HABERLER>POLİTİKA
1 Nisan 2020 Çarşamba - 18:01

AK Parti'den tepki: Siyasi hastalık!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, corona virüs salgınıyla mücadele ederken en önemli cevapların tedbirlere uymakla ve dayanışma yoluyla verileceğini belirtti. Bazı siyasilerin, Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya gönderdiği yardımların üzerinde ''Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'' yazmasını eleştirdiğini hatırlatan Çelik ''Virüs salgınıyla uğraşırken dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi ülkemizde de siyasi hastalık üretmeye ara vermeyenler olması üzücüdür'' ifadelerini kullandı.

AK Parti den tepki: Siyasi hastalık!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan corona virüs salgını ve Türkiye'nin İtalya ile İspanya'ya gönderdiği yardımlara ilişkin açıklama yaptı.

Çelik şu ifadeleri kullandı:

''Dünya çapında tehdit oluşturan coronavirüs salgınıyla mücadele ederken en önemli cevaplar tedbirlere uymakla ve dayanışma yoluyla verilir. Ülkelerin kendi içindeki dayanışması kadar dünya çapında bir dayanışma da çok önemlidir.

Bir kere daha görüldü ki, dünyanın herhangi bir yerinde çıkan salgından kimse sınırlarını kapatarak korunamaz. Zengin ülke, fakir ülke meselesi değil mesele, tüm dünya aynı cevabı verebilecek kapasitede olmalıdır. Bu da ancak dayanışma yoluyla olur.

O nedenle ulusal tedbirleri almak kadar uluslararası dayanışmanın parçası olmak da önemlidir. Uluslararası dayanışmanın parçası olmadan bir ülkenin kendi vatandaşlarını koruma tedbirleri de eksik kalır.

Çünkü salgın her yere ulaşıyor. Uluslararası dayanışmanın parçası olmak insanlığın mücadelesine destek olmak olduğu kadar kendi ulusal mücadelemizi de güçlendirir. Kendi tedbirlerimizi alıp, uluslararası mücadeleye de katkıda bulunuyoruz.

İtalya ve İspanya’ya ülkemizin gönderdiği yardımların üzerinde 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı' yazmasını bazı siyasiler eleştiriyor. Cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ettiğini bu siyasiler bilmiyor olamazlar. Bilmiyorlarsa durumları vahimdir.

Yardım kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı Forsu ile beraber olan bayrağımızı görmemekte ısrar etmek, maalesef siyasi hastalık üretmeye bugünlerde bile ara vermemenin bir neticesidir.

Bütün bu yardımlar milletimiz ve devletimiz adına yapılmaktadır. 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı' milletimizi ve devletimizi temsil etmektedir. Bu hem insanlığın mücadelesine katkıdır, hem de bizim ulusal mücadelemizin tamamlayıcısıdır.

Milletimizin birbiri ile dayanışma arzusunun Cumhurbaşkanımız tarafından bir milli dayanışmaya dönüştürülmesini eleştiren siyasilerinki de aynı siyasi hastalığın parçasıdır. Bugün dayanışma içinde olmayacaksak ne zaman olacağız.

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, devletin destek paketlerinin yanı sıra fert fert, ev ev dayanışmamızdan daha doğal ne olabilir. Vatandaşlarımızın birbiriyle dayanışma ruhuyla ve yarışıyla gurur duymalıyız.

Bugünler temel insani değerleri olduğu gibi temel siyasi ahlak değerlerini de yeniden hatırlama günleri olmalıdır. İnsana ve hayata sahip çıkan her meşru çaba çok kıymetlidir.

Virüs salgınıyla uğraşırken dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi ülkemizde de siyasi hastalık üretmeye ara vermeyenler olması üzücüdür. Bunlarla mücadele de gereklidir. İnsanı yücelten siyaset zamanıdır şimdi.'' (AA)

 
Koronavirüsten ölen 90 yaşındaki kadından büyük fedakarlık
 
Cenazeden sonra tabutu yaktılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li 11 başkandan ortak açıklama: Takdir kamuoyunun!
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı bağış kampanyalarının İçişleri Bakanlığı ...
'Devlet içinde devlet olmanın bir anlamı yoktur'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En büyük avantajımız güçlü sağlık altyapımız. ...
CHP’li Beko eve kapandı: Kendimi doğaya verdim!
Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla yetkililerin yaptığı ‘evde ...
 
CHP'li Beko: İşsizlik Fonu çar çur edilmeseydi bugün ‘bize yeter'di
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘yardım kampanyası'yla ilgili ...
AK Partili Vekil Kaya’dan o sözlere tepki: Hiç kimse İzmir’e had bildiremez!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ...
AK Parti İzmir, bir telefonun ucunda!
Koronavirüsle mücadele çalışmaları ve tedbirleri kapsamında ilk günden ...
 
CHP İzmir Örgütü harekete geçti: O sözler için suç duyurusu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir Milletvekilleri, ...
İmamoğlu'ndan 'sokağa çıkma yasağı' çağrısı: 800 bin kişi dün toplu taşıma kullandı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da halen ...
Vekil Arslan açıkladı: Narlıdere Huzurevi’nde ‘koronavirüs’ iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva