HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2016 Cuma - 10:43

AK Partili Başkan’dan şok çıkış: Kılıçdaroğlu kan çağrısı yaptı…

AK Parti Konak İlçe Başkanı Yıldırım, CHP Lideri’nin tartışılan başkanlık sistemi çıkışına “CHP Genel Başkanı kan çağrısı yaptı, cevap Kandil’den geldi. Çağrı Kandil’den karşılık buldu ve bugün 8 şehidimiz var” sözleriyle yanıt verdi.

AK Partili Başkan’dan şok çıkış: Kılıçdaroğlu kan çağrısı yaptı…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği, “Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” açıklamasına tepkiler devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP liderine cevabının ardından AK Parti il ve ilçe teşkilatları da harekete geçti.

İzmir’de Konak İlçe yöneticileri Basmane Meydanı’ndaki Kızılay aracında kan verdi, ardından Başkan Temel Yıldırım sert açıklamalarda bulundu.  

Yıldırım, CHP liderine ve muhalefete başkanlık sistemi üzerinden ‘başarısız’ nitelendirmesinde bulunurken Hakkari’den gelen şehit haberleri hakkında sert konuştu.

MADEM KAN İSTENİYOR!
Yıldırım, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir açıklama var. Ciddi anlamda toplumdan tepki toplayan bir siyasiye, genel başkana yakışmayacak bir şey. Bu 'başkanlık sistemi kansız gelmez' açıklamasına yönelik olarak Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘biz sadece Kızılay’a kan veririz’ dedi. Bu açıklama üzerine bizler de teşkilatlar olarak, ‘madem kan isteniyor, birileri kan istiyor; biz de kanımızı en doğru yere, Kızılay’a veririz’ diyerek bir kampanya başlattık” dedi.

MUHALEFETE BAŞKANLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ
“Konak İlçe Teşkilatı olarak bugün Kızılay’a kan bağışında bulunacağız” diyerek sözlerine devam eden Yıldırım, “Öncelikle bu açıklama milli iradeye vurulmuş bir darbedir, milli iradenin hiçe sayılmasıdır. Sistem değişiklikleri veya siyasal gelişmeler halkın, milletin iradesiyle ortaya çıkar. Millet iradesi de sandıkta tecelli eder, kendini gösterir. Sandıktan kaçan siyasetçi de sadece bizde var. Seçimde kaybedenler sandığı artık öcü olarak görüyorlar ne yazık ki... Millete gitmeyi, millet iradesine başvurmayı kabus olarak değerlendiriyorlar. Onların kabusu Türkiye’nin aydınlık geleceği olacak. Bu millet isterse başkanlık sistemini getirir. Türkiye de başkanlık sistemiyle yönetilir. Tabi başkanlık sistemi de başarısız siyasetçiler istemiyor. İstememelerinin sebebi de gayet doğal. Başkanlık sisteminde başarısız olan siyasetçinin koltuğunda kalma gibi bir şansı yok. Malum bizim müzmin muhalefet her seçimde seçim kaybediyor. Ancak koltuklarında yapışmış durumdalar ve başarısız olmalarına rağmen her seçimde sandığa gömülmelerine rağmen seçimden sonra bir süre ortalarda görünmüyorlar. Daha sonra hiçbir şey yokmuş gibi kaldıkları yerden devam ediyorlar. Partilerini adeta gasp etmiş durumdalar. Başkanlık sistemi siyasetin bu kilidini de açacak. Başarısız genel başkanların koltuklarında kalma şansları olmayacak” ifadelerini kullandı.



KAN ÇAĞRISI KANDİL’DEN KARŞILIK BULDU

Sabah saatlerinde Hakkari’den gelen şehit haberleri üzerinden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yüklenen Yıldırım şunları söyledi: Bugün şehitlerimiz var. Hakkari Çukurca‘da hain saldırı sonucu şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörle mücadele şiddetli bir dönemde ve bugün ülkemizin milli birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bugün kandan söz edilecek en son gündür. Hele bir siyasetçinin, bir siyasi partinin genel başkanının, ‘kansız olmaz, kansız gelmez’ ifadeleri adeta bir hezeyanın göstergesidir. Bu kişinin İzmir’den seçilmiş olması ayrıca İzmir seçmeni için de tabi ki hoş bir durum değil. CHP’ye gönül veren, CHP’ye oy vermiş, destek vermiş dostlarımızdan partilerine sahip çıkmalarını bekliyoruz ve istiyoruz. Bu çağrıyı da buradan sizin aracılığınızla yapmış olalım. Yani bugün CHP’nin geldiği noktaya bakın... Genel başkanı kan çağrısı yaptı cevap Kandil’den geldi. Çağru Kandil’den karşılık buldu ve bugün 8 şehidimiz var. Kastettiğiniz bu mudur, kastettiğiniz ülkenin birlik beraberliğine sabotaj mıdır? Terör eylemleri midir? Bunu daha net açıklamasını bekliyoruz sayın genel başkandan. Bizim duruşumuz, yerimiz her zaman ülkenin birliği beraberliği çerçevesinde ve kapsamında olacak. Kan verilecekse sadece Kızılay’a kan veririz. Bir de önümüz yaz, İzmir’in yerel yönetimlerinin çalışmamasından kaynaklanan sivrisinek dönemi olacak. Her yaz İzmirli sivrisinek kabusu yaşıyor. Biz de sivrisinekler ortaya çıkmadan kanımızı Türkiye’nin kan ihtiyacını gideren çok önemli bir kuruluş olan Kızılay’a bağışlayalım dedik. Kanımız milletimize, devletimize kan olsun. Kanlarımız bu millete bu devlete, ülkemize feda olsun. Doğru yere kullandığımız sürece şehitlik için, ülkemiz için, vatanın bölünmez bütünlüğü için kanımızı akıtırız. Bir de canlara can katsın hastalar şifa olsun diye Kızılay’a kan veririz. Bütün milletimizi de bu vesileyle Kızılay’a kan bağışı için çağırmış olalım.

 
Karabağlar’da kariyer günleri
 
‘Yeni Kültürpark’ görücüye çıktı: Neler yapılacak?
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 14 Mayıs 2016 Cumartesi 10:01

Keşke kan verdikten sonra organ bağışında da bulunsalardı.Tüm Türkiye'de 2015 yılı itibariyle organ bağışçı sayısı 174.354 İzmir nüfus olarak İstanbul'un 3 te 1 i kadar olsa da organ bağışında birinci sırada.Neden acaba ?

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 14 Mayıs 2016 Cumartesi 06:28

Sayın Kılıçtaroğlunu kutluyorum konuşması sayesinde AKP'de yararlı bir iş yaptı kan bağışında bulundu bu güne kadar olmayan bir şey yaptırdı ayrıca söylediklerinde de haklıydı bu Cumhuriyet otel lobilerinde kurulmadıki kanla kuruldu misaki milli ile sınırları belirlendi öyle bir kişinin demesiyle ben anayasayı askıya aldım ister beğenin ister beğenmeyin rejim değişmiştir demekle olmaz Türk Halkı ne ATATÜRK'ten ne de CUMHURİYETTEN asla vaz geçmez

Yorumu oyla      11      5  
13 Mayıs 2016 Cuma 14:16

Kılıçdaroğlu'nun ne demek istediğini çok iyi anladılar da işlerine gelmiyor. Maksat gündem değişsin. Geçenlerde Bornova taraflarında olan su kesintisini bile havuz medyası tüm İzmir'de olmuş gibi haberler yaptı. Yetmedi köşe yazılarında İzmir'e, belediyeye hakaret ettiler. İzmir Bidonşehir Belediyesi diye yazılar yazıldı.

Yorumu oyla      11      5  
Atilla Kamar 13 Mayıs 2016 Cuma 13:23

Yazık, çok yazık, Kılıçdaroğlu nun ne dediğini bile anlamamış ve hatta anlamaya bile çalışmamış.

Yorumu oyla      11      5  
İlhami KIRAL 13 Mayıs 2016 Cuma 13:12

Yazık ya... Hem de çok yazık. Birilerine laf yetiştireyim derken kendi tükürüğünüzde debeleniyorsunuz. Sn. Yıldırım "Bugün şehitlerimiz var. Hakkari Çukurca‘da hain saldırı sonucu şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörle mücadele şiddetli bir dönemde ve bugün ülkemizin milli birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bugün kandan söz edilecek en son gündür" diye demeç veriyor, öte yandan AKP, sanki bundan daha önemli bir sorunmuş gibi başkanlık mı olsun, partili Cumhurbaşkanı mı olsun hesaplarını yapıyor. Bırakın laf yetiştirmeyi de önce şu terörü bitirin, ekonomiyi canlandırım, eğitimi güçlendirin, sağlığı iyileştirin. Sonra bakarsınız başkanlık konularına...

Yorumu oyla      11      5  
13 Mayıs 2016 Cuma 12:06

CHP lideri başkanlık gelirse "kan dökeriz" demedi ki !

Yorumu oyla      11      5  
Seydiköylü 13 Mayıs 2016 Cuma 12:04

Bu ülkeyi yönetemiyorsunuz, kalkmışınız hala Kılıçdaroğlu'nu suçluyorsunuz ! Önce hesap verin hesap..

Yorumu oyla      11      5  
13 Mayıs 2016 Cuma 11:56

Düğün iptal olacak mı ? Şehit var.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Çukurca saldırısı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari'de 8 askerin şehit olduğu çatışma ile ilgili ...
CHP’de muhalifler harekete geçiyor: Sürpriz isim!
İnce ve Mengü’nün sahaya inmeye hazırlanırken TBMM Başkanvekili Güldal ...
Canlı yayında kavga: MHP'liler birbirine girdi
MHP kurultayının konuşulduğu canlı yayında, Yılma Durak ve Cemal Enginyurt ...
 
Eroğlu 'başkanlık anketi'nin sonucunu açıkladı
Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, yapılan anketlerde vatandaşların ...
Flaş! MHP'li muhaliflerden ortak kurultay kararı
MHP'de 4 genel başkan adayının yaptığı toplantıdan, 'Gemerek Asliye Hukuk ...
Sezgin Tanrıkulu Meclis'te gözyaşlarıyla anlattı
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şehitler ve Güneydoğu'da yaşanan ...
 
Dokunulmazlık görüşmeleri haftaya kaldı
Dokunulmazlık görüşmeleri, Meclis Genel Kurulu'nun yeterli çoğunluğa ulaşamaması ...
Purçu kürsüden patladı: Bizi neden mutlu etmiyorsunuz?
Türkiye’nin ilk Roman milletvekili CHP'li Özcan Purçu, Meclis kürsüsünden ...
Bozdağ: Zayıf liderler başkanlığa karşıdır
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Zayıf liderler başkanlık sistemine karşıdır. ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva