HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Eylül 2021 Pazartesi - 13:28

Vali Köşger’den korona raporu: İzmir’de kaç vaka var/kaç kişi vefat ediyor?

Normalleşmeyle birlikte yurt genelinde covid 19 pozitif vakalarında artış olduğunu, İzmir’de de bu artışın Kurban Bayramı öncesine göre 10 kat arttığını belirten Vali Yavuz Selim Köşger, “İzmir, bu artışa rağmen yine de en iyi iller arasında yer alıyor. Günlük 1200-1500 vaka ve 15-20 vefat, kentimiz için çok fazla. Herkes, her zamankinden daha fazla dikkat etmeli” dedi.

Vali Köşger’den korona raporu: İzmir’de kaç vaka var/kaç kişi vefat ediyor?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de 1 Temmuz’da yüz binde 65.88 olan pozitif vaka oranı, geçen hafta yüz binde 43.30’a gerilemişti. Son açıklanan haritada İzmir’de pozitif vaka oranı, yüz binde 45.58 olarak karşımıza çıktı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bu yükselişi değerlendirdi. İzmir’deki vakaların, Kurban Bayramı öncesine göre 10 kat artış gösterdiğine dikkat çeken Vali Köşger, yurt genelindeki artışla kıyaslandığında İzmir’in yine de en iyi iller arasında bulunduğunu söyledi.

GÜNDE 15-20 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBEDİYOR
İzmir’in, en iyi iller arasında üçüncü, dördüncü, bazen birinci sırayı aldığına işaret eden Vali Yavuz Selim Köşger, “Kısıtlamalar kalktıktan, yani hayat normalleşmeye  başladıktan sonra, ülke genelinde gözle görülür bir vaka artışı oldu. O artışa paralel olarak İzmir’de vakalar arttı. Ancak İzmir, vaka sayısı bakımından artışı en az olan illerden biri. Türkiye’de çok fazla artış olurken, İzmir’deki artış, en az artış olarak gerçekleşti” dedi.

İzmir’de günlük pozitif vakasının 1200 ile 1500 arasında, günlük vefat sayısının da 15 ile 20 arasında değiştiğini açıklayan Vali Köşger, şu değerlendirmelerde bulundu:

İZMİR’DE İLK AŞISINI YAPTIRANLARIN ORANLARI YÜZDE 88…
“Yüzde 88’lik ilk aşılama oranına sahibiz İzmir olarak. İkinci, üçüncü aşılama oranları, haliyle daha düşük. Günde 1200, 1500 vaka, 15-20 ölüm, İzmir için çok fazla. Buna dur dememiz lazım. Yüzde 88’lik ilk aşısını yaptırmış olmak, güzel bir şey fakat aşılanmayan vatandaşlarımız var. Bazı aşı türlerinden aşılamaya rağmen vakalar var. İki aşısını da yaptıranların oranını artırmamız lazım. Bazı varyantlarda aşının yetersiz kaldığı anlaşılıyor. Şu ana kadar bana, İzmir’de Mu varyantına rastlandığına dair bir bilgi ulaşmadı.”

ZİRVEYİ GÖRDÜĞÜMÜZDE BİLE YOĞUN BAKIM SIKINTIMIZ YOKTU
İzmir’de yoğun bakımlarla ilgili herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığının altını çizen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İhtiyaç olduğunda yeni servisler açılıyor. Alarm durumu yok. Zirveyi gördüğümüz zamanlarda bile İzmir’de yoğun bakım sıkıntısı olmadı. Şu anda, o en yoğun dönemin üçte biri, hatta dörtte biri kadar vaka söz konusu” diye konuştu. İzmir’deki vaka sayılarının, diğer illere görü düşük olmasında, havaların çok güzel olmasına bağladığını anlatan Vali Köşger, İzmirlilere şu mesajı gönderdi:

“Hemşehrilerimiz açık havada çok güzel vakit geçirdi. Ancak havalar kışa döndükçe, kapalı alanların kullanımı artacak. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyulmasını rica ediyorum. Tabii ki en başta, aşılarını tamamlamalarını istiyorum. Kış aylarına daha sağlıklı, aşılı girelim.”

 
Ünlü modelden Victoria Secret itirafı
 
DEÜ'nün 9 Eylül spor etkinlikleri nefes kesti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asds 13 Eylül 2021 Pazartesi 19:45

Siz her şeyi serbest bırakırsanız,aşı olmayı kişere bırakırsanız,sırf şımarıklık olsun diye aşı olmayanlar,maske takmayanlar,yasak takmayanlar,hıncahınç toplu ulaşım ve okullar oldukça bu sayı asla düşmez.Uzağı değil sayın vali ku kurumlarını gezin, kapısında maske uyarısı olan Hes koduyla girilen kamu kurumlarında ,belediyelerde çalışanlar sanki maske takmak yasakmış gibi işyerinde dolaşıyorlar.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASAK'tan yeni program: Ekip büyüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma (ASAK) ekibini ...
Şehidin adı Kemalpaşa'daki kütüphanede yaşayacak
Kemalpaşa Belediyesi, İzkitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’in işbirliğinde ...
Denizde sinema keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “1. İzmir Uluslararası Akdeniz ...
 
Bayraklı'ya yeni nefes alanı yolda
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki yeşil alan düzenlemelerine ...
Kemalpaşa’da 'Hal Yasası' eğitimi başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Narlıdere’de yelkenler ‘kurtuluşa’ açıldı
Narlıdere Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Narlıdere ...
 
Konak'a 'kardeş' geldi!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif ...
İlkim, Bayraklı'nın gururu oldu
Bayraklılı genç yüzme sporcusu İlkim Karaali Gaziantep’te düzenlenen “Türkiye ...
Fuar'da Buca standı ziyaretçi akınına uğradı
Buca Belediyesi, 90. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda binlerce İzmirliyi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva