HABERLER>POLİTİKA
21 Kasım 2020 Cumartesi - 15:51

AK Parti'de kongre günü... Bakan Pakdemirli'den belediyelere 'sorumluluk' çağrısı!

AK Parti Narlıdere ilçe kongresinde video konferans yönetimi ile katılarak konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  "Belediyelerinize de sorumluluklarını hatırlatın. Zira yerel idarenin oy alıp da ‘Hadi bana eyvallah’ deme lüksü yoktur. Her bir oy belediyeye ayrı bir sorumluluk yükler. Yerel yönetimlere siz belirlerken onların sorumluluklarını da onlardan istemeyi unutmayın" ifadelerini kullandı.

AK Parti de kongre günü... Bakan Pakdemirli den belediyelere  sorumluluk  çağrısı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir'de tamamlanamayan 3 kongresinden biri olan Narlıdere kongresi tamamlandı. 

Eski başkan Kadir Bekar'ın yeniden aday gösterilmedi kongrede tek aday olarak seçimlere giren Metin Yıldırım AK Parti Narlıdere'nin yeni ilçe başkanı seçildi.

Koronavirüs testi pozitif çıkan AK Parti Narlıdere eski ilçe başkanı Kadir Bekar, katılamadığı kongreye yeni başkan seçilen Metin Yıldırım'ın yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli video konferans yöntemi ile katıldı.

AK Parti İzmir'de olağan 7'nci Narlıdere Kongresi'nde Divan Başkanlığına Ahmet Özdemir seçildi.

PAKDEMİRLİ: HER BİR OY BELEDİYEYE AYRI BİR SORUMLULUK YÜKLER
Kongreye video konferans yönetimi ile katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşlara yerel yönetimlere sorumluluklarını hatırlatma çağrısında bulundu. Pakdemirli, " Bugün çiçekler diyarı güzel ilçemiz Narlıdere’de sizlerle olamamaktan dolayı mahzunum. Ama İzmir’e olan bağlılığımı ve Narlıdere’ye olan sevdamı bilmenizi istiyorum. Öncelikle 20 gün öne yaşadığımız deprem dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Depremden hemen sonra İzmir’e intikal ettim. İlk andan itibaren hızlı bir mücadeleye girdik. Elif ve Ayda umudun adı oldu. Ancak o gece ve sonrasında yaşananlar çok acı hatıralar olarak zihnimizde iz bıraktı. Rabbim bir daha göstermesin. Devletimiz de tüm imkânlarıyla oradaydı. Milletimiz bu defa da İzmir için seferber olmuştu. Dikkat ederseniz artık ülkemizde hiçbir afetin ardından ‘Nerede bu devlet sesleri’ yükselmiyor. Çünkü devletimiz ilk andan itibaren halkın yanında oluyor ve yaraları sarmak için çalışıyor. Yine depremin yol açtığı hasarların kalıcı telafisi için çalışıyoruz. Konteyner kentimizin kurulumu neredeyse bitti. Kalıcı konutlar için de proje hazırlıkları tamamlandı. Bu ay içerisinde ihaleler yapılacak inşaat sürecine geçilecek. 1 yıl dolmadan vatandaşlarımız için konutların hazır olacağını söyleyebilirim. Bunun yanında bin 750 konutu yerinde inşa edeceğiz. Yine belirlenen rezerv alanlarında 3 bin konut inşa ederek hak sahiplerine dağıtacağız. İzmir’de depreme dayanıksız konutların dönüştürülmesi için de çalışıyor olacağız. Bu konuda sizlerden de desteklerinizi bekliyoruz. Ayrıca bu konuda belediyelerinize de sorumluluklarını hatırlatın. Zira yerel idarenin oy alıp da ‘Hadi bana eyvallah’ deme lüksü yoktur. Her bir oy belediyeye ayrı bir sorumluluk yükler. Yerel yönetimlere siz belirlerken onların sorumluluklarını da onlardan istemeyi unutmayın. Ona göre takibini yapın. Unutmayın; deprem olsun ya da olmasın riskli binaları bularak oradaki vatandaşları sağlam konutlara taşımak yerel idarelerin görevidir. Biliyorum ki İzmir’i ve Narlıdere’nin yıllanmış tüm sorunları hizmet etmeyen bir zihniyetin ürünüdür. Buna üzülüyorum. 81 vilayete baktığınızda AK Parti’nin marka belediyeciliğini göreceksiniz. Nereye ne yapıldığı devletin kayıtlarında vardır. Dolayısıyla tüm hemşerilerime tavsiyem oyunuzun hesabını tutun. Zira mahkeme kadıya mülk değildir. 3 yıl içinde kim sözünü tutmuş hatırlatın" dedi

"NARLIDERE’DE ZOR BİR SAHADA MÜCADELE ETTİĞİNİZİ BİLİYORUM"
Bakan Pakdemirli sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü: "Bu yıl başta pandemi olmak üzere deprem, çığ ve orman yangınları gibi felaketler nedeniyle çok mesai harcandı. Bunun üzerine son olarak yeni pandemi tedbirleri açıklandı. Biz hiçbir şeyi, bahane etmeden üretmeye ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Lideri bu kadar çok çalışan bir partinin mensupları da çok çalışkan olmak mecburiyetindedir. Yine ülke gündemimizde siyasi ve ekonomik çok fazla atılımlar var. Hem salgının yol açtığı sıkıntılar hem de ekonomik ve asgari atılımlarımızın yarattığı rahatsızlıklar var. Çok sağlam temeller yarattık. Yeni reformlarla birlikte bunların üzerine yeni katlar çıkacağız. Bizim partimizin değişim ve dönüşümden hiçbir çekincesi yok. Milletimiz için en faydalı olanı uygulamak bizim boynumuzun borcudur. Narlıdere'de zor bir sahada mücadele ettiğiniz biliyorum. Yanınızda olduğumu bilmenizi isterim. Benim sizden ricam Narlıdere’nin tüm sorunlarını yetkililere iletmeye azami gayret gösterin. Kim ne derse desin kimi seçerse seçsin vatandaşımızın gönlünü hoş tutmalıyız. Hiçbir unvan baki değildir ama iyi insan olmak her şeyin üstündedir. Bir diğer ricam da seçim arifesini beklemeden sahadan hiç kopmayalım. Sokak sokak gezip sorunları dinleyelim. Hep diyorum İzmir hak ettiği yeri bulamadı. AK Parti bu konuda her türlü sınavı vermeye hazır. AK Parti bugünlere bir anda gelmedi. Milleti dinleyerek geldi. Eriştiğimiz bu noktada teşkilatımızın emeği büyük."

YILDIRIM: CEKETİMİZİ KOYSAK KAZANIRIZ DİYORLAR, O CEKETİ TERS GİYDİRECEĞİZ
Kongrede söz alan AK Parti yeni ilçe başkanı Metin Yıldırım, Narlıdere'de 'ceket' siyaseti olduğunu söyledi. Yıldırım, "Öncelikle bu görevi bana veren genel merkezimize ve il başkanımıza teşekkür ediyorum. Benim için çok kutsal bir görev. İçimde kalmıştı. 2 defa genel merkeze mülakata gitmiştim ancak arkadaşımız mazbatayı aldı bizde onun elini kaldırdık. Hep teşkilatımız adına faydalı olmaya çalıştık. Yüce rabbim bize bu görevi nasip etti. Yeni yönetimimizde çok kıymetli arkadaşlarımız var ve onlardan da üst seviyede faydalanabileceğimizi düşünüyoruz. Yedek arkadaşlarımız da birbirinden kıymetli. Bu siyasi bir kuraldı, o yüzden dışarıda kalan arkadaşlarımız da oldu. Dışarıda kalmakta önemli değil, her birini ayrı ayrı kucaklayacağız. Size ihtiyacımız var, kesinlikle kırgınlık yaşamayalım, 7/24 telefonlarımız açık. Yarından itibaren hep birlikte omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Siz gelmeseniz bile siz arayacağım.  Narlıdere hep zor diyorlar. Zor olacak ki imtihan olsun. Biz hep zoru sevdik. Narlıdere'de hep bir ceket düşüncesi var. Yani ceketimizi koysak kazanırız diyorlar. Biz o ceketi ters giydireceğiz. Çalmadık kapı bırakmayarak başarıyı en üst düzeyde sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: BUGÜNE KADAR HİZMET ETMİŞ ARKADAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Kongrenin konuşmasını gerçekleştiren  Divan Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, pandemi dolayısıyla katılımın kısıtlı tutulduğunu söyledi. Özdemir "Korona tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanımız bir takım kısıtlamalar açıkladı. Narlıdere kongremizi İzmir depremi nedeniyle ertelemiştik. Teknik anlamda bir defa ertelemiştik kongremizi ikincisini ertelemek istemedik. Sınırlı sayıda söyleme ve insanlar kongremizi gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar hizmet etmiş arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve bundan sonra seçilen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

 
İzmir'deki sendikada usulsüzlük iddiası... Başkan görevden alındı!
 
Menemen operasyonunda son durum: İfadelere henüz başlanmadı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mümtaz Adaer 21 Kasım 2020 Cumartesi 16:19

Sorumluluk tavsiye eden bakana bakın. T.C. tarihinin gelmiş geçmiş en başarısız ve sorumsuz tarım bakanı. Tarım ve hayvancılık öldü.İthalatçının eline kaldık.Ormanlar kavruldu.Hala ortalıkta ahkam kesiyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koç: İzmir için Uydu Kentler Projesini biran önce hayata geçirmeliyiz
Bir an önce Uydu kentler projesi oluşturulmasının gerekliliğine vurgu ...
Erdoğan'dan salgın uyarısı: Kontrolden çıkarsa büyük problemler çıkar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Covid-19 salgınına dair yeni kısıtlamalara ilişkin, ...
CHP'li Sındır: Vatandaşın yarısı sağlıksız su içiyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ...
 
CHP'li Bakan'dan hükümete 'çevre' eleştirisi
TBMM’de 2021 yılı merkezi yönetim bütçesinin komisyon görüşmeleri devam ...
Akar açıkladı: Mehmetçik, Azerbaycan yolcusu!
Milli Savunma Bakanı Akar, "En kısa sürede Mehmetçik, Azerbaycan'daki ...
AK Parti'nin kongreleri ertelendi mi?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir: "Bu hafta sonu yapılması ...
 
AK Partili Kaya'dan CHP'li Sertel'e 'özür' çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in ihalede usulsuzlük ...
Bülent Arınç'tan Joe Biden'a tebrik!
Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent ...
CHP, Menemen operasyonu için ne dedi?
Mernemen Belediyesi’nde zimmet, görevi kötüye kullanma, yolsuzluk, ihalede ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva