HABERLER>POLİTİKA
7 Ağustos 2021 Cumartesi - 12:26

AK Partili Dağ'dan eleştirilere yanıt: Yangına körükle gidiliyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yeniden normale dönmek için ekiplerin yangın bölgelerinde canla başla çalışma yürüttüğünü bildirdi. Dağ açıklamasında "Kimi canhıraş bir şekilde buradaki bu sıkıntıyı gidermek adına çaba sarf ediyor, mesai harcıyor, uykusuz günler, geceler geçiriyor. Kimi ise bu mücadeleyi ne yazık ki sekteye uğratmak için yangına körükle gidiyor" dedi.

AK Partili Dağ dan eleştirilere yanıt: Yangına körükle gidiliyor!

Dağ, Ören Mahallesi'nde belirlenen alanda yangında zarar görenler için kurulan Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Lojistik Merkezini ziyaretinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet ve millet dayanışmasıyla bir taraftan yangın söndürme çalışmaları, diğer taraftan da vatandaşların ihtiyaçlarını giderme noktasında ciddi bir çalışma yapıldığını söyledi.

Yangın çıktığı andan itibaren bakanların Antalya ve Muğla bölgesine geldiğine değinen Dağ, sürekli koordinasyon ve olayın takibi, yangınların söndürülmesi ve normal hayata geçilmesiyle ilgili süreci bir taraftan yürüttüklerine işaret etti.

Bazı yerleşim yerlerinde tahliyelerin söz konusu olduğuna dikkati çeken Dağ, "Bölgelerimizdeki vatandaşların mağduriyetleri söz konusu oldu. Bunları da gidermek adına, AFAD koordinasyonunda yardım kuruluşları şu anda sahada çalışma yapıyorlar. Bir yandan yardımlar geliyor. Bu yardımları uygun bir şekilde ihtiyacı olanlara, sahada söndürme işinde uğraşan orman işçilerine, itfaiyecilere vererek buradan katkı sağlıyorlar. Bütün milletvekillerini ve belediye başkanları da gelip gidiyor. Bizim 'AK cemrelerimiz' de bölgeye gelip çalışma yaptılar." ifadesini kullandı.

Canla başla herkes çalışıyor
Dağ, bölge tekrar yeşerene kadar, yanan yerlerdeki hasar giderilinceye kadar, mücadelenin aynı şekilde devam edeceğini aktardı. Kolay süreçlerden geçilmediğine vurgu yapan Dağ, şöyle konuştu:

"Bir taraftan Karadeniz'de, Van'da sel felaketi yaşandı, Akdeniz'de Antalya ve Muğla'da yangın afetiyle karşı karşıya kaldık. Bu afetlerden bir an önce ülkemizi kurtarmak ve yeniden normale dönmek açısından canla başla burada herkes bir çalışma içinde, bir nevi seferberlik içerisinde. Ne yazık ki bu süreçte olumsuz hatırladığınız işlerde oldu, olacak. Bu yangın işinin bir yerinden tutayım demesi gerekirken ya da milletin vermiş olduğu yetkiyle belediye başkanlığı, milletvekilliği vazifesi yapıp koordinasyonda bulunması gerekenler yangına körükle gitmek gibi bir tercihte bulundular. Onların tercihiydi. Sonuç olarak bu günler geçecek, bu günleri inşallah atlatacağız, hafızalarda onların o tercihi yangına körükle gittikleri tercihi kalacak. Bu hafızalarda kazınmış olacak. Bunu da milletimiz gayet iyi şekilde takip ediyor. Kimi canhıraş bir şekilde buradaki bu sıkıntıyı gidermek adına çaba sarf ediyor, mesai harcıyor, uykusuz günler, geceler geçiriyor. Kimi ise bu mücadeleyi ne yazık ki sekteye uğratmak için yangına körükle gidiyor."

Milletin de bunu gayet iyi bir şekilde gördüğünü belirten Dağ, "İnşallah el birliğiyle bu afetten kurtulacağız." dedi. (AA)

 
İzmir'de bir günde iki orman yangını!
 
Bodrum Belediyesi'nden açıklama: Gelen yardımları durdurduk
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 8 Ağustos 2021 Pazar 08:25

Bu yangınların çıkmasını engelliyemiyen sizsiniz,engelliyemediğiniz yangını söndüremiyen sizsiniz.Suçlu olmıyan yine sizsiniz.İlk seçimde gideceksiniz.

Yorumu oyla      2      3  
Memet Ali Açık 7 Ağustos 2021 Cumartesi 14:48

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizdede bir iklim kirızının etkilerini şidetli bir şekilde yaşiyoruz.Bu kirizi önceden sezen ve ona göre tedbirlerini alan ülkeler diğer taraftanda bu risk yönetimini becermeyen ülkemiz.Bu yangınlarla mücadelede son derece başarısız bir sınav veren iktidardaki siyasi iradenin bu konuyu süzecek zihinsel hazırlığa sahip değildır.Ançak çok daha önemlisi avrupa birliği ülkeleri hazırlıksız yakalanmamak için araç ve gereçlerini gözden geçirdiler hata tatbikat yaptılar.Ukrayna ormanlarını nemlendirdi.Biz ise yan gelip yan yatık taki yangınlar çıkıncaya kadar.Kim sorumlusu.Bütün bunları ön görmeyen bir anlayış var.Kaybeden insanlık ve yaşadığımız çevre olmaktadır.

Yorumu oyla      14      3  
Yav He He 7 Ağustos 2021 Cumartesi 13:27

Bir binada yangın çıkmış, itfaiye olay yerine gitmiş ama merdivenli aracı yok. Merdivenli araç lazım olmuş ama yok. Niye yok diyenlere de benzer bir cevap verilse ne kadar mantıksızsa, uçak niye alınmadı veya bakımları yapılmadı diyenlere verilen cevaplar da o kadar mantıksız. Bakan özel jetle geliyor ama aynı bakanlığın yangın söndürme uçağı yok. İhaleyle yangın söndürmeye çalışıyorlar. Belediyeler nasıl ki araç-gereç alıyorsa, bakanlığında alması gerekiyor. 20 tane uçak alacak para yok mu? O kadar orman yanmış, basit bir şeymiş gibi yenisini dikeceğiz, TOKİ yeni evler yapacak, taksit taksit ödersiniz deniyor.

Yorumu oyla      12      3  
TC misafir 7 Ağustos 2021 Cumartesi 12:44

Zamanında neden yeterli sayıda yangın söndürme uçağı almadınız ve yeterli müdahalede zamanında bulunamadınız diye soruyoruz. Bu iş neden bu hale geldi bize bunun cevabını verin diyoruz kimse çalışmıyor diyen yok zaten. Bana ve merak eden insanlara şunun cevabını verin: Cumhurbaşkanına ait 13 adet özel uçak varken neden bu sayıda yangın söndürme uçağımız yok? Cumhurbaşkanının rahatı ve konforu ülkenin ormanlarından daha mı kıymetli?

Yorumu oyla      16      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar'dan Kabil Havalimanı açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin, şartlar uygun olursa Afganlara ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan esnaf ve köy ziyaretleri: Tasarruf için tek lamba yakanlar var!
Plajlarda yaptıkları üye çalışmasının ardından köy ve STK ziyaretlerine ...
CHP'li Sertel sahadan uyardı: Emlak simsarları Bayraklı'da iş başında!
Bayraklı'da gerçekleştirdiği esnaf ziyareti yapan CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP’li vekillerden kokain tepkisi: Türkiye uyuşturucu sevkiyatının merkezi oldu
Geçtiğimiz Günlerde CHP Milletvekilleri Mahir Polat ve Alpay Antmen, Ekvador’dan ...
'Bana kayyum atayacak adamın alnını karışlarım'
Yabancı uyruklulara suyun 10 kat zamlı verileceğine ilişkin söylediği ...
Kılıçdaroğlu'ndan flaş büyükşehir açıklaması: Bir dönem daha devam etmeliler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında yaptığı ...
 
CHP'li vekilden AK Partililere: Keyfimin kahyası mısın lan!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ...
Erdoğan: Görevli olmayan alınmayacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan böyle görevli olmayanların yangın bölgelerine ...
CHP İzmir'de Danışma Kurulları'nın toplanacağı tarih belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, danışma kurullarının gerçekleştirileceği ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva