HABERLER>POLİTİKA
6 Ekim 2022 Perşembe - 13:56

AK Parti'den CHP'ye yeni Anayasa tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başörtüsü konusunu Anayasa düzeyinde çözme çağrısına CHP'nin tepkisine ilişkin, "'Anayasa’yı değiştirelim' teklifi ile birlikte ellerinin ayaklarının birbirine dolaştığını göreceksiniz. Belki Sayın Kılıçdaroğlu burada bir adım atmak isteyecek; ama Cumhuriyet Halk Fırkasının kodları onlara müsaade etmeyecektir" dedi. 

AK Parti den CHP ye yeni Anayasa tepkisi!

AK Partili Kurtulmuş, genel merkezde AK Parti AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Personel ve Danışman Akademisi'nin açılış konuşmasını yaptı. Kurtulmuş, "Bu coğrafyada Türkiye’nin yeniden güçlü, Türkiye olarak ayakta durmaktan başka şansı da yoktur başka bir alternatifi de yoktur. Hatta ayakta durmak değil, Türkiye’nin bu bölgede güçlü bir şekilde koşmaktan başka şansı yoktur. Bunu sağlamak için mücadele ediyoruz. Bunun için ekonomide, sanayide, savunma sanayinde, sanatta, kültürde, eğitimde her alanda güçlü olmak gerektiğimiz gibi en büyük güçlülüğünde toplumsal yapımızda olması zorunludur. Bunun için toplumsal yapımızdaki gücü artıracak her türlü çalışmaya öncülük edeceğiz. Bunun en başında da aile kurumumuzu güçlendirmek geliyor" dedi.

'ŞİMDİ 'HELALLEŞİYORUZ' DİYE SÖYLEDİKLERİNE BAKMAYIN’’
Kurtulmuş, AK Parti’nin geçmişin değil geleceğin partisi olduğunu ifade ederek, "İnşallah Türkiye’nin yarınlarını kuracak olan irade buradadır. AK Parti bu anlamda bütün Türkiye’nin partisidir. Herkesin partisidir. Mezhebi ve etnik kökeni ne olursa olsun herkesin partisidir. Onun içindir ki AK Parti ve bizim temsil ettiğimiz siyasi zihniyet hiç kimsenin bu anlamda hayat tarzına müdahale etmeyi aklının ucundan dahi geçirmemiştir. Şimdi ‘helalleşiyoruz’ diye söylediklerine bakmayın; kendilerini bir devlet partisi olarak kodlamış olanların zihin dünyasında neler olduğunu hepimiz geçmişte gördük. Vatandaşın ne giyeceğine, nasıl konuşacağına, hangi okullarda eğitim alacağına, ne tür bir eğitim alacağına dahi karışan bu zihniyetin milletin özgürlük alanlarının önünü açması zaten mümkün değildir" diye konuştu. 

'ELLERİNİN AYAKLARININ DOLAŞTIĞINI GÖRECEKSİNİZ'
Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başörtüsü konusunu Anayasa düzeyinde çözme çağrısına CHP'nin tepkisine ilişkin, "'Anayasa’yı değiştirelim' teklifi ile birlikte ellerinin ayaklarının birbirine dolaştığını göreceksiniz. Belki Sayın Kılıçdaroğlu burada bir adım atmak isteyecek; ama Cumhuriyet Halk Fırkasının kodları onlara müsaade etmeyecektir. Bu anlamda biz kimsenin hakkını, hukukuna, giyimine vesaire karışmadık. Bu özelliğimiz ile bir millet partisi olarak Türkiye siyasetinde tarihi rol üstlendik. Bu anlamda AK Parti, millet adına iktidara gelmiş bir millet partisidir. Bu özelliği ile Türkiye’de milletin sesi, milletin tavrını belirleyen bir siyasi hareket olarak öncülük etmiş, gösterdiği yolda ve istikamette yoluna devam etmiştir. AK Parti 20 yıllık siyasi hayatımızın içerisinde birçok reformları gerçekleştirmiş partidir. Siyasi reformlar, hukuki reformlar, ekonomik reformlar; birçok reformlar gerçekleşmiş ve Türkiye’de sistemin sahibi olduğunu zanneden; işte o anlamda CHP’de ‘ben devletin sahibiyim’ diye kendisini görüyor ya, kendisini devletin sahibi olduğunu zanneden sivil ve askeri bürokrasiye karşı, baskı rejimini sonlandırmış, milletten başka bir efendi, milletten başka bir güç tanımadığını uygulamalarıyla millete göstermiştir" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
TIR, otomobile çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti
 
Gökhan Çıra'nın mesajları ifşa oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 6 Ekim 2022 Perşembe 15:08

Vatandaşların ne giyeceğine karışan ve konuşan tek parti AKP dir ve dış sözcüsü küçük enişte Bahçelidir. Bırakın bu işleri tutunacak bir dalınız kalmadı.. Millet gider aya siz hala kılık kyafet. Nillet geçinemiyor aç sefill... Devlet olarak ÖZ VATANDAŞlarınızın haklarını korumaktır. Sağlık, İlaç, Tedavi, Eğitim ve giderleri, İnsani gıda ihtiyaçları Ayrıca Faturalardaki Özel Tüketim Vergileri kaldırılmalı ve bunlar temel Hak olmalı. Devlet ücretsiz karşılamalı..Bunları Anayasaya koyun derim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye: Bize saha mesajı vermeleri komik!
CHP İzmir İl Başkanlığı, İzmir’in 30 ilçesinde sürdürdüğü saha çalışmaları ...
CHP'li Bakan'dan Soylu'ya 'intihar' tepkisi!
Son iki günde beş polis memurunun intihar etmesi üzerine açıklama yapan ...
AK Partili Kaya Selçuk'taki çalışmaları inceledi: Yatırım rekoru kırıldı!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk'ta gerçekleştirdiği ...
 
Uyuşturucu kabusu meclis gündeminde... CHP'li Kılıç'tan 'acil' çağrı!
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bir anne olarak sesleniyorum; ...
'Yeni bir başlangıç yapma zamanı gelmiştir'
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Artık yeni bir başlangıç yapma ve ...
İYİ Parti ilçe başkanı görevden alındı
İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş ve ilçe yönetiminin görevden alındığı bildirildi.
 
CHP Lideri, Erdoğan'a tazminat ödeyecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir konuşmasında kişilik haklarının ...
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a şartlı kabul
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
AK Partili Hızal’dan Büyükşehir’e güvenlik tepkisi: Yapılan, kamu alanında zorbalıktır!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi Çiğli Arıtma Tesisi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva