HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2012 Cuma - 09:44

Tramvay projelerinde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı öngörülen tramvay hatlarından 13 kilometrelik Üçkuyular-Halkapınar projesine onay veren Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nden (DLH) yaklaşık 5 bin 400 metre uzunluğundaki Şirinyer-Tınaztepe hattına onay çıkmadı.

Tramvay projelerinde son durum ne?

İZMİR - Projeyi hayata geçirmek için TCDD'den 1800 metrelik eski hattı isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin talebine henüz olumlu ya da olumsuz yanıt vermeyen DLH, Büyükşehir Belediyesi'ne 'hattı biz yapalım' önerisinde bulundu. DLH'nın önerisi, Büyükşehir Belediyesi'nde de olumlu karşılandı.

Bir yandan kent içinde yapımı devam eden metro hatlarının bir an önce hayata geçmesi için çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşım sorununu çözmek ve metronun diğer toplu ulaşım araçları ile entegrasyonunu sağlamak amacıyla kent içindeki tramvay projelerini planladı.
 
BELGELER İSTENDİ
Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar-Üçkuyular tramvay hattıyla birlikte Şirinyer-Tınaztepe, 10 kilometrelik Karşıyaka Alaybey-Mavişehir tramvay hatlarının proje ve fizibilite raporlarını yatırım programına alınması için DLH'ye, onaya gönderdi. Geçtiğimiz aylarda Halkapınar-Üçkuyular hattına onay veren DLH, Karşıyaka tramvayıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden öngörülen yolcu sayıları hakkında ek birtakım bilgi ve belgeler istedi.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Şirinyer-Tınaztepe hattı için mülkiyeti TCDD'ye ait 1800 metrelik eski tren yolu hattını kendilerine tahsis edilmesi için başvuruda bulundu. Fakat aradan uzunca bir süre geçmesine rağmen TCDD'den tahsis konusunda bir yanıt gelmedi. Konu geçtiğimiz haftalarda birtakım temaslarda bulunnak üzere Ankara'ya giden Başkan Kocaoğlu'nun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yaptığı görüşme sırasında tekrar gündeme geldi. DLH Genel Müdürü'nün de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Kocaoğlu, projenin bir an önce yapımının başlayabilmesi için TCDD'nin 1800 metrelik eski tren yolunu kendilerine tahsis etmesi gerektiğini söyledi.

Kocaoğlu, bu konuda Bakan Yıldırım'dan destek istedi. Bunun üzerine DLH Genel Müdürü'nden projeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan Şirinyer-Tınaztepe hattını biz yapalım önerisi geldi. Öneriyi olumlu karşıladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: "Sayın Bakan'la yaptığımız görüşmede Buca tramvayı da gündeme geldi. Biz projeyi hayata geçirmek için TCDD'ye ait 1800 metrelik eski tren yolu hattının bize verilmesini talep etmiştik. DLH, oradaki arazisinden dolayı sanıyorum 1800 metrelik hattı size vermeyelim 5.4 kilometrelik Şirinyer Tınaztepe projesini biz hayata geçirelim önerisinde bulundu. Biz de DLH'dan gelen öneriye sıcak baktık, olumlu karşıladık. Fakat projenin ne zaman hayata geçirileceği, ilk kazmanın ne zaman vurulacağı konusunda takvimi konuşmadık"
 
Durak, tramvay için Yıldırım'la görüşecek
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan randevu isteyerek Karşıyaka'ya yapılması planlanan tramvay projesinin onaylanmasını isteyecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Karşıyaka'ya yapılması planlanan tramvay projesi rantabl değil" diyen Ulaştırma, Denizcilk ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın kapısını çalacak. 12 Haziran genel seçiminden sonra Yıldırım'a Karşıyaka'yı ilgilendiren projeler sunarak destek isteyen Durak, bu sefer ilçeye tramvay projesinin kazandırılması için destek isteyecek. Alaybey-Mavişehir arasına Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak projenin bakanlıktan onay beklediğini hatırlatan Durak, "Ankara projeye sadece 'olur' verecek. Bu projenin kalmaması lazım. Bizim için önemli. Bakan Bey'le görüşeceğiz. Tramvay hattımız hazır. Bakıldığında en hazır proje bu. Çünkü her şeyi hazır. Bir tane Bostanlı'da derenin üzerine köprü yapılacak. Onun dışında hiçbir masrafı yok. İstimlak yok. Buradan vazgeçilmemesi lazım. Günde en az 50 bin kişiyi taşıyacak. Tramvay temiz enerji demek. Eğer bunu yapamazsak üzülürüz. Bakan Bey'le görüşme talebinde bulunacağız. Bu konunun konuşulması şart. Kendisine projeyi bir daha anlatacağız. Milletvekillerimizden yardım isteyeceğiz. Bu proje sadece Karşıyaka'nın değil İzmir'in projesi" dedi.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Egemen 14 Ocak 2012 Cumartesi 08:43

Bornova,Manavkuyu Sakarya Caddesi Tranvay projesi ne zaman hayata geçecek..!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yamanlar'da kar topu keyfi!
İzmir kış soğuklarını yaşadı, ancak merkeze kar yağmadı. Karşıyaka’da ...
İZBAN'ı kullananlar dikkat! İşte yeni düzenlemeler
Günde ortalama 140 bin yolcu taşıyan 80 kilometrelik İZBAN hattı üzerinde ...
Yollara taş döşemek hiç bu kadar kolay olmamıştı
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’de ilk kez yollara “parke taşı döşeme makinesi” satın aldı.
 
Atık yağda Konak rekoru
Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında atık yağların geri dönüşümünü sağlamak ...
61.5 milyon liralık dev imza yarın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesislerinden çıkan çamurları kurutarak ...
Nazım Hikmet doğumunun 110. yılında anılıyor
Konak Belediyesi dünya şairi Nazım Hikmet Ran’ı doğumunun 110’uncu yılında ...
 
Kentsel dönüşüm projeleri onay bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümle ilgili ...
Güzelbahçe esnafına ‘yıkım’ şoku!
Güzelbahçe’de kıyı-kenar kanununa uymadıkları gerekçesi ile yıkımları ...
Operasyon tutuklularının aileleri platform kurdu
Operasyon sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Büyükşehir Belediyesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva