HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2022 Perşembe - 13:06

AK Partili Dağ’dan ‘erken seçim’ mesajı: Haziran’da olacak ancak…

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, erken seçim konusu ile ilgili yaptığı açıklamada “Seçimler, normal tarih 18 Haziran 2023. Muhalefet sürekli olarak erken seçim olayını söyledi ama 2023’e geldik. Ancak önümüzdeki süreçte siyasal süreçlere göre bakılır” dedi.

AK Partili Dağ’dan ‘erken seçim’ mesajı: Haziran’da olacak ancak…

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, TRT Haber’in konuğu oldu. Gündeme dair soruları yanıtlayan Dağ, birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Muhalefetin erken seçim açıklamaları ile ilgili konuşan Dağ, “Seçimler, normal tarih 18 Haziran 2023. Muhalefet sürekli olarak erken seçim olayını söyledi ama 2023’e geldik. Ancak önümüzdeki süreçte siyasal süreçlere göre bakılır” dedi.

SEÇİM PLANLAMAMIZ HAZIR
Seçim çalışmaları hakkında konuşan Dağ, “Kampanya konusunda adımlarımızı attık. Muhalefet adayını belirleyememiş iken bizim böyle bir sorunumuz zaten söz konusu değil. Muhalefetin halen aday belirleyemediğini görüyoruz. Seçim sürecinde kampanya noktasında adımlarımızı attık. Muhalefet hem adayını belirleyememiş iken bizi böyle bir sorunumuz yok. Bizim kampanya ile alakalı 18 Haziran 2023 tarihine kadar ne yapacağımızı adım adım belirledik. Bir kere Türkiye Yüzyılı Vizyonu'nu koyduk milletimizin önüne. 17 başlıkla bunu anlatıyoruz. Seçime daha var. Bu süreçte her ay ve her hafta ne yapacağımızı belirlemiş durumdayız. Gelişmelere göre tabii ki bunlar bir takım değişiklikler yapıyoruz” dedi.

ORTAYA KONULAN BİR VİZYON YOK
Yeni yüzyıl sloganının muhalefet ve iktidar tarafından kullanılmasının ve 100 yıllık sürecin konuşulmasının siyaseten olumlu bir şey olduğunu vurgulayan Dağ, “Bu siyasetin aslında kalitesini arttırmak için iyi bir iddia, ufuk ortaya koymak önemli bir şey. Bizim bugüne kadar muhalefeti eleştirdiğimiz en önemli etken muhalefetin bir icraat ile ortaya çıkmamış olmasıydı. Biz Türkiye Vizyonu başlıyor diye bir çalışma ortaya koyunca muhalefet de İkinci Yüzyıla Çağrı diye bir motto ortaya koydu. Biz Türkiye’nin ikinci yüzyılını anlatıyoruz. 85 milyon vatandaşımızı heyecanlandıran bir iddia… İkinci Yüzyıla çağrı ile aralarında ciddi bir fark var. Bir tarafta her kesimin içinde olmasını istediğimiz ve herkesi çağırdığımız nokta, diğer yandan gazetecilerin bile oturacak yer bulamadığı bir durum. Cumhurbaşkanımız ‘3 Aralık'ta gerçekten vizyon noktasında bir şey ortaya koyarsanız mutlu oluruz, sizlerle proje anlamında yarışmak isteriz’ demişti. Ancak ortaya konulan bir vizyon yok. Vaatlerin nasıl yapılacağı yönünde bir şey yok. Belki bir tane somut öneri var o da İstanbul Sözleşmesi'ne geri döneceğiz söylemi… O da belki de 6'lı masada sorun yapacak bir iddia. Bir siyasetçi siyaset üstü durum tabirini kullanmış. Siyasetçi yine milletten onay alır ancak son kararı yine siyasetçi verir sonuç olarak” ifadelerini kullandı.

TEMMUZ’DAN BU YANA AK PARTİ’NİN TRENDİ YÜKSELİYOR
Anketleri takip ettiklerini vurgulayan Dağ, “Anketler araştırmalar önemli. Biz bunları ay ay takip ediyoruz. Ankette bu ay aldığınız veri bu ay için bir fikir verir, ancak araştırmanın bir siyasi partiye sağladığı en önemli avantaj trendi görüyor olmanız. Temmuz'dan bu yanda trendimiz Cumhurbaşkanımız ve bizim açımızdan yukarıya doğru… AK Parti her zaman değişimin partisidir. Recep Tayyip Erdoğan da şartlara göre değişim ortaya koyabilen bir liderdir. Bunu dış politikada da, iç politikada da görebilirsiniz. Normal şartlarda muhalefet daha değişken, iktidarın da daha statik olması lazım... Ancak biz değişimin temsilcisiyiz, muhalefet statükonun temsilcisi. Vatandaşlarımızın yüzde 70'i dünyada ekonomik sorunun olduğunu söylüyor. Bunu bizlere yansıması oldu ancak bizi başından beri diyoruz ki bunu biliyoruz ve bunu çözecek de biziz. Bizim önümüzdeki 5-6 aylık süre zarfında bu trendi arttırmaya devam edeceğiz” diye konuştu

BİR YANDAN ADIMLAR ATIYORUZ
Sözlerine seçim beyannamesi ile devam eden Dağ, yakın süreçte vaatleri açıklayacaklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Seçim beyannamesi çalışmalarına başladık. Genel merkezde bir ekip ve bakanlıklardan oluşan bir ekiple 2023'te vatandaşlarımıza ortaya koyacağımız vaatleri söyleyeceğiz. Mutlaka sürprizler olacak. Zaten biz bir yandan adımlar atıyoruz. Biz bunları Türkiye Yüzyılı'nın büyük projesi olarak görüyoruz. Diğer yandan da vatandaşlarımıza direkt dokunan projelerle önümüzdeki süreçte seçim beyannamesi açıklayacağız. Bunları elbette aday tanıtımı yaptığımızda seçim beyannamemizi somut hale getirince kamuoyu ile paylaşacağız”

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEM DEĞERLENDİRMESİ
Muhalefetin güçlendirilmiş parlementer sistem önerisi hakkında yorumlama yapan Dağ, “Mesele önerdikleri parlamenter sistem değil. Güçlendirilmiş parlamenter sistem diye dünyada bir sistem yok. Cumhurbaşkanı sistemi de yok tabi ancak biz ülkemize uygun bir sistem ortaya koyduk. Güçlendirilmiş parlamenter sistem dediğinizde sistemi parlamenter sistem üzerinde inşa etmeniz lazım. Ben açıkladıkları sistemi ucube bir sistem olarak değerlendiriyorum. Bunu bir hukukçu olarak da böyle görüyoruz. Parlamenter sistemi ile Cumhurbaşkanlığı sisteminde yegane fark cumhurbaşkanının kimin seçeceği yönündedir. Eğer Cumhurbaşkanını meclis seçecek ve temsili yetkiler olacaksa bu parlamenter sistemdir. Ancak başbakan ve cumhurbaşkanını seçimle seçtirirseniz bu parlamenter sistem olmaz. Böyle bir durumda çatışma olmaması söz konusu olamaz. Bunu kendileri de biliyor.  Biz niye şu an Cumhurbaşkanlığı sistemi olmalı diye bakıyoruz? Ülkenin istikrarı, güvenin devamı, siyaset kurumuna olan olumlu havanın devamı için bu sistemin devamına ihtiyaç var. Bizim tarihsel bir sürecimiz var. Bu süreç, krizleri yaşaya yaşaya bizi bu hale getirdi. Çok partili sisteme geçmesinin ardından her cumhurbaşkanlığı seçimi krize neden oldu ve biz de dedik ki cumhurbaşkanını halk seçsin ve bu kriz ortadan kalksın. Bu sistem içinde aksayan yönler ilerleyemeyen yönler varsa bunu konuşalım. Bazısı anayasa değişikliğinde değiştirebilir, bazısı yasal değişikliği ihtiyacı olabilir. Bu sistem dışında, ortaya koyacağınız sistem bizim bugüne yaşadığımız tecrübeler ışığında  doğru bir sistem olmuyor. Bu mevzu AK Parti mevzusu değil” dedi.

MUHALEFETİN CUMHURBAŞKANI ADAYINI MERAK ETMİYORUZ
Muhlafetin cumhurbaşkanı adayı hakkında konuşan AK Partili Dağ, “Biz bunu merak etmiyoruz. Hatta rakip içinde tartışma sürüyor. Kazanacak ve kazanamayacak aday diye. Bu tartışmayı da ben rakip olsak da hiç ahlaki ve etik bulmuyorum. Bir genel başkana böyle sözler söylenmesi hiç ahlaki değil. Bu tartışma dışında kendi ellerindeki istatiksel veriler en güçlü aday kimi gösteriyorsa onu göstersinler. Biz merak etmiyoruz, bulundukları pozisyonu iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu.

ENFLASYONU AŞAĞI İNDİRMEMİZ GEREKİYOR
Ekonomi konusunda değerlendirme yapan Dağ, “İstihdam, ihracat, üretim, cari fazla, turizm... Hepsinde olumlu şeyler var. Diğer yanda enflasyon. Enflasyonu aşağıya doğru indirmemiz lazım. En temel meselemiz bu. Marketlerdeki durum... Millet ne hissediyorsa bunun karşılığını hemen veren AK Parti’dir. Enflasyon zaten bu ay açıklana rakamlarda aşağıya inmeye başladığını gördük. Ticaret Bakanlığı bir yönetmelik belirledi ve zincir marketler artık fiyatları sisteme girecek. Eğer fiyat farklılıklar varsa bunlar gözlemlenebilecek. Milletimizin  şikayeti olduğunu gördük ve bununla ilgili hamle ortaya koyduk” açıklamasını yaptı.

BAL BAL BAL DİYEREK AĞIZ TATLANMIYOR
CHP tarafından getirilen başörtüsü teklifi hakkında konuşan Dağ, “Bize göre çözülmüş bir sorunu seçime dönük hamle olarak bir nevi halk tabiri ile köprüyü geçene kadar ayıya dayı hesabını CHP gündeme getirdi. Başörtüsü konusunu AK Parti siyaseti bir çok mücadeleden geçerek bunu getirdi. Bu mücadeleyi AK Parti hem kendi hayatında, kızı, eşi annesi, kadroları verdi. Bunun karşı tarafında ise CHP vardı.  Buna rağmen CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu hep yaptığı gibi bu sorunu kendisini çözdüğünü ve çözüm için meclise bir önerge vereceğini ve bununla ilgili de Külliye’nin  destek vermeyeceğini söyledi. Biz de madem yasal düzenleme sunuyorsunuz, anayasaya koyalım dedik. Biz bir anayasa teklifi sunduk, genel çerçevesini CHP, İYİ parti ve HDP  ile görüştük. Yarın inşallah bunu meclise getireceğiz. Bal bal bal diyerek ağız tatlanmıyor. Bir şey söylediğinizde onu hayata geçirmek lazım” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ
Meclis genel kurulundaki bütçe görüşmeleri üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan AK Partili Dağ, “Ben 2011'den beri milletvekiliyim en sakin dönem bu dönem diyebiliriz. Bütçeler başlayınca kavgalar başlıyor diye haber yapmıştı bir internet gazetesi. Fotoğrafa baktığımda eski vekillerdi hep. Meclis ilk gerginliği artıran CHP Genel Başkanıydı. CHP başkanın meclise gazi diyemiyor olması iki açıdan sakıncalı. Bu meclis gazi unvanını 15 Temmuz'dan önce de almıştı. Çünkü Kurtuluş Savaşını meclis yönetmiştir bundan dolayı gazi diyorduk. 15 Temmuz'da da TBMM hedef alındı açıkça.  Bu ifadeyi küçümseyen tavrınız olduğundan bu millete anlatacağınız bir şey değildir. Burada söyledikleriniz ABD'de mi karşılığı var, Pensilvanya da mı var, hamburger yediğinizi süreç mi bunu doğurdu diye şüphe ile bakılır. Bizler bunu dile getirmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

DURUMU LANETLİYORUZ
İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını, imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiası ile ilgili konuşan Dağ, “Biz bir kere, bir kaç gündür basın süren bir süreç var. Bu durumu lanetliyoruz. Bu durumu kesinlikle ve kesinlikle olabilme ihtimalini reddediyoruz ve bununla alakalı amasız, fakatsız mağdurun yanında, suçunun karşısındayız. Bakanlığımız zaten davanın takipçisi oldu. Bu konu üzerinde siyaseten bir şey elde etmeye çalışmak acizliktir. Bu konuda bizim farklı bir şey düşünmemiz mümkün değil. Bu konunun üstüne gideceğiz. Aynı kararlılığı CHP kendi teşkilatlarında sağlayamıyor. Ancak biz bu konu doğrudan partimiz ile ilgili olmamasına rağmen, ülkeyi yöneten biziz ve bu konuda bir tutum sergilememiz gerektiğini biliyoruz. Mağdurun bu hakkının korunması için ne yapılması gerekiyorsa biz üzerine gitmeye devam edeceğiz. İhmali olan bir kamu görevlisi varsa gereken yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

10’A YAKIN BELEDİYE BAŞKANININ TALEBİ VAR
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın İYİ Parti’den AK Parti’ye geçmesinin ardından 10 belediyenin daha sırada olduğunu söyleyen Dağ, “Siyasal ortama ya da sizin bulunduğunuz siyasi taraf sizin meyil ediyor olması ve karşı ittifakta meyil ediyor olması toplumun nabzını gösteriyor. Zaman zaman milletvekilleri noktasında içerde huzursuzluk olup başka tercihte bulunanlar olabiliyor. Belediye başkanları noktasında da 10'a yakın belediye başkanının talebi olduğu açıklandı ve bunları değerlendiriyoruz. Bizim genel amacımız bu pozitif sürecin devam etmesini sağlamak. Bu sürecin seçimlere kadar ve sonrasında da seçim sonrasında da bu pozitifliğin devam etmesini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
Dünya Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor
 
3 ilde silah kaçakçılarına baskın: 14 kişi gözaltında
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sizin etik anlayışınız bu 9 Aralık 2022 Cuma 00:50

Seçimle kaybettiklerinizi, kayyum ile vaya transfer ile ele geçirmek. İşte etik işte siz.

Yorumu oyla      3      3  
8 Aralık 2022 Perşembe 15:36

Belediye başkanı transferi etik mi? O zaman seçime ne gerek var?

Yorumu oyla      7      3  
Asım 8 Aralık 2022 Perşembe 14:21

Derler ya..İmam bildiğini okur. Sayın Dağ sizde düşündüğünüzü söylüyorsunuz. Kime ? yandaş gazeteciye- yandaş TV kanallarına. Allah aşkına gelin İzmir'e - İlçelerine. Uğrayın semt Pazarlarına, Halka ulaşın görün yangını. Kim evine ne aldığına, ne kadar aldığına bakın. Enflasyonu Tüik in göstermelik yarım puan indirmesiyle, ucuzluk olmuyor. Gerçekleri -yaşadıklarımızı görün artık. Basın toplantılarıyla - hayal ettiklerinizle ancak kendinizi kandırırsınız. Bizi değil..

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yanık duyurdu: Ödemeler hesaplarda!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aralık ayı içerisinde 2,1 ...
'Sözleşmeli üretimi zorunlu hale getireceğiz'
Türkiye 2023 Zirvesi & Para Sohbetleri programında konuşan Tarım ve Orman ...
4 milletvekiline 95 bin lira ceza kesildi!
Meclis’teki 2023 bütçe görüşmesinde fiili saldırı, küfür ve hakaretler ...
 
Erdoğan: Enflasyonun boynunu kıracağız!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye 2023 Zirvesi'ne gönderdiği ...
CHP'li Polat'tan Bakanlığa tepki: Zenginleşme modeliniz çöktü!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Ticaret Bakanlığı bütçesi ...
AK Partili Sürekli'den iddialı çıkış: Foça ve Dikili'yi alacağız!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Aliağa ve Menemen İlçe Yönetim ...
 
CHP’li Serter gençlerin sorunlarına dikkat çekti: Kuru ekmeğe muhtaç ettiniz
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ...
AK Partili Dağ duyurdu: Çiğli Arıtma'ya 415 milyonluk kredi onayı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Hazine ...
İYİ Partili vekiller, Genel Kurul'u terk etti
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri devam ederken, İYİ Parti'li milletvekilleri, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva