HABERLER>POLİTİKA
22 Ocak 2020 Çarşamba - 14:41

AK Partili Artcı’dan flaş 'çöp' mesajı: Kayalar sokağa çıkmasın!

Menderes’te yapılması planlanan çöp tesisi için konuşan AK Parti İlçe Başkanı Artcı, “Biz samimiyetle bu projenin Menderes'te olmaması gerektiğini vurguluyoruz ve gereken mücadeleyi veriyoruz, vermeye çalışıyoruz. Bu tesis İzmir’in suyuna tarımına ihanettir. İzmir’in kalbine bıçak olacaktır. Bunun sonuna kadar mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Sayın Kayalar’a tavsiyem sokağa çıkmasın insanlar dolu” dedi.

AK Partili Artcı’dan flaş  çöp  mesajı: Kayalar sokağa çıkmasın!

EGEDESONSOZ- AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı.

Mendereste yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili ‘Kasaba siyaseti yapıyorlar’ diyen Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’a cevap niteliğinde açıklamalar yaptı.  

SOKAĞA ÇIKMASIN!
Başkan Kayalar’ı hedef alan Artcı yaptığı çıkışta, “Biz samimiyetle bu projenin Menderes'te olmaması gerektiğini vurguluyoruz ve gereken mücadeleyi veriyoruz, vermeye çalışıyoruz. Bu tesis İzmir’in suyuna tarımına ihanettir. İzmir’in kalbine bıçak olacaktır. Bunun sonuna kadar mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Sayın Kayalar’a tavsiyem sokağa çıkmasın insanlar dolu. Akıllarını başlarına alsınlar” ifadelerini kullandı.

MENDERES’TEKİ BARAJ RİSK ALTINDA
Katı atık bertaraf tesisine şiddetle karşı çıkan Artcı, ‘’Biz buna siyaset olsun diye karşı çıkmıyoruz. Kasaba siyasetini kimin yaptığını bütün hemşerilerimizle birlikte biliyoruz. Biz projeye karşı değiliz. Biz bu tesisin Menderes’te yapılmasına karşıyız. Öncelikle İzmir içme suyunun yüzde 60’ını Menderes karşılıyor. Bizim Menderes’te barajımız var ve orası risk altında kalıyor. İnsan için en önemli şey su değil mi? Bütün İzmir’in buna karşı çıkması gerekiyor. 30 ilçemizden hiç biri bu çöpü kendi yaşadığı yerde istemez” dedi.

BOŞ EDEBİYAT YAPIYOR!
Artcı, “Sayın başkanı birisi çalıştırıp buraya yollamış ama söylediklerine kendi de inanmıyor. Boş edebiyat yapıyor. Biz Menderes’i AK Parti belediyeciliğiyle yaşattık. Eskiden menderes köy değil mi derlerdi. Şimdi Menderes’in marka değeri arttı. Biz çok emek verdik oraya. Buraya bu hareketi AK Parti belediyeciliği getirdi. Biz Menderes’i geri kazandık. Biz bunları yaparken Kayalar bir sürü vaatler verdi ağzında çöp çıktı mı? Yaklaşık 1 yıldır baştalar bir çivi çakmışlar mı? Yok yapamadılar. Menderes Belediyesi’nin borç sıkıntısı yoktur vizyonsuz başkan sıkıntısı vardır” açıklamasında bulundu.

‘’BU TESİS SADECE MENDERES’İN DEĞİL BÜTÜN İZMİR’İN GÜNDEMİ OLMALI’’
“Bu durum sadece Menderes’in değil İzmir’in” sözleriyle konuşmasını sürdüren, “Özdere, Gümüldür, Kuşadası bu çevrenin en önemli turistik alanlarıdır. Turizm cenneti olan bu yerlere çöp yakışmaz. Gümüldür’de dünyanın tanıdığı mandalinamız var, narenciyemiz var. Menderes İzmir’in kalbi. Bir gün pazara gittiğinizde marul roka tere satan birine sorun nerden geliyor diye. Menderes’ten geliyor. Bütün Türkiye’nin dönemsel yeşilliğini üretiyoruz. Böyle bir bölgeye çöp tesisi yapmak vicdana sığar mı?  Çakaltepe’de yetişen domates en kaliteli domateslerden biridir. Böyle psikolojik bir algı varken oradaki üretici kime satacak. Harmandalı diyince akla çöp geliyor. Burası yapılırsa Menderes deyince de akla çöp gelecek. Kim alır oranın tarım ürünlerini? Bu projenin Menderese ham sağlıksal hem tarımsal zararı dokunur. Menderes’in yüzde 99’u buna karşıdır. Bugün belediye başkanı da bunu istemiyor ama hayır diyemiyor çünkü buna cesareti yok duruşu yok. Bugün Menderes’e yatırım yapmak isteyenler var arazi alanlar var ev alanlar var. Biz bu ticaretin kesilmesine karşıyız.  Menderes’in geleceğini konuşalım. Çıkarcılık yapıyorlar. Bu bölgenin hemen aşağısında çiftlik var diyoruz içme suyunu destekleyen pompalar var diyoruz. Şehir trafiği diyoruz vizyon diyoruz havaalanı diyoruz. Gayrimenkul sektöründeki arkadaşlara da söyledim her gün onlarca satış var bir ilgi var oraya” dedi.

YALAN SÖYÜYORLAR!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin tesis için onay imzasını taşıyan belgeye dair açıklama yapan Artcı, “Sayın bakanımız konuyla ilgili açıklama yapacaktır ama verilen izin ön çalışma için olabilir. Onun dışında söyledikleri gibi öyle bir izin yok. Yalan söylüyorlar. ÇED raporunun olumlu çıkacağını düşünmüyoruz. Rapor olumlu çıksa da sonuna kadar bu projenin karşısında duracağız. Biz Menderesliler bu projeyi yaptırmayacağız. Sayın Mustafa Kayalar sana sesleniyorum Menderes’e sahip çık. Bu mu Menderes evlatlığın?” diye konuştu.

HASTANE SALVOSU: SENİN AKLIN YETMEZ, ÖNCE KENDİ VAATLERİNİ GERÇEKLEŞTİR
İlçede tartışma yaratan konuların başında gelen hastane özelinde de konuşan Artcı, “Menderes’e hastanenin yapımını bizim önceki başkanımız başlattı. Bu arkadaşlar meclis üyesiyken bu hastanenin yapılmasına karşı çıktılar. Onlara rağmen bu hastaneye başlandı fakat bazı talihsizlikler yaşandı. İlk müteahhit battı, ikinci müteahhit fesih kanunu ile birlikte bu hakkına başvurdu fakat haksız bulundu ve tekrar hastane onlara verildi. Onlar yapımına devam etmedi. Ben bir Ankara ziyaretinde bulundum. Binalı Yıldırım’la görüştüm milletvekillerimizle istişare ettik. Hamza Dağ başkanımız sağ olsun gerekli görüşmeleri sağladı ve hastanemizin yapımına tekrar başladık. Kayalar hastanede bir fotoğraf çekilmiş bizim gelişimizle başladı diyor. Bu vizyona senin aklın yetmez, önce kendi vaatlerini gerçekleştir. Bizim bütün teşkilatlarımız gece gündüz aşkla çalışıyor. Her şeyimizden fedakarlık yaparak çalışıyoruz. Bizden Menderesli razı olsun yeter. Bu insanlar koyun değil ne doğru ne yanlış biliyorlar. Herkes ne kadar becerikli ne kadar beceriksiz olduklarını görüyorlar. Bizim derdimiz Menderes’tir!” açıklamasını yaptı.

 
APİKAM mübadeleyi konser ve sergiyle anacak
 
Uğur Mumcu Efes Selçuk'ta anılacak
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
chp li sevket 23 Ocak 2020 Perşembe 00:22

Bu çöp meselesinde herkes siyasi kimliğini bir kenara bırakıp MENDERES'İN MENDERES'LİNİN hakkına hukukuna sahip çıkmalıyız.Çünkü biz hala barajdan dolayı bir bedel ödüyoruz.NASIL MI;İmarımız ve işyerleri kısıtlandı.işsizlik daha da arttı.Havza kirlenecek diye MENDERES'İMİZDE OTOGAZ istasyonuna bile izin yok.Ama hergün onlarca çöp kamyonuna izin olacak.Biz MENDERES olarak barajdan dolayı bir külfet ödüyoruz,başka bir ilçede çöp külfetini üstlensin.Yanıbaşımızda SEFERİHİSAR var ;bir külfette onlar neden üstlenmesin.

Yorumu oyla      4      6  
chp li sevket 22 Ocak 2020 Çarşamba 23:35

Dostlar bir CHP li olarak canımı ne acıtıyor biliyor musunuz?Menderesin hakkını hukukunu savunmak AKP'ye kaldı.Hakkın hukukun partisi olmaz.Hakkımızı hukukumuzu savunanlara selam olsun.CHP yöneticilerini (il ve ilçe) de hakkın hukukun yanında durmaya davet ediyorum.Yeter artık canımızı acıtmayın.Sonra CHP'liler olarak hepimizin canı acıyacak.

Yorumu oyla      5      10  
Kimse başkasının çöpünü kokmak zorunda değil 22 Ocak 2020 Çarşamba 23:11

Her ilçe kendi geri dönüşüm tesisini kursun. Hem istihdam sağlar, hem gelir elde eder. Başka türlü çözülmez bu iş.

Yorumu oyla      8      6  
Rıdvan Üreten 22 Ocak 2020 Çarşamba 18:46

Bu memleket ne çektiyse bu zihniyetten çekti .ÇED raporu olumlu çıksa bile karşıyız söylemi tamamen siyasi bir söylemdir. Çöp olayı herkesim için büyük bir sıkıntı .Tüm Menderesin çöpleri Çiğliye giderken mazot parası olarak milli servet giderken sorun yok öylemi.Yazık.

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli 22 Ocak 2020 Çarşamba 18:41

Toprağı suyu havayı kirleten her türlü tesise hayır diyoruz

Yorumu oyla      5      10  
muhalif 22 Ocak 2020 Çarşamba 18:17

neden olmasın? amaç iş yaptırmamak mı? böylece elinize koz geçecek.....

Yorumu oyla      11      5  
Paşa 22 Ocak 2020 Çarşamba 16:45

Çöp kararı Mendereslilere sorulmalıydı. Bence Mustafa Kayalar'ı toy görüp çöpü Menderes'e kitlediler. Tunç Soyer övdüğü çöplüğü Seferihisar'a kursun çok istiyorsa.

Yorumu oyla      6      12  
muru 22 Ocak 2020 Çarşamba 16:40

sizin eski dönem belediye başkanlığınızıda gördük enkaz bırakıp gittiniz

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 22 Ocak 2020 Çarşamba 15:58

Baraj, su hassasiyeti gözlerimi yaşarttı. o zaman bu beyefendi Kanal İstanbul'a da karşı. Sahi, karşı mı? Kanal İstanbul direkt olarak barajı ve su kaynaklarını etkileyen bir proje ancak burada direkt etti eden bir durum yok. Siyasi değil, yer yanlış, baraj, su diyorsa Kanal İstanbul'a da karşı olması gerekiyor. Karşıyım diyebiliyor mu? :) bırakın bu işleri.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çavuşoğlu'ndan Rusya'ya İdlib çağrısı!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de durumun hala kritik olduğunu ...
CHP’li Polat'tan ‘Helal Akreditasyon Kurumu’na eleştiri!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat’ın, Meclis’e taşıdığı ...
Türkiye'den Rum kesimine BM'de engel!
Türkiye, Kıbrıs Rum kesiminin Cenevre’de düzenlenen BM Silahsızlanma Konferansı’na ...
 
Meral Akşener'den erken seçim mesajı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Antalya ziyaretinin ikinci gününde ...
'Erken seçimi gerektirecek bir sebep yok'
NTV yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ...
CHP’li Polat’tan AK Partili Kaya’ya ‘çöp’ kontrası: ‘İhanet' ise neden Pakdemirli onay verdi?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, AK Parti ...
 
Akpınar’dan Başkan Tugay’a 'hikaye' yanıtı: Ruh halini anlamış değilim!
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kendisi hakkında ...
Erdoğan'dan 'Burak Oğuz' yorumu: Bunların daha neleri çıkacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Urla Belediye Başkanı iken FETÖ'den tutuklanan ...
Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisine tepki
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesi Çakaltepe Mahallesi, Gölova ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva