüzleşmesi için canhıraş bir çaba gösteriyorlar. Dört koldan bir saldırı var. Ancak bunların değirmenine su taşıma gayretinde olan ana muhalefet partisini anlayamıyoruz. TBMM Genel Kurulu’nda HDP’nin verdiği önergelerin peşinden giden, HDP ile anlaşarak Kurtuluş Savaşı’nda bile çalışan Gazi Meclis’i kapatmaya çalışan ana muhalefet partisine bu tutumlarından vazgeçmeleri çağrısında bulunuyoruz. CHP yönetiminin, söz konusu vatan olduğunda, söz konusu bayrak olduğunda, söz konusu milletimizin huzur ve güvenliği olduğunda geri kalan her şeyin teferruat olduğunu idrak etmesi gerekir” sözlerini sarf etti.

 
Buca’nın kadınları kick boks öğreniyor!
 
Halkapınar trafiğine 'vagon otoparkı' ayarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş'tan Ankara saldırısı açıklaması
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki canlı bomba eylemine gerçekleştiren ...
MHP İzmir’de kapatmalara tepki istifası!
MHP’de ‘muhalif’ teşkilatlar bir bir kapatılırken İzmir’den istifalı tepki ...
CHP'de Çiğli zirvesi: 4 üye Yüksel'e ne anlattı?
Çiğli’de disipline sevk edilmesi talep edilen meclis üyeleri İl Başkanı ...
 
MHP'de deprem gibi karar: 8 ilde...
MHP Yönetimi, Elazığ,Samsun, Tokat, Bayburt, Tekirdağ, Gümüşhane Kırklareli ...
Bülent Arınç’ın acı günü: Ağabeyini kaybetti
Eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın abisi Yıldıray ...
CHP'li Aksünger: İzmir pilot il olacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ...
 
CHP’li genç başkana Erdoğan'a hakaretten hapis!
İzmir’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla ...
Çıray’dan ‘Diyarbakır’ çıkışı: Muhatabı kim olacak?
CHP İzmir Milletvekili Çıray ziyaret fikrine karşı çıkarken, “Böyle bir ...
Kılıçdaroğlu’ndan örgüte ‘seçim’ talimatı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, olası bir erken seçim ve 3 yıl sonra yapılacak ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva