HABERLER>POLİTİKA
3 Temmuz 2020 Cuma - 11:05

AK Partili Boztepe’den 'koku' çıkışı: Burnumuzun direği sızlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe körfezin kokmaya başladığını söyledi. Boztepe, “Atık su kanallarının temizlenmemesi ve Çiğli’deki arıtma tesisinin çevresinde depolanan arıtma çamurları nedeniyle oluşan koku kenti sarmaya başladı. Aşkla İzmir diyerek yola çıkan Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir yılda arpa boyu yol alamadığını gördük” dedi.

AK Partili Boztepe’den  koku  çıkışı: Burnumuzun direği sızlıyor!

İzmir’de başta Çiğli, Karşıyaka, Menemen ve Bayraklı ilçeleri olmak üzere kent genelinde hızla koku yayıldığını belirten AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, koku sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağırdı. Boztepe, belediyenin altyapı çalışmalarının yetersizliğinin koku oluşumunda birinci faktör olduğunu söyledi.

AK Partili Boztepe şu açıklamayı yaptı:

“İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin çevresinde depolanan arıtma çamurları ve kanalizasyon altyapısının yetersizliği koku oluşuşunda en önemli faktör. Bu yüzden hızla yayılan kötü koku ilk olarak Çiğli ve Karşıyaka’yı etkiliyor. Zaman zaman dayanılmaz boyuta gelen bu koku nedeniyle insanlar evlerinde oturamıyor. Ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya ilişkin bir çalışması olup olmadığını bile bilmiyoruz. Artık koku nedeniyle insanların burnunun direği sızlıyor. Vatandaşların yaşam kalitesini düşürmeye hiçbirimizin hakkı yok.

Her yıl havaların ısınmasıyla kendini gösteren bu koku sorununun çözümü için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bir plan önerisinde bulunmuştu. Ne hikmetse çözüm önerilerini kimse dinlemedi. İZSU Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada İzmir’de evsel ve endüstriyel atık sularının körfezi saran 65 kilometre uzunluğunda ana kuşaklama kanalı, ana kuşaklama kanalına bağlanan 95 kilometre uzunluğunda tali kolektör, 4 bin 150 kilometre uzunluğunda mevcut pis su şebekesi ve 4 adet pompa istasyonu, Çiğli ve Güneybatı atık su arıtma tesislerinden oluşan bir sistemle arıtıldığını anlatmıştı. Aradan geçen zamanda bu sistemin verimli çalışmadığını da gördük. Şimdi de aynı sorunları yaşıyoruz.

İzmir genelinde yağmursuyu kanalları kanalizasyona verildiği için arıtma tesislerinin kapasitesi yetersiz geliyor. Çiğli’deki arıtma tesisinin kapasitesi yetersiz geldiği için pis lağım suları arıtılamadan denize deşarj ediliyor. Yağmur yağsa da hava ısınsa da İzmir’de ortaya çıkan tek şey var. O da kokunun giderilememesidir. Maalesef tüm kanalizasyon sistemini kapsayacak bakım-onarım ve yenileme çalışmaları yapılmıyor. Tüm kanalların basınçlı su ile yıkanarak kanallardan gelen kokuların giderilmesi lazım. İZSU’nun daha önce açıkladığı rögar hava arıtma ve koku giderim filtrelerinin nerelere monte edildiğini bile bilmiyoruz.

Bunların yanında kokunun tüm İzmir’e yayılmasına neden olan Meles, Arap, Manda, Poligon derelerinin hali ortadadır. Uzun yıllardır çöplük olan bu derelerin temizliği bir türlü tamamlanamamış ve yeterli gelmemiştir. Büyük Kanal Projesi’nin Güzelyalı Hava Eğitim Komutanlığı ile Konak Pier arasındaki atık su kolektörler hattının kapasitesiyle ilgili sorunlar bir türlü giderilemedi.

Kadrolaşma sorunları ve bürokratik yapılanma kavgası yaşanan İZSU Genel Müdürlüğü’nün yetkili ve etkili makamlarında oturan koltuk sevdalıları bir an önce asıl işlerinin başlarına dönmelidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dans, müzik ve eğlenceden başını kaldıramayan belediye başkanı İzmirlilerin verdiği krediyi tüketmiştir.  Bir yılı aşkın süredir belediye meclisinde verdiğimiz mücadele sonrasında gelinen noktayı üzülerek görüyoruz”

 
Koronavirüs’e karşı bağışıklığı güçlendiren formül
 
Çiğli'de evde temizlik projesi yeniden başladı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
N.B 19 Ağustos 2020 Çarşamba 23:58

Hüsnü bey haklı.Bir CHP ''li olarak koku sorununa acilen bir çözum getirilmesini bekliyoruz...Zira aritma tesisinden çikan kokunun Mavisehir sakinlerinin sagligini olumsuz etkiliyecegini de gazetelerde okuduk hatirlarsaniz..

Yorumu oyla      2      3  
K.K 3 Temmuz 2020 Cuma 14:46

YA ARKADAŞ TAMAM BENDE TUNC SOYERE OY VERDIM AMA YANLISA YANLIS DIYEBILELIM KOKUDAN DURULMUYO ARTIK BI ÇÖZÜM BULSUNLAR 1 BUÇUK SENE GEÇTİ HÂLÂ ELLE TUTULUR BİSEY YOK.

Yorumu oyla      2      5  
Fikret ASLAN 3 Temmuz 2020 Cuma 13:39

AKEPE yüzünden Ülkenin her yeri kokuşmuş ve talan edilmiş durumda. Buna ne diyeceksiniz Bay AKEPELİ Hüsnü efendi.

Yorumu oyla      4      3  
Gürkan 3 Temmuz 2020 Cuma 13:04

Haklı.

Yorumu oyla      2      4  
Z.B 3 Temmuz 2020 Cuma 12:37

Türkiye'nin 3. büyük ve Akdeniz dünyasının da önemli bir liman kentinin seçilmiş Belediye Başkanına karşı kullanılan"..dans,müzik ve eğlencen başını kaldıramayan Başkan..." ifadesi ile kendince küçük düşürmeye çalıştığı, sadece siyasi rakip olarak gördüğü Sayın Tunç SOYER değil, aynı zamanda onun Başkanı olduğu tüm İzmir halkıdır. Sayın BOZTEPE unutmasın ki bu halk dan biriside kendisidir.

Yorumu oyla      3      4  
vatandas 3 Temmuz 2020 Cuma 12:15

valla dogru söylüyor ben bir chp li olarak söylemem lazım tunc başkan cok zayıf kaldı ufku vizyonu cok zayıf karakilçik bugdayı ile olmuyor onada destek verelim ama sehir gelişmesi lazım bütün her yere siyasi adamları yerleştirdi iş yapılmıyor yeni projeler yok malesef tunc başkandan muhtar dahi olmaz mahalleyi yönetemez ama milletvekili olur agzı laf yapıyor ona lafım yok

Yorumu oyla      4      7  
Tayyip 3 Temmuz 2020 Cuma 11:12

Banyo yapsın.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer ilçe başkanlarıyla buluştu: O konuya hiç girmeyelim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer CHP’nin ilçe başkanlarıyla ...
Cem Uzan’dan seçim vaadi: İzmir para basacak
Siyasete geri dönen Cem Uzan, İzmir ile ilgili vaatte bulundu. Uzan, Genç ...
Başkan Engin'den Lider'e Narlıdere raporu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı ...
 
Kritik toplantı ertelendi: Kurultay sonrası röntgen çekilecek
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın genel merkezden istediği ...
Şikayetçi olan AK Partili başkandan açıklama: Başkanın babası da bizimleydi!
Menemen Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy hakkında “terör örgütü propagandası ...
CHP’li Yücel’den ‘Madımak’ mesajı: Yarası kapanmıyor, acısı dinmiyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, SivasMadımak katliamının ...
 
MHP İzmir’in iki vekili de hesap kapattı!
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sosyal medya hesaplarını askıya aldığını ...
Bakan Koca’dan CHP’li vekile telefon: Gerekeni yapacağız
Sırbistan'da Boşnakların ağırlıkta olduğu Sancak bölgesinin Novi Pazar ...
CHP'li Sındır'dan 'Orman Kanunu' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yapılmak istenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva