HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2023 Salı - 09:05

Tepecik Genelevi’nde 1 gün… 80’lik kadının 50 liraya fuhuş pazarlığı!

İzmir’de resmi olarak genel ev vasfında bulunan ‘Tepecik Sosyal Tesisleri’nde gündelik yaşamı ele aldık. Şehrin kalbinde fuhuş pazarlıklarının yapıldığı alanın iç kısmı iki katlı binalar, kıraathane ve market bulunuyor, alanda yüksek güvenlik önlemleri bulunuyor. Ekonomide yaşanan olumsuzluklar sebebiyle geçen yıla göre fiyatların yüzde 100 arttığı genelevde seans fiyatı 500 TL olması dikkat çekiyor. Genelevin çeper bölgesinde ise 80 yaşında kadınlar 50 liraya fuhuş pazarlığı yapıyor.

Tepecik Genelevi’nde 1 gün… 80’lik kadının 50 liraya fuhuş pazarlığı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Hakkında çok konuşulan ancak gidilmeye çekinilen bir yer…

Tehlikenin kol gezdiği sokaklardan ‘Korku Tüneli’ olarak tarif edilen dar sokaktan geçerek resmi olarak genelev hizmeti veren Tepecik Sosyal Tesisleri’ne girdik ve gündelik yaşamı gözlemledik.

İÇERİYE GİRERKEN KİMLİKLER ALINIYOR
İZBAN’ın Kemer durağında bulunan genel evin girişi özel güvenlikler tarafından korunuyor. Özel güvenlikler, güvenlik şirketi adına çalışan bölgenin insanlarından oluşuyor. İçeriye cüzdan dışında başka bir şeyle girmek yasakken, telefonlar girişteki emanet bürosuna 20 TL karşılığında veriliyor. Emanete verilen telefonlar için giriş ücreti olarak fiş kesiliyor ve telefonlar kapalı kasalara konuluyor. Kasanın anahtarı da içeriye giren müşteriye fişle birlikte teslim ediliyor. Bu anahtar ve fiş, çıkışta kasaya geri verilerek telefon geri alınıyor. Ayrıca içeriye girerken kapıda kimlik kartları güvenlik görevlisine teslim ediliyor. Onun dışında çanta gibi eşyalarla içeriye girmek de yasak. Çantalar, ya sokağın başında bulunan kıraathaneye ya da genelev mahallesinin içinde bulunan markete 20 TL karşılığında emanet veriliyor. İçeride bulunan market bazı zamanlarda kapalı oluyor. Bu duruma karşı güvenliğin yorumu ise ‘kafasına göre açıyor’ şeklinde oldu.

İçeriye girerken önce detektörden geçiliyor ardından özel güvenlikler tarafından detaylıca üst araması yapılıyor. Aramaların detayları, güvenliğin şüphesine göre artabiliyor. Girişe telefon bırakmayan müşteriler güvenlik tarafından daha fazla şüphe barındırıyor. İçeriye alkollü bir şekilde girişlere kesinlikle izin verilmiyor.

ÖĞLEN SICAĞINA RAĞMEN SİRKÜLASYON VAR
Sadece geneleve giden ve hiçbir şekilde güven vermeyen bir sokak yer alıyor. Bu sokakta kaldırımlarda oturanlar ve kapı başı volta atan insanlar çokça yer alıyor. Korkutucu bakışlara sahip olan bu insanlar, tekinsiz bir yere gitme hissini üzerinizde hissettiriyor. Öğlen gölgede 40 derecelere ulaşan sıcaklar olmasına rağmen genelevin sokağında ve kapısından içeri sürekli bir sirkülasyon devam ediyor.

MAHALLE ŞEKLİNDE KURGULANMIŞ
Mahalle şeklinde kurgulanmış olan genel ev içerisinde sokaklar yer alıyor. Sokakların içinde iki katlı evler, kıraathane ve market yer alıyor. Kıraathanede limonata, çay gibi içecekler satılıyor. ‘Sıcakkanlı’ kıraathane sahibi müşterilerine kinayeli bir dille ‘terlemişsinizdir’ deyip soğuk limonatalar satmaya çalışıyor. Mahallede bulunan evler, bu işi yapan çalışanlar için özel olarak tahsis edilmiş yerler. Evler bloklar halinde, G.E. – 1 gibi isimlerle yer alıyor.

KADINLAR CAMEKANLARDA KENDİLERİNİ GÖSTERİYORLAR, FİYATLAR ORTALAMA 500 TL
Evlerin alt katı tamamen camekan halinde… Kadınlar alt katta kendilerini dışarıya gösteriyorlar. Bu gösterim bazen ilgi çekebilecek dansla olurken bazen de soyunmayla devam ediyor. Bazı evlerin önünde özellikle sürekli sirkülasyon devam ediyor. Bazı kadınların spesifik olarak müşterileri varken bazı kadınların ise spesifik olarak ‘röntgencisi’ yer alıyor.

Evlerin üst katları ise yataktan ve komodinden ibaret. Gelen müşteriler camekanlarda beğendiği kişileri görüp, pazarlık yapıp üst kata gidiyorlar. Yaptığımız sohbetlerde geçen yıla göre fiyatların ikiye katlandığını, eskiye oranla müşteri sayısında düşüşler olduğunu söylediler. Fiyatlar ortalama olarak 500 TL civarında seyrediyor. Duruma göre pazarlık imkanı da tanınıyor. Bu pazarlık sürecinin kendi içerisinde özel bir jargonu var. Çok açık seçik cümleler yer alırken bazı kelimeleri kullanmak içeride çok ayıplanıyor. Bu kelimelerin başında ise ‘abla’ yer alıyor.

80 YAŞINDAKİ KADININ FUHUŞ PAZARLIĞI
Bunun dışında evlerin içinden ziyade sokak ortasına çıkıp müşterileri çekmeye çalışanlar da yer alıyor. Jargon içerisinde ‘yolcu’ olarak tanımlanan bu kişiler, 60 yaş üzerindeki kadınlardan oluşuyor ve aleni fuhuş pazarlığı yapıyor. Bu ‘yolcuların’ seanslık ücretleri ise 50-100 TL arasında değişiyor ve yine duruma göre pazarlık yapılabiliyor. Mahallenin genel olarak daha dış çeperinde bulunan bu kadınları görünce hayrete düşmemek elde değil. Yaşı itibariyle dişleri olmayan, 80 yaş üstü ve civarında kadınlar da bulunuyor. Önce size laf atıp sigara istiyorlar. O esnada sigara vermeyince bir şekilde bütün mahalle sakinleri üzerine çullanacak ve sizi dövecek gibi hissediyorsunuz. Baskılanmış hissedildiğim bu esnada sigara ikram ettiğim kadın aynı zamanda yaklaşmamı söyledi. Kibarlık olarak yaklaştığım kadın benimle ayak üstü ‘pazarlık masası’ kurdu. Çıplak olmaktan bir adım uzak olan 60 yaş üzerindeki kadına böyle bir sebeple gelmediğimi sakin bir dille anlatmaya çalışmama rağmen 100 TL’den başladığı fiyatı ‘nazlanıyormuşum’ zannedip 50 TL’ye kadar düşürdü. Ara ara ‘e o zaman buraya niye geldin’ gibi hayıflanıcı cümleler kuruyordu. Pazarlık yaparken de ara ara eğilmemi söyledi ve pazarlık maddelerini kulağıma söyledi. Hem korkum hem de güvensizliğim sebebiyle bir adım geride durmama rağmen o, bu mesafeyi yıkmak için elinden geleni yaptı. Bir noktada ikna etme çabaları içerisinde bana ‘kur’ yapması bir an için bu duruma dair sorgulamalarıma sebep oldu. Gazeteci olduğumu belirtip belki bu durumda olmasına dair hikayeyi dinlerim umuduyla mesleğimi söyledim. Belki çekingenliğinden belki de yüzümün kireç gibi bembeyaz bir hale gelmesinden olacak ki ‘Kemeraltı esnafı’ gibi yapıştığı kolumu bıraktı. Arkama bakmadan devam ettim, o da bana bakmadan güneşten eskimiş beyaz plastik sandalyesine döndü.

TERCİH EDİLMESİNİN EN BÜYÜK SEBEBİ GÜVENLİK
Burada çalışan kadınların burayı tercih etmelerindeki en büyük sebep olarak güvenliğin yüksek olması olarak gösteriyor. ‘Dışarıda’ bu işi yaparken pek çok tekinsiz insana rastladıklarını belirten kadınların en büyük güvenceleri de sivil polis olduğu 500 metreden anlaşılan insanlarla selamlaşmaları… Ayrıca içeride yer alan sağlık merkezi sayesinde içeride bulunan kadınlar her ay sağlık taramasına girebiliyorlar.

 
Karabağlar'a yeni filo!
 
Suudi Arabistan ile 5 anlaşma imzalandı
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
G . Ferudun 21 Temmuz 2023 Cuma 14:41

Resmî çalışma saatinden sonraki yaşam daha ilginçtir . Yazılması ve yayını faydalı olurdu . 70 yıl öncesinden farkı CAM KABINLAERIN OLMAMASI . Gırış kapısı zemin kattaki salona açılır, kapının iki kanadında sabit birer cam pencere olurdu . Çalışanlar ve mama orada oturur Ilk tetkik ve tespit oradan yapılır, beğenilen olursa içeriye girilir , aday bayanın karşısına geldiğinizde ÇIK BEŞ NUMARAYA demesi yeterdi . Ben yaşamadım ama anlatılanlara göre , GECE MÜŞTERİLERI VE ABONELERİ DAHA İLGINC OLURMUŞ .

Yorumu oyla      2      3  
Turhan 21 Temmuz 2023 Cuma 13:53

Yaş 72 guvenecegim yermi 45 55 yaş arası bana hoş gelecek bir bayan istiyorum

Yorumu oyla      5      4  
Filiz 21 Temmuz 2023 Cuma 12:14

Hakikaten görseller çok korkutucu. Haber için teşekkürler.

Yorumu oyla      2      3  
Çisem 21 Temmuz 2023 Cuma 08:52

Yorumları okudum da hep kadınların ahlaksızlığından bahsedilmiş. O pislik yerlere giden erkekler çok mu temiz çok mu ahlaklı

Yorumu oyla      2      3  
Recep 21 Temmuz 2023 Cuma 02:42

İğrenç her türlü pisliğe hastalığa açık durum ve kadınlar kendi veya başkalarının isteği ile köle gibi pazarlanıyor kiralaniyorlar Kadınlar acısından yazık be utanç verici bir durum ve bu imkanları sağlayanlar ıçinde geçerli kadın değerli bir varlıktır Ama bu şekilde aşağılara atılmıştır Kullan ve at ne kadar basit ve vicdana onura aykırı bir durum

Yorumu oyla      2      3  
İxmirli 21 Temmuz 2023 Cuma 02:26

Belediye orayı taşıyamadığı için alt geçit yapıldı demir yoluna yoksa orda tan tan bi kapanıyodu otobüsten sokağın içi seyrediliyordu

Yorumu oyla      3      3  
Özgür 20 Temmuz 2023 Perşembe 20:33

Belediye nin ayıbını şehir merkezinde bulunan eski binalar içinde genel ev olmaz şehir dışında yeni konut modern binalar yapılması gerekiyor temizlik açısından kanaatindeyim

Yorumu oyla      2      3  
Ahmet 20 Temmuz 2023 Perşembe 15:50

Kadınların bu duruma düşüren sistemin adı faiz sistemi ve onu yasalarla destekleyen laikliktir. Bankacılık bildiğiniz tefecilikliktir. Tefecilerden tek farkı kravat takmaları. Faiz sisteminde zengin ile fakir arasında makas sürekli açılır. Bu da zenginin daha zengin fakirin daha fakir olmasını getirir. Biz bu sistemi bırakıp, İslâm''ın temiz toplumu olmayı istemediğimiz sürece burnumuz b.ktan kurtulmayacak.

Yorumu oyla      2      10  
Oktay 20 Temmuz 2023 Perşembe 13:41

Yıkın artık oraları pislik yerler

Yorumu oyla      3      5  
Vatandaş 20 Temmuz 2023 Perşembe 11:08

Buraları kapatırlarsa oğlanlar birbirini şey eder. Etraf i... geçilmez??

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhittin Akbel yazdı...Dünden pahalı yarından ucuz!
Muhittin Akbel yazdı...Dünden pahalı yarından ucuz!
Göç İdaresi: Sığınmacı sayısı 5 milyona yaklaştı
Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye genelinde sığınmacı sayısının 4 milyon ...
Mehmet Karabel yazdı... Yazık olur!
Mehmet Karabel yazdı... Yazık olur!
 
Erzurum'da 4.0 büyüklüğünde deprem
AFAD, Erzurum Köprüköy'de saat 03:27'de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Nefes borusuna yemek kaçtı, can verdi
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, nefes borusuna yemek kaçan Enver Musa (37), ...
Çanakkale'deki yangın ikinci gününde!
Çanakkle’de örtü yangını olarak çıkıp, ormana sıçrayan yangın 37 saattir sürüyor.
 
Midibüs şarampole devrildi: 20 yaralı
Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, midibüsün şarampole devrilmesi sonucu 1'i ağır 20 kişi yaralandı.
Yunan itti... Sahil Güvenlik kurtardı
İzmir açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen ...
Taksim'deki bombalı saldırı davası: İfade değiştirdi
Taksim İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısına ilişkin 26 sanık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva