HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2018 Pazartesi - 13:22

AK Parti'de İzmir farkı!

Kongreler süreci yaşayan teşkilat Bayraklı, Selçuk, Buca, Aliağa, Çeşme ve Menemen’de genel merkezin gösterdiği isimlerin karşısına çıkan adaylarla şoka uğradı. Geçmiş dönemlerin aksine yaşanan hareketlilik Ankara’ya rağmen olunca gelişmeler dikkat çekti.

AK Parti de İzmir farkı!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) AK Parti İzmir’de kongreler süreci İl Başkanı Aydın Şengül liderliğinde yürütülüyor. Genel Merkez tarafından Şubat ayında atanan ve Bülent Delican’ın 4 yıllık mesaisinin ardından koltuğa oturan İl Başkanı Şengül göreve gelir gelmez 28 Nisan’daki il kongresine hasarsız gitmek için kolları sıvamıştı.

Geçmiş yıllardan da alışık olunduğu üzere AK Parti’de tek listeli ve adaylı kongreler gelenek haline gelmiş durumda.  Önceki dönemlerde küçük çaplı olan çok adaylı kongre girişimleri bu kez başka bir boyut haline geldi ve şaşırtıcı manzaralar oluşturdu. Adeta İzmir Teşkilatı bazı yerlerde genel merkez ile karşı karşıya gelen bir fotoğraf verdi.

SÜREÇTEKİ HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKTİ
İlk olarak Bayraklı kongresinde yaşanan arbede dikkat çekmişti. Ankara’nın atadığı Özgür Hızal’ın karşısına Cemil Kurkut rakip olarak çıkmış ve listesi divan tarafından reddedilmişti.Ardından Selçuk’ta flaş bir gelişme yaşandı. 9 yıldır koltukta oturan Sema Yeşilçimen’in rakibi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Osman Başterzi oldu. Buradaki asıl sürpriz Başterzi’nin listesinin divan tarafından kabul edilmesi ve yarışın mağlubunun mevcut Başkan Yeşilçimen olmasıydı. Kongreden bir gün sonra Başterzi il binasına gelerek Başkan Şengül’e istifasını iletti. Şengül’ün satır arasında kalan açıklaması çok ilginçti. Şengül diğer ilçelerde de yaşanan aday hareketliliği için direkt olarak mesaj verdi. Şengül, “Diğer ilçelerde de netice böyle olacaktır. Olacakları şimdiden söylüyoruz” dedi.

Ve ardından yaşanan Buca kongresinde Başkan Mustafa Arslan’ın karşısına çıkan Cafer Büyükalmus sandıkta ezici bir mağlubiyet yaşadı. Şengül’ün açıklamalarının teşkilat üzerinde etkili olduğu öne sürüldü. Sonraki süreçte Aliağa ve Çeşme teşkilatlarında muhalif hareketler yaşandı. Aliağa’da genel merkez tarafından ataması yapılan Kazım Sayın’ın karşısına rakip olarak İsa Önal çıktı.

Çeşme’de de Gençlik Kolları İlçe Başkanı İlker Etike’nin ana kademe başkanı olarak atanmasının ardından Kadın Kolları İlçe Başkanı Fulya Barbaros kazan kaldırdı ve yarışta var olacağını açıkladı. Sonrasında Barbaros ve kadın kolları yönetimi tümden istifalarını verdi.

İl Yönetimi de Aliağa ile Çeşme’de kongreleri yapmama ve atamalar ile yola devam etme kararı aldı. Başkan Şengül’ün bu kararda genel merkez ile fikir birliği içinde olduğu belirtildi.

Menemen’de de genel merkez tarafından Mithat Çetin’in yerine atanan Pelin Yayalar’a Belediye Meclis Üyesi Mustafa Koç rakip oldu. Koç adaylık hareketleri sonrasında İl Başkanı Şengül’ün disiplin vurgusu yapmasına rağmen yarıştan çekilmedi ve kongrede yarıştı. Seçimi Yayalar kazandı.

TEŞKİLAT KABUL ETMİYOR MU?
Adayların ısrarı üzerine parti yöneticilerinin aldığı tavır bazı partililer tarafından “antidemokratik” olarak nitelendirildi. Türkiye genelinde tek adaylı kongreleri geleneksel hale getiren AK Parti’nin İzmir’de istisna yapması gerektiği vurgulandı. Sosyal medyada, ‘İzmir tek adayı dayatma olarak görüyor ve kabul etmiyor’ yorumları yapıldı. Tüm bu gelişmelerden sonra Şengül ‘disiplin’ vurgusu yaptı.

SEBEP NEDİR?
Ankara’nın işaret ettiği isimlerin karşısına, sonucu bilerek çıkan her partili, “genel merkeze bir başkaldırı içinde değiliz. Ankara ve il başkanlığımız ne karar verirse başımızın üstündedir”  söylemlerini içeren açıklamalar yaptı. Genel merkezin kararlarının üstünde hiçbir dönem tartışmayan AK Parti teşkilatının, yeni süreçte yaşadığı hareketliliğin sebebi kamuoyu tarafından merak ediliyor. İl Başkanı Şengül’ün atanmasının ardından sürenin kısıtlı olmasından dolayı gerekli istişarelerin yapılmadığı birçok çevre tarafından belirtilirken yaşananların temelinde bu gelişmenin yattığı parti kulislerinde konuşuluyor.

 
Can Dündar hakkında kırmızı bülten kararı!
 
Menemen Belediyespor panik yapmıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ben yok biz varız 2 Nisan 2018 Pazartesi 17:16

Çok hassas bir çizgi ama yönetenlerin başarılı olduğunu söylemek çok zor.Ben yaptım oldu kabul görmüyor.Partiden ihraç ederiz sözleri onarılamayacak hasar veriyor.Gözardı edilen seçmenin 2 alternatifi var taban bu alternatiflere soğuk değil.Ben yok biz varız denilmediği sürece toparlamak zor.Şahinleşmenin anlamı yok zira geçim sıkıntısı milletin ilk gündemi.

Yorumu oyla      11      5  
Farklı bakış 2 Nisan 2018 Pazartesi 15:04

Seçmen profili ve düşüncesi değişti.Farkında olunursa 15 yıldır Ak Parti'ye koşulsuz destek veren, siyaset sayesinde zenginleşmeyen, kimse ile dirsek teması olmamış, gönlünde ve gözünde dava olan kesim artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor.Sebebi gönlünde ve gözünde maddi beklenti içinde olup dilinde dava olanların ön saflarda yer almaya mı başladı ve ardından hayat pahalılığına bulunamayan çözüm olabilir mi? Referandum sonuçlarını incelemek yeterli oluyor.

Yorumu oyla      11      5  
Tarık 2 Nisan 2018 Pazartesi 13:52

Bunun sebebi partiye çöreklenmiş menfaatleri doğrultusunda kotuğu bırakmak istemeyen küçük bir grup genel merkeze karşı aday olmalarıdır. Ama sonuç ortada il başkanımızın dediği gibi bunları partimizde barındırmayacağız. Şimdiye kadar sanırım temizlik başarılı gidiyor. Bu genel başkanımızın talimatıdır ve son derece doğru bir karardır.

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de yerel seçim hazırlıkları başladı
MHP, 12. Olağan Büyük Kurultayı'nın ardından 2019'da yapılacak yerel seçimler ...
CHP’li Sertel’den işçi ayrımı iddiası
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP iktidarının ...
AK Parti Karşıyaka’da sürpriz: Sancak delege oldu!
Kongre takvimi devam eden AK Parti’de ilçe başkanları seçilirken il kongresinde ...
 
Erdoğan'dan o başbakana tepki: Yazıklar olsun!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Hatay'da konuştu. Erdoğan, ...
İYİ Parti'de kurultay heyecanı: Üst yönetimde İzmir'den kimler yer aldı?
İYİ Parti’de Genel Sekreter Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat ...
Meral Akşener yeniden Genel Başkan!
İYİ Parti'nin 1. Olağanüstü Kurultayı, Genel Başkan Akşener'in de gelmesiyle ...
 
Şengül’den Kocaoğlu’na 'fair-play' çağrısı: Samimi olarak oturalım…
AK Parti Çiğli Kongresi’ne İl Başkanı Şengül’ün sözleri damga vurdu. AK ...
14. yıl toplantısı tartışması: Yücel'den Şengül'e Kocaoğlu yanıtı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun 14.yıl toplantısında merkezi ...
CHP'li Sındır: Emeklilerimiz açlığa mahkum ediliyor
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, DİSK Emekli- Sen Bornova ve ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva