HABERLER>GÜNCEL
6 Ağustos 2017 Pazar - 11:36

AK Parti'li Kaya açıkladı: Sabuncubeli'nde 'tünelin ucu göründü'!

İzmir ile Manisa'yı birbirine bağlayacak Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işlemlerinin yüzde 97'si tamamlandı.

AK Parti li Kaya açıkladı: Sabuncubeli nde  tünelin ucu göründü !

İzmir ile Manisa arasındaki yolculuğu 15 dakikaya indirecek Sabuncubeli Tüneli'nde kazı işleminin yüzde 97'si tamamlandı. Ekipler, iki şehri birbirine bağlayacak tünelin kalan 264 metresini bitirmek için gece gündüz çalışıyor.

AA muhabirinin Karayolları Genel Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, Sabuncubeli Geçidi'nde yürütülen "Sabuncubeli Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi"nde önemli mesafe katedildi.

Günde ortalama 30 bin aracın kullandığı İzmir-Manisa yolunun 580 rakımından geçen ve yüzde 9 eğimli, 14 virajlı Sabuncubeli bölümünde yürütülen projede çalışmalar, 24 saat esasıyla devam ediyor. Çift tüp tüneli 4 bin 70 metre, bağlantı yolları 2 bin 530 metre olan, toplam uzunluğu 6 bin 600 metreyi bulan projeyle yolun eğimi de düşürülecek. Projenin tamamlanması ile tünel içinde yüzde 1,5 yol eğimi olacak ve bu kesimde yüksek 9'luk yüksek eğim ve 14 viraj ortadan kaldırılacak. 

Projenin hem Manisa hem de İzmir kısmında kurulan şantiyelerde 500 yüz işçi tünelin kalan 264 metrelik bölümü bitirmek için gece gündüz çalışıyor.

"8-9 Eylül'de ışık görülecek"

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir için hazırladığı "35 İzmir 35 Proje"nin içinde yer alan Sabuncubeli Tüneli'nde yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Kazı çalışmalarının yüzde 97'sinin tamamlandığını kaydeden Kaya, "Tünelin ucu görünmüş oldu. 8-9 Eylül akşamı hem Manisa tarafında hem de İzmir tarafından Sayın Bakanımız Ahmet Arslan Bey'in katılımıyla ışık gördü törenini gerçekleştireceğiz inşallah. Törenin ardından yapılacak teknolojik çalışmaların ardından tünelimiz çok kısa sürede hizmet vermeye başlayacak." dedi.

Kaya, tünelin hem ekonomik hem de zaman kaybını önleyeceğine dikkati çekerek, bunun, Ege Bölgesi'ndeki ticaret ve turizme katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Bölgede kışın yoğun karla mücadele çalışmalarının gerçekleştirildiğini anımsatan Kaya, tüneller sayesinde kazaların da azalacağını kaydetti. 

Hükümetin İzmir'e çok önem verdiğinin altını çizerek hedeflerinin İzmir'i ekonomik büyüklük açısından ikinci sıraya yükseltmek olduğunu vurgulayan Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın koyduğu hedeflerle Anadolu'nun itici gücü olan İzmir'in tarihi önemini tekrar ortaya çıkartmak istiyoruz. 15 yılı geçen yerel yönetimlerin elinde kent ekonomik olarak altıncı, yedinci, sıralara düşmüştü ama biz yaptığımız  yatırımla birlikte yerel yönetimlerin yapması gereken yatırımları da gerçekleştirdik. İzmir'e yaptığımız yatırım miktarı 43,1 milyar lira noktasına geldi, daha da artacak. Başbakanımızın İzmir sevdasını hemşehrilerimiz biliyor. İzmir'i bu yatırımlarala hak ettiği yere getireceğiz."

Sabuncubeli Tüneli'ni inşa eden yüklenici firmanın proje müdürü Metin Çirasun ise zeminin yapısından dolayı tünelin iki tüpünde günde toplam 9,5 metrelik kazı işlemi yaptıklarını, devam eden nihayi beton işlerinin ise yüzde 52'sini tamamladıklarını söyledi.

Çirasun, tüneli Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kendi bütçesinden yaptırdığını, hizmete girmesiyle beraber bölgenin en önemli yatırımlarından biri olacağını işaret ederek, "İzmir ve Manisa'da toplam 4 giriş ve çıkışta çalışmalar 7 gün 24 saat esası üzerinden devam etmektedir. Sayın Bakanımız Ahmet Aslan'nın tünel ziyarete sırasında İzmir ve Manisa'nın kurtuluş gününde kazı çalışmalarının bitirilmesi talimatını vermişti." diye konuştu.(AA)

 
O ilçede kız öğrenci misafirhanesi’nde sona doğru
 
Perinçek: AK Parti Vatan Partisi'ne yaklaştı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Ağustos 2017 Pazartesi 10:58

İbrahim, otogara metro yapıldı da geç mi bitti ? Körfez geçiş projesi yapıldı da geç mi bitti ? Çardarlı limanı yapıldı da geç mi bitti ? Yap işlet devret yapılacak olan sabuncubeli tüneli işi tam anlamıyla bir skandaldır. Büyükşehirin işi geç bitince belediye beceriksiz oluyor, hükümet yapınca suçlu işi yapan. Bırakın bu işleri. İstanbul a sel basar doğal afet olur, İzmir e sel basar belediye, alt yapı denir. At gözlüğü takanların kimler olduğu çok net belli.

Yorumu oyla      11      5  
ibrahim 7 Ağustos 2017 Pazartesi 09:44

Sırf AKP hükümeti yapmasın diye onca proje ya zamanında teslim edilmiyor, ya da arızalı olarak teslim ediliyor. Böylece biz verdik ama merkezi hükümet bakın ilgilenmedi deniyor. Gözü AKP düşmanlığından başka birşey görmeyen bazı İzmir lilerde bilmeden ahkam kesip duruyor.

Yorumu oyla      11      6  
Merkez 6 Ağustos 2017 Pazar 16:24

Harika bir proje

Yorumu oyla      12      7  
2019 6 Ağustos 2017 Pazar 16:20

Sayın Kocaoğlu Chp‘den daha fazla oy alıyor, bunun içinde Ak Parti seçmenide var; Sayın Taha Aksoy (milletvekili idi) Sayın Binali Yıldırım (üstelik ulaştırma bakanıydı) seçim sonuçları ortada. İzmir toplu ulaşımdan çok memnun, uygulamalara bakıldığında diğer şehirlerden açık ara önde.Hal böyle iken metro yatırımlarına hazineden neden yardım yapılmıyor, bunun yanısıra kendi yapmak gönderdiği projeler neden bekletiliyor? İzmir milletvekilleri olarak ne yaptınız? Ulaşımı belediye çok iyi yapıyorken bu özel halk otobüsü fikirleri kimden çıkıyor (İzmir‘li istemiyor) İzdeniz grevinin müsebbipleri yavaş yavaş meydana çıkıyor ama İzmir milletvekili olarak bu grevi n bir an önce sonlandırmak için ne yaptınız? Ak Parti İzmir milletvekillerinin bir girişimini göremedik. 2019 seçimleri öncesi milletvekillerine sorulacak sorular netleşmeye başlıyor.Ak Parti seçmeni bu soruların cevabını öncelikle merak ediyor.Bilindiği üzere İzmir‘li soru sorar ve hafızası kuvvetkidir.

Yorumu oyla      13      5  
Güler misin Ağlar mısın ? 6 Ağustos 2017 Pazar 15:53

7 yıl olmuş beton işlerinin ancak yarısı bitmiş.

Yorumu oyla      12      6  
Temenni 6 Ağustos 2017 Pazar 15:28

Diğer büyükşehirlere hazine bütçasinden metro yapımı için verilen yardımın bir an önce İzmir‘e de verilmesini, belediyenin kendi imkanları ile yapmak için Ankara‘ya göndeediği projelerin bir an önce onaylanmasını, İzmir‘lilere rağmen sınırları çizilen Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarının vatandaşların istediği hale getirilmesini temenni etmek "Hükümet İzmir‘e çok önem veriyor" sözünden sonra gayet normaldir.Birde vekilimiz olarak bilginiz olsun İzmir özel halk otobüsü ve özel deniz işletmeciliği istemiyor.Belediye toplu ulaşımından herkes memnun.

Yorumu oyla      14      5  
Bilal Doğan 6 Ağustos 2017 Pazar 14:23

Bu tünel çalışması tam anlamıyla skandal oldu. Kaydedilen zamana yazık. İzmir' in bu kadar vakit kaybetmeye lüksü yok.

Yorumu oyla      13      5  
6 Ağustos 2017 Pazar 13:02

İzmir'e 43 milyar ( eski para ile 43 katrilyon ) yatırım yapılması iyi oldu. Bu büyük yatırım sayesinde şehir baştan yaratıldı(!) Her yere bir proje yapıldı. Metrolar , tramvaylar , limanlar, kentsel dönüşüm projeleri , büyük şehir parkları ... helal olsun :)

Yorumu oyla      13      5  
Biraz hız lazım hız 6 Ağustos 2017 Pazar 12:49

Nihayet ! 2011'den beri yapılıyordu. Öncelikle güzel bir proje. Emeği geçenlere teşekkürler "ancak" tünelin inşaatını belediye yapsaydı şu an eleştiri bombardımanına tutulmuştu ama nedense birileri sessiz kalıyor. Kardeşim bir tünel açmak bu kadar uzun mu sürer ? Sözde yap-işlet-devret yapılacaktı ama 2 defa ihale yapıldı, iş kamuya önceki yüklenicinin borcu ile beraber kaldı ( çıkan haberlere göre ) Burada bir ekonomik kayıp var. İnşaat süreci de oldukça uzadı , burada da bir ekonomik kayıp var. Belediye oldu mu şantiye önünde fotoğraf çektirip eleştirenler burada sus pus. Demek ki derdiniz projeler-İzmir değil, siyaset. Sayın vekile otogar metrosu ve 10 yıldır yapılacağı söylenen , en son seçimlerin öncesinde de gerdanlık geliyor haberleri çıkan körfez geçis projesinin akibetini sormak istiyorum. 2017'de bitiyor ama ortada ihale yok. Bu şehir niye oyalanıyor? Proje yapılacak mı yapılmayacak mı ? Ayrıca İZBAN'a Marmaray' dan setler gelecek , sefer aralıkları düşecek denmişti , ne oldu ? Ayrıca belediyenin aylar önce ihalesini yaptığı , yol için imalatların başladığı uçan yol - otogar arasındaki tünelin yapımına başlanıldı mı ? Ne bir haber var ne de bilgi. Yol çalışması var da tünelin imalatına başlanıldı mı ? Tünelin imalatı başladı ise bir temel atma töreni niye yapılmadı ? Yok tünelin henüz daha imalatına başlanılmadı ise ne bekleniyor ? Para var, projeler hazır Narlıdere Metrosu bekliyor. Ankara' daki beyler , otogar metrosu da bekliyor. Narlıdere Metrosu niye bekliyor ? Otogar metrosu niye yıllardır yapılmıyor ? Şu bürokratik süreçler hızlansa, onay süreçleri kısa sürse de İzmir'in projeleri bir an önce yapılsa. Zaten hepsi yılların projesi. 20 yıl önce otogar açıldığında metro gelecek denmişti , otogar çürüdü metro gelmedi :)

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk Havalimanı'na ne yapılacak?
Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı terminallerinin fuar alanı olarak hizmet ...
'Düşersin' uyarılarını dinlemedi, hayatından oldu
Antalya'da yakınlarının yanına tatile gelen 16 yaşındaki Abdullah Ölmez, ...
Sabiha Gökçen savaş alanına döndü!
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan karayolu ile İzmit-Adapazarı-Bursa-Yalova’ya ...
 
Bilge Çınarlar Merkezi açılıyor: Karşıyaka'da 'ikinci bahar'
Karşıyaka Belediyesi, ‘Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ projesiyle ...
Mehmet Karabel yazdı... 'Kadının adı neden yok, biliyor musunuz?'
Mehmet Karabel yazdı... 'Kadının adı neden yok, biliyor musunuz?'
İzmir'in o ilçesinde susuzluk tarih oluyor: Şebeke harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle yaz aylarında su sıkıntısının yoğun ...
 
Şemdinli'de çatışma:1 polis şehit oldu
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Özel ...
TSK, PYD hedeflerini bombaladı
Suriye'nin Afrin bölgesinde bulunan terör örgütü PYD, Mare kasabasındaki ...
Sağanak vurdu!
Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan sağanak nedeniyle çoğu kentte ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva