HABERLER>İŞ DÜNYASI
17 Nisan 2023 Pazartesi - 09:41

Aday gösterilmemişti... Mutlu'dan olağanüstü çağrısı!

Milletvekili adaylığı için İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Zekeriya Mutlu oda başkanlığı için adaylığı ilan ederek "Şimdi Birlik yönetimindeki arkadaşlardan olağanüstü genel kurulu toplamalarını rica ediyorum. Ben de aday olacağım, odalarımızla birlik beraberlik içinde kaldığımız yerden devam edeceğiz, " dedi.

Aday gösterilmemişti...  Mutlu dan olağanüstü çağrısı!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’nin iftarında, İzmirli oda başkan ve yöneticileri bir araya geldi. Bin kişiye yakın katılımın olduğu görkemli iftarda esnaf temsilcileri Zekeriya Mutlu’ya açık destek ve moral verdi.

İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, Mutlu’yu göreve davet ederek, ‘Yılların birikimi ve deneyimi ile Zekeriya başkan esnaf teşkilatını ileriye taşıyacak çalışmaları hayata geçirecek, 128 odası ile dayanışma içinde etkin hizmetler verecektir. Sevgiyi bağrında yaşatan, bilgiye tecrübeye saygı gösteren Ahi geleneğinin temsilcileri, oda başkan ve yöneticilerimiz de başkanlarının yanında duracaklardır.’ dedi.

İzmir Esnaf Teşkilatı’nın deprem bölgesine yaptığı yardımları içeren kısa bir filmin de sunulduğu iftarda, deprem bölgesinde sıkıntı ve ihtiyaçların devam ettiğine işaret edilerek, yardımların kesintisiz sürdürülmesi gerektiği dile getirildi.

İESOB’nin saygın konumu
İzmir Birliği’nin geçmişten bu yana Türk esnaf teşkilatlarında farklı bir yeri olduğunu belirten İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, ‘Gerek ülke genelinde esnaf teşkilatlarındaki çalışmalarım, gerekse parlamentodaki görevlerim esnasında, İzmir Birliği’nin ülke çapında saygın ve seçkin bir konuma sahip olduğunu gördüm. Bu parlak başarıda en büyük pay, omuz omuza, gönül gönüle çalıştığımız ve bizden desteklerini esirgemeyen 128 odamızın başkan ve yöneticilerine aittir.’ dedi.

Susam göreve davet etti
Türkiye’nin önemli bir seçim arifesinde olduğuna dikkat çeken Susam, ‘Parlementoda esnaf sanatkarın sorunlarının gündeme taşınması noktasında İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun adaylığı için fikir birliği doğdu. Ancak bu mümkün olmadı. Siyasi partiler listelerinde halkı kucaklayacak toplumsal kesimlerin temsilcilerine yer vermediler. Bize göre parlamento büyük bir fırsatı kaçırdı ama aynı şekilde İzmir Esnaf Teşkilatı için de önemli bir fırsat doğdu. 30 yıldır esnaf teşkilatını ileriye taşımak için güç birliği yaptığımız Zekeriya Mutlu’nun önümüzdeki süreçte de güçlü bir yönetimle esnaf camiası için daha etkin çalışmaları planlayacağına gönülden inanıyorum.

Zekeriya başkanı İzmir Esnaf Teşkilatına hizmet vermeye devam etmesi için göreve davet ediyorum. Teşkilatın da Zekeriya Mutlu’nun arkasında tek vücut halinde bütünlüğünü koruduğunu memnuniyetle görüyor ve bu anlamda benim de her türlü desteği vereceğimi ifade etmek istiyorum.’ diye konuştu.

Mutlu: Gönül sofrasında buluştuk
İzmir Birliği’nin çalışmalarıyla Türkiye’ye yön verdiğini hatırlatan Zekeriya Mutlu ise, ‘Korona döneminde hayata geçirilen pek çok desteğin, hipermarketlere ilişkin yasanın, son olarak da SSK-Bağ-Kurluların emeklilik için gün eşitleme çalışmalarının altında İzmir Birliği’nin 128 odası ile yaptığı ortak çalışmalar yatmaktadır. Ar-Ge, Ulaşım, Gıda gibi esnafın hizmetinde olan birimler Türkiye’de sadece İzmir Birliği’ne mevcuttur. ‘İlklerin Birliği’ olarak anılan İESOB’nin başarısının temelinde, odalarından aldığı güç yatmaktadır. İzmir Birliği odaları ile omuz omuza, dayanışma içinde çalışmaya devam edecektir. İESOB, kurumsal yapısı, uzman kadrosu ve odalarının desteği ile Türkiye’nin saygın, sözü dinlenir, Öncü Birliği olmaya devam edecektir.’ dedi.

'Kaldığımız yerden devam'
Adaylık sürecine ilişkin serzenişlerde de bulunan Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Kimseyi incitmek istemem. Ama daha adaylığım kesinleşmeden kongre için yapılan imza toplama çalışmaları doğru olmadı. Çok zamansızdı. Şimdi Birlik yönetimindeki arkadaşlardan olağanüstü genel kurulu toplamalarını rica ediyorum. Ben de aday olacağım, odalarımızla birlik beraberlik içinde kaldığımız yerden devam edeceğiz, İzmir Esnaf Teşkilatını daha da ileriye taşımak için gönül birliği yapacağız. İzmir Esnaf Teşkilatı Türkiye’de hep 1 numara olmuştur, 1 numara olmaya da devam edecektir.’

 
478 maden sahası ihale edilecek
 
'29 Ekim'de dağlarda tek bir terörist kalmayacak'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esnaf masası 17 Nisan 2023 Pazartesi 19:19

Bırakın artık yeni yüzlere onlar çalışsın koltuğa yapistinizmi bir türlü bırakamıyorsunuz.

Yorumu oyla      2      3  
ALİ İNANÇ ÜLKÜ 17 Nisan 2023 Pazartesi 13:45

CHP NİN ADAYLARI BELİRLEME ŞEKLİ BELLİ TÜM VATAN SEVDALISI OLMAYANLAR CHP ADAYI ZEKERIYA MUTLU CHP YE 10 GÖMLEK BÜYUK GELIR

Yorumu oyla      3      4  
esnaf 17 Nisan 2023 Pazartesi 13:16

doyamadınız bir o koltuklara arkadaş, neredeyse ağlayacaksın çocuklar gibi başkanlığımı geri verin diye. bırak kardeşim birazda başkaları yapsın başkanlık .kendini bu kadar alçatma.

Yorumu oyla      5      3  
Esnaf 17 Nisan 2023 Pazartesi 12:01

Aman hiç bir gencin, esnafın önünü açmayın. Koltuk olsunda nasıl olursa olsun. Orası olmadı buraya geri döneyim. Kızdıklarımızın aynısının beterisiniz.

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan 497 firmaya izin belgesi!
Ticaret Bakanlığı, dahilde işleme rejimi kapsamında martta 497 firma için ...
Proje Bakanlık masasında… Kervan yoluna dinamit!
Aliağa’da birinci derecede arkeolojik SİT statüsündeki tarihi kervan yoluna ...
EİB Deri'de 1,2 milyarlık ihracat... Başkan Zandar’dan 'kur' çıkışı: 25’lere çıkmalı!
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu başkanı ...
 
İzmir'de Azerbaycan zirvesi: Hedef 5 milyarlık dolarlık ihracat!
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü bağlara yeni bir halka eklendi. ...
Türk demir çelik devleri yeni rekabet gücüne hazırlanıyor
Avrupa Birliği’nin (AB) ekonomik motoru Almanya'nın sanayi haritası değişiyor. ...
THY'den depremzedelere yönelik kabin memuru alım ilanı
Türk Hava Yollarının (THY), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ...
 
İş dünyasından Başkan Soyer'e ziyaret: İzmir’deki fuarları birlikte büyütelim
Moda ve hazır giyim sektörü temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Egeli mobilyacılar hedefi büyüttü... 1,1 milyar dolarlık ihracat!
EİB 2022 Mali Genel Kurulu'nda konuşan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri ...
Ege hazır giyim sektörünün ihracat liderleri ödüllerini aldı
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 1,6 milyar dolar ihracat ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva