HABERLER>POLİTİKA
28 Aralık 2017 Perşembe - 10:16

AK Partili Delican'dan CHP’li Güven’in 'teşekkür' göndermesine cevap: Düştükleri duruma üzülüyorum!

AK Parti İl Başkanı Delican, “CHP il başkanı kongre süreçlerinde herhalde o kadar sıkıştı ki mikrofonu uzattıklarında cevap vermeye kalkıyor. Araştırıp, içeriğini doğru düzgün öğrenip açıklama yapmasını isterim. Demek ki bu kadar başarıya açlar. İnsan düştükleri duruma üzülüyor” dedi.

AK Partili Delican dan CHP’li Güven’in  teşekkür  göndermesine cevap: Düştükleri duruma üzülüyorum!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ‘AK Partili belediyelerin 4 yılık performans değerlendirme programı’nda yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını söyledi.

İl Başkanı Delican, vatandaşların İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden ne ölçüde memnun olduklarını ifade etmesinin ardından kendisini eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’i hedef aldı.

- CHP'Lİ GÜVEN'DEN AK PARTİLİ DELİCAN'A 'KOCAOĞLU' TEŞEKKÜRÜ

Başkan Delican’ın, ‘İzmirlilerin yüzde 36.7’sinin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan memnun değil’ dediği kamuoyunda öne sürülmüş CHP İl Başkanı Güven’den de, “Sayın AKP il başkanı açıkladığı rakamlarla, İzmir'in büyük çoğunluğunun, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun hizmetlerinden memnun olduğunu açıklamış. Kendisine, Belediye Başkanımızın hakkını, istemeden de olsa teslim ettiği için teşekkür ediyoruz. Dürüstçe ve hakça çalıştığınızda, sizi yermek isteyenler bile, övmek zorunda kalır” şeklinde bir açıklama gelmişti.

Gelişmeler üzerine konuşan Delican, konuşmasında verdiği rakamların manipüle edildiğini ifade ederken Güven’e sert eleştirilerde bulundu.

LAFIN NERESİNDEN BAKIP DA KONUŞUYORLAR?
Delican, “Bizim belediyelerle ilgili yaptığımız toplantılar var. AK Parti belediyeciliği olarak neler yapabiliriz diye hem il hem ilçelerde bir araya geliyoruz. Tüm teşkilatlarımızla çalışmaları masaya yatırıyoruz. 7 belediye başkanımızın dönüşümlü olarak ilçelerinde yaptıkları hizmetleri aktarmalarını istiyoruz. Bir zihin çalışması gerçekleştiriyoruz. Ben de anket çalışmalarındaki performansları anlatıyorum. İzmir diğer illere bakıldığında gerçekten de sınıfta kalmış bir il. Sandıkta alınan oyla memnuniyet arasında ciddi fark var. ‘Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni beğeniyoruz, yaptığı hizmetler yeterlidir’ diyenlerin oranıdır yüzde 36.7. Yüzde 64’lük bir kitle aslında Aziz Kocaoğlu’nu beğenmiyor. Bu lafın neresinden bakıp da konuşuyorlar? Tam tersi yazılmış. Birilerinin ağzıyla değil de bizim ne dediğimizi dinleyip açıklama yapmasını isterdik. Talihsiz bir açıklama olmuş” dedi.

MİLLETİ İNİM İNİM İNLETİYORLAR!
“Gerçekleri manipüle etmişler” diyerek konuşmasını sürdüren Delican, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden örnek vererek tepkisini dile getirdi. Delican, “Birilerinin dolduruşuyla mı yazıyorlar? Nereden bilgi alıyorlar anlamış değiliz. Ama bizim söylediğimiz açık ve net. Biz dedik ki; İzmir’de büyükşehir belediyesi ve CHP’li ve MHP’li belediyelerde ciddi bir memnuniyetsizlik var. Kendileri anket yaptırsın, aleni bir şekilde yaptıralım ortaya çıkar. Gelsinler beraber yaptıralım, görelim bakalım ne kadar memnunlarmış? Milleti inim inim inletiyorlar. Bir tramvay diye bütün İzmir’i katlettiler. Tramvay doğru bir yatırım olduğu halde yanlış güzergahlarla, imalat sürecinde çok rahat bitirilecek süreyi lastik gibi uzattılar. İzmirli inim inim inliyor. Her gün tramvayla ilgili bir şey okuyoruz. Yapacakları işi de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Ulaşım Master Raporu’nu işletmiyorlar. 2004’te bitmiş olan ve yenilenmeyen Ulaşım Master Planı var. Bu tamamen ‘ben yaptım oldu anlayışıyla çizilen bir hattır. Yarın bu hatlar tekrar düzeltilmek için kaldırılacak. Bir sürü maliyet. Yazıktır, günahtır. Bunlardan memnun olan biri varsa çıksın konuşsun. Alt yapı hizmetlerinde bir arpa boyu yol gidemediler. Taşımayan bir artıma sistemi var. Yazın koku alıp başını gidiyor. Hükümetimiz yaptığı çalışmalar var. ‘Avrupa’da en iyi mali durumdayız’ gibi söylemler var ama İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece top çeviriyor. Biz bunları söyledik. Ama lafı tersinden görmek isteyenler altın bulmuş gibi atladılar ama gerçeğin üstünü örtemezsiniz. Kendisi çok büyük bir gaf yapmış. Araştırmadan, sormadan resmen üzerine atlamış” açıklamasında bulundu.

İNSAN DÜŞTÜKLERİ DURUMA ÜZÜLÜYOR
Delican, Güven’i hedef alırken, “CHP il başkanı kongre süreçlerinde herhalde o kadar sıkıştı ki mikrofonu uzattıklarında cevap vermeye kalkıyor. Araştırıp, içeriğini doğru düzgün öğrenip açıklama yapmasını isterim. Demek ki bu kadar başarıya açlar. İnsan düştükleri duruma üzülüyor. Keşke başarılı olsalardı da övseydik. Biz başarıyı gerektiği yerde övmesini biliriz ama ortada bir başarı yok” ifadelerini kullandı.  

 
Başkan'dan duygusal konuşma: Çökecek dediler, daha güçlü kalktık
 
Bornova’da Ege rüzgarı esti
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğuzhan'a 29 Aralık 2017 Cuma 12:12

Anlasilan bu arkadaşımız yeni çıktı.Ama yazdıklarının hiçbir tutarlı yanı yok.Belediye hiçbir şey yapmamiş.El insaf.Yalnizca İzban'a harcadığı para 800 milyon Fuar'a 400 milyon.Daha fazla ihracat için belediye Fuar yaparken hükümet daha fazla cari açık icin AVM açmakla meşgul.Metroyu Özfatura yapmış .Adama sormazlar mı 1984 - 1989 arası niye metro yapmadı diye.Yüksel Çakmur tarafından projesi yapılmış kredisi çikmiş metroyu mecburen yaptı.Özfatura'nın Buca'ya troleybus hatti yaptigini unutmadik.

Yorumu oyla      11      5  
Özeleştiri 28 Aralık 2017 Perşembe 21:19

Sayın Delican; yaptığınız yorum rakip partinin il başkanı olarak normal kabullenilir.Efendi ve dürüstsünüz, siyaset sayesinde zenginleşmediniz, bir çok partili yaptığınız kendi işinizi bilmez. 7 haziran seçimlerinden beri her ortamda sizi eleştiren, yemek masalarında sizi görevden alan, hemen hemen her hafta basında " görevden alındı, alınacak. istifası istendi vs" haberleri yayınlatanlar, normal ofislerden plazalara siyaset sayesinde gelen, dilinde dava gönlünde ve gözünde siyaset sayesinde kazanılmış ve kazanılacak para olan koltuk düşkünlerine de hadlerini bildiriniz.Bunların tabanda falan da desteği yok. Birileri bunları ikaz etmeli.Tek çözüm Sayın Başbakanımızın elinizden tutup 2019 sonuna kadar ilbaşkanımız görevinin başındadır demezse ne bu koltuk düşkünlerinin zararı durur nede siz o koltukta eğretilik hissetmezsiniz.Bazı vekiller de artık milletin vekili olduklarını öğrenebilseler.

Yorumu oyla      11      5  
Oğuzhan 28 Aralık 2017 Perşembe 20:57

Arkadaşım şuan bindigin metroyu bile chp yapmadı burhan özfatura döneminde atıldı metronun temeli yani aynı metro hayni hamam ne yaptı chp koca bir hiç ha hak yemeyelim kaldırım yap kaldırım sök tabi birde çicek bunlarada çocuklar güler saygılarımla

Yorumu oyla      11      6  
Bayraklı ve Karabağlar 28 Aralık 2017 Perşembe 20:03

Zamanın il başkanı insanlara rağmen ilçe sınırlarını çizdi hala herkes çok tepkili, neden düzeltilmiyor? Oy analizi yapınca belediye seçimlerinde bu iki ilçeden alınması gereken oy alınamıyor bunu genel merkeze niye kimse anlatmıyor? Güven kontrole mani değildir, partinin elinde olan belediyelerde ki yaşayan insanları başkan olmadan ziyaret edilsin çok farklı şeyler duyabilirsiniz emin olun.

Yorumu oyla      12      5  
ehmet 28 Aralık 2017 Perşembe 19:45

sahil yolunun gidiş geliş tüneli izmire renk katmış sayın koca oğluna teşekkürler..

Yorumu oyla      12      5  
Ainesi iştir kişinin 28 Aralık 2017 Perşembe 19:22

Sayın Delican onlar İzmir‘i mahvetti kabul edelim ama sizin partiniz tüm ülkeyi perişan etti.Hayat pahalılığı milleti canından bezdirdi.Enflasyon düşük çıksın diye enflasyon sepetinin içeriği ve ağırlığı ile oynandı, işsizlik düşük çıksın diye hesaplama yöntemi değiştirildi ama ikiside çift hane.Büyüme rakamı; her türlü üretim artarsa insanların refahı artar gerçek büyüme budur, övünülen büyüme ithalata dayalı olunca üç beş ithalatçı ve onları destekleyenler büyür.Tarım ve hayvancılığı bitirdiniz.Düğünle bayramla et getirdiniz 29 tl ye satılıyor, Sırbistan‘ın başkenti Belgrad‘da o et kasaptaki fiyatını bilseniz el insaf dersiniz.İhracat arttı tarihi rekor kırdı diye açıklama yapılıyor ihracat 13 milyar dolar ithalat 22 milyar dolar, dış ticaret açığı yaklaşık 10 milyar dolar.Et‘i boşverin tavuk eti %25 arttı, bakliyat,çay,şeker,pirinç vs fiyatlarına bakın.15 yıldır kayıtsız şartsız destek veren, siyasetten zenginleşmemiş kesim artık konuşuyor,soru soruyor, eleştiriyor.Yön değiştirildi bile 2016 referandumu sinyal verdi ama ekonomik hamle gelmedi.Bakmayın parası parti tarafından verilen anket şirketlerine, düzenimiz bozulmasın diye yayın yapan yazılı ve görsel basına ve onların yazarlarına, akşamları kanal kanal gezen akademisyenlere ve hukukçulara onlar kendi beklentileri için Ak Partiyi savunuyormuş gibi yapıyorlar.Gerçek mi? İnsanların cüzdanı boş, mutfağı boş.

Yorumu oyla      14      5  
Bülent ışık 28 Aralık 2017 Perşembe 18:35

Ankara'da ha vaalanina toplu ulaşim aracı ile gitmek 11 lira.İstanbul'da 6 lira.üstelik indirimli bilette yok.İzmir'de havaalanina gitmek tam 2.60 indirimli 1.50 lira. 65 yaş üzeri bedava.Oguzhan yazdıgin hicbir şeyde tutarli bir şey yok.Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'de aldigi oy CHP den daha çok.Siz ancak Ankara ve İstanbul'a gitmemiş insanlari izmir köy diye kandırirsiniz.Asansörsüz ve yürüyen merdivensiz metro çıkısımi olur Ankaray'da ki gibi.Kızım Ankara'da metrodan inince 15 kilo bavulunu merdivenlerden zar zor çıkarıyor.

Yorumu oyla      13      5  
Oğuza 28 Aralık 2017 Perşembe 17:37

Sen kendi işine bak trol efendi, kimin bittiğini biz biliyoruz, rüşveti de biliyoruz, Zarab önüne yatanı da, dolandıranı da, kandırılanı da! Yürü git can sıkma burda diktatörlük heveslisi seni!

Yorumu oyla      12      5  
Murat 28 Aralık 2017 Perşembe 11:33

% 63,3 memnun demektir, bu na da eyvallah :))

Yorumu oyla      12      5  
Oğuzhan 28 Aralık 2017 Perşembe 10:59

Chp bitmiştir heleki en son kahraman şehitlerimizin ve15 Temmuz gecesi vatanı için sokağa çıkan vatan evlatlarına o çirkin benzetmeyi yapan chp milletvekilinin o hareketinden sonra chp bu konuyu unutturmak için etrafa saldirmaktadir ama biz bunu unutmucaz kimse vatanını savunan vatan evlatlarına bu şekilde konuşamaz. Ayrıca Ak parti il Başkanı sayın Bülent DELİCAN o günkü konuşmasında Aziz kocaoglundan izmirlinin %70 yakını memnun değil dedi yani 30 civarında kararsızların beraber bir memnuniyet var dedi chp bunu başarı saymış normal çünkü chp nin aldığı oy Türkiye de belli %20 civarı yirmiyi başarı sayanlar bunu da saymış diyorum o yüzden Ak parti il Başkanı sayın Bülent DELİCAN ın chp nin düştüğü duruma yazıklar olsun demesi çok haklı ve yerinde tespit Ayrıca vatandaş Aziz kocaoglundan memnun değil İZMİR i bir dönem Ak parti Alsa keşke diyor vatandaş İZMİR İZMİR olur diyor evet doğru izmir köy gibi kaldı chp nin yüzünden ama üzülmeyin Ak parti var ne diyoruz o zaman " İZMİR KÖY DEĞİL CHP YE MECBUR DEĞİL "

Yorumu oyla      11      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Abdullah Gül'e sitem
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK ...
CHP İzmir'de ilçe başkanlarından '7 Ocak' bildirisi!
CHP İzmir'de 7 Ocak'ta yapılacak il kongresine yönelik olarak ilçe başkanları ...
CHP Milletvekili'ne soruşturma şoku!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ...
 
'Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir'
Tunus Lideri ile orta basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep ...
CHP'li Güven'den AK Partili Delican'a 'Kocaoğlu' teşekkürü
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Adalet ve Kalkınma ...
CHP'li Sındır: 'İnsanlık tarihinde bir kara leke'
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ...
 
Rus basınında müthiş Türkiye iddiası!
Rus basınında, Rusya savunma sanayi şirketi Rosteh'in başkanı Sergey Çemezov'un, ...
CHP İzmir’de flaş gelişme: O ilçe başkanı tetikte!
İl örgütü 7 Ocak’taki kongreye kilitlenirken kulislere adaylık için flaş ...
CHP İzmir’de ilçe başkanlarından 7 Ocak buluşması: Ne karar alındı?
İl kongresi öncesinde kentteki ilçe başkanları bir toplantı düzenledi. ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva