HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2020 Salı - 10:29

Ak Partili Hızal’dan ‘çekici’ çıkışı: Sorunlara sorun ekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinin üç noktada ve belirli saatler aralığında hizmet verecek çekici projesine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İzmir’in kangreni haline gelen trafik sıkışıklığı sorunu ancak alternatif yollar, battı çıktı ve alt ve üst geçitlerle çözülebilir. Üç noktaya belirli saatlerde hizmet verecek çekicilerle değil!” dedi.

Ak Partili Hızal’dan ‘çekici’ çıkışı: Sorunlara sorun ekliyor

Kentin ana arterlerinde gün boyunca yaşanan sıkışıklığın, belediye yönetiminin ilgisizliğinden ve popülist bir yönetim anlayışından ileri geldiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İzmir’in saymakla bitmeyecek sorunlarının en üst sıralarında yer alan trafik problemi, gün geçtikçe daha da içinden çıkılamaz hale geliyor. Buna karşılık Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, ne yazık ki proje üretmekten aciz, günü kurtarma yoluna giden bir anlayışla ilerlemekte ısrarcı. Söz konusu yaklaşım, İzmir’e bir şey kazandırmayacağı gibi İzmirlinin de zamanından çalıyor” diye konuştu.

“ÇEKİCİYLE DEĞİL, ALTERNATİF YOLLAR VE BATTI ÇIKTI İLE ÇÖZÜLÜR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana arterlerde belirli saatlerde görev yapacak olan çekici projesini eleştiren Hızal, “Kentteki trafik sorununun çözümü ne yazık ki belirli saatlerde üç noktaya hizmet verecek bir çekici değildir. İzmir’in kangreni haline gelen trafik sıkışıklığı sorunu ancak alternatif yollar, battı çıktı, alt ve üst geçitlerle çözülebilir. Seçim sürecinde ve sonrasında her kürsüye çıktığında bağıra bağıra anlattığı kavşak düzenlemelerini, battı çıktı projelerini, alt ve üst geçitleri ve hatta yeni alternatif yolları yapmasını bekliyoruz. Belediyecilik; sadece kürsülerde konuşarak şov yapma yeri değil, söylediklerinin ve seçimde aldığı oyların hakkını hizmet etmek zorunda olduğu vatandaşın derdine derman olma yeridir!” dedi.

“TRAFİK SORUNUNUN SEBEBİ YOLDA KALAN ARAÇLAR DEĞİL YOLLARIN YETERSİZLİĞİ”
Soyer’in seçim döneminde verdiği vaatlerden uzak bir dönem geçirdiğini sözlerine ekleyen Hızal, “Verilen vaatlerde 1111 kavşakta düzenlemeler, 3 önemli noktada battı çıktılar vardı. Bugün gelinen noktada ise trafiği kilitlendiği için çekici hizmeti vermek, Alsancak’ta yoğun bir şekilde kullanılan yolu tek şerit yaparak bisiklet yolu inşa etmek var. Yani İzmir’de trafik sorununun asıl sebebi yolda kalan araçlar değil, yolların yetersizliği. Böyle popülist yaklaşımlarla, sorunların çözümleriyle alakasız projelerle kent sakinlerine ne yazık ki hizmet değil eziyet ediliyor.’’ dedi.

“SORUNLARA SORUN EKLİYOR”
Yaşanan sorunlara karşı çözümden uzak projeler üretildiğinin altını çizen Hızal, “Her gece uyurken kendimize, ‘Acaba yarın nasıl boş bir fikirle karşımıza çıkacak?’ sorusunu sormadan edemiyoruz. Zira Sayın Başkan, sıkça geliştirdiği çözümden uzak projelerle, İzmir’in kasasındakileri, boş hayaller ve altı boş projelere harcamaya ilk günden başladı. Bu konularda kendisini sıkça uyarmamıza ve eleştirmemize rağmen, bu huyuna kısa bir süre ara verdikten sonra kaldığı yerden devam ederek, kentin sorunlarına sorun eklemeyi sürdürme yoluna gitti” ifadelerini kullandı.

 
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Virüste yeni bulgular!
 
Kent Merkez Mutfak’ta üretim çalışmaları devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 29 Eylül 2020 Salı 16:15

2+1 evde 10 kişi nasıl ki rahat yaşayamaz ise İzmir'in durumu tam da budur. Battı çıktı yapsan ne olacak? Ankara'da çok var; trafik mi bitti? Çarpık yapılaşma bitmeden trafik bitmez. Biz önce bina yapıyoruz, sonra altyapı projelerini yapmaya çalışıyoruz. Sorunu bir kaç yere battı çıktı yaparak çözemezsiniz. Kentsel dönüşüm planlarınken şehir bütün olarak düşünülmeli.

Yorumu oyla      2      3  
Komedi 29 Eylül 2020 Salı 13:32

Herkes bisiklete binsin.

Yorumu oyla      2      4  
elbette 29 Eylül 2020 Salı 13:11

bazı düğüm noktalarında battı çıktı köprülü kavşak trafiği alta almak gibi çözümler uygulanmalıdır.Ancak işin özü toplu taşımadır.Pandemi sürecinde özel araç trafiği artmıştır ancak çok battı çıktı da şehirin motorize olmasını sağlamak yayalardan uzaklaştıkça da şehri şehir olmaktan çıkarmaktır.

Yorumu oyla      3      4  
Gürkan 29 Eylül 2020 Salı 11:10

Çok doğru söylemiş trafik büyük sorun izmirde gıda çarşısı k.yaka şemikler üçkuyular nereye giderseniz gidin her yerde battı çıktı ve alt geçit eksikliğini görürsünüz yazık yolda saatlerce hem vaktimiz geçiyor hemde yakıt harcıyoruz dur kalk gerçekten yazık artık çicek,böcek,kurs,seminer işlerinden biraz daha rasyonel sorunlarla uğraşma vakti gelmedi mi?

Yorumu oyla      3      6  
izmirli 29 Eylül 2020 Salı 10:54

boş proje dediğiniz şey milletin parasını otoyollara gömüp geçiş ücreti alarak ülkenin 25-30 yılını ipotek etmektir.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da dijitalleşme atağı sürüyor
Karabağlar Belediyesi'nin Emlak Vergisi bildirimi, çevre temizlik, ilan ...
Buca’da kurslar yeniden kapılarını açıyor
Buca Belediyesi’nin Buca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği ...
Başkan Arda’dan bisikletli denetim
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, evinden belediye binasına ve ilçe ...
 
CHP'li Arslan'dan İduğ'a övgü ve destek
Bornova Belediyesi'ni ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi ...
Bağımlıkla Mücadelede Konak’tan dev adım
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Bağımlılıkla Mücadele Merkezi’nin (KOBAM) ...
Büyükşehir'den faal olmayan işletmelere müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi,17 Mart ile 1 Haziran tarihleri arasında faaliyette ...
 
Tarihi Kazancı Köprüsü yeniden inşa edilecek
Üç bin yıllık tarihi kent Bergama’da geçmişin izlerinin ortaya çıkarılması ...
Ustalar ve genç gazeteciler Seferihisar’da buluşuyor
Bir süre önce kuruluşunu tamamlayan Seferihisar Gazeteciler Derneği, meslek ...
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyelerinden Başkan Sandal'a ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva