HABERLER>POLİTİKA
4 Ağustos 2020 Salı - 17:04

AK Parti İzmir Milletvekili'nin kurultay yorumu: Tunç Soyer intikam aldı!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, geride kalan CHP kongresi hakkında, “Tunç Soyer İzmir Kongresi'nin intikamını almış oldu. Resmen siyasi tabirle baypass edilmiş bir durum söz konusuydu.  İzmir kongresi içerisinde İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Tuncay Özkan tarafından, sürekli istediği Rıfat Nalbantoğlu'nu bırakın bir delege dahi seçtirememe noktasında bir belediye başkanı durumuna düşmüştü” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili nin kurultay yorumu: Tunç Soyer intikam aldı!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK üyesi Mahmut Atilla Kaya, Sonsöz TV'de gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtladı. Önemli açıklamalarda bulunan Kaya, pandemi sürecinde İzmir'in pek çok ile göre durumunun iyi olduğunu belirterek, tüm vatandaşlardan kurallara uymalarını istedi. Kurallara uymadıkları gerekçesiyle Çeşme'de bazı işletmelere ceza yazılması veya kapatılması konusuna da değinen Kaya, şunları söyledi:

"Bu ceza noktasına gelene kadar aslında defalarca bu uyarıları oradaki ekipler tarafından yapılıyor.  Neticede oradaki esnaf arkadaşların da çalışmalarını ve kazançlarını engellemekten ziyade, ikazların ardından bu tedbirlere uymamaları böyle bir sonuç doğurmuştur. Neticede bu noktada İzmir Valiliğimizin koordinasyonundaki kurul, kapatma tedbirlerine uymak zorunda kaldı. Sağlığımız açısından önemli. Yabancı uyruklu kadının darp edildiğini öğrendik. İzmir ve Çeşme'nin böyle anılmasını istemezdik tabii ki... Gönül isterdi ki böyle bir hadise Çeşme'de yaşanmasın. Hoşgörünün kenti İzmir'de kadına yönelik şiddet hiç hoş olmadı. Çeşme'nin imajı açısından da hoş olmadı."

CHP, ARTIK ATATÜRK'ÜN PARTİSİ DEĞİL

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP'nin kurultayını da değerlendirdi. "CHP'nin, bugün geldiği durumu ortaya koyan bir kongre oldu" diyen Kaya, şunları söyledi:

"Bence artık Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy veren kitle açısından, bizim ifade ettiğimiz özellikle CHP'nin bugünkü geldiği durumu ortaya koyan net bir kongre oldu. Şunu söyleyeyim, bir görünen CHP var, Atatürk'le kendini maskelemeye çalışan... Ama fiiliyattaki CHP yönetiminin özellikle bu kongrede seçilen ve partide egemen olan CHP'yi kuşatmış kesime baktığımız zaman HDP ile yol tutma alışkanlığını artık oturtmuştur. İstanbul İl Başkanı'nın da Mustafa Kemal'in askerliğini kabul etmeyen tavrıyla birlikte daha marjinal bir yapıya doğru giden bir CHP var. Bu, hem Muharrem İnce'nin yaklaşımı hem de kurultay sonrası yapılan CHP'nin açıklamalarına bakıp değerlendirdiğimiz zaman işte bu Mustafa Kemal'in askeri olmak istemeyen ve Atatürk ile ilgili CHP'nin kurucu lideri oturtmak istedikleri, her yaptıkları hatayı Atatürk'le örtmeye çalışan CHP anlayışından artık Mustafa Kemal'in askeri olmayan anlayışa doğru iyice egemenlik noktasında o grubun ben gittiğini gördüm çıkan sonuçlardan. Bakıyoruz İstanbul İl Başkanı bir Tweet atıyor, Tuncay bey ayrı bir Tweet atıyor birbirlerine karşılıklı açıklamalar yapıyorlar. CHP'nin kendi içindeki bu kavga artık  gün yüzüne çıktı. Bir ayrışmaya doğru gidiyor. Burada mühim olan, özellikle İzmirli hemşehrilerimizin aslında CHP'nin kurucu lideri Atatürk'ün ekseninden başka bir eksene nasıl kaydığını, kendi içindeki özellikle görev yapmış milletvekili düzeyinde, Genel Başkan Yardımcısı düzeyindeki kişilerin açıklamasını görmesi lazım. Artık CHP'nin Atatürk'ün kurduğu parti olmadığını çok net görmüş olduk. Ama bunu şimdi kendi içindeki insanlardan dinliyoruz."

CHP'NİN İKTİDAR OLMA AMACI YOK

Kaya, kurultay sonrası CHP İzmir dengelerini şu sözlerle değerlendirdi:

"Kendi partilerinin meselesidir ama bir gözlemim olarak ifade edeyim, benim gördüğüm Tunç Soyer İzmir Kongresi'nin intikamını almış oldu. Resmen siyasi tabirle baypass edilmiş bir durum söz konusuydu.  İzmir kongresi içerisinde İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Tuncay Özkan tarafından, sürekli istediği Rıfat Nalbantoğlu'nu bırakın bir delege dahi seçtirememe noktasında bir belediye başkanı durumuna düşmüştü. Fakat burada görüyoruz ki İstanbul İl başkanıyla birlikte yaptığı ittifakla yani İzmir'in zeminindeki yapıyı, tavanda farklı bir gözle ortaya koymuş oldu. İntikamını bence hem Tuncay Özkan'dan hem de İl Başkanı Deniz Yücel'den ciddi şekilde aldı.

Çok iyi hatırlıyorum 24 Haziran seçimlerine giderken Sayın Özgür Özel, bir dahaki sefer siz iktidarda olmayacaksınız, diye konuşması var. Neredeyse 20 yıllık süreçte AK Parti olarak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olarak hiçbir seçimi kaybetmedik. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda neredeyse diğer rakiplerine yarı yarıya fark attık. Şimdi yine Cumhuriyet Halk Partisi özellikle bu noktada AK Parti bitti, şu oldu, bu oldu gibi ifadeler kullanıyor. Mecliste de ifade ettim, o kadar seçim oldu, CHP 20 ile 25 bandının arasına sıkışıp kaldı. İktidar olma ümitleri bile yok. AK Parti'nin oyuna niye bakıyorsun? Sen kendi oyuna bak. De ki Cumhuriyet Halk Partisi olarak ben yüzde 25'ten yüzde 20'ye geriledim diyebiliyor musun? Konuşamıyorsun, çünkü o bantta sıkışmışsın. O oranı da makul görüyorlar. Tek başına yol yürüyemeyeceğini de biliyor Sayın Kılıçdaroğlu. Kendine güvenip evet Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz iktidara geliyoruz diyemiyoruz. Böyle bir şeye CHP yönetim kadrosu da inanmıyor."

KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYORUZ

Atilla Kaya, İzmir'in önemli sorunlarından kentsel dönüşümle ilgili görüşlerini de açıkladı:

"Kentsel dönüşüm bir siyasi mesele değildir. Eğer bu kentsel dönüşüm gerçekleşirse biliyorlar ki Karabağlar gelişecek, büyüyecek, orada yaşayan vatandaşımız gereken hizmeti alabilecek. Şu anda bir kaos var orada. Şimdi bu kaostan da beslenen Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı arkadaş var maalesef. Bu kaosun devam etmesi siyaseten ona fayda sağlayabilir ama hem toplum sağlığı açısından hem de deprem riski açısından vatandaşlarımızın bu durumda bu şartlarda yaşaması kabul edilebilir değil. Poligon'a, dünyanın en büyük millet bahçelerinden birini yapacağız diyoruz. 101 hektarlık alan. Artık bu noktada ısrarla gidip dava açıyorlar. Necip Nasır Milletvekilimiz, tüm İzmir'deki kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalar yapacak. Bu konuda ciddi bir hazırlık yaptı. Karabağlar'ın 540 hektarlık kısmı, daha farklı bir kısım. Biz şimdi burada aynı Cennetçeşme'de olduğu gibi, bu 75 hektarlık alandaki gibi, diğer mahallelerin de planlamalarını yıl sonuna kadar yapıp bu konuyu bitirmek istiyoruz. Buradan çağrı yapıyorum, Başkan'ın bu mahallelere ilişkin teklifleri varsa, bakanla görüşmek istiyorsa, buradayız biz. Gerekenleri, olacak şeyleri ifade edelim. Ben Belediye başkanı olsam, ne güzel ilçeme çevre şehircilik bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı muazzam bir yeşil alan koyacak, deyip bunun peşinde koşarım. Ama maalesef burada sürekli karşılıklı dava açmak, kabullenebilecek bir şey değil. Vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru açısından konuşmak lazım. Cumhuriyet Halk Partili görüştüğümüz Belediye başkanlarından bize gelip ilçeme TOKİ gelsin diyenler var. O istemeden ilçesine üniversite getiriyoruz. Biz Karabağlar'da kentsel dönüşüm yapıyoruz, TOKİ'yi getiriyoruz, ben istemem, diyorlar. Sürekli dava açmaktan vazgeçin. Biz yapmak isteyen tarafız, iş üretmek isteyen tarafız. Ama bir taraf da diyor ki, ben çivi çaktırmam, ben dava açarım, engellerim... O zaman kararı kim verecek? O ilçede yaşayan insanlar verecek. Körfez geçiş projesi, 1 milyar euro'luk yatırımdı. Kaçtı. Belediyelerin tavrı ile iptal oldu. Her şey hazırdı verdiler mahkemeye. O proje hayata geçirilseydi, kötü mü olurdu? 6 dakikada karşıdan karşıya geçecektin. Bilirkişi raporundaki tek gerekçe şu: Diyor ki, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri olumlu olsa da Balçova, Narlıdere, Karşıyaka, Çiğli ve İzmir Büyükşehir belediyesinin çekinceleri ve itirazları görülerek, yerel manada bu projenin uygun görülememesi dolayısıyla, projenin iptali... Kendiniz yapmıyorsunuz bırakın bari biz yapalım. Bugün Karşıyaka'dan Narlıdere'ye 6 dakikada gitmek hayal. Proje gerçekleşseydi, hayal değil, gerçek olacaktı. Konak Tüneli'ni yaparken yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. Ama Konak Tüneline şehir sahip çıktı."

BÜYÜKŞEHİR, İNCİRALTI'NI ÇÖZME DERDİ YOK

İnciraltı arsa sahiplerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istemesi konusuna da değinen Atilla Kaya, Ankara'daki toplantıyı anlattı, İzmir Büyükşehir'in tutumu eleştirdi:

"Bu da bizim çözmek istediğimiz ama maalesef Büyükşehir Belediyesi'nin tavrıyla bu zamana kadar çözülememiş bir meseledir. Bu alanda 2 planlama yaptık. İkisi de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davalar yüzünden iptal oldu. Defalarca konuştuk, o dönem içerisinde geri çekmediler ve plan iptal oldu. Yine biz yapıcı taraftık, ben Aziz Bey (Kocaoğlu) ile bir toplantı gerçekleştirdim. Aziz Bey, bir plan örneği ortaya koydu. Dedi ki, bu da bizim bir çalışmamız. Dedik bunu da alalım, uygulanabilecek yönlerine bakalım. Bir sonuç çıkmadı. İnciraltı arsa sahiplerinin artık mutlu olmaları lazım. O kadar yıl beklemişler ama çözülemedikçe bu mutluluk katsayısı aşağı doğru inmiş. Neden? Çünkü insanlar vefat ediyor, yeni mirasçılar geliyor, iş daha karmaşık hale geliyor. Sona doğru bir çözülme durumu vardı. Tunç Bey (Soyer), yapıcı olacağını, çözüm için hareket edeceğini söyledi. Aradan 1.5 yıl geçti. Hala çözüm yok. Katkı sunmayacaksan, onu da söyle. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkı sunmak ya da bu işe yönelik bir öneri yapmak gibi derdi olmadığını gördük. Bakanlığımız, çözüm için dosyayı sayın Cumhurbaşkanımıza götürecektir. Önümüzdeki günlerde Tayfun Karabulut Bey ile bir görüşme daha yapılacak."

İZMİR'DE İŞ YAPMAKTA ZORLANIYORUZ

AK Parti olarak İzmir'de iş yapmakta zorlandıklarını belirten Kaya, statlarla ilgili şunları söyledi:

"Biz İzmir'de iş yapmakta zorlanıyoruz. Karabağlar'da dava üstüne dava açıldı. Göztepe Stadını bir düşünün. Göztepe'nin stadı bitti. Artık maçlarını orada oynuyor. Ne yaptı Göztepe taraftarı, Başkanı Mehmet Sepil o zamanlar? Yine Konak ve Büyükşehir Belediyesi'nin itirazları vardı, davaları vardı, iptal ettirdiler. Biz tekrar çıktık ihaleye, tekrar plan yaptık tekrar ihaleye yürüdük. Yine Aziz Bey'in burada stat olmaz tavırları vardı. Taraftar gitti, ben burada stadımı istiyorum kardeşim, dedi. O zaman belediyeler dava açmaktan vazgeçti. Göztepe taraftarı büyüktür. Stadını ısrarla istedi yapılması için yolu açtı."

İZMİR, YENİ BARO KURABİLİR

Çoklu baro yasasının doğru olduğunun üstünü çizen Atilla Kaya'nın bu konudaki yorumları şöyle:

"Buradaki hadiseyi ben mecliste de ifade ettim. Bugün sadece İzmir Barosu değil, baronun iki ayağı var, onları ortaya koymak lazım. Barolar birliği ayağı bir de şimdiki normal il barolarının noktası. Şimdi birinci ayakta şu, avukatlık kanununun çıktığı andan itibaren, o zaman için baroları eşit görmüş. İstanbul, Ankara, İzmir gibi avukat sayısı fazla olan barolara da delege sayısı noktasında çok küçük bir baremle ekstra bir şey sağlamış. Fakat bugün gelinen nokta içerisinde baktığımızda bugün İstanbul, Ankara, İzmir baroları neredeyse yüzde 50 delegenin seviyesini tutuyor. Eskiden yüzde 20'dir, kanunun ilk çıktığı noktada ve bunu gerekçede diyor ki barolar eşittir. İstanbul Barosu'nun Muş Barosu'na üstünlüğü yoktur, diyor. Bunların her biri eşit. Bu barolar birliği, avukatlar birliği değil. Kanunun çıkarılma, barolar birliğinin oluşturulma gerekçesi de bu. Bu baroların arasında 80 baro var. Bir ilimizde baro yok. Bu baroların birliği avukatların birliği değil. Avukatların birliği nerede? İl barolarında yani avukatları barolar temsil eder. Barolar birliği ise baroları temsil eder. Böyle bir işleyiş var. Bunu vatandaşlarımız, çoğu mevkilerde anlamakta zorluk yaşayabilir. Şunu net olarak söylüyoruz; bu 80 baronun birbirine bir üstünlüğü yok. Kanunun 114'üncü maddesinin gerekçesi de barolar birliğinin delege yapısını düzenleyen maddedir. Diyor ki her baro birbiriyle eşittir, temsilde adalete karşılık  bir sıkıntı oluşturmamak lazım. Fazla üyesi olan, baro temsili düşük bir düzeyde delege verilmesi noktasında gerekçe ortaya konuluyor ve kanun da bu şekilde çıkıyor. Yüzde 20'den yüzde 50'ye gelmiş İstanbul, Ankara, İzmir barolarının kuvveti. Dolayısıyla bu barolar birliğinden çıkmış, tabiri yerindeyse bugün kullanıldığı avukatlar birliği yerine gelmiş bir yapıya  sürüklüyor. Bu barolar arasındaki koordinasyonu sağlayacak falan kanun belli bir şeyler vermiş. Biz yaptığımız düzenlemeyle İstanbul, Ankara, İzmir barolarının tüm Anadolu barolarının üzerinde, geri kalan 77 baro üzerine kurdukları vesayete son vermiş olduk. Çünkü eskiden barolar birliği seçiminde İstanbul, Ankara, İzmir bütün barolar birliğinin yapısını oluşturuyordu. Anadolu'daki barolardaki arkadaşlarımız eşit olduğu halde temsilci koyamıyordu. Neden? Çünkü delege yapısı iyice açılmış. Biz onu aradan kaldırıyoruz.

İzmir'den bir baro daha çıkar mı? Çıkabilir de, çıkmayabilir de. Bu demokratik bir şey. Zorlama yok. Herkes istediği baroda da kalabilir.  Yeni baro da kurabilir. İzmir'de bu baronun benim gibi bu tavırlarından ve yaklaşımlarından, meslektaşlarının sorunlarına eğilmeyen tavrından ve siyasi, marjinal yaklaşımları olan 2000 meslektaşımız varsa, bir araya gelecekler İzmir'de bir baro kurabilme şansına sahip olabilecekler. Kanunun getirdiği budur."

O İFADELER KABUL EDİLEBİLİR Mİ?

Atilla Kaya, belediyelere yönelik soruşturmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"Evet, belediyeler soruşturmalar geçiriyor. Bazı belediye başkanlarının yaptıkları kabul edilemez. Bu arkadaşlar Belediye başkanlıklarındaki vazifelerinden değil. Birini biliyorsunuz ki FETÖ'den yargılanan Urla Belediye başkanı. Dosyası basına yansıdı. Daha karar verilmemiş bir dosyada, bir hukukçu görüşüyle söylüyorum, bu CHP açısından da değerlendirilmesi gereken bir hadisedir. Gelelim diğerine. Gaziemir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanımıza hakaret etmiş. O ifadeler kabul edilebilir mi? Biz de ağır eleştiriler yapıyoruz ama belli bir seviyede, belli bir olgunlukta. Foça Belediye başkanının mesleki ya da siyasi bir konu değil. Kamuoyuna yansıyanlardan biz de gördük.Siyaset dışı bir iş dönmüş. Bu noktada şunu yapmamamız lazım. İzmir, böyle bir şehir değil, özellikle şu süreçte küfür ve hakaretlerin çok yoğun olması ve bunun Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminden başlayıp en alt noktasına kadar gitmesi üzücüdür. Milletvekili arkadaşların da bu konudan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Burada gereğini yapması gereken, CHP il başkanıydı."

 
Foça'daki faciada şok iddia: Tekne şaka yaparken mi battı?
 
CHP'li Serter’den, Pakdemirli’ye orman yangınları çağrısı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 5 Ağustos 2020 Çarşamba 13:55

Adam kendi partisini bıraktı CHP'nin kongresine yorum yapıyor.

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 5 Ağustos 2020 Çarşamba 09:20

akp türkiyeye yakışmıyor...

Yorumu oyla      2      3  
hayatınız beton sizin 5 Ağustos 2020 Çarşamba 01:06

isteyınce arkadan dolanıp öle güzel satışlar yapıyosunuzki.. sanırsın belediye yuzunden bişi yapamıyolar.. otogar metroyu yapamayan korfez geçişi yapıcak ölemi? mavişehirde bataklık park alanı neden trılyona gizli birine satıldı? buca cezaevi bu yuzyılda taşınıcakmı? izmirde iktidar olsanız ınciraltını cengize peşkeş çekerdiniz hayatınız beton olmuş..

Yorumu oyla      2      3  
Ayça 4 Ağustos 2020 Salı 23:28

İnşallah,büyük şehir İnciraltı için yine dava açmaz.

Yorumu oyla      2      4  
ayhan aslan 4 Ağustos 2020 Salı 23:24

yav hehehehehe

Yorumu oyla      2      3  
Komedi 4 Ağustos 2020 Salı 18:02

Sayın Kaya anlatıyor da anlatıyor ama gerçekler bambaşka. Dün çıkan haberlerde 2.5 milyarlık otogar metrosuna bu yıl da sadece 3 bin lira ödenek ayrılmış. Hayır, sorsan o öyle değil, konu çarpıtılıyor derler ama gerçek tam da bu.

Yorumu oyla      2      3  
Salih Tanalı 4 Ağustos 2020 Salı 17:57

Kutluyorum sizi Atilla bey İnciraltı gibi İzmir'in kanayan yarasına çözüm çabanız, takdir edilmesi gereken bir cesaret.. Bravo, kutlarım sizi.. Keşke her vekil İzmir'in tüm sorunlarına samimi eğilse, keşkeee...AHHH AHHH..

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den Muharrem İnce açıklaması
Devlet Bahçeli, Muharrem İnce'nin siyasi parti kuracağına ilişkin iddialara, ...
CHP'de gözler MYK listesinde!
37. olağan kurultayın ardından CHP Parti Meclisi (PM) netleşti. Partiyi ...
CHP'li Beko'dan 'işçi intiharları' sorusu
Türkiye genelinde pek çok mağduriyet yaşayan işçilerin sorunlarını Meclis ...
 
CHP'li Arslan'dan hükümete yangın tepkisi: Defalarca uyardık!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bölgemizde meydana gelen ...
Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: DSP, küllerinden yeniden doğacak
Bülent Ecevit'in kurduğu bu partinin, Türk siyasi hayatının bir parçası ...
Akşener'den Ayasofya'ya ziyaret
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ayasofya Camii'ne ziyaret etti.
 
CHP’de fotoğraf tartışması sürüyor: Eski Başkan Türsen’den o isme tepki!
Karşıyaka’da geçen hafta çok konuşulan, CHP’li Meclis Üyesi Cemil Yüm’ün ...
AK Parti İzmir'de online bayramlaşma
Koronavirüs salgını, siyasi partilerdeki bayramlaşma programlarını da ...
İYİ Partili Çıray'dan 'koronavirüs sansürü' çıkışı!
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Dr. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva