HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2021 Çarşamba - 22:10

AK Partili Dağ'dan Soyer'e Buca Metrosu çıkışı: Bu İMF zihniyetidir!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Üçyol-Buca metro hattı için tamamlanan ihale süreci hakkında eleştirilerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "İzmir'de bu hafta içi Buca Metrosu ihale sonucu açıklandı. Sonuçta 525 milyon daha fazla veren ikinci firmaya ihale verildi. 525 milyon daha fazla veren firmaya. Soyer'e soruyorlar 'biz karar vermedik, krediyi almış olduğumuz banka karar verdi' diyordu. Aynı İMF zihniyeti" diye konuştu.

AK Partili Dağ dan Soyer e Buca Metrosu çıkışı: Bu İMF zihniyetidir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

'İzmir'in rekor yatırımı' olarak duyurulan Buca- Üçyol metro hattı hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren Dağ, Soyer'e İMF benzetmesinde bulundu.

YAPTIKLARI HİÇBİR İCRAAT YOK
İzmir'i gelecek yerel seçimlerde kazanacaklarını belirten Hamza Dağ, Buca Metrosu ihalesi içinde Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunurken, "Ben 2024'de kazanacağımızı düşünüyorum. Bu tabii ki bir çok sebebi var. Önce 2023'deki virajı geçmek sonrada 2024'de sadece İzmir'de değil birçok büyükşehir de netice alacağımızı düşünüyorum. İzmir'de bu hafta içi Buca Metrosu ihale sonucu açıklandı. Sonuçta 525 milyon daha fazla veren ikinci firmaya ihale verildi. 525 milyon daha fazla veren firmaya. Soyer'e soruyorlar 'biz karar vermedik, krediyi almış olduğumuz banka karar verdi' diyordu. Aynı İMF zihniyeti. Ortaya hiçbir icraat yok. Sorunlar ötelenerek çözülemez. Biz 1 yılda iktidar olarak deprem konutlarında büyük bir yol almışken, İBB kendi binası ile ilgili karar vermedi. Hepsinden öte Buca Metrosu için 525 milyon daha fazla para verecek. Krediyi de bildiğim kadarıyla döviz üzerinden çektiler. Biz İzmir'i biliyor ve seviyoruz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU HER BÜTÇE DE AYNI KONUŞMAYI YAPIYOR
Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı iddia edilen el hareketi hakkında değerlendirmelerde bulunan Dağ, hareketi kesinlikle kabul etmediğin belirtirken, "Bir kere bu kabul edilebilir bir şey değiş. Mecliste, meclisin kürsüsünde, bütçe görüşmelerinde… Bütçe görüşmeleri siyasi olarak sizleri en iyi yansıtan görüşmelerdir. Kılıçdaroğlu her bütçe görüşmelerinde aynı konuşmayı yapıyor.  Bu bütçeye yönelik eleştirinin ötesinde nasıl olmalı diye bir ekleme yapmıyor. Eleştiri üzerinden kendi kitlesine dönük bir mesajı var. Kılıçdaroğlu'nun bu hareketi… 2002'den beri siyasette Kılıçdaroğlu. Baktığınızda sanki bir yere hazırlandığı gözüküyor. 2009'da CHP'de İstanbul'da yaşayan, belediye başkan adayı olacak kimse yok muydu? Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da bir hayatı yoktu Ankara'da bürokrasi ile uğraşmış. Kılıçdaroğlu artık siyasi hayatının sonuna doğru geliyor. Akıllarda kalacak hareketi bu el hareketi olacak. Bu hareketten sonra nasıl bir tavır takınacak? Milletten en azından özür dilemeli" diye konuştu.

KADROLARIMIZ BUNA İZİN VERMEYECEK
CHP'nin kendilerini geri çekmeye çalıştığını da belirten Dağ, "Seçim için 1,5 sene var önümüzde. Bu süreçte sürekli gerginlik tehdit ile aktif siyaset yapanları o aktif siyaset yapmaktan 1 adım geri götürebilir miyiz derdinler ancak başaramadılar. Geçmişte de bunu yaptılar. O günkü kadrolarımız buna izin vermemişti, bugünkü kadrolarımız da buna izin vermeyecek" dedi.

GENÇLER ARASINDA YENİ BİR DİL VAR
Vatandaşların yapılan yatırımların farkında olduğuna dikkat çeken Dağ, "Eğer biz bunları vatandaşımıza anlatamıyoruz dersek bu size de, bu kuruma da, AK Parti'ye de haksızlık. Biz bütün milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz teşkilatlarımızla bir duruşumuz var. Bugün Avrasya Tüneli'ni Diyarbakır'da soralım bundan haberdardır. 3'ncü havalimanını duymayan yok. Anlatabildiğimizi düşünüyorum. İzmir'de de yaşadık bunu. Vatandaş AK Parti çalışmadı demiyor. 'Çalışıyor, hizmetlerini ortaya koyuyor' diyor. AK Parti öncesini görmeyen gençler için yapılan çalışmaların anlatımları daha farklı gelişmesi gerekiyor. Aslında gençler arasında yepyeni bir dil var ve onu yakalamaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

MANİDAR AÇIKLAMALAR
Koray Aydın'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili yaptığı yorumları değerlendiren Hamza Dağ, "Her programda bu soruluyor. Cumhur İttifakı'nın adayı belli olduğu için Millet İttifakı'nın adayı her toplantıda soruluyor. Ancak ısrarla muhalefet gündemi değiştirmek için 'tek işiniz bizim adaylığımızı konuşmak' diyorlar.   Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık noktasında Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkacak cesareti olduğunu düşünmüyorum. Dün Koray Aydın'dan da Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığın belirtecek şekilde aday olmaması yönünde çıkışları oldu. Bu kendilerinin iç meseleleri. İç meselelerini konuşturmamak için bizim tarafa hakaret iftira gibi söylemlerini yansıtıyorlar. Seçim yaklaştıkça daha da netleşecektir.  Koray Aydın'ın söylemlerinde bir bakıma küçük düşürme de söz konusu aslında. Bir genel başkan için kabul edilmeyecek laflar olmasına rağmen CHP bunu kabullenmiş gibi duruyor. Benim açımdan bir siyasetçi olarak küçük ortak olan İYİ Parti'den 'senden cumhurbaşkanı adayı olmaz, çünkü en küçük oyu alacak adaysın' açıklamaları aslında çok manidar açıklamalar" dedi.

 
Bakan Varank: İzmir Büyükşehir Belediyesi yandaş mı?
 
HDP'li Maçin'e 3 birleşime katılmama cezası
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ya sabır! 9 Aralık 2021 Perşembe 03:37

Krediyi TL olarak mı çekselerdi?

Yorumu oyla      2      3  
Otogar metro ne oldu? 9 Aralık 2021 Perşembe 00:30

Aslında günlük 1 milyon yolcu garantili, YİD modeli ile 20 yıl işletmeli şeklinde yapılmalıydı.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank: İzmir Büyükşehir Belediyesi yandaş mı?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yatırım teşviklerinin yandaşlara ...
CHP'li Bayır’dan enerji zammı çıkışı: Olan vatandaşa oluyor!
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2020 kesin hesabı ve 2022 yılı bütçe ...
Akşener, Manisa'da esnafla buluştu: Kararı siz vereceksiniz!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde belediye ...
 
Mecliste yumruk yumruğa kavga
İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP'li ...
Erdoğan: Düşük faiz politikası sürecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar temasları ardından medya mensuplarına ...
CHP'li Sındır'dan liyakat vurgusu: Türkiye'yi birlikte ayağa kaldıracağız!
CHP Bornova İlçe Başkanlığı ve Bornova Belediyesi’ni ziyaret eden CHP ...
 
Eski vekillerden Montrö bildirisi
Karadeniz’deki uluslararası gerginliğe dikkat çeken bir grup eski parlamenter, ...
CHP'li Kılıç'tan 'Sayıştay raporları sansürleniyor' çıkışı... 'Hesabını soracağız!'
Bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP'li Sevda Erdan Kılıç “Sayıştay ...
Kabine bugün toplanıyor: Gündem ekonomi
Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda, ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva