HABERLER>POLİTİKA
27 Eylül 2021 Pazartesi - 13:05

AK Partili Dağ: Kılıçdaroğlu ısrarla yalan söylüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremden sonra orta hasarlı binalar için Dünya Bankası’yla anlaşıldığını ancak hükümetin bu krediyi engellemeye çalıştığına ilişkin iddiasına tepki gösterdi.

AK Partili Dağ: Kılıçdaroğlu ısrarla yalan söylüyor!

Dün İzmir’de depremzedelerle bir araya geldiği sırada, bir vatandaşla girdiği diyalogda, “Yurt dışından kredi alıyoruz bu binaları yapmak için o krediyi de engelliyorlar.” sözlerine AK Partili Dağ cevap verdi.

Dağ yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulmuş herhangi bir uluslararası kredi sözleşmesinin olmadığını, konuya ilişkin Dünya Bankası’nın da buna benzer açıklama yaptığınıifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in, kredi sözleşmesine ilişkin daha önce yapmış olduğu, “Bir mütabakat hasıl oldu ama imzalanmış bir sözleşme de yok henüz. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onay ve garanti verme süreci devam ediyor, bu sonlanmış değil. El birliği ile çalışacağız, hızlı bir şekilde de Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz.” açıklamasını anımsatan Dağ, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamadan bihaber bilgilendirme  yapmasının “akıl tutulması” olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 25 Haziran’daki İzmir ziyaretinde de aynı yalanı söylediğine vurgu yapan Dağ, “CHP bunu her seferinde yapıyor. Yapamadıkları ve hayata geçiremedikleri her icraat için bahaneler uyduran CHP yönetimi, sürekli olarak iktidarı ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı suçlamaktadır. Bu meselede de olduğu gibi Kılıçdaroğlu ısrarla yalan söylüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Dağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Depremin meydana geldiği tarihten bu yana, devletimiz canla başla çalışıyor. Yapılan çalışmaların ardından, 22 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle, İzmir tarihinin en büyük deprem dönüşümü 5 bin 93 konut ve 259 dükkanın temel atma töreniyle başladı. Tıpkı, Elazığ’da olduğu gibi, İzmir’de de konutların temelleri depremden sonra 2 ay gibi kısa sürede atıldı. Depremde en çok etkilenen Bayraklı ilçesindeki Adalet, Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerinde yıkılan veya ağır hasan gören binaların olduğu bölgelerde, toplam büyüklüğü 75 bin metrekare olan 7 ayrı rezerv yapı alanı olarak belirlendi. Buralarda inşaatlar hızla devam ediyor.

TOKİ tarafından bu 7 bölgede yatırım bedeli 886 milyon lira olan bin 444 konut ve 208 dükkanın yapımı devam ediyor. Buradaki 619 konut ve 90 dükkanı ekim ayının sonunda tamamlayarak hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmeyi planlıyoruz. Yine Bayraklı’daki 3 milyon 800 bin metrekare büyüklüğündeki rezerv alanda da depremzede vatandaşlar için 3 bin 649 rezerv konut ve 51 dükkan inşa ediyoruz.”

Her zaman vatandaşların yanında olacaklarına işaret eden Dağ, “Görüldüğü üzere devletimiz, mağduriyetlerin giderilmesi için canhıraş bir şekilde çalışmalarını sürdürürken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, depreme dayanaksız olan binalarına bir çivi bile çakamamıştır. Deprem konusunda, kendi koydukları hedeflerin bile yanına yaklaşamayan, popülizmle İzmir’i yönetmeye çalışan bu zihniyet, maalesef yine sınıfta kalmıştır. Vatandaşlarımız müsterih olsun, daha önce olduğu gibi hükümetimiz verdiği sözlerinin arkasındadır, hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyecektir. ” ifadelerini kullandı.

 
AK Partili Sürekli'den ‘körfez’ salvosu: Soyer yüzmeye kalkarsa ambulans bekler kendisini!
 
Koronaya karşı ilk DNA aşısı gelecek ay kullanılacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aklımızla alay etmeyin 27 Eylül 2021 Pazartesi 13:31

Yahu Ankara onay vermeden kredi sözleşmesi nasıl imzalansın? Onay geldi gelmedi şeyi yıllardır baydı artık. Topal ördek ben mi dedim? Bu ne demek herkes biliyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den ‘körfez’ salvosu: Soyer yüzmeye kalkarsa ambulans bekler kendisini!
İzmir körfezinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti İzmir ...
CHP İzmir'den iktidara 'eğitim' eleştirisi: Geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye’de ...
Erdoğan: ABD terör örgütlerini desteklememeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine silah desteği verilmemesi gerektiğini ...
 
İYİ Partili Kırkpınar'dan 'eleştiri' yorumu: Her konuya kafamızı sallayacak değiliz!
İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun ...
AK Parti İzmir'de ilçe danışmaları mesaisi... Sürekli: Kavgaya değil gönüller yapmaya geldik
AK Parti İzmir, bir ilke daha imza attı. Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi ...
Kılıçdaroğlu: Suriye'de barışı sağlayacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin sorunları var biliyorum. ...
 
TBMM Başkanı Şentop: Azalma yok, artış var
TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki parlamento heyeti, Türk Dili ...
Erdoğan: ABD kararını vermeli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York ziyareti sırasında CBC'e ...
İYİ Partili Çıray: AK Parti iktidarını uzatmak için sığınmacıları kullanıyor
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Baş Danışmanı Aytun Çıray, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva