HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2019 Salı - 11:50

AK Parti Adayı Gençtürk: Bornova’yı yüzde 52 ile alırız!

AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, SonsözTV’de Bornova’da 31 Mart gecesi sandıktan yüzde 52 civarında oy beklediklerini açıkladı.

AK Parti Adayı Gençtürk: Bornova’yı yüzde 52 ile alırız!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Reşat Gençtürk, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Gençtürk, adaylık sürecinden Bornova için hazırladığı projelere kadar önemli açıklamalarda bulunurken seçim gecesi için oy beklentisini de açıkladı.

Bornova’da seçimi kazanacaklarına inandığını belirten Gençtürk, “Yüzde 50 olur, 51 olur, 52 olur. Bazı arkadaşlar ‘yüzde 65 ile alacağız, ezip geçeceğiz’ diyor ama ben bu tür tabirleri hoş bulmuyorum. Doğru bir ifade değil bu. Ben kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

Adaylık süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Gençtürk, “Bornova büyük bir ilçe, İzmir’in en büyük ilçelerinden birisi. 500 bine yakın nüfusu var. Hizmet için aday olunur. Biz kendimizi bu işe vermişiz, profesyonel yöneticilik yapmışım. Bana da böyle bir teklif gelince, çevremle birlikte bu teklifi değerlendirip, Bornova’ya hizmet etme noktasında aday olma kararı aldık” diye konuştu.

“VATANDAŞLAR PROJE SORMUYOR, ŞİKÂYET EDİYOR”
Bornova’da çözüm bekleyen sorunlar olduğunu ifade eden Gençtürk, “Bornova’da 45 mahalle var. Bu mahallelerde farklı etnik kökenlerden vatandaşlar var. Aslında Bornova, Türkiye’nin bir örneği. Bornova’da tabii ki çok birikmiş sorunlar var. Sokakta vatandaşlar proje sormuyor, genellikle şikâyet ediyorlar. Yolların çukurlu olduğunu, çöplerin düzenli toplanmadığını söylüyorlar” dedi.

“YAPACAĞIMIZ İLK İŞ HİZMET BİNASI”
Gençtürk, “Yapacağımız ilk iş bir hizmet binası yapmak. Şu an Bornova Belediyesine ait hizmet binası yetersiz. Belediyenin müdürlükleri farklı yerlerde, apartman dairelerinde. İşinizi bir yerden bitiremiyorsunuz. Öncelikle iyi hizmet verebilmek için, bir hizmet binası yapmamız gerekiyor. İçerisinde kaymakamlık ve Nüfus Müdürlüğü’nün de olduğu bir hizmet binası yapacağız ki vatandaş tüm işini tek bir yerde bitirebilsin” derken, öncelikle Bornova’yı temizleyeceklerini ve tamir edeceklerini belirtti.

“BORNOVA’NIN BAZI BÖLGELERİ EŞİT HİZMET ALMAMIŞ”
Gençtürk açıklamalarına şöyle devam etti: “Bornova’nın bazı bölgeleri eşit hizmet almamış, ihmal edilmiş. Burada 30 yıl önce yapılan imar planları hala yürürlükte. 2 katlı imarlar var, insanları kaçak yapmaya zorladırlar. Böyle olunca alt yapı yetersiz kaldı, otopark sorunu baş gösterdi. Böylelikle sorunlar birikti. Bornova’da CHP iktidarı süresince merkez güzel ama bahsettiğimiz dış bölgeler bitmiş durumda. Bornova’da ulaşım sorunu da var. Tabii metrodan sonra azaldı ama bazı mahallelerde hala devam ediyor.”

“ÇİMENTO FABRİKASININ KALDIRILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
İzmir Otogarı’nın karşısında bulunan çimento fabrikasının ruhsatının bitmek üzere olduğunu söyleyen Gençtürk, “Artık çimento fabrikaları böyle bir şehrin ayıbı bence. Ben bunların kaldırılması için elimizden geleni yapacağımızı söylemek istiyorum. Ayrıca Kartal durağı sorununu 20 yıldır söylüyorum ama yaptıramıyoruz. Büyükşehir’in görevi diye yapmıyor belediye. Biz geldiğimizde bu sorunu da çözeceğiz. Bölgenin gelir düzeyine göre hizmet veremez belediye. Kazım Dirik Mahallesi’nde yaptığın hizmeti Mevlana’da Doğanlar’da yapmıyorsan, eşit davranmıyorsun demektir” diye konuştu.

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIM”
Seçim sonrası için işten çıkarılma korkusu yaşayan belediye çalışanlarına da seslenen Gençtürk, “Ben zengin ya da çok varlıklı bir aileden gelen bir insan değilim. Göçmen olarak geldik buraya. Ev eşyalarımızı satarak hayvan aldık ve hayvancılık yaparak bu günlere böyle geldik. Ben belediyede çalışan işçi arkadaşlarıma diyorum ki, ben emekçinin yanında olan bir insanım, onların ekmeğiyle oynamam mümkün değil. Zaten birçoğu kadrolu oldu çıkarmak mümkün değil. Ama başka biri kazanırsa, onun adamı değil diye ondan korksunlar. İşçi kardeşlerimizin çıkarılması gibi bir durum asla olamaz, ben onların yanındayım” diye konuştu.

“BELEDİYE-ÜNİVERSİTE BAĞINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Bornova’da Ege Üniversitesi’nin önemli bir kaynak olduğunu ifade eden Gençtürk,“Üniversite ile belediye bağı zayıf şu anda. Biz üniversite ile bağımızı güçlendirerek ortak projeler yapacağız. Gençlik merkezi oluşturacağız. Gençlerin her türlü ihtiyacını karşılayacağı bir merkez oluşturacağız. Ayrıca yaşlılar için bir geçici bakım merkezi oluşturmayı planlıyoruz. Ve Bornova’daki yüzme havuzlarının yetersiz olduğunu düşünüyoruz bunun için Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda büyük bir yüzme havuzu yapacağız. Üniversiteye gelen öğrencilerimizin yurt sorunu var. Biz geldiğimizde seferberlik başlatacağız ve evinde boş odası olan ailelerimiz veya yalnız yaşayan insanlarımızın evlerine öğrenci almalarını sağlayacağız. Ben bu projeye çok inanıyorum. Birçok insanımız para almadan bile evlerinde öğrenci kardeşlerimizle birlikte yaşamak isteyecektir” diyerek gençlere yönelik projelerini açıkladı.

“IŞIKKENT’TE TOKİ PROJEMİZ VAR”
Işıkkent bölgesinin hizmetten yoksun kaldığını ifade eden Gençtürk, Işıkkent için projelerini şöyle anlattı:

“Işıkkent’te taş ocakları var, tabii bu Pınarbaşı’nı da ilgilendiriyor. Bölgede çarpık yapılaşma var. Işıkkent’te TOKİ düşünüyoruz biz. TOKİ projemiz var. Işıkkent’te bölgeye uygun bir imar planlaması yapacağız. Işıkkent’in yukarısında bir bölge var, elektriği suyu yok, düşünebiliyor musunuz? Işıkkent’te öncelikle bunları çözeceğiz. Orada kesinlikle dikey yapılaşma değil, yatay yapılaşma ile istedikleri şekilde evlerini ve altyapılarını yapıp, rahat bir şekilde yaşamalarını sağlayacağız.”

 
CHP'li Polat ve İduğ'dan Yeşilova mesaisi: Yeni AVM'lere 'izin yok' sözü
 
İZBAN'ın yeni durağında işlem tamam!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 35 12 Mart 2019 Salı 20:51

RÜYALAR PARİS GERCEKLER BORNOVA, %52 MİŞ HİÇ GÜLECEGİM YOKTU.

Yorumu oyla      5      5  
VAY VAY 12 Mart 2019 Salı 14:41

52 NİN TERSİ 25 OLMASIN

Yorumu oyla      11      5  
Metin 12 Mart 2019 Salı 13:32

Aniden çıkarılan seçime katılan oda başkanlarının görevine dönebilme yasası çıkarılmasa aday olur muydunuz? Bence hayır. Çünkü kaybedeceğini biliyorsun, mevcut koltuğu kaptırmak istemezsin.

Yorumu oyla      6      5  
Aykut 12 Mart 2019 Salı 13:30

Ama biz zilletiz, teröristiz. Bizden oy mu istiyorsunuz. Komik...

Yorumu oyla      10      5  
sezarın hakkı sezara 12 Mart 2019 Salı 13:07

anketler %30 aldıgını gösteriyor.

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat ve İduğ'dan Yeşilova mesaisi: Yeni AVM'lere 'izin yok' sözü
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa ...
Dokunulmazlığının kaldırılması istendi!
Ankara Cumhuriyet Ba?savcılığınca, CHP Genel Ba?kanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
Eski belediye başkanına tutuklama!
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen HDP mitinginde terör örgütü ...
 
Mansur Yavaş'tan iddialara yanıt!
'Millet İttifakı'nın Ankara adayı Mansur Yavaş hakkındaki "sahte senet" ...
CHP'li aday Engin iş dünyası ile buluştu: Narlıdere için hep birlikte çalışacağız
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı ...
CHP İzmir’de belediye amirine kesin ihraç talebi!
Menemen Belediyesi'nde Temizlik İşleri Amiri olarak görev yapan Göksel ...
 
Batur'dan CHP ile yaşıt Türkiye Teyze’ye sürpriz ziyaret
Konak Belediye meclis üyesi aday adayı Dağ’ın CHP’nin kuruluşu ile yaşıt ...
CHP'li Beko'dan hükümete 'patates' tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, 200 bin ton ...
CHP Çiğli adayı Gümrükçü: Güzeltepe hakettiği hizmete kavuşacak!
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü mahalle çalışmalarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva