HABERLER>POLİTİKA
29 Aralık 2021 Çarşamba - 14:43

AK Partili Atmaca geçmişte verilen tutarı hatırlattı… 'Dağ fare doğurdu!'

Gaziemir Belediyesi'nde, belediye bünyesinde çalışan memurlara verilecek olan sosyal denge tazminatı tutarı tartışmalara neden oldu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yapılan yeni sözleşme ile emekçilere ortalama olarak 3 bin TL ek tutar ödeneceğini duyururken, Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise 2019 yılında 3 bin 400 TL verildiğini ve yeni açıklanan tutarın 3 yıl öncekine oranla daha düşük seviye kaldığını vurguladı Atmaca, yapılan sözleşmeye ilişkin "Dağ fare doğurdu" dedi.

AK Partili Atmaca geçmişte verilen tutarı hatırlattı…  Dağ fare doğurdu!

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Meclisi'nde AK Parti Meclis üyeleri ile Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri arasında sık sık tartışmalara neden olan belediye personellerinin 'sosyal denge tazminatı' konusu bu kez de meclis dışına taşındı.

Tüm Yerel-Sen ile görüşmelerini sürdüren Gaziemir Belediyesi, belediye bünyesinde çalışan memurlara verilecek olan sosyal denge tazminatı konusunda anlaşmaya varırken, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, bu tutarın  ortalama olarak 3 bin TL olacağını duyurdu.

ATMACA'DAN BAŞKAN ARDA'YA TEPKİ
Yapılan açıklama sonrası ise AK Parti kanadından tepki gecikmedi. Sosyal denge tazminatı konusunu her fırsatta meclis gündemine taşıyan isimler arasında yer alan Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, sosyal medya hesabı üzerinden Başkan Arda'ya tepki gösterirken,  2019 yılında verilen tutarı hatırlattı.

Atmaca, geçmişte verilen rakamın 3 bin 400 TL olduğunu belirtirken, "2019 yılında, Başkan Arda ile sendika arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesi hükümleri uyarınca, her bir memur kardeşimizin cebine yaklaşık 3400 TL para giriyordu. Bu rakam, önceki dönemlerdeki ikramiye, yol, yemek,çocuk vb sendikal hakların 1 yıllık toplamının 12 aya bölünmesi ve sosyal denge ücretine eklenmesiyle tespit edilmişti. Bu rakam yıllarca farklı belediye başkanları tarafından ödendi ve bugüne kadar hiçbir sorun çıkmadı. 2020 yılında Başkan Arda, 2019 yılında imzaladığı sözleşmeyi yok sayarak, sosyal denge tazminatını yaklaşık 1300 TL 'ye düşürdü. Özellikle pandemi döneminde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve her memur kardeşimizden 2100 TL kesinti yapılması, aile bütçelerine çok olumsuz biçimde yansıdı. Her fırsatta başkana yönelik, "imzana sadık ol imzaladığın sözleşmeyi uygula" çıkışımıza maalesef karşılık bulamadık. Süreç devam ederken konu hukuki zemine taşındı, bir kardeşimiz davayı kazandı ve 118 kardeşimiz de aynı yoldan haklı taleplerini yerine getirdi. Memur kardeşlerimiz hukuki yoldan haklarını son kuruşuna kadar alacağına inancımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

DAĞ FARE DOĞURDU
İmza töreninde memurların olmadığın altını da çizen Atmaca, "Bugün basın yoluyla , sosyal denge tazminatı ve kumanya yardımı olarak 3.000 TL karşılığı sözleşme imzalandığını öğrendik. Bu rakamı 2019 yılındaki 3.400 TL ile kıyaslayınca "dağ fare doğurdu" demekten kendimizi alamadık. Bizim kanaatimizce, sosyal denge tazminatı + kumanya + ikramiye vb ücretler toplamı 4.850 TL olmalıydı. Madem sözleşme ile bu düzenleme yapılabiliyordu, 2 yıldır emekçi kardeşlerimizin aşına neden kan doğradın başkan? Bize 1 günlük yetki verin biz imzalayalım dediğimizde, neden kaçtın? İmza töreni fotoğrafına bakıyoruz; başkan orada, sendika orada, milletvekili orada, meclis üyeleri orada ama sözleşmenin diğer tarafı memur kardeşlerimiz orada yok! Bu sessiz çığlığı duyun, bu pasif direnişi görün, bu onurlu duruşu yok sayarak bir yere varamazsınız. Daha fazla geç olmadan emekçi kardeşlerimizin hakkını verin. 3 yıl önceki 3.400 TL yerine bugün 3.000 TL vermek hangi vicdana sığar?" diye sordu.

 
Muğla'da yeni doğan Akdeniz foku görüntülendi
 
Topuklu Efe arpa üretimini de başlattı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Belediye personeli 31 Aralık 2021 Cuma 11:44

Yolu doğru olanın yükü ağır olur başkanım devam sizi bilen biliyor. Memleket devalüasyon içinde bu hiç gözükmüyor mazotun litresi 11.53 iki defa indirim geldi niye ötv aktarıyorlar marketlere gitsinler baksınlar herşey ateş pahası verdikleri asgarî ücret eridi bitti onlar önce bunları görsün Gaziemir ve biz personeller sizi seviyoruz başkanım devam

Yorumu oyla      2      3  
İhalesi Olmayan Çiçek 30 Aralık 2021 Perşembe 14:49

Aday göstereni destek vereni seveyim !

Yorumu oyla      3      3  
Canpolat 29 Aralık 2021 Çarşamba 18:43

Senin gibi belediye başkanı olmaz olsun! rabbim bir daha Gaziemir'imizin başına seni ve partini NASİP ETMESİN...

Yorumu oyla      10      4  
Belediye Çalışanı 29 Aralık 2021 Çarşamba 18:18

Sendika memnun, memur memnun, size ne oluyor. Memleketi batırdınız, bunun hesabını verin siz. Başkanımız doğru yolda, arkasındayız.

Yorumu oyla      3      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel o anlaşma için tepki: 7 yıldır bir arpa boyu yol alınmadı!
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Türkiye ile Sudan arasında İkili ...
CHP’li Polat: Efes’i bilimin ışığı aydınlatmalı!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat,Dünya ...
CHP'li Sertel'den BOTAŞ tepkisi: Yöneticiler kendini para ile ödüllendirmiş!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
 
Bakan Akar'dan Kosova'da üst düzey temaslar
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve ...
Akşener: Şamar yemenin taşlarını döşüyorlar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kent merkezinde kendisini karşılamaya ...
Sertel sigorta acentelerinin sorunlarını Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye ...
 
AK Parti ve CHP arasında 'HDP' gerilimi
AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni sık sık karşı karşıya getiren 'HDP' ...
CHP Lideri'nden flaş açıklama: Başkanlarımızın telefonlarını dinliyorlar!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ...
CHP'li Purçu Roman gençlere rozet taktı
İzmir’de sıklıkla ziyaret ettiği Konak ilçesine bağlı Ege Mahallesi’nde; ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva