HABERLER>POLİTİKA
5 Ağustos 2022 Cuma - 13:44

AK Parti İzmir, Cemevi’nde vatandaşlarla oruç açtı

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri ve AK Parti Konak Teşkilatı; Konak Cemevi’nde Muharrem ayı oruçlarını açtı. Milletvekili Bekle, birlik ve beraberlik mesajı verirken, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Hukuk Komisyonu Başkanı Gülşen Gezici, ‘’Rabbim yapılan ibadetlerini makamında kabul eylesin. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun. Muharrem orucunda, Cemevlerine yapılan hain saldırıları şiddetle kınıyorum’’ dedi.

AK Parti İzmir, Cemevi’nde vatandaşlarla oruç açtı

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş ve Konak İlçe Teşkilatı, vatandaşlarla Konak Cemevi’nde oruçlarını açtı. Birlik ve beraberlik mesajları veren AK Partili Bekle, ‘’Aşura günü yüzyıllardır zulme karşı gerçek insan olmanın hakikatini andığımız son derece müstesna bir gündür. Aşura; ta'zim ve matem günü olduğu kadar direnişin, cesaretin, sadakatin, şehadetin tarihe altın harflerle yazıldığı bir gündür. Hakk'ı üstün tutarak zulme boyun eğmeme tavrını ümmete miras bırakan Kerbela bilinci, kıyamete kadar yol gösterici olacaktır. Mevlam yapılan ibadetleri dergah-ı izzetinde kabul eylesin. Bu vesile ile Ankara’da, Cemevleri’ne yönelik saldırıyı kınıyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

AK Partili Gezici: Birlik ve beraberliğimize hiç kimse zarar veremeyecektir
‘’Bugün canlar ile Muharrem ayında Konak Cemevinde oruç açma lokmalarını paylaştık.’’ diyerek sözlerine başlayan AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Gülşen Gezici ise, ‘’Rabbim yapılan ibadetlerini makamında kabul eylesin. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun. Kerbela yasında tutulan oruçlar yapılan hizmetler Hâk katında kabul olsun. Muharrem ayı ırkı, mezhebi, meşrebi ve ideolojisi ne olursa olsun bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak hüznü ve ortak acısıdır. ‘Alevilik inancının temelinde insan vardır.’, ‘Her ne ararsan kendinde ara.’, ‘Hepimiz birimiz birimiz hepimiz için.’ gibi özlü sözlerin temeli de insandır. Hacı Bektaşi Veli’nin de dediği gibi ‘Yolumuz ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur.’ Bu vesile ile Muharrem orucunda Cemevlerine yapılan hain saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu saldırılar birlik ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozamamıştır ve bozamayacaktır da. Ülkemizin hoşgörülü anlayışlı ikliminde inançlarını yaşayan Alevi vatandaşlarımızla beraber, birlik ve beraberliğimize hiç kimse zarar veremeyecektir. Aşuremiz halktır, çok renkliliktir.  Bir aşure kazanındaki yemişler gibi renkleri yaşatarak, bu ülkede farklı renkler ile bir ve beraber yaşayacağız.  Anadolu toprakları sevgi ve hoşgörü ile harmanlanmıştır. Dilimiz sevginin dilidir. Alevi – Bektaşi felsefesi ‘Yetmişiki milleti bir nazarda gör’ anlayışı ile yoğurulur. Gelin canlar bir olalım, iri olalım diri olalım. Hiçbir zaman unutmayalım aşure kazanında olan çeşitlilik ve renklilik ile tatlanan lokmalar gibi bizler bir ve beraber olduğumuz sürece bu topraklar da konuşacağımız tek dil kardeşlik hoşgörü olacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

 
Altaylı genç kaleciye Almanya kancası!
 
AK Partili Kırkpınar'dan Bayındır ve Tire'de mesai
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya, Büyükşehire'e yüklendi: Yarımada kaderine terk edildi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Güzelbahçe ve Urla'da ...
Başkan Sürekli’den Soyer’e koku salvosu: 3 yıldır neden yapmadınız?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çiğli'de yaptığı temaslarda ...
'Ukrayna'dan 3 tahıl gemisi daha yola çıkacak'
Milli Savunma Bakanı Akar, "Müşterek Koordinasyon Merkezinin yoğun çalışmasıyla ...
 
İl Yönetimi toplantısı sona erdi… Neler konuşuldu?
Haftalık Olağan İl Yönetimi Toplantısını gerçekleştiren Cumhuriyet Halk ...
Devlet Bahçeli'den KPSS açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiçbir evladımızın ...
Tayfun MARO yazdı... CHP’de siyaset çıkmazı
Tayfun MARO yazdı... CHP’de siyaset çıkmazı
 
Başkan Sürekli’den Bornova’da yoğun program
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gönül Kapısı Programı kapsamında, ...
Beko: PTT taşeron işçisinin yanındayız!
14 bin PTT taşeron işçisine destek veren CHP'li Beko, işçilerin birçok ...
4 önergeye yanıt verilmedi, 5’nci önerge geldi… Sarıklı Amiral’e ne oldu?
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün toplanıyor. CHP İzmir Milletvekili Murat ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva