HABERLER>GÜNCEL
22 Ocak 2021 Cuma - 13:42

Adalet Bakanı'ndan Soylu ve Berberoğlu açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılması hakkında, "Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum" dedi. Bakan Gül, AYM'nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin ise "Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bağlayıcıdır" dedi.

Adalet Bakanı ndan Soylu ve Berberoğlu açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakarete ilişkin, "Çirkin ifadeleri kınıyorum, lanetliyorum" dedi. Bakan Gül, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararı içinse "Karar bağlayıcıdır" yorumunu yaptı.

Adalet Bakanı Gül, İçişleri Bakanı Soylu'nun annesine yönelik hakaretler ve AYM'nin Berberoğlu kararına ilişkin açıklamalar yaptı.

Gül, Bakan Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan yapılan hakarete tepki göstererek, "Kadınların onuru, haysiyeti herşeyin üzerindedir. Hele anneler olunca anneler başımızın tacı. Cennet annelerin ayağının altında. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beyin validelerine yapılan bu hayasız, çirkin, insanlık dışı saldırıyı, ifadeleri, şiddetle konuyorum, lanetliyorum. Bu alçak, insanlık dışı, haysiyetsiz ifadeleri kullanan kişilerin de hukuk önünde en ağır, hak ettiği cezayı bulacağına da inanıyorum. Hukukun, yargının bu anlamda, hak ettiği cezayı vereceği inancımız tamdır. Muhterem validelerine de acil şifalar diliyorum. Dualarımızı iletiyoruz. Hiç kimsenin annesine, eşine, çocuklarına, ailesine küfretme, kötü söz söyleme hakkı yoktur. Aile bizim en kutsalımızdır. Kadınlar onurumuzdur. Nerede olursa olsun insan onuru ile yaşar. Kimin evladı, kimin eşi, kimin annesi olursa olsun, en ağır bir şekilde kınama, yakışıksız ifadeleri engelleme hepimizin görevidir. Bu konuda yasalarda da ihtiyaç olması halinde kanunlar toplumun ihtiyaçları için çıkartılır. Bununla ilgili değerlendirmeler yapılması gerekir. Bu tür müeyyideleri daha arttırıcı, ailesine, kişilik onuruna zedelemeyecek ne gibi ağır müeyyideler ihtiyaçlar varsa, konuşulması tabidir. Konuşulacağı yer, kanun yapımı parlamentodadır, yargı dağıtımı mehkemededir, sosyal medyada değil. O mecralarda konuşulur, değerlendirilir ve karar alınır" diye konuştu.

BERBEROĞLU AÇIKLAMASI
Adalet Bakanı Gül, Enis Berberoğlu hakkında AİHM'nin ikinci kez verdiği ihlal kararı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Türkiye bireysel başvuru hakkını AK Parti getirdi. Anayasa değişikliği ile 2012'den itibaren bu yol uygulanmaktadır. Hak ihlali olduğunu düşünen herkes bu yola müracaat edebilmektedir. Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bildiğiniz gibi bağlayıcıdır. Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı, anayasanın bağlayıcılığından kaynaklanmaktadır. Hukuk güvenliği hukukun üstünlüğü anlamında olması gereken anayasa mahkemesi kararlarının uygulanmasıdır. Anayasa Mahkemesi kararları İdari tüm kurumları, gerçek ve tüzel kişileri ve mahkemeleri bağlar. Esas itibariyle hukukun uygulandığı yerlerdir. Karara uyulması hukukun bir gereğidir. Elbette kararların hepsine katılmadığımız, kabul etmeyeceğimiz, süreçte de gerekçeli karar açıklandığında da söylenecek çok şey vardır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır. Hukuk devletinde de kurallar, hukukun emrettiği hükümler geçerlidir. Dolayısıyla hukuk neyi emrediyorsa, anayasa neyi emrediyorsa, Anayasa Mahkemesi kararları çerçevesinde, olması gereken de budur ve kararların uygulanması gerekir. Adaletin gözü bağlıdır. Kimsenin o gözü açmasına, gözü açmaya çalışmasına asla izin vermememiz lazım. Adalet başta kendi mekanizması itibariyle, gözünü açmadan, taraflara bakmadan hak, hukuk, adalet neyse onu yerine getirmesi, milletimizin beklentisidir, hukukun gereğidir. Olacak olan hukukun emrettiğidir. Kararlar elbette eleştirilir, tartışılır, değerlendirilir, katılmayız ama uygulama hukukun bir gereğidir, emridir” dedi.

 
Rekabet Kurumu ilaç devlerine ceza kesti
 
İki kardeş anlaştı! Petrol sorunu çözüldü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki 'Las Tesis' davasında sanıklar dinlendi
İzmir’de, kadınlara yönelik şiddet ve taciz olaylarını protesto etmek ...
Kaçak yavru köpek ticareti şoke etti!
Edirne'de, polis tarafından durdurulan araçta yasa dışı yollarla yurda ...
'Süt banyosu'na istenen ceza belli oldu
Konya'da çalıştıkları süt toplama merkezinde kazanda sütle banyo yapan ...
 
Mahkemenin darp kararına isyan: Canıma bir şey olmadan gereken yapılsın!
Karşıyaka ilçesinde eşini darbedip, odaya kilitleyerek alıkoyduğu iddiasıyla ...
Engelli Yusuf, sadece Nwakaeme'ye tepki veriyor
Trabzon'da küçük yaşlarda geçirdiği rahatsızlık sonucu kısmi beyin felci ...
E-karneler e-okul üzerinden verildi
Eğitime uzaktan devam eden öğrenciler yarıyıl karnelerine e-Okul üzerinden ...
 
Zam farkları bugün hesaplara yatırılacak
Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan 2.3 milyon kişinin ...
Bedelli askerlik tarihleri ve sonuçları açıklandı!
Milli Savunma Bakanlığı, Ocak/Şubat/Mart 2021 döneminde yedek subay, yedek ...
Mutfakta yangın var! Fiyatlar neden arttı, nasıl düşer?
Mutfakta yangın var! Fiyatlar neden arttı, nasıl düşer?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva