HABERLER>DÜNYADAN
15 Aralık 2022 Perşembe - 22:24

ABD'den 'ifade özgürlüğü' vurgusu!

ABD-Türkiye ilişkilerinde bölgesel ve ikili ilişkiler gündemini korurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ceza tepkilere neden oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar'a yaptığı açıklamada, cezanın ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik olduğu belirtilerek "Haksız verilen ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır" denildi.

ABD den  ifade özgürlüğü  vurgusu!

ABD-Türkiye ilişkilerinde bölgesel ve ikili ilişkiler gündemini korurken, Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar iç ve dış politikadaki son gelişmeleri haberturk.com için değerlendirdi.

ABD'DEN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile siyasi yasak kararı ABD'de de yankılandı. Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar'a demeç veren ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının ifade özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan hakaret yasalarına dayanarak aldığı ceza derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı yaşatmıştır. Bu haksız ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır" ifadeleri kullanıldı. Çınar gelişmenin ABD medyasında da 'flaş haber' olarak geçtiğini belirtti.

BIDEN BY-PASS EDEBİLİR

İki ülke ilişkilerinde F-16 meselesinin uzun süre gündemini koruyacağını ifade eden Ali Çınar "F-16 konusunda çok olumlu haberler gelmiyor ve gelecek sene de çok zor bir süreç devam edecek gibi görünüyor" dedi. Çınar "Aslında ABD Başkanı Biden müzakereler bittikten sonra Kongre'de olumsuz hava olsa da eğer isterse by-pass edebilir, yani imza ile bu anlaşmayı geçirip satışı gerçekleştirebilir" şeklinde konuştu.

ABD'DE RESESYON RİSKİ SÜRÜYOR

ABD merkezli son ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Ali Çınar "Kasım ayı enflasyonu 7.1'e düştü FED de enflasyonun düştüğünü kabul ederek 50 baz puanlık faiz artışı açıkladı. Yavaşlama var ama bu artış yüksek enflasyonu düşürmeye yönelik agresif bir kampanyanın parçası" şeklinde konuştu. FED Başkanı Powell'ın açıklamalarının önemli olduğunu belirten Çınar "Belki çok agresif 75 baz puan olmasa da biz gelecek yılın başlarında da enflasyon verisi ve ekonomik verilere dayanarak da FED'in sıkı para politikasına devam edeceğini görüyoruz" ifadelerini kullandı. Ali Çınar "En kötüsü geride kaldı diyemeyiz. ABD Hazine Bakanı Yellen 'Resesyon riski yoktur diyemem' dedi. Ayrıca önemli bankaların CEO'ları '6-12 ay içinde ABD'nin resesyona, durgunluğa gireceği kaçınılmazdır' açıklamalarında bulunuyorlar" dedi.

TIKTOK YASAĞININ NEDENİ ABD-ÇİN REKABETİ

ABD'de, Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok'u yasaklama girişimlerini de değerlendiren Ali Çınar "Bu uygulama ulusal güvenliği tehdit ettiği ve kullanıcıların özel bilgilerine rahat erişim imkanı verdiği gerekçesiyle yedi eyalette yasaklanmıştı. Şimdi de ABD'de federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlara bu aplikasyonu yüklemesi yasaklandı ve senatoda oy birliğiyle kabul edildi" şeklinde konuştu. Ciner Medya Grubu ABD Temsilcisi Ali Çınar "Bu aslında çok önemli bir gelişme, çünkü ABD ile Çin arasındaki teknolojik rekabet devam ediyor. İlerleyen aylarda da Çin'e karşı bu alanda farklı adımların daha da sert şekilde atılmasını bekliyoruz" dedi. (Habertürk)

 
İzmir açıklarında göçmen dramı!
 
Apart otelde feci olay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB liderlerinden Bosna Hersek onayı!
Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri, Bosna Hersek'e AB üyeliği için ...
Putin'den doğal gaz merkezi mesajları!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Avrupalı tüketiciler için doğal ...
Protestolar büyüyor: Ölü sayısı 8'e yükseldi
Peru'da, eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo’nun 7 Aralık'ta görevinden ...
 
ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı!
ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, yılın son toplantısında ...
F-35 tipi savaş uçağı alımı için sözleşme imzaladı
Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, F-35 tipi savaş uçağı alımı ...
AB Adalet Divanından PKK'nın talebine ret
Avrupa Birliği (AB) Adalet Divanı, terör örgütü PKK'nın AB'nin terör listesinden ...
 
Zelenskiy'nin yardımcısı, Musk'ı suçladı!
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin kıdemli danışmanlarından ...
O ülkede ömürlük sigara yasağı başladı!
Yeni Zelanda'da bir sonraki neslin sigara kullanması resmen yasaklandı. ...
Tek tip şarj için tarih belli oldu
Avrupa Birliği (AB), akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva