HABERLER>SAĞLIK
10 Haziran 2021 Perşembe - 08:44

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kocaman: Acilen aşı merkezleri açılmalı

BioNTech aşıların hızlı biçimde uygulanması için sadece hastane ve aile sağlığı merkezlerinin yetmeyeceğini belirten  İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Birol Kocaman, "Spor salonu, okul, cami, aşı çadırları ve mobil araçları içine alacak şekilde aşı merkezleri kurulmalı. Aile hekimleri olarak bizler göreve hazırız" mesajı verdi

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Kocaman: Acilen aşı merkezleri açılmalı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - BioNTech marka koronavirüs aşısının önemli miktarda sağlanmasıyla ülkemizde aşılama alanı genişlerken, İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Birol Kocaman'dan önemli bir öneri geldi. Başkan Kocaman, Türkiye'nin bu illetten bir an önce kurtulması için aşılamanın hızlanması gerektiğine vurgu yaparak, spor salonu, okul, cami, Türk Silahlı Kuvvetler'in, belediyelerin kuracağı aşı çadırları ve mobil araçlarla oluşturulacak aşı merkezlerinin, aşılama hızını artıracağını söyledi.

AİLE HEKİMLERİ, ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRDIR

Koronavirüsün bertaraf edilmesinin tek şartının, koruyucu hekimlik olduğunu ifade eden Başkan Dr. Kocaman, "Tüm insanlığın bu virüse bağışıklık kazanması gerekiyor. Birinci basamak aile hekimliğinin asli görevi olan koruyucu hekimlik iş ve işleyişimizi, diğer işleri aksatmadan bu güne kadar getirdik. Sinovac aşı uygulamalarında çok yüksek aşı uygulama rakamlarına ulaşılmasının yegane sebebi çok eksikliklerine rağmen Aile Hekimliği sistemidir" dedi. Aşı tedariğine bağlı olarak Sinovac aşısının bulunmaması, Mayıs 2021'de sağlanabilen BioNTech aşılarının sadece hastanelerde yapılması sonucu aşılama hızının düştüğüne işaret eden Kocaman, şu değerlendirmelerde bulundu:

GÜNLÜK AŞILAMA, 150 BİNLERE KADAR DÜŞTÜ

"Hastanelere ulaşım zorluğu, hastanelerde enfekte olma korsunu, aşı kararsızlığının giderek artması, negatif yayınlar, aşı lojistiğindeki sıkıntılar, günlük aşılama sayısını 150 binlere kadar düşürdü. Aşılama hızımızın artması anlamında gelen aşı miktarı yeterli olduğu takdirde, mevcut sağlık kurumlarına ilave olarak aşı merkezlerinin kurulması gerektiği ortadadır. Mevcut aşı yapılanmasına ilave olarak belirli yerlerde aşı uygulama merkezlerinin yapılması, belediyelerin, Kızılay'ın, Silahlı Kuvvetlerin desteği ile aşı çadırlarının kurulması, yaz dönemi okulların, camilerin aşı merkezi haline getirilmesiyle istenen aşı uygulama hızına çıkılacağını öngörüyoruz. Biz İzmir Aile Hekimleri olarak bu anlamda görevimizin başındayız.Görevimizi yerine getirirken ve cephede en önde çalışırken, lojistik desteğimizin yeterli olmasını talep ediyoruz."

AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANI AÇIĞI ACİLEN KAPATILMALIDIR

Aile hekimlerinin, aşılama sürecinde daha etkin olması için bazı talepleri olduğunu belirten Başkan Dr. Birol Kocaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sağlık Bakanlığı,Valilik,İl Sağlık Müdürlüğü kanallarından taleplerimiz var. Öncelikle, atanmayı bekleyen sağlık çalışanlarının göreve başlatılması, sistemdeki aile sağlığı çalışanı açığının derhal kapatılması gerekiyor. Aşılama ile ilgili gerekli tüm malzemenin, aşıyla birlikte Aile Hekimliklerine dağıtılması, oluşacak tıbbi atıkların, mevcut tıbbi atık bertaraf bedellerinin üzerine ciddi yük olması sebebiyle, aynı sistemle toplanmasıyla oluşan tahakkukun, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanmasını istiyoruz. Aile Hekimliklerinde sadece kendi birimlerine kayıtlı kişilerin aşısının yapılması, diğer randevuların dış merkez olarak ASM dışından alınabilmesi şart. Tüm sağlık çalışanlarına yapılan ama Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı Çalışanlarına yapılmayan ek ödemelerin, kayıtsız ve şartsız yapılması da taleplerimiz arasında. Bu taleplerimizin yerine getirilmesi durumunda aşılama hızının artacağına ve kısa sürede normalleşeceğimize ve tüm kısıtlamaların kalkacağına inancımız tamdır. Bu arada şehit olan meslektaşlarımızın haklarının yerine getirilmesi, Covid 19'un meslek hastalığı sayılması, bize ayrıca güç katacaktır."

 
Ege'nin üzüm deposu ağır yaralı!
 
Covid-19 tedavisi gören asker hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biontech aile sağlığı merkezlerine geldi
E-Nabız, ALO 182 ve MHRS üzerinden randevu alarak başvuranlara Aile sağlığı ...
Bilim Kurulu, kabine öncesi toplanıyor
Vaka sayılarındaki düşüşle Türkiye'de 1 Haziran'da normalleşme süreci ...
Üniversite öğrencilerine aşı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz ...
 
Salgında günün bilançosu: 86 vefat, 6 bin 609 yeni vaka!
Türkiye'nin 8 Haziran 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
Aşılamaya iki grup daha dahil edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamaya iki yeni grubu daha ilave ettiklerini ...
Haftalık il verileri açıklandı: İzmir'de düşüş sürüyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İllere göre haftalık ...
 
En güçlü varyantın gizemi çözüldü
İlk olarak geçen Aralık ayında İngiltere ortaya çıkan alfa varyantı, Türkiye ...
İzmir’in korona bilançosu: Vefat sayısı günlük 2’ye indi!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte koronavirüs vakalarının 200’ün ...
Muhittin AKBEL yazdı... Biraz fazla mı normalleştik?
Muhittin AKBEL yazdı... Biraz fazla mı normalleştik?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva