HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2016 Çarşamba - 23:39

AK Kadınlar söyledi, Hotar o afişleri vurdu!

AK Parti İzmir Kadın Kolları Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir konser düzenledi. Etkinlikte konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hotar, Karşıyaka Belediyesi’nin tartışılan afişlerini ‘Sana ne’ göndermesiyle eleştirdi.

AK Kadınlar söyledi, Hotar o afişleri vurdu!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için anlamlı bir etkinlik düzenledi.

AK Kadınlar Korosu, Anadolu Filarmoni Orkestrası, Şef Cemil Günçer ve Lütfi Tuna eşliğinde bir konser verdi. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve çok sayıda partili de katıldı.

Gecenin dikkat çeken detayı CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın etkinliğe tebrik telgrafı göndermesi oldu.

BAŞIMI DA ÖRTERİM SANA NE!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar konser öncesi yaptığı konuşmada Karşıyaka Belediyesi’nin tartışmalar konu olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü afişlerini hedef aldı. Hotar, afişleri ana teması olan ‘Sana ne’ sloganıyla yaptığı göndermelerle vurdu. Hotar, “Kadınlar günü için bir mesajımızda kadını belirli bir kalıplara sıkıştırmış olan ve bunu billboardlarla İzmir’e mal etmeye çalışan kişilere karşı olacak. Börek açarız, başımızı örteriz, veya çocuğumuza bakar, büyüklerimizi huzur evine bırakmaz kendimiz bakarız sana ne! Biz kadınlar bu ülke ihtiyaç duyarsa çocuklarımıza da bakarız işimizde de çalışırız okulumuzda da okuruz ve gönüllü olarak partimize 24 saat hizmet ederiz. Bu kadına sığ bakış açısını, onun yerine düşünmeyi, kadına ne yapması gerektiğini söylememeyi biz tavsiye etmekten yorulduk. İnanıyorum ki İzmirli kadınlarımız seçimlerde kendisini kısıtlayıcı bu kişilere gerekli cevabı verecektir” diye konuştu.

Hotar ayrıca kadına pozitif ayrımcılığın AK Parti ile sağlandığını vurgulayarak, hükümetin 2004 yılından bu yana kadın erkek eşitliğine hayata geçirmek ve kadına karşı şiddeti önlemek için yaptığı çalışmaları ve çıkardığı yasaları tek tek anlattı.

KADIN TOPLUMUN EN BÜYÜK GÜCÜDÜR
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise,  kadının toplum hayatındaki önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Bizler yaratılanı yaratandan ötürü seven bir inanca sahibiz. İnsanı kadın ya da erkek olarak ayırmayan bir anlayışın mensuplarıyız. Bizler iktidara geldikten sonra 2004 yılında Anayasa’nın 10. Maddesini değiştirerek kadın erkek eşit haklara sahiptir ifadesini koyduk. Daha sonra 2010 yılında kadına gerekli durumlarda pozitif ayrımcılığın yapılabileceğini içeren ifade ile 10.maddeyi geliştirdik. Aile mutluluğunun korunması için aile mahkemeleri kurduk. Mecliste ilk defa Kadın Erkek fırsat eşitliği komisyonu koyduk. 2007 yılında istihdamda kadının desteklenmesi konusunda ücret yönünde desteğimiz arttı. Aile içi şiddet konusunda mahkemelerin kapasitelerini güçlendirdik. Haydi Kızlar Okula dedik ve kız çocuklarımızın eğitimi konusunda ailelere maddi yardımlarda bulunduk. Şuanda Türkiye’de teşkilatlanmasını tamamlamış tek kadın kolları partimizde bulunuyor. Kabinede 2 tane kadın bakanımız var. 3 tane kadın genel başkan yardımcımız var. 37 Kadın büyükelçimiz, 17 kadın rektörümüz var. Türkiye’de kadınlarımızın parlamentoda temsil edilme oranı yüzde 4’ten yüzde 13’e yükseldi ancak yeterli değil. Bu gemiyi yüzdürmek durumdayız. Suriyeli mülteciler yüreğimizi acıtıyor ve özellikle kadınlardan oluşuyor. Can korkusuyla savaşın olduğu bir yerde bir tek valiziyle gelen bir kişi o valize ne sığdırabilir? Geçmiş gelecek hatıra kazanım beklenti ve ümitler o valize sığmaz. Kadınlar gününü kutlarken savaşın ortasında çocuklarıyla kalmış kadınlarımızı da unutmamalıyız. Hayatının her alanında cefa çeken, Mehmetçiği doğuran, milli kurtuluş mücadelesine top tüfek taşıyan kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Kadınlarımız bugün temel hak ve özgürlükleri açısından hak ettiği yere hızla yaklaşmaktadır. Şuan bu etkinlik bunun kanıtı. Yola çıktığımız andan itibaren merkeze insanı koyan anlayışla hareket ettik. Peygamber efendimiz Hz Muhammed veda hutbesinde ‘Ey insanlar kadınların haklarına riayet etmenizi ve bu hususta Allah’a karşı gelmekten sakının’ buyuruyor. Kadın toplumun en büyük gücüdür. Üretkendir. Sabırları zekaları ve koşulsuz sevgileri asla tartışılmaz. Mustafa Kemal Atatürk ‘Bir toplum kadın ve erkekler aynı amaca yürümezse hedefe ulaşmanın imkanı yoktur’’ diyor. Bu kadınlarımızın önemini bir kez daha ortaya koyuyor” dedi.

“14 YILDIR ÜLKEDE KADIN VAR DİYEREK ÇALIŞTIK”
Delican konuşmasına şöyle devam etti: AK Parti iktidarının temelini kadınlarda bulmuştur. Kadınlar öngörüleri bilgi ve becerileri ile nihai hedefin öncüsü oldular. Biz birileri gibi bu kentte kadın var diye kuru sıkı laf üretmiyoruz. Tam 14 yıldır bu ülkede kadın var diye çalışıyoruz. Her canlı bize emanet. 14 yıldır özveri ile çalışıyoruz. Şimdi yaptıklarımızı anlatma zamanı. İzmir’de algı duvarı oluşturanlar bugüne kadar geldiler ancak daha ileriye gidemeyecekler. 2019’da İzmir’i AK Parti iktidarı ile buluşturacağız.”
 

DOĞUSUYLA BATISIYLA TÜRKİYEYİZ
Konser öncesi etkinliğin ev sahibi İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin de partililere seslendi. Keskin, “Türklerde kadın hakan’dır. Türk destanlarında dahi kadın ilahi bir varlıktır. 8 Mart Kadınlar Gününü yalnızca bir gün kutlamayacağız. Biz yalnızca farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Etkinliğimiz bir eğlence etkinliği değil. Yaşamın içinden melodileri yüreğimizin derinliğinde hissediyoruz. Doğusuyla batısıyla biz Türkiye’yiz. AK Parti İzmir İl Kadınlar olarak büyük bir iddia ile koro çalışmalarına başladık. Kadın her zaman büyük bir iddiadır” dedi.

JAZZ’DAN TÜRK SANAT MÜZİĞİNE GENİŞ REPERTUAR
AK Kadınlar Korosu 8 Mart’a özel konserde Jazz, Napoliten, Vals ve Türk Sanat Müziği’nden eserler sundu. Koro, konserde ‘Aşkın aldı benden beni’, ‘Uyan ey gözlerim’, İzmir’in Kavakları’, ‘Uzun ince bir yoldayım’, ‘Santa Lucia’, ‘Amor Amor Amor’ gibi eserleri seslendirdi. Gece kaptan Altay Altuğ’un mızıka ile çaldığı ‘Beraber yürüdük biz bu yollarda’ şarkısıyla sonlandı.

 
Marmaris'te orman yangını
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'dev' danışman!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M.Gürkan 10 Mart 2016 Perşembe 09:38

İzmir'e çivi çakılmadı diyenlerin, o çivilerden birinde konser vermesi manidar olmuş :) hayran hayran bakmışlardır o güzelim kültür merkezine !

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 10 Mart 2016 Perşembe 09:10

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ YARADILIŞA TERS. FİTRAT'A TERS DİYEN SİZİN CUMHURBAŞKANINIZ DEĞİLMİYDİ... FAZLA SÖZE GEREK YOK.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 10 Mart 2016 Perşembe 09:10

Büyüklerimizi huzur evine bırakmaz kendimiz bakarız sana ne demiş sanki büyüklerini kendi evlerinde bakanlara karışan var.2019 yılında İzmir'i AKP iktidarı ile buluşturacaklarmış.Buca metrosunu niye yapmadınız elinizden tutan mı vardı?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan AYM'nin Gül-Dündar kararına tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül gerekçesiyle ilgili ...
Bütçe Kanunu Tasarısı kabul edildi
2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim ...
Flaş! MHP'de kurultay kararı tarihi belli oldu
MHP'de olağanüstü kurultay talebiyle ilgili karar vermesi beklenen mahkeme, ...
 
Devlet Bahçeli'den 'başkanlık' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, başkanlık önerisiyle gelinmesi durumunda, partisinin ...
CHP’li Başkan yazdı, partililer oynadı!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'in kaleme aldığı, ilçe örgütünün ...
Delican: Zirve Türk-Yunan barışı için milattır!
AK Parti İl Başkanı Delican, Başbakan Davutoğlu’nun İzmir’de Yunanistan ...
 
CHP İzmir’in kadınları kravat attı!
8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda şiddet protestosu ...
AK Parti’den CHP’ye ikinci ‘aile şirketi’ çıkışı: Bu kez Çiğli listesi!
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Boztepe Menemen ...
Başbakan Davutoğlu'ndan fezleke çıkışı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'e gönderilen HDP'lilerin fezlekeleriyle ilgili konuştu.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva