HABERLER>POLİTİKA
5 Mart 2019 Salı - 12:03

AK Parti Adayı Zeybekci: Kimseyi işten çıkarmayacağız!

1 Nisan’dan itibaren İzmir’in hizmetkar belediyecilik anlayışıyla tanışacağını vurgulayan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “Ortaya söylentiler atılıyormuş. Büyükşehir ve şirketlerinde çalışan hiçbir kardeşimizin asla ve asla işinden edilmesi, maaşların düşmesi de söz konusu değildir” dedi.

AK Parti Adayı Zeybekci: Kimseyi işten çıkarmayacağız!

Hak-iş Konfederasyonu’nun etkinliğine katılan Zeybekci, İzmir’in utanç veren, 21’inci yüzyıla yakışmayan problemlerle uğraştığını belirtti. İzmir’de aşı büyütmek, işi çoğaltmak, huzuru ve refahı artırmak gerektiğini ifade ederken Zeybekci, burada belediyeye düşen görevin organize sanayi bölgesi, serbest bölgeler, turizm bölgeleri gibi alanları belirleyip imar planlarına işlemek, gerekli altyapı ve üst yapıyı hazırlamak olduğunu dile getirdi.

Salondaki bir sendika üyesinin, yardım gerekçesiyle gecekondu bölgelerindeki evlere patates-soğan götüren belediye görevlilerinin “evlerinizi yıkacaklar” diyerek algı oluşturmaya çalıştıklarını aktarması üzerine Zeybekci şunları söyledi:

“Yaşamımızda üç altın kuralımız var; yalan söylememek, söylediği sözün her ne pahasına olursa olsun arkasında durmak ve emanete ihanet etmemek, ettirmemek. Vatandaşımız şundan emin olsun ki kentsel dönüşümde hak sahiplerinin onay verdiği, mutlu olduğu projeler üreteceğiz. Zeybekci gelecek maaşlar düşecek, personel işten çıkarılacak söylentileri yayılıyormuş. Büyükşehir ve şirketlerinde çalışan hiçbir kardeşimizin asla ve asla işinden edilmesi söz konusu değildir. Maaşların düşmesi de söz konusu değildir. Yalan, dolan, iftirayla siyaset yapılmaz. Şehir elden gidiyor, niyetleri hizmet değil.”

NİYE BEKLEDİNİZ
Seferihisar’ın Orhanlı mahallesinde zarar gören  ve ulaşıma kapatılan köprünün onarımının yapılarak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için gerekli mercilerle iletişime geçtiğini hatırlatan Zeybekci, “DSİ ekiplerinin bölgeye giderek çalışma başlatması üzerine hemen ardından belediye ekipleri de mahalleye gitmiş. 1.5 aydır neyi  beklediniz, niye çözüm üretmediniz” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDE SÖYLEŞİ
Ege Üniversitesi İşletme Topluluğu’nun “İzmir ve Ekonomi Söyleşisi” etkinliğine katılan Zeybekci, öğrencilere değişen dünya ve ticaret anlayışı hakkında bilgiler verdi, gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanması ve girişimcilik yönlerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Elektronik ticaretin çılgın bir dalga gibi geldiğini belirten Zeybekci, “Yakında tüm ürünlerimizi e-ticaret üzerinden temin etmeye başlayacağız. Dünya böyle bir değişime giderken, dünyanın satın alma gücünün yüzde 60’ına 3 saatlik uçuş mesafesindeki Türkiye çok avantajlı, Türkiye’nin de en avantajlı kenti İzmir. Artık dünyada ülkeler yarışmıyor şehirler yarışıyor. Şehirler avantajlı yönlerini öne çıkarmalı ve buna göre planlamasını yapmalı, yatırımcıyı çekmek için gerekli çalışmaları hayata geçirmeli” dedi.

BAYINDIRDA COŞKU SELİ
Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile birlikte Cumhur İttifakı AK Parti Bayındır Belediye Başkan Adayı Uğur Demirezen’in proje tanıtım etkinliğine katıldı.

Bayındır ilçe merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türk bayrakları taşıyan kalabalık tarafından sloganlarla karşılanan Nihat Zeybekci, gösterilen ilgiden dolayı alana girmekte zorlandı. Vatandaşların talebi üzerine bol bol fotoğraf çektiren Zeybekci, yaptığı konuşmada 1 Nisan’da başlatacakları hizmet seferberliğiyle İzmir’in kaybettiği yılları kazandıracaklarını bildirdi.

Verdikleri sözleri unutan kişiler olmadıklarını vurgulayan Zeybekci, İzmir gibi yaradılıştan güzel bir şehrin çöpüyle, kanalizasyonuyla, bozuk-çamurlu yollarıyla, yağmurlarda taşan lağım sularıyla andırmaya kimsenin hakkının bulunmadığını söyledi.  

“Bayındır’ı 21’inci yüzyıla yakışan hale getirmek borcumuz” diyen Zeybekci, üreticiyi destekleyecek belediye şirketi sayesinde ilçe ürünlerinin katma değerinin yükseleceğini belirtti. Projeleri ve hayata geçirecekleri sürelere ilişkin bilgi aktaran Zeybekci, “Bayındır’daki gençlerimizin çocuklarımızın eksiği ne? Bir yıl içinde buraya kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapacağız. İzmir’in tamamında, en ücra köyünün yolunda dahi çukur kalmayacak. İzmir’e yakışmayan çöp, çukur, çamur ve çarpık yapılaşma  sorununu yani 4Ç’yi gündemden çıkaracağız. İzmir’in gündeminde Bayındır’ın çiçeği olacak” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da telefonla bağlanarak Bayındırlılara seslendi, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarına başarılar diledi.

 
Yeni iş kuran gençlere 3 yıl sürecek destek
 
Türkiye'de ilk kez bu kadar yakından görüntülendi
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Niye Hak-İş 5 Mart 2019 Salı 19:25

İzmir'de Hak-İş'in adı mı var sanı mı? Niye DİSK'e gidemiyorsun. HAK-İŞ'e gidip KENDİN PİŞİR KENDİN Ye yapıyorsunuz.

Yorumu oyla      4      5  
vahim 5 Mart 2019 Salı 17:40

Durum vahim idi daha da vahim sizin için. Baksanıza reisten fırçayı yiyen sahaya inmiş :) Çırpınışlar fayda etmeyecek, sonunuz belli! Bari seviyeyi düşürmeyin Soylu gibi! Terbiyesiz ve saygısız üslubu heri getirdiniz siyaset sahnesine!

Yorumu oyla      4      5  
ilginc 5 Mart 2019 Salı 17:35

Allah Allah şu işe bakya ! eski ekonomi bakani kimseyi işten cikarmayacagiz diyor ama ulkemiz işsizlik rekorlari kiriyor bir rivayete gore 5 milyon bir rivayete gore 7 milyon kisi işsiz ama beyfendi hala kimseyi isten cikarmiyacagiz diyor. yahu ortada uretim yapacak sanayi mi kaldi. son kalanlarda bu krizde kelepir fiyatina yabanci firmalara satiliyor Turk lee kendi ulkesinde nerseyse maraba olacak . hadi gidin artik iyice bıktırdınız.

Yorumu oyla      4      5  
Terazi 5 Mart 2019 Salı 17:10

Dava diye 17 yıldır destek verdim. Terazinin havada sallanan kefesinde ben varım: mutfağımda ki yangın sönmüyor, terazinin diğer kefesi ise gideri astronomik rakamlara ulaşan kışlık külliye, vıp jumbo jet, Marmariste yazlık külliye inşaatı. Bu mu dava? il yöneticileri bile siyaseti kendi meslekleri için kullanıp normal ofislerden plazalara villalara terfi etti. Ben hayat pahalılığı ile uğraşmaktan canım çıktı

Yorumu oyla      5      5  
Hizmetkar 5 Mart 2019 Salı 16:35

Aman Sayın Zeybekci bir zamanlar hoca efendi diye Ak Partililerin hitap ettiği hatta bazılarının muhterem fethullah gülen hoca efendi bizim fetö dediğimiz adamın hareketine hizmet hareketi diyorlardı maazallah hizmet hareketi ile hizmetkar karışmasın tehlikeli sularda yüzmeyin

Yorumu oyla      8      5  
Z.B 5 Mart 2019 Salı 14:34

Sayın ZEYBEKÇİ'nin şu üç altın kural hikayesine bayılıyorum. Tabi ki gülerek... Size de bu altın kuralları okumanızı ve şöyle bir gözünüzü kapatıp,son 10-15 yılda bu ülkede bu kuralların başına kimlerin neler getirdiğini düşünmenizi isterim.

Yorumu oyla      11      9  
Merkez 5 Mart 2019 Salı 13:41

Sayın Zeybekçi çok yanlış düşünüyorsunuz işini dürüstce yapanı atmayacağım desen tamam ama kimseyi atmayacağım dersen yanlış bir belediye çalışanı olarak söylüyorum seni çalıştırmazlar bunu seçilince anlarsınız.

Yorumu oyla      11      8  
YALANCI ÇOBAN 5 Mart 2019 Salı 12:50

YALANCI ÇOBAN Gibisiniz; AYDIN KAMUOYUNUN GÜVENİNİ ÖYLE BİR KAYBETTİNİZ Kİ BİR DAHA GERİ KAZANMANIZ ZOR GÖZÜKÜYOR!

Yorumu oyla      14      12  
Komedi 5 Mart 2019 Salı 12:32

Kesin öyle olur :)

Yorumu oyla      11      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti adayı Arslan: Buca'nın parası çöpe gitmeyecek!
AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, Çamlıpınar Mahallesinde ...
CHP'li Kılıç'tan iki ilçede seçim mesaisi: Bütün çabamız insanca, hakça bir düzen için!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Avukat Sevda Erdan ...
Sertel: Hasan Tahsin 100’ncü yılında resmi törenle anılmalı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 15 Mayıs ...
 
CHP'li Polat: Kentimize göz koyanlara geçit vermeyeceğiz
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP YDK Başkan Yardımcısı Sezgin Kaya ...
CHP Adayı Soyer'den Bayraklı'ya 'dönüşüm' müjdesi
Cengizhan Mahallesi’nde seçim bürosunu hizmete açan CHP İzmir Büyükşehir ...
CHP adayı Engin: Narlıdere su sporları üssü olacak
Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, ...
 
İzmir siyasetinde ilginç gelişme: Ağabey Büyükşehir, kardeş ilçe adayı!
Demokrat Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde Tarcan Ülük’ü İzmir ...
DP İzmir’den açıklama: ‘Biz milletin sesiyiz, biz milletin ta kendisiyiz’
Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı’ndan, 31 Mart yerel seçimleri için ...
İzmir siyasetinde 'satış' polemiği: Şengül'den Soyer'e salvo... Yücel'den yanıt!
Seferihisar Belediyesi, 3 arsa için ihaleye çıkma kararı aldı. Sığacık ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva