HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2022 Cumartesi - 11:31

AK Partili Dağ: Belirsizliği yönetmek meşakkatlidir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, son dönemlerde yaşanan gıda sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. İklim krizi ve Rusya - Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle bir endişenin ortaya çıktığını dile getiren Dağ, belirsizliği yönetmenin meşakkatli bir iş  olduğunu ifade etti. Gıda krizinin söz konusu olmadığını belirten Dağ, “Kendi kendimize yetecek noktadayız, hiçbir sorunumuz yok. Bir gıda krizi beklemiyoruz. Nasıl savunma sanayimiz güçlüyse tarımımızda güçlü olacak. Bu işin ciddiyetini anlamış vaziyetteyiz, daha çok işin üzerine düşeceğiz” dedi.

AK Partili Dağ: Belirsizliği yönetmek meşakkatlidir!

EGEDESONSÖZ - Bir televizyon programının canlı yayınına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Sorumlusu ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gazeteci Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin uluslararası ilişkilerinden yürüttüğü dış politikalara; mülteci sorunundan, ülkenin ekonomik açıdan geldiği noktaya kadar değerlendirmeler yapan Dağ, pandemi ve beraberinde gelen iklim krizi, kuraklık sorununa eklenen Rusya – Ukrayna savaşının etkilerine de değindi. Son dönemlerde halkta yaşanan gıda ve tarımdaki endişe hakkında soruları yanıtlayan Dağ, gıda krizinin söz konusu olmadığının ve savunma sanayi kadar tarıma da önem verildiğinin altını çizdi.

AVRUPA GÜVENLİĞİNİ TÜRKİYE’YE BORÇLU OLDUĞUNU GÖRDÜ
Türkiye’nin yürüttüğü dış politakalar ve buna yönelik hamleler hakkında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, şu ifadeleri kullandı: 

“Türkiye kendi çıkarlarından taviz vermeden politikayı yürütüyor. Kendi haklarımızı savunuyor olmasaydık, yurt içinde muhalefetin ‘ne işiniz var orada’ sözlerini dikkate alsaydık bu kadar iyi konumda olmazdık. Savunma sanayinde bağımsızlaşmak, Afrika’da yapılan hamleler vs. yapılan tüm dış politika hamlelerinin faydasını görüyoruz. Son dönemde Katar’da bir duruş ortaya koyduk. O dönemde buradan zararımız olacağını söyleyenler oldu. Yine Son dönemde Rusya- Ukrayna krizi patlak verince ortaya koyduğumuz duruş, halk nezdinde de takdir topluyor. Son dönemde bu krizi, savaşı neticelendirecek, ortaya bir irade koyabilecek ülke üçten fazla değildir. Türkiye’de bu ülkelerin içindedir. Bir sulh ortamı doğurabilecek liderlerden biri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Batı, özellikle de Avrupa kendi güvenliğinin Türkiye üzerinden sağlanacağının farkına vardı. Kendi savunma sanayimizi bu anlamda bağımsızlaştırmada önemli adımlar attık. Ancak ülkelerin ambargoları var. Önümüzdeki süreçte bunları ortadan kaldıracak gelişmeleri de yaşayacağız. S 400 konusunda da bizim doğru hamle yaptığımızı görmüş olduk. Diğer taraftan Batı bizi daha iyi olmamızı istediği üzerinden değil, kendi güvenliğini düşünerek Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini istediğini görüyoruz. Bu anlamda biz de Savunma sanayinin millileştirilmesinde yüzde 80’e ulaştık.”

MÜLTECİLERİN DÖNÜŞÜ ZAMANLA DEVAM EDECEK
Uzun yıllardır süren Suriyeli mülteciler konusu ve son dönemde yaşanan Ukrayna-Rusya Savaşı’nın doğurduğu mülteci sorununa değinen Dağ, bu sorunun zaman akışı içinde çözüme kavuşacağını belirterek “Suriye krizi 11 yıllık bir kriz... Halen orada istikrar sağlanmış değil. Ancak bu sadece Türkiye’nin meselesi değil. Dünya’da yaşanan sorunlar nedeniyle global bir mesele oldu. Bugüne kadar mültecilere bakı açımız netti. İnsani düşüncelerle açık kapı politikasını devam ettirdik. Fakat yine de gerektiğinde duruşumuz belliydi. Mesela Afganistan’dan yaz aylarında göç konusu olduğunda ülkemiz mülteci kaldıracak noktada değil demiştik. Burada muhalefetten gelen eleştiri gelenlerin geri gönderilmesi konusundaydı. CHP bir keresinde mültecileri geri göndermek söz konusu değil derken sonrasında davul zurnayla göndereceğiz gibi çelişkili ifade de bulunmuştu. Biz zaten geri gitmeleri konusunda adımlar atıyoruz, yeni bir şey değil. Orada evler, şehirler oluşturuluyor. İnsanların kendi iradesiyle dönmeye devam ettiğini görüyoruz. Zaman akışı içinde devam edecek” dedi.

Bunun yanı sıra Ankara ve Şam arasındaki ilişkilere de değinen Dağ, buna yönelik bir adımın atılmasının söz konusu olmadığını aktararak şunları ekledi: 

“Kendi vatandaşına kimyasal silahlar dahil zulüm eden bir lider var. Ona karşı bir adım atılması söz konusu değil. Buranın kimin tarafından yönetildiği de belli. Oradaki mülteci meselesini daha da derinleşememe noktasında, ülkemize gelmemesi noktasında adımlar attık. Hem gelişleri azaltacak adımlardı, hem de 480 bin civarında mülteciyi de ülkesine geri döndüren adımlardı.”

TÜRKİYE ÜRETİMİYLE KENDİ KENDİNE YETEBİLİR
Son dönemde kuraklık ve iklim krizi sonrasında Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş beraberinde gıda ve tarım konusunda endişeleri getirdi. Tüm bu sorunlara rağmen Türkiye’de gıda krizinin olmadığının altını çizen Dağ, tarıma daha da önem verileceğini söyleyerek “Pandemi ve en son bu yaşanan savaş ve kuraklık... Bir yerde kriz ortaya çıkarsa yönetebilirsiniz. Ama belirsizliği yönetmek meşakkatlidir. Pandemi buna örnekti. Bir taraftan da iklim krizi ve kuraklık var. Bu da bir belirsiz süreç... Son olarak da Rusya Ukrayna krizi geldi... Tarımın önemi bilinir. Genelde şöyle bir anlayış vardır. Dünyanın her yerinde üretilen ürünleri satın alabiliriz... Kapitalizm bunu yarattı. Ama pandemi ve kuraklık bunun böyle olmadığını bize gösterdi. Nasıl savunma sanayimiz güçlüyse tarımımızda güçlü olacak. Temel gıda maddeleri noktasında üretimde bir sorun yok. Geçen şeker konusu gündeme geldi. Şekerde 2700 ton tüketim varken 2900 ton üretim var. Hasılatımız artış göstermiş. Bir sorun yok. Evet daha da arttırmamız lazım ancak kendi kendimize yetecek noktada hiçbir sorunumuz yok. Bir gıda krizi beklemiyoruz. Fiyat artışında ise bizim elimizde olmayan şeyler de oluyor. Enerji maliyetlerin artışı nedeniyle ürünlere yansıyan artışlardan söz ediyorum. Ancak ana gıdalarda hiçbir sorunumuz yok. Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Bu işin ciddiyetini anlamış vaziyetteyiz, Hem Türkiye’nin hem Dünya’nın en önemli konularından biri tarım olacak. Tarımsal desteklemelerde bu yıl ki bütçede ekstradan pay ayrıldı. Daha çok işin üzerine düşeceğiz, yoğunlaşacağız...” ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Çiftçiye 2 yıl Faizsiz kredi verilsin’ çağrısına da yanıt veren Dağ, Çitçiye birçok farklı desteklemelerimiz var. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yapmış olduğu desteklemelerle beraber netice ortaya çıkartacak bir öneriyse değerlendirilir. Bana kalırsa 5 yıl verilsin. Biz buna karşı değiliz. Netice alınacağı kesinleşirse neden yapılmasın. Muhalefet önerilerinin dikkate alınmadığını söylüyor. Eğer önerileriniz somut, yapılabilir noktada olursa karşılanır” şeklinde konuştu.

HER KRİZ BİR FIRSAT DOĞURUR
Ekonomik açıdan Türkiye’nin gidişatı hakkında da değerlendirmeler yapan Dağ, yaşanan bu savaş sürecinin turizme katkı sağlayacağını ifade ederek “Şuanda konuştuğumuz şeyler ekonomiden bağımsız değil. Son yaşadığımız hadiseleri düşünürsek dünya genelinde enflasyon olduğunu görmek lazım. Evet biz kendi hamlelerimiz yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın savundukları zaten bu yönde hamleler. Turizm de bir gelir artışı olabileceğini düşünüyorum. Çünkü Rusya’yla ilişkilerimiz devam ediyor... Bir önceki yıla göre kesinlikle turizmde gelir artışı olacak. Her kriz bir fırsat doğurur” dedi.

MUHALEFETTEN DAYAK YEDİK!
Son dönemde uluslararası ilişkilerini güçlendirmeyi hedefleyen Türkiye’nin İsrail’le ve dolaylı olarak doğalgaz konusuyla ilgili bir adımı olacak mı sorusuna yanıt veren Dağ, “Doğu Akdeniz’le olan iletişimimiz nedeniyle tabiri caizse muhalefetten dayak yedik. Dezenformasyon olarak kullandılar. Ama bunun faydasını Türkiye Cumhuriyeti görecek. Bunu eleştirenler, tahrik edenler utanır mı bilmiyorum...” şeklinde açıkladı.

VATANDAŞIN SEÇİM BEKLENTİSİ YOK
Gündemin ana maddelerinden biri olan seçim konusunu değerlendiren Dağ, vatandaşın seçim istemediğini iddia ederek seçimin zamanında yapılacağını şu sözlerle aktardı: 

“Biz anketlerde soruyoruz. Vatandaşın seçim beklentisi yok, hiç de olmadı. Muhalefet 2018 yılı seçiminden itibaren başladı bunu istemeye... Geçen sene pandemi şartlarında, olumsuz ortamda yine ısrarla erken seçim istedi. Biz hükümet sistemi ortaya koyduk. Cumhurbaşkanı hükümet sistemini ortaya koyarken; koalisyon olmayacak ve seçimler zamanında olacak gibi maddeleri ortaya koyduk. Biz geçen hafta seçim mevzuatıyla ilgili kanun teklifini meclise sunduk. Seçim mevzuatında yapılan değişiklikler 1 yıl boyunca değişiklik yaratmaz. 2023 yılının 18 Haziran’ında olacağı kesin, her muhalefet partisi kendisini hazırlasın” dedi.

 
Buzhane hurmasına dikkat!
 
Profesöre parolalı tuzağa milyonluk ceza
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Mart 2022 Cumartesi 22:09

bu sistemde koalisyon yok mu? İttifaksız kimse seçime girmiyor. Daha kafadan koalisyon var.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de vefa buluşması
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, önceki dönem İl yöneticileri ...
Sürekli'den ayrımcılık tepkisi: Soyer'in belediyeciliği yerlerde sürünüyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP Lideri, örgüte seslendi: Kaybedecek günümüz kalmadı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin ...
 
İl Başkanı Sürekli Menderes'te: AK belediyecilik özleniyor!
Menderes'te vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem ...
MHP'de yeni durak yarımada
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçelinin talimatıyla ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Tarımda ve elbette bütçede zor hesap!
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Tarımda ve elbette bütçede zor hesap!
 
Kılıçdaroğlu: Bankalar 2 yıl faizsiz kredi vermeli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ziraat Bankası, kamu bankaları, ...
Canan Kaftancıoğlu koronaya yakalandı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu corona virüse yakalandı.
CHP'li Beko'dan Karaburun tepkisi: Bu bir yıkım demektir!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Karaburun'da yaratılan tahribatın ortaya ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva