HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2022 Salı - 16:14

AK Parti Grup başkanvekillerinden 'büyükşehir' zirvesi!

CHP'li başkanların görev yaptığı 11 büyükşehrin AK Parti'li belediye meclisi grup başkan vekilleri, ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Özellikle Ankara ve İstanbul belediye başkanları, boş hayal kurmalarının bedelini, Ankara ve İstanbul'da yaşayan hemşehrilerimize ödetti. Belediye başkanlığı görevlerini önemsemediler, şehirlerini sahipsiz bıraktılar, belediye işleri ile ilgilenmediler. Bırakın yeni projeleri mevcut rutin belediye görevlerini bile yerine getiremediler" denildi.

AK Parti Grup başkanvekillerinden  büyükşehir  zirvesi!

CHP'li başkanların görev yaptığı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ ve Hatay büyükşehir belediyelerinin AK Parti'li grup başkan vekilleri, AK Parti Genel Merkezi'nde belediye yönetimlerine ilişkin ortak açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 11 grup başkan vekilinin imzası bulunan ortak açıklamayı okudu. Köse, daha önce diğer şehirlerde de bir araya geldiklerini belirterek, "AK Parti grup başkan vekilleri olarak ilk toplantıyı yaptığımız İzmir şehrimizde, toplantı sabahı körfezin kokusu bu vurdumduymazlığı ifade ediyordu. Tekirdağ ilindeki ikinci toplantıda, şehirde neredeyse büyükşehir belediyesinin hiçbir yatırımı olmaması yine CHP anlayışının geldiği yeri hepimize gösterdi. Geçen ay Adana ziyaretimizde, salgında sahra hastanesi olarak sunulan fuar alanını gördüğümüzde ve açılışı yapılmak üzere hazırlanan tesislerin, bizim bir ilçe belediyesinin yaptığı tesis sayısına ve keyfiyetine ulaşmadığına şahit olduğumuzda, CHP zihniyetinin hiçbir şekilde hizmet ve eser odaklı çalışmadığını sadece algı ile belediyecilik yapmaya çalıştığını bir kez daha görmüş olduk" diye konuştu.

'BELEDİYE İŞLERİ İLE İLGİLENMEDİLER'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı seçildiğinde, her türlü engellemelere rağmen çok başarılı belediye başkanlığı yaparak güzel hizmetler ve yaptığı eserlerle belediyecilikte destan yazdığını kaydeden Köse, "Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. CHP'li büyükşehir belediye başkanlarından bazılarının, özellikle Ankara ve İstanbul Belediyesi başkanlarının, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza imrenerek onun gibi olmak isteme heveslerini ve itibar devşirme gayretlerini anlıyoruz elbette. Ancak göremedikleri ve atladıkları konu şu; bu iki büyükşehir belediye başkanı, diğer CHP büyükşehir belediye başkanları gibi ikisi de belediyecilikte bir başarı hikayesi ortaya koyamadı ki devamında bir ödülü hayal etsinler. İstanbul ne kadar beceriksiz ise Ankara da öyle beceriksiz benzer bir seyir izledi. Özellikle Ankara ve İstanbul belediye başkanları, bu boş hayal kurmalarının bedelini, Ankara ve İstanbul'da yaşayan hemşerilerimize ödetti. Belediye başkanlığı görevlerini önemsemediler, şehirlerini sahipsiz bıraktılar, belediye işleri ile ilgilenmediler. Bırakın yeni projeleri mevcut rutin belediye görevlerini bile yerine getiremediler" dedi.

'HANGİ PARTİLİLERİ ATADIĞI, ORTAYA ÇIKACAK'
Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerin zarar ettiği ve Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'ndeki (ASKİ) daire başkanlıklarına liyakatsiz atama yapıldığı iddialarına değinerek, "ANFA geçen sene de zarardaydı bu sene de zararda. Mansur Yavaş seçimden önce bu şirketlerin zarar ettiğini ve bu şirketleri kapatacağını söylemişti. Şirketlerin denetime açık olacağını ve şirketlerin şeffaf bir şekilde hesap vereceğini söylemişti. Biz denetim komisyonu çalışmalarının hiçbirinde bu şirketlerle ilgili bir bilgi verilmediğini biliyoruz. Sayıştay yaptığı denetimde, ANFA'nın ve Halk Ekmek'in zarar ettiğini, bunların artık faaliyetlerini sürdürülemez olduğunu ifade etmiştir. Biz de bu süreçlerin şeffaf bir şekilde büyükşehir belediyesi tarafından açıklanmasını talep ediyoruz. ASKİ'deki durum da Sayıştay raporlarında tespit edilmiş durumda. Maalesef ASKİ'de birilerine kadro açılmaya çalışılıyor. Uygulaması ve icraatı olmayan bir daire başkanlığına birisinin atanmasının başka bir anlamı olmasa gerek. Rozetini çıkardığını söyleyen bir belediye başkanının buralara hangi partilileri atadığı da zaman içerisinde ortaya çıkacaktır" dedi. 

'ANKARA KALESİ İÇİN RAPOR HAZIRLIYORUZ'
Murat Köse, Ankara Kalesi'nde oluşan çatlakların restorasyonu ile ilgili de "Ankara Kalesi, Ankara'mızın en önemli değerlerinden biridir, Ankara'nın simgesidir. Ankara Kalesi'ndeki çatlaklar hakkında bir rapor hazırlıyoruz. Bu raporu bu ay içerisinde belediye meclisine sunacağız ve gerekli tedbirlerin alınması yönünde dikkat çekeceğiz. Restorasyon çalışmalarının, aslına uygun devam etmediği yönünde bize gelen bilgiler var. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da bu konu hakkında bilgi verdik" açıklamasında bulundu. (DHA)

 
Babayla oğluna silahlı saldırı: 1 kişi öldü
 
Oyuncular taraftara dalmıştı... Provokasyon iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
11 büyükşehirle turizm zirvesi... Soyer'den yerelleşme ve dijitalleşme çağrısı!
2021 ve 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir ...
Başkan Doğruer'den öğrencilere beslenme tavsiyesi!
İzmir’in Kınık ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çocuklara ...
Bayraklı’nın spor sahaları yenileniyor
Spora ve sporcuya verdiği desteklerle adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi, ...
 
Barışa Ömür Boyu Emek Ödülü Başkan Soyer'e
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Barış ve İletişim Derneği ...
İZSU’dan köylerde seferberlik!
Kent ve ilçe merkezlerinde yirmi dört saat kesintisiz ve sağlıklı içme ...
Menderes’te kadın hakları anlatıldı
Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 5 Aralık Dünya Kadın ...
 
Buca'da kadınlar için özel kutlama!
Toplumsal hayatta gerçekleşen Atatürk Devrimlerinin en önemlilerinden ...
Ödemiş'te en çok atık pil toplayan okula ödül
Yarınlara yaşanılabilir bir çevre bırakmak adına çalışmalarına devam eden ...
Bornova'yı turunç kokusu sardı!
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği mutfak atölyeleri devam ediyor. Atölyelere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva