HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2016 Çarşamba - 15:35

AK Parti'den 'Kaç canımız kaldı?' afişlerine tepki

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Ankara'daki terör saldırısının ardından Konak Belediyesince cadde ve sokaklara asılan "Kaç canımız kaldı" afişlerine tepki gösterdi.

AK Parti den  Kaç canımız kaldı?  afişlerine tepki

Yıldırım, yaptığı açıklamada Türkiye'nin terör ve terörist faaliyetlerle hedeflerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını ancak Türkiye'nin kutlu yürüyüşünün durdurulamayacağını söyleyerek, "Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş hakkında teröre destek vermek, teröristi cesaretlendirmek ve terörün eylemlerinden siyasi fayda sağladığı düşüncesiyle suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz" dedi.

Bugün alçakça eylemler yapanlara karşı geçmişte olduğu gibi mücadele edildiğine dikkati çeken Yıldırım, "Dün Çanakkale de sömürge askerleriyle, lejyonerlerle üzerimize gelen yedi düvel bugün terör örgütlerini maşa olarak kullanıyorlar. Düşman aynı düşman. Sadece senaryo ve aktörler farklı. Bugün bize düşen ülkemize yönelik devletimize milletimize yönelik bu saldırılar karşısında dedelerimizin, atalarımızın yaptığı gibi birlik ve beraberlik içinde kenetlenmek ve tek vücut olmaktır. Tek vücut olarak terörü, terör örgütlerini ve bu alçakça saldırıyı planlayan, yapan, yaptıran mihrakları lanetlemektir" diye konuştu.

KONAK BELEDİYESİ'NİN AFİŞLERİ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası cadde ve sokaklara astırdığı "Kaç canımız kaldı" afişlerine tepki gösteren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sema Pekdaş'ın açıklamalarına ve eylemlerine baktığımız zaman Konak da tamamen ideolojik davranan bir belediye başkanı görüyoruz. Konak'ta terör seviciliğine ve hamiliğine soyunmuş bir belediye başkanı var. Geçmişte eli kanlı terör örgütü PKK'nın çatı yapılanması olan KCK'nın avukatlığını yaptığı bilinen birisi için bu afişler ve söylemler yadırganacak bir davranış değil. Ancak bu ülkede herkes vatansever olmak zorunda da değil. Üzücü olan böyle birisinin İzmir'in kalbi olan Konak'ı yönetiyor olmasıdır. Paris Saldırısında, Charlie Hebdo saldırısında teröristleri, terör örgütlerini kınayan bu ülkelerin hükümetlerine, devletlerine tek olumsuz söz söylemeyen Pekdaş ve onun gibilerin PKK terör örgütünün eylemeleri sonrası devletimizi ve hükümetimizi hedef alması manidardır. Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizin yüzde 52'sinin oyuyla seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti devletinin başıdır. Onun yanında olmak devletimizin milletimizin yanında olmak demektir. Peki Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında kim ve kimler var. işte geçtiğimiz günlerde terörist başlarından Cemil Bayık da aynı şeyleri söylüyor. 'Hedefimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet' diyor. Sema Hanım kimlerle aynı paydada buluştuğuna bir baksın. Terörü ve teröristi kınayarak AK Partili olmazsınız, vatansever olursunuz."

Bugünlerin gelip geçeceğini ancak, ideolojik saplantılarla vatanına ihanet edenleri de tarihin yazacağını ifade eden Yıldırım, "O afişler de CHP'nin ve Pekdaş'ın bir utancı daha olarak hanelerine yazılır. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte ya devletimizin yanında duracaksınız, ya da karşısında durup hainlerle ortak hareket edeceksiniz. Pekdaş'ı hatasından dönmeye marjinal örgütlerle aynı düzlemde hareket etmemeye davet ediyorum. Kendisini seçilmiş birisi olarak yine kendisi gibi seçilmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize saygılı olmaya davet ediyorum. Eleştiri olabilir ama bölücüleri terör örgütlerini ve teröristi sevindirecek, onların amaçlarına hizmet edecek açıklamalar, söylemler kimseye fayda sağlamaz" şeklinde konuştu.

"SUÇ DUYURUSU YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Pekdaş'ın asılan afişlerle ilgili açıklamalarında "nitelikli bir yaşam istiyoruz" ifadelerini kullandığına dikkati çeken Yıldırım, Pekdaş'ın bu düşüncesinde samimi olmaya davet ederek, "Nitelikli yaşam bütün Konaklının da hakkı. Eğer bu düşüncesinde samimiyse demogojiyi, terör seviciliği teröristlere hamiliği bıraksın. Konak'ın sorunlarını çözecek projeler geliştirsin. Konak'ın 113 mahallesinde yüzlerce sorun var. Otobüs girmeyen sokaklar, çöpleri toplanmayan caddeler, alt yapı üst yapı, her yapışta sel sularıyla kaplanan çarşılar İzmir'in kalbine yakışmıyor. Pekdaş Belediye başkanı olduğunu unutmasın yerel sorunların çözümü için gayret sarf etsin proje geliştirsin" şeklinde konuştu. Asılan afişleri ve Sema Pekdaş'ın açıklamalarını hukukçularının incelediğini bildiren Yıldırım, Pekdaş hakkında teröre destek vermek, teröristi cesaretlendirmek ve terörün eylemlerinden siyasi fayda sağladığı düşüncesiyle suç duyurusunda bulunmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.

 
Aydın’da PKK/KCK operasyonu: 30 gözaltı
 
Flaş! Demirtaş’ın oğluyla yargılandığı ‘zimmet davası’nda ne karar çıktı?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kuddusi 17 Mart 2016 Perşembe 08:03

Yahu milletimiz kan ağlıyor iktidar partisinin ilçe başkanının derdi başka. Kardeşim bırakın afişi sözü bitirin şu terörü

Yorumu oyla      11      5  
nefise karaman 17 Mart 2016 Perşembe 07:34

insanlar bombalarla ölüyor akp başkanı afişleri soyluyor allahım sen bizim aklımızı koru yarabbim

Yorumu oyla      11      5  
Objektif görüşlü 16 Mart 2016 Çarşamba 22:06

Tam da üç partinin teröre karşı ortak bildiri yayınladığı bir zamanda halkı yılgınlığa ve korkuya sürükleyecek ve de terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürecek bu afişler neyin nesi acaba

Yorumu oyla      11      5  
sabuncu 16 Mart 2016 Çarşamba 20:23

gerçekler sizi niye rahatsız ediyor

Yorumu oyla      11      5  
Nimet 16 Mart 2016 Çarşamba 18:13

Yuh, ya bu afişlerin nesi var. Geldiğimiz hali gösteriyor işte

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili başkandan 'idam' paylaşımı
AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, sosyal paylaşım sitesi ...
HDP'li Hezer'in fezlekesi Başbakanlık'ta
HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkındaki fezleke Adalet Bakanlığı tarafından ...
Başkanlardan Bektaş Gül’e moral ziyareti
Görevi başında geçirdiği kalp rahatsızlığı dolayısıyla ilçe başkanlığı ...
 
Erdoğan’dan net çağrı: Gönder yargıya!
Erdoğan, "Bu milletin birliğini, beraberliğini bozanlar, tehdit edenler, ...
Sındır’dan o tutuklamalara tepki: Yargı talimatla çalışıyor!
CHP Genel Sekreteri barış bildirisine imza atan akademisyenlerin tutuklanmasını ...
Sürekli’den 3 ilçede yoğun mesai, teröre sert tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili içinde Kemalpaşa, Aliağa ve Menemen ilçelerinde ...
 
AK Partili Kaya’dan CHP’li Doğan’a sert tepki!
CHP’li İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın Ankara saldırısı sonrası ...
Erdoğan'dan PSV taraftarına tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da mültecilerin maruz kaldıkları tutumu ...
CHP Karabağlar Ankara'yı andı
CHP Karabağlar İlçe Örgütü Ankara Güven Park’ta gerçekleştirilen bombalı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva