HABERLER>POLİTİKA
7 Temmuz 2021 Çarşamba - 16:59

AK Parti’den savcılığı suç duyurusu: Arda görevden el çektirilsin!

Gaziemir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, “organize bir şekilde birlikte hareket ederek yolsuzluk yapma, ihaleye fesat karıştırma, ihale kanununa muhalefet ve edimin ifasına fesat karıştırma” iddiaları ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ve eşi Deniz Arda ile Özel Kalem Müdürü Asli Özgü ve Yücel Aksan hakkında suç duyurusunda bulundu. Atmaca, İçişleri Bakanlığı izni beklenmeden Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu dikkate alınarak ivedi bir şekilde soruşturmanın yapılmasını ve tahkikat sürecinde Başkan Arda’nın görevden el çektirilmesini talep etti.

AK Parti’den savcılığı suç duyurusu: Arda görevden el çektirilsin!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda, Özel Kalem Müdürü Asli Özgü ve Yücel Aksan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atmaca suç duyurusuna gerekçe olarak belediye bünyesine şartsız bağışlanan ve belediyenin şirketi haline getirilen SEYDAŞ A.Ş.’nin yetkilerinin ilk olarak başkan Halil Arda’ya ilerleyen tarihlerde ise yetkilerin başkanın eşi ve Belediyenin Onursal Koordinatörü Deniz Arda'nın yakın arkadaşı ve tez danışmanı Yücel Aksan ve başkan Arda tarafından Özel Kalem Müdürü Aslı Özgür’e devredildiğini belirtti.

SERMAYE AKTARIMI YAPILDI AMA…
2020 yılı içerisinde şirkete Cumhur İttifakı Grubu’nun itirazlarına rağmen iki kez sermaye aktarımı yapıldığını belirten Atmaca, şirkete ayni sermaye aktarımın gerçekleştirilmediğine dikkat çekti. Atmaca ayni sermaye işlemler gerçekleştirilmemiş olmasına rağmen bu işletmelerden kira tahsilatının hangi kanun yada mevzuata göre yapıldığının bilinmediğini aktardı.

KAMU ZARARI VAR
Atmaca yaptığı suç duyurusunda Sevgi Mahallesi’nde bulunan, eski ismi Tepe Kafe ve Restorant olan tesisin oy çokluğuyla Seydaş A.Ş'ye ayni sermaye olarak aktarıldığını, tesis içindeki yapının, planlanan yeni proje için şartları sağlamaması sebebiyle yıkıldığını belirterek yerine yapılan Porta Kafe inşaatının hangi yöntemle kaç paraya, hangi koşullarda ve kimin yaptığı belli olmadığını söyledi. Atmaca ayrıca eski binanın basit tamir ve tadilatlar ile kullanılabilecekken keyfi bir uygulama yüzünden kamunun zarara uğratıldığını da açıkladı. Atmaca ayrıca tesis ile ilgili süreçle ilgili Başkan Halil Arda’nın kendilerine sağlıklı bilgi aktarmadığına da vurgu yaptı.

ORGANİZE YOLSUZLUK İDDİASI
Porta Kafe inşaatı ile ilgili olarak yolsuzluk yapıldığını iddia eden Atmaca suç duyurusunda şunlar yer aldı:

“Belediye şirketleri yapacakları harcamalarda 4734 sayılı Kamu İhale Kanuna tabi olup harcamalarını bu kanun çerçevesinde yapmak zorundadırlar. İhaleye fesat, usulsüz ihale, edimin ifasına fesat ve yolsuzluk bu noktada organize bir şekilde yapılmaya başlamıştır.

Yeni yapılan PORTA KAFE inşaatı ile ilgili çok ciddi yolsuzluk delillerine ulaşmış bulunmaktayım. Belediyeye “Finansman nereden temin edilmiştir? Bugüne kadar kaç para harcanmıştır? Tahmini bitiş tarihi nedir? Söz konusu tesise ait inşaat ruhsatı ve projelerin birer örneğinin tarafıma verilmesini arz ederim. Saygılarımla." Sorularımı yönelttim

Tarafıma verilen 02.09 2020 tarih ve 52590433301-1/6820 sayılı cevabi yazıda "... ilgili sorunuzda geçen konular hakkında belediyemiz kayıtlarında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır" denilmiştir.

Yönetim kurulu başkanı Halil Arda, yönetim kurulu üyesi ve Başkan yardımcısı özel kalem müdürü Aslı Özgür olan Seydaş A Ş ye ait bilgilerin tarafıma verilmemesi ve gizlenmesi ortada bir suç olduğunun kanıtıdır. Özellikle inşaat ruhsatını veren kurum olarak Gaziemir Belediyesinde, bu inşaat ile ilgili ruhsat ve projeler bulunmuyor denmesi, kamuoyundan bir şeylerin gizlendiği anlamını da taşımaktadır.

İHALE KANUNUNA MUHALAFET EDİLDİ
Belediyenin resmi internet sitesi ve basında yer alan haberlere göre inşaat 2020 yılı Temmuz ayında başlamıştır. Kamu İhale Kurumu (EKAP) platformundan aldığımız bilgiler doğrultusunda 2020 yılında 1 adet, 2021 yılında 2 adet olmak üzere, 4734 sayılı kanunun Pazarlık usulü Hizmet alımı olarak, 21 inci maddenin (f) bendine göre 3 kez ihale yapılmıştır. Oysa yapılan işin tek seferde, bina işleri kapsamında, Anahtar teslimi götürü bedel ve AÇIK İHALE olarak yapılması gerekmektedir. İş parçalara bölünerek İhale Kanununa muhalefet edilmiştir. Yapılan ihalelerin sonuç ilanlarında görüleceği üzere "HİZMET ALIMI" olarak ihale edilen işlerin tamamı "YAPIM IŞI' olarak yapılmalıydı. Ancak, pazarlık usule 21 f ile Kanun gereği Yapım İşleri yapılamadığından Açık ihale Yapmamak amacıyla birlikte organize bir şekilde hareket edin şüpheliler, ihaleleri bölmüş ve Gaziemir ilçesi dışından firmalara, bölerek pazarlık usulü yöntem ile vermişlerdir.

Binanın taşıyıcı kolon ve çatı işleri çelik imalatı hizmet alimi 21 f pazarlık usulü ile 01.10.2020 tarihinde ihale edilmiş sözleşmesi ise 20.10.2020 tarihinde imzalanmıştır. İhale komisyonunun Seydaş A.Ş'de hiç personel ve işçi olmaması sebebiyle ve Belediyenin %100 hissesine sahip şirketi olmasından dolayı. 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memurlarından oluşturulmadığı, memurların böyle ihalelerde görev almak istemediği bu sebepten ötürü ihale komisyonun, başkanın işe aldığı ve yetkilisi olduğu GAZI-BEL şirketinden oluşturulduğu iddiaları mevcuttur. Gaziemir Belediyesi resmi Facebook hesabında 28 10.2020 tarihli paylaşımdaki fotoğraflarda, binanın çelik konstrüksiyon işlerinin hemen hemen tamamlandığı görülmektedir. 20.10.2020 tarihinde yapılan sözleşmenin akabinde 8 gün içinde yer tesliminin yapılması, çelik imalatların tamamlanarak montaj işlerinin yapılması hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu yüzden işin pazarlık usulü adrese teslim yapıldığı ihalelerin yapılmasında 657 Devlet Memurları görevlendirilmeyerek kendilerince başkaca Belediyenin şirketinden ihale komisyonu oluşturulduğu, hatta yapılan imalatların kabulünde de, GAZİ-BEL şirketinden işçilerin kullanıldığı ve Belediye Başkanı ve diğer şüphelilerin birlikte organize bir şekilde hareket ettikleri ayrıca Edimin ifasına da fesat karıştırıldığı ortadadır.

Binanın çelik taşıyıcı kolonlarının monte edildiği betonarme temel imalatları ile ilgili herhangi bir ihale yapılmadığı EKAP incelendiğinde görülecektir. Sadece betonarme temel imalatla değil, duvar, elektrik, sıhhi tesisat vb imalatlar ile ilgili de herhangi bir ihaleye de EKAP'da rastlanmamıştır. Bu imalatların ise hangi yöntem ile alındığına ilişkin 4734 sayılı kanunun 21 ve 22 maddelerine göre yapılan ihaleler o iş için bütçede ayrılan payın % 10 'unu geçemez ibaresi bulunmaktadır. Bu limitin aşılması Kanunda suç sayılmıştır. Seydaş AŞ bütçesi sermayesi ve kira gelirleridir bunlar hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Ancak incelendiğinde sermayesi ve kira gelirlerinin tamamının toplanması ile, bu limitlerin yapılan pazarlık usulü ihalelerde aşıldığı görülecektir.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda eşi Deniz Arda, Deniz Arda'nın arkadaşı ve tez danışmanı Yücel Aksan, özel kalem müdürü Asli Özgür ve başkaca belediye şirketine işe alınıp ihale komisyon üyesi ve kabul komisyonu üyesi yapılan kişiler, organize bir şekilde birlikte hareket ederek yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, ihale kanununa muhalefet ve edimin ifasına fesat karıştırma gibi birçok suçun işlendiği görülmektedir. SEYDAŞ A.Ş yönetim kurulu üyesi Yücel Aksan'nın oğlu da Gaziemir Belediye Başkanlığında sözleşmeli memur olarak işe başlatılmıştır. Ayrıca Yücel Aksan'a SEYDAŞ A.Ş'den Buca Şirinyer'de bulunan bir emlak bürosundan fatura kesilmek suretiyle danışmanlık ücreti ödendiği yapılan incelemede ortaya çıkacaktır. Bu kişiler ile ihaleleri alan firma yetkililerinin cep telefonu HTS kayıtları incelendiğinde ihaleler öncesinde gizlice nerelerde buluştuktan ortaya çıkacaktır.

Kamu kaynaklarını usulsüzce harcayan bu organize gurubun İçişleri Bakanlığı izni beklenmeden Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu dikkate alınarak ivedi bir şekilde soruşturmanın yapılması, telafisi mümkün olmayacak işlemlerin önüne geçilmesi açısından bu kişilerin yapılacak tahkikat neticeleninceye kadar görevlerinden el çektirilmesi gerekmektedir”

 
Ömer Çelik'ten ABD ve Yunanistan'a tepki
 
Fikstür çekim tarihleri belli oldu
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İnşallah 1 Ekim 2021 Cuma 23:53

İnşallah en yakın zamanda

Yorumu oyla      2      3  
Bu nasıl pintilik? 19 Ağustos 2021 Perşembe 20:20

Ne güzel cami ve kılıf ilişkisi ücret ödemek istediğine emlak bürosundan fatura kestirerek Seydaş a yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirerek oğlunu da memur yaparak ücretleri bağlamayı iyi biliyor Memurun sosyal dengesini vermemek için ise ciddi efor sarf ediyor

Yorumu oyla      2      3  
Pohpoh 13 Temmuz 2021 Salı 01:23

Anladığım kadarıyla pohpohlamak isteyen bir hayli fazla pohpoh yağmuruna tutulacak yakında

Yorumu oyla      2      3  
Güngördüm günler gördüm 11 Temmuz 2021 Pazar 17:43

Bu anneli oğullu kıyak geçilenler belediyede kimsenin çalışmadığını aldığı ücreti hak etmediğini veya torpilli olduğunu mu düşünüyorlar Türkiye''de 81 il belediyesinde veya sınavla kazanılan kurumlar dahil torpilreferans gerektirmeyen neresi var? Size gelince ananızın ak sütü gibi hakkınız başkasına gelince hak değil??? peki kendileri bu ücretlere hak kazanmak için hangi özelliklere sahipler ve emlak bürosundan fatura kesilerek ücret alacak kadar neyin danışmanlığını yapıyorlar? Belediyede işçi olmak için yüksek tahsil bile yetmiyor onursal Koordinatörün ego kölesi de mi olmak gerekiyor merak konusu

Yorumu oyla      3      3  
Bir proje yaptım başkan beğendi işe aldı 11 Temmuz 2021 Pazar 14:09

Bu sözleşmeli personel olarak alınanlar bir proje yaptım bşk beğendi sözleşmeli memur olarak alındım demişti. Bizde yedik herkesde Yedi sandılar demekki analı oğullu güzel kalkındırma projesi tebrikler..... Başkanına yaranmak içinde kimse çalışmıyor herkes keyifte falan diyordu sözleşmesini yasal prosedürden dolayı başlatmayan insan kaynakları personelini şikayet ediyordu deniyor kimin çalışıp çalışmadığıyla ilgili kendince gözlem yapıp rapor veriyordu belediye bunlara çalışıyor. Garibim memur eylem yapsın ordan oraya surulsun mobbing görsün ergen oğlumuz gemisini yürütsün yediğiniz haklarımız zehir zıkkım olsun haklarımız haram zıkkım olsun

Yorumu oyla      3      3  
Garip Memur 11 Temmuz 2021 Pazar 11:40

Memurdan aldım işçiye verdim diyordu megerse memurdan almış yücel ve oğluna vermiş yetmemiş emlakcidan fatura kestirilmis yani doğruysa vay be inşallah doğru değil diye bir açıklama yapar bu nasıl çifte standart?

Yorumu oyla      3      3  
İlahi adalet 10 Temmuz 2021 Cumartesi 20:23

Allah büyüktür. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste

Yorumu oyla      2      3  
Yabodabu Yasemin 9 Temmuz 2021 Cuma 22:54

Emlak bürosundan fatura kesilerek neyin danışmanlığının ücreti ödenmiş bir halk olarak onu merak ediyoruz. Gayrimenkul danışmanlığı mı? Kültür danışmanlığı ücreti için emlak bürosundan nasıl fatura kestiriliyor? Cimriyim diyordu ama yücel Aksan ve oğluna gelince anlaşılan çok eli açık . Bir kere sen kendi tasarrufunda olan şeyler için cimriyim diyebilirsin reyhan pastanesinden alışveriş etmiyorum cimriyim desene? Memurun kazanılmış hakkından imza atılarak kazanılmış toplu sözleşmesine gelince cimriyim diyorsun maşallah hanımının arkadaşına ve oğluna elin son derece açık mutfak katındaki harcamalara, pastalara boreklere, eşine tahsis edilen vip arabaya, arabanın yakıtına elin son derece açık .

Yorumu oyla      2      3  
Gün ola devran döne 8 Temmuz 2021 Perşembe 18:32

Onursal Koordinatör sifatli eşi vip şoförlü belediye aracı ile belediyenin yakıtı belediyenin maaş verdiği şoförü yani halkın parası ile saltanat sürüyor ise bu belediyenin Gaziemire ne yapacağı neyi yapamayacağı belli zaten. Bu saltanat bitecek başkan o zaman bu halk bunun hesabını soracak merak etme.sen kendi bildiğini yapmaya devam et.yuz tane belediye ziyareti yapıyorsunuz görmüyormusunuz başkan dediginiz kişilerin odaları belediye binasının giriş katında halk ile iç içe. Insanlara kendinizi ulaşılmaz şifreli kapılar ardında oldugunuzdan belli belediyecilik anlayışınız.afferin bu zihniyete... Şifreli kapılar, eşine makam arabası, makam odası bu nedir ya? Bu belediye sizin ihale ile kazandığınız çay bahçesi veya kafeterya değil 5 seneligine millet hizmet et diye seni seçti saltanat sür diye değil..... O koltuktan inince bu ilçede oturmayacak olan biri başkan seçilmemeliydi. Eşi İsmet kılıç zamanında çıkarıldığı için intikam peşinde olduğunu düşündürüyor başka açıklaması olamaz herhalde bu yapılanların

Yorumu oyla      4      3  
CİMER 8 Temmuz 2021 Perşembe 10:41

Suç duyurunda bulunanlara teşekkür ediyoruz. bizde vatandaş olarak CİMER üzerinden ihbar ve şikayetimizi yazalım. Kamu malını kimse babasının malı zannetmesin. Emlak bürosundan fatura kesilerek astronomik ücretler ödeniyor oğluda sözleşmeli memur olarak afaki ücretle işe alınıyor vay be Burası Halil Ağa''nın çiftliğide değil hanımın çiftliğide değil

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ömer Çelik'ten ABD ve Yunanistan'a tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin insan ticareti raporuna ve Yunanistan'ın ...
CHP’li Sertel: Bayraklı’da vatandaş müteahhittin kucağına atılıyor!
30 Ekim İzmir depreminden sonra büyük zarar gören Bayraklı ilçesindeki ...
Eski başkan Çalkaya ‘göreve hazırım’ dedi: Bana kumpas kurdular ama…
Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Diyarbakır’daki parti ...
 
CHP'li Kılıç’a Meclis’te önemli görev
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliğine seçildi
CHP’li Yücel’den AK Parti’ye Soyer yanıtı: Halep oradaysa arşın burada!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve Kalkınma ...
Akşener'den elektrik ve doğalgaz zammına tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den elektrik ve doğalgaz zammına ...
 
CHP’li Bakan, İzmir’deki o bürokratı hedef aldı: Siyaset yapacaksan koltuğu bırak!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir İl Tarım Müdürü Mustafa Özen’i ...
CHP’li Sertel'den kamuda gazete alımının yasaklanmasına tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atila Sertel, tasarruf tedbirleri kapsamında ...
'Kılıçdaroğlu İzmir'e kolay kolay gelemez' demişti, yanıt geldi: Kemalpaşa'da sokağa çık da görelim!
AK Partili Yaşar Kırkpınar'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva