HABERLER>POLİTİKA
15 Haziran 2020 Pazartesi - 15:03

AK Partili Dağ’dan Soyer'e yanıt: Biz İzmir'in hakkını gözetiriz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Pandemi sürecinde merkezi yönetimden tek liralık katkı alamadık” sözlerini eleştirdi. Dağ, “Eğer merkezi bütçeden, başka bir büyükşehir veya il belediyesine ekstra maddi destek verilmişse, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu bize ifade etsinler. Biz İzmir’in hakkını gözetiriz” dedi.

AK Partili Dağ’dan Soyer e yanıt: Biz İzmir in hakkını gözetiriz!

Yazılı bir açıklama yayınlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, belediyelerin de bir kamu kurumu olduğunu ve vatandaşların faydasına çalışması gerektiğini belirterek, “Pandemi, ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi bazı zorluklara sebebiyet verdi. Bu süreçte milletimiz ve devletimiz, ders niteliğinde bir dayanışma sergiledi. Bununla birlikte, hükümet tarafından hem vatandaşlarımıza hem de belediyelere ve özel sektöre verilen destekler tüm milletimizin malumudur” ifadelerine yer verdi.

- SOYER’DEN MERKEZİ HÜKÜMETE SİTEM: TEK LİRALIK YARDIM ALAMADIK!

BÜYÜKŞEHİR DE FAYDALANDI
Ülkede vergi gelirlerinin düşüşüyle birlikte tüm belediyelerin İller Bankası payında bir eksilme yaşandığına vurgu yapan Dağ, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi: “Büyükşehir Belediyesi bu süreçte yatırımları askıya alarak, bütçesini yardımlara aktarmıştır. Bununla birlikte, belediyelerin standart olarak su, ulaşım ve emlak gelirleri de halkın yararına kullanılmak durumundadır. İzmir’de yatırımdan yardıma aktarılan bütçeye bakıldığında, tüm İzmir’in ihtiyacını giderebilecek bir potansiyel olduğunu görebiliriz. Bunun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştirakler,  devletin verdiği destekten faydalanma hakkına sahiptir. Örneğin İZFAŞ, Grand Plaza ve İZBEL, 321 kişi ile kısa çalışma ödeneğinden faydalanmıştır. Ayrıca Belediyenin Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için ödemesi gereken gelir stopajı ve sosyal güvenlik primleri de her ay için ayrı ayrı 3 ay faizsiz bir şekilde ertelenmiştir.”

BÜYÜKŞEHİR AYRIMCILIK YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hükümetin verdiği destekten faydalanmasına rağmen İzmir içerisinde belediyeler arasında kayırmacı bir politika izlediğini söyleyen Hamza Dağ, şunları söyledi: “İzmir’de CHP’li olmayan Belediye Başkanları ile konuştuğumuzda, Büyükşehir Belediyesi’nin bu belediyelere, nakdi yardım bir kenarda dursun; ayni yardımda dahi bulunmadığını müşahede ettik. Bu bir negatif ayrımcılıktır ve İzmir bunu tasvip etmez, yadırgar. İzmir’e yapılan böyle bir negatif ayrımcılık varsa, biz bunun takipçisi oluruz. Eğer merkezi bütçeden, başka bir büyükşehir veya il belediyesine ekstra maddi destek verilmişse, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız bunu bize ifade etsinler. Biz İzmir’in iktidar partisi içerisindeki bir temsilcisi olarak, bir İzmirli olarak gereğini yapar, İzmir’in hakkını gözetir ve yedirmeyiz. Ama böyle bir şey söz konusu olmadığı halde, bu şekilde bir açıklama yapmak devlet ciddiyetine yakışmamaktadır.”

 
İzmir olası bir depreme ne kadar hazır?
 
Bakan Pakdemirli'den İzmir mesaisi: Hobi bahçeleri için net mesaj!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 16 Haziran 2020 Salı 09:04

Siz biat kültüründen geldiğinizden,liyakat nedir bilmessiniz,anayasal hak nedir bilmessiniz.Devlet Yurttaşların,kurumların haklarını vermek mecburiyetindedir.Ama siz bunları şahsım veriyor mantığındasınız.Bahşediyoruz mantığınızdasınız.

Yorumu oyla      4      3  
SUAT DURMAZ 16 Haziran 2020 Salı 09:00

HAMZA BEY ÖDEMİŞ'Lİ PATATES ÜRETİCİSİNİN HAKKINI MISIR'DAN TONLARCA PATATES GETİREREK ÇOK GÜZEL GÖZETMİŞ OLDUNUZ EFENDİM NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK SİZLERE AZ KALIR ,NE OLUR BİR DAHA GETİRİN

Yorumu oyla      4      3  
Z.B 15 Haziran 2020 Pazartesi 16:56

Ülke her alanda partizanca bir yaklaşımla yönetilmektedir Sayın DAĞ. Siz bugün için söyleminiz de samimi olabilirsiniz, ama artık öyle bir noktaya geldik ki, yukarıda da belirttiğim gibi biz sıradan sokaktaki vatandaşlar olarak, her şeye net olarak partizanca yaklaşıldığına adımız gibi inanır olduk. Bu noktaya nasıl geldik ve bunun sorumluları kimlerdir sorusunun cevabını da, bizden daha iyi bildiğinizi düşünüyorum.

Yorumu oyla      7      4  
Komedi 15 Haziran 2020 Pazartesi 16:17

6 yıldır otogara metro yapacaklar.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ersoy açıkladı: Çeşme Projesi'nin geliri Kemeraltı ve Agora'ya!
İzmir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi- ...
CHP’li Yücel Ankara yolcusu: Gündeminde neler var?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Ankara’da ...
İYİ Partili Çıray'dan iktidara 'normalleşme' eleştirisi!
Türkiye normalleşme sürecine girerken geride kalan 15 günde tedbirlerde ...
 
AK Partili Dağ'dan anket çıkışı: Nerede bu oylar?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kamuoyuna açıklanan anketlerle ...
CHP'li Polat'ın hedefinde yine o isim: Siyaset yapacaksan istifa et!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Menemen’de İçişleri Bakanlığı ...
Bahçeli'den Ayasofya açıklaması!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme oturan Ayasofya konusunda açıklamalarda bulundu.
 
AK Parti'li Bostancı'dan 'Başak Demirtaş' açıklaması
AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Başak Demirtaş hakkında utanç verici ...
CHP'li Sertel'den hükümete Tire-Belevi Yolu eleştirisi
Görev yaptığı 26’ncı dönemde Meclis’te pankart açarak Tire – Belevi yolunu ...
İki isim karşı karşıya: Twitter'da 'twitter' atışması!
Twitter'ın Türkiye'deki 7 bin hesabı kapatması üzerine yapılan tartışmalar ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva