HABERLER>POLİTİKA
27 Mart 2019 Çarşamba - 14:05

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ’dan Soyer’e: Dediklerim yalansa bana dava aç!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ,  Millet İttifakı’nın Büyükşehir Adayı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu. Soyer hakkında söylediklerinin doğru olduğunu belirten Dağ, “Bizim belgelerimiz ortada, eğer karalama varsa, iftira varsa kendisi tazminat davası açabilir. Başkanın kendisi de hukukçudur. Söylediklerim gerçek değilse bana dava açsın” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ’dan Soyer’e: Dediklerim yalansa bana dava aç!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, SONSÖZ TV’de Fatih Yapar ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Dağ, seçim gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İzmirlilere iktidar imkanı ile yerel belediyeciliği bir araya getirme çağrısı yapan Hamza Dağ, “30 ilçemizin tamamında büyükşehirde partimiz kurulduğu günden bu yana bazı ilçelerimiz dışında netice alamadık. Bu seçim yeni bir heyecan yeni bir milat. Bu yükü taşımak istiyoruz. İktidar imkanı ile birlikte bu yerel seçimde belediyeciliği bir araya getirin diyoruz. Sağ elle yapılması gereken ne varsa yaptık, yol, okul, hastaneler yapıldı, şimdi işleri daha hızlı çözebilmek için sol ele de ihtiyacımız var. İzmirlilere bunu anlatmaya çalışıyoruz. 24 Haziran seçimleri geçti, herkes gidip kendi partisine oy verdi. Şimdi bu yerel seçimde ittifaklar var, bir tarafta AK Parti MHP ittifakı var, diğer tarafta CHP HDP İYİ Parti ittifakı var. Ben bu seçimde İzmirli kardeşlerime, İzmir’in mevcut durumundan memnunsak ha 60 olmuş ha 70 olmuş fark etmez. Ama memnun değilsek gelin bir deneyin” dedi.

“İZMİR’DE ESKİDEN TEPKİ GÖRÜYORDUK ARTIK SICAK KARŞILANIYORUZ”
İzmir’de saha çalışmalarında eskiden olduğu gibi tepki görmediklerini aksine vatandaşlar tarafından sıcak karşılandıklarını belirten Dağ, “Anketler yapıyoruz, 3-4 ay önce bir anket yaptık. Kime oy vereceksiniz diye sorduğumuzda 10 puan gerideyiz, kim daha iyi hizmet eder diye sorduğumuzda 5 puan ilerideyiz. Bazen genel siyaset etkiliyor, bazen liderlerin sözleri etkiliyor, bazen teşkilat etkiliyor. İzmir’de beni en çok mutlu eden, çok rahat bir çalışma yürütüyoruz. Eskiden tepki görüyorduk, özellikle kadınlarımız kapı kapı dolaşırken evlerden kovuluyordu, artık tepki görmüyoruz. İnsanlar artık çok sıcak karşılıyor” diye konuştu.

“ANKETLER SONUÇLARI AÇIKLANMAK İÇİN YAPILMAZ”
Bu dönem anketlerin çok tartışıldığını ifade eden Dağ,  “1-1.5 ay önce anket açıklayan firmaların tamamında anket sonuçları manipülasyona dönük. Anket sonuçları açıklamak için yapılmaz. Partiler kendi çalışmaları için anket yaptırır. Pazar günü sandığa girip oy pusulalarını ellerini aldıklarında önlerinde 3-4 amblem görecekler. O amblemlerden İzmir’e ve ilçeye kimin hizmet edeceğini düşünüyorsanız ona oy verin. Eğer mevcuttan memnunsanız sözüm yok ama özellikle büyükşehirde bizi deneyin diyoruz” dedi.

İSTİFA EDECEK Mİ?
Dağ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in, “İzmir’de yüzde 60-61 oranında bir sonuçla seçimi de tüm ilçeleri de alırız” sözlerini de yorumladı.  Dağ, “İl Başkanı arkadaşa o zaman şunu söylemek istiyorum. Kendisi madem ki anketlerden, verilerden bahsediyor. İddiası gerçekleşmez ve dediği olmazsa istifa edecek mi?” diye konuştu.

“SEFERİHİSAR’I YÖNETEMEYEN BİRİ İZMİR’İ YÖNETMEYE KALKIYOR”
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediyesi’nde değerinin altına çok büyük satışlar gerçekleştirdiğini belirten  Dağ, “Yapılan satışlar borç ödemek için yapılmasına rağmen, borç azalıp biraz da hizmet yapılmış olsa biz bunları gündeme getirmezdik. Ama kasaya giren paranın nereye gittiği belli değil. Evet yasaya uygun yapmış olabilir, ama etik olarak yapıldığı anlamına gelmiyor. Bu yatırımlar, birikimler satılmak zorunda değildi. Bunların satılmak zorunda olunduğu nasıl bir gereksinimi vardı? Soyer mal beyanını açıkladı ama bazı eksikler var. Mesela oteldeki yüzde 7’lik payı yazılmamış. Bunu neden söylememe gereği hissetmiş? Bizim belgelerimiz ortada, eğer karalama varsa, iftira varsa kendisi tazminat davası açabilir. Başkanın kendisi de hukukçudur. Söylediklerim gerçek değilse bana dava açsın. Ne yazık ki yer satma karşılığında borçlar artmış ve hizmet edilmemiş. Eğer bizim belediye başkanlarımız yer satma karşılığında hizmet üretmemişse seçmen orada karar verecek. Orada bir imaj var, bir algı var. Seferihisar’da çok büyük işler yapılmış değil. Eğer İzmir’e Büyükşehir Belediye başkanı olursa, çok farklı durumlarla karşılaşılabilir. Paranın nereye gittiği konusunda ‘Doğrudan temin’ yoluyla ödemeler yapıldığını görüyoruz. Ama paranın nereye gittiğinin cevabını onların vermesi lazım” diye konuştu.

“İSİMLERİN AÇIKLANMASINI DOĞRU BULMUYORUM”
CHP listelerinde terör örgütleriyle ilişkili olduğu iddia edilen isimlerin kamuoyu ile paylaşılması konusunda da açıklamalarda bulunan Dağ, “Ben basın toplantımda sorulmasına rağmen isim vermedim. Daha sonra daha somutlaştırdık ilçe ilçe sayı verdik ama rakiplerimiz cevap verirse isim isim de verebiliriz dedik. Ben orada isimlerin açıklanmasını doğru bulmuyorum. Bu işin bir kampanya dönemi var. Bizim böyle isimleri tespit ettiğimizde, bu isimlerin kamuoyuna duyurulması kadar normal bir şey yok. Eğer HDP listesinde olsaydı biz bunları gündeme getirmezdik ama bunlar CHP listesinde. CHP listelerinde bu yapıda isimlerin olduğunu birçok kişi biliyordu. Listelerdeki bu insanların CHP listelerinde var olması, siyaset  tarzı olarak, terör örgütlerine mesafeli olduğunu söyleyen ve milliyetçilik söylemleri içerisinde olan bir partiden listeye girmiş olması olaya haber değeri kazandırıyor. Biz bekledik baktık basın bunları ortaya çıkarır diye, baktık kimse haber yapmıyor biz yaptık” dedi.

“AZİZ AĞABEY ‘TEHLİKELİ OYUN’U AÇIKLA”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘Tehlikeli Oyun’ söylemi hakkında konuşan Dağ, “Biz Aziz Kocaoğlu ile büyüdük ama artık önümüzdeki dönemde Aziz Kocaoğlu yok. Kocaoğlu ‘Tehlikeli oyun’ demişti ama bunu açıklamalı. Biz çok söyledik Aziz Abi bu oyunu açıkla, açıklamadan gitme diye. Zaten biz önümüzdeki dönemde kendisini Urla’daki evinde de sık sık ziyaret edeceğiz. Millet İttifakını oluşturan 4 partiyi buraya getirin ve deyin ki şu masa etrafında konuşacaksınız ama cümleleriniz içinde AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve Bahçeli geçmeyecek, bu ülkenin sorunları, dış politika, ekonomi, ve Suriye meselesini konuşun deyin, ben 10 dakika veriyorum hemen kavga etmeye başlarlar. Bu  rasyonel bir birliktelik değil, ülkenin menfaatine değil. İşte pazarlıkları Buca meselesinde görüyoruz. Daha ne pazarlık vardır bilemeyiz” diye konuştu.

“İNSANLARIN BİZİM SORUNLARI ÇÖZECEĞİMİZE DAİR ENDİŞELERİ YOK”
İzmir’de ve ilçelerde tekrar CHP kazandı diye AK Parti iktidarı kaybetmeyecek diyen ve seçimin tamamen yerel seçim olarak görülmesi gerektiğini belirten Dağ, “Yerel yöneticileri seçeceğiz, seçimi yerel seçim olarak görmek lazım. Bu kentin sorunlarını çözmek lazım, bu kentte bir şeylerin değişmesi lazım artık. İnsanların bizim bu sorunları çözmemiz konusunda endişeleri yok sadece farklı düşünceler var kafalarında. CHP’li seçmenin vatan konusunda bilincini bildiğimiz için ‘Sizin partinizde başkaca işler oluyor’ diyoruz. Biz onların duyguların suiistimal edildiğini söylüyoruz. HDP’li seçmen için de aynı şey geçerli. Bu kentte yaşayan HDP’lilere sorun, ‘Bu ülke bölünsün mü?’ desek yüzde 80’i hayır der, hendekleri de desteklemez. Ama yöneticileri bunları destekliyor” dedi.

“EKONOMİ HER SEÇİMDE BAŞ AKTÖRDÜR”
Ekonominin her seçimde baş aktör olduğunu söyleyen Dağ, “İnsanlar için kendi cebi, hayat standardıdır. AK Parti’nin 17 yıldır iktidarda olduğu süreç de ekonomik olarak büyük başarılardan kaynaklandı. Şu an ekonomik problemler olduğunu biz inkar etmiyoruz. Patates soğan konusunda da spekülatif olaylar yaşandı. Geçmişte de bazı süreçler yaşandı ama biz bunlardan çıkmasını başardık. Bütün piyasa seçimi bekliyor. Burada böyle bir durum var, seçimden sonra bir düzelme aşamasına gireceğini düşünüyorum. Seçimde sonra ekonominin bozulacağına hiç imkan vermiyorum. 1 Nisan’dan sonra ekonomi çok düzgün olacak dersem bu da doğru olmaz ama 2019’un sonuna doğru bir  düzelme olacağını ve önümüzdeki dönemlerde yeniden faizlerin ve enflasyonun düşüneceğini söyleyebilirim. Erken seçimi gündeme getiren çok büyük hata yapar. Seçim sonucu ne olursa olsun, yerel seçim gündeme gelmemeli. 2015 yılından bu yana çok seçim yaşadık. Bizim için kalan 4 yıl çok önemli bir dönem” diye konuştu.

 
Başkan Uğurlu'dan 31 Mart mesajı: Mesele memleket meselesidir
 
DSP Güzelbahçe Adayı Pülten'den iddialı projeler
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kirli oyun bozulacak... 28 Mart 2019 Perşembe 11:44

Şehit Ailelerinin Dualarıyla ve gerçek İzmirlilerin ve Vatan sevdalılarının desteği bu kirli oyunu bozacak. Oyum Cumhur ittifakı adayınadır.

Yorumu oyla      4      5  
Ali ilhan 28 Mart 2019 Perşembe 11:31

Seçimden, anketten ve sonuç tesbitinden fazlaca anlamam. Ama bir gerçek varki, Hamza Dağ çok samimi ve dürüst bir kişi. Kurduğu cümlelerden bunu anlıyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
M.E.Aslan 28 Mart 2019 Perşembe 10:30

Sayın Hamza Dağ, doğum yeri doğu illeri olan meclis üye adaylarını havuz medyanız ile PKK'lı olarak ilan etmek size bir şey kazandırmaz. İzmir hayaliniz de gerçekleşmeyecek.

Yorumu oyla      5      6  
izmirli 28 Mart 2019 Perşembe 09:13

menderes belediyenizden bahsetsenizya biraz bide s.hisar belediyesine gönderdiğiniz sayıştay müfettişlerinden bahsedin açık bulamayıp geri gittiklerinden bahsedin

Yorumu oyla      6      6  
AYŞE 28 Mart 2019 Perşembe 01:53

DOĞRU İSE SİZ AÇIN DAVAYI İSPATLAYIN

Yorumu oyla      8      5  
Mustafa 28 Mart 2019 Perşembe 01:20

Aziz, şimdi ağabey mi oldu, hadi ordan !

Yorumu oyla      10      6  
bayraklı lı 27 Mart 2019 Çarşamba 19:46

kayyum atamazsanız şehitlerin iki eli yakanızda olsun delil ortada soyerin videoları suçu ve suçluyu övüyor resmen terör propagandası yapıyor daha ne olsun hadi dağ göster kendini.

Yorumu oyla      6      18  
Açıklasana 27 Mart 2019 Çarşamba 15:57

hdp den belediye başkan adaylarından halihazırda Ak Parti milletvekili kardeşi olan var mı? Varsa kimler? Açıklasanız ya siz sessiz kaldıkça Mhp ve Ak Parti seçmeni cumhur ittifakından kopuyor

Yorumu oyla      23      5  
10. Köylü 27 Mart 2019 Çarşamba 15:38

Seferihisar'ın borcu Büyükşehir'in 10 katı ise bu geleceğe dair epey bir fikir veriyor. Romantik sol söylemlerle güzel güzel konuşuyor tamam belki çok iyi biridir, entelektüeldir. Ama bu iş başka bir şey. Seçimden sonra belediye kadrolarında ne olacak HDP demeyecek mi o kadar destekledik istediğimiz kadroları bize verin diye. Çıkıp biraz dolaşın, konuşun HDP lilerin mutluluğunu görün, nasıl sahiplenmişler. İzmir'in Kocaoğlu döneminden daha iyi olacağına zerre kadar inanmıyorum. Şahsından değil ama oluşan tablodan çok ama çok rahatsızım. Bu tabloyu göremeyen arkadaşlara da diyecek bir sözüm yok. Farklı bir fikre tahammül yok bunu konuşturmuyorlar bile hemen ya AKPli ya Troll damgası vuruyorlar. İktidarı yanlış bulmak, yanlışları anlatmak başka iktidar nefretiyle kör olmak başka. Şu an yaşanılan bu körlük güzelim şehrimize zarar veriyor.

Yorumu oyla      7      21  
Menemenli 27 Mart 2019 Çarşamba 15:30

Sayın hamza dağ yahudi cesaret nişanı kimlere verilir ve ülkemizde sadece kimfe var bu soruya cvp ver şeref sözü oyumuz senindir.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Osmanağaoğlu: Atatürk’ün kurtardığı İzmir, Kılıçdaroğlu tarafından teslim ediliyor!
İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu, Millet İttifakı’na sert sözlerle yüklenirken, ...
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan'dan 'Özkanlar' müjdesi
Yıllardır çözüme kavuşturulamayan Özkanlar Pazar yeri ile ilgili müjdeyi ...
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü: Dönüşüm zamanı
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü, TELE 1 kanalında ...
 
CHP Aliağa Adayı Durmaz'dan 'borç' salvosu!
Aliağa Belediyesi’nin 2018 yılına ait gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin ...
CHP'li Sertel'den Karşıyaka Hastanesi çıkışı: AVM mi yapılacak?
İzmir’de 50 yıldan fazla süreyle hizmet veren 240 yataklı Karşıyaka Devlet ...
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zeybeği kim oynayacak?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zeybeği kim oynayacak?
 
Eş Zeybekci: İzmir, bu ülkenin incisidir
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin eşi ...
CHP’li Sındır'dan Kınık mesajı: 5 yıllık emaneti geri alacağız!
Yerel seçimlere sayılı günler kala ilçe ziyaretlerini hızlandıran CHP ...
İzmir'in sandık raporu: Kaç seçmen var? En çok ve en az seçmen hangi ilçede?
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yürürlüğe girmesi sonrasında yapılacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva