HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2015 Çarşamba - 10:12

Sahil Bulvarı’nda yeni hayat: Yol yerin altına giriyor…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidi için çalışmalara başladı. Trafiği aksatmamak amacıyla kara tarafında 3 şeritli servis yolu açılacak. Alanda bulunan ağaçlar fidanlığa taşınarak rehabilite edilecek ve imalat bitiminde yine aynı bölgeye dikilecek. Alt geçidin üstünde ise farklı tasarım ve peyzajlarıyla denize kesintisiz ulaşımın sağlandığı yepyeni bir meydan oluşturulacak.

Sahil Bulvarı’nda yeni hayat: Yol yerin altına giriyor…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidinde inşaat çalışmalarına başladı.

Yapım sürecinde trafiğin aksamaması için yolun iki tarafına kademeli olarak servis yolları oluşturmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, servis yolu üstünde kalan 40 ağacı da Fırat Fidanlığı’na taşıyor. İmalatlar bittikten sonra, taşınarak rehabilitasyona alınan ağaçların tamamı yine aynı bölgeye dikilirken, yeni peyzaj çalışmalarıyla alandaki yeşil doku daha da artırılacak. Orta refüjdeki ağaçlar için de aynı yöntem uygulanacak.


 
ÖNCE KARAYOLU GEÇİDİ YAPILIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında,  Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki uygulama için de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda öncelikle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda karayolu alt geçidi inşa ederek trafik akışını alta alacak olan Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarına başladı. Toplam bin 150 metre uzunluğundaki karayolu alt geçidinin yapım çalışmaları sırasında trafiğin aksamaması için, 3 gidiş- 3 şerit gelişi korumak amacıyla yolun iki kenarına kademeli olarak servis yolu yapılması planlandı ve çalışmalara başlandı. Üçkuyular’dan Konak yönüne gidişte oluşturulan 3 şeritli servis yolu kara tarafından geçiyor.
 
İZMİR’E YENİ BİR MEYDAN DAHA GELİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci etabında ise Mithatpaşa parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanları Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeniden düzenleyerek İzmirlilerin hizmetine sunacak. Kentlinin denizden ve sahilden daha rahat faydalanması, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirmesi ve denizle iç içe olabilmesi için uygulanacak proje, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanların yayalaştırılıp denizle bütünleştirilmesini sağlayacak. Karayolunun üstünden kazanılacak yaklaşık 400 metre uzunluğundaki alanda kentliyi denizle buluşturacak uygulamalar yapılacak. Hatay’dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yolun yeraltına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek.

 
'Beyaz zarf' uygulamasıyla 271 emeklinin yüzü güldü
 
Bornova’da engelleri kaldıran istasyon
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Eylül 2015 Çarşamba 09:24

Çiğli, sahili olupta kordonu olmayan tek ilçe. Çiğli'ye vapur iskelesi yapın diyoruz. Mavişehire vapur iskelesi yapacağız diyorlar.

Yorumu oyla      15      5  
egeden 28 Ağustos 2015 Cuma 13:37

Projede marinayı da kaldırmışlar kimse fark etmiyor !!!

Yorumu oyla      15      6  
28 Ağustos 2015 Cuma 10:30

sahil bulvarında nüfus yoğunluğumu var? üstelik güzelyalıda cafeler barlar varmış diyorlar. Orası olsa olsa apartman altı izbe kahvehaneler. Ne cafesi ne barı? Görmesek inanacağız.

Yorumu oyla      14      7  
ege can 27 Ağustos 2015 Perşembe 09:50

ege can arkadaşım .Böyle bir mantık olurumu.Siz bir cazibe yeri yaratırsanız oraya bir çok insan gelir.O bölgede yoğunluk olamsının sebebi kafeterya yoğunluğundan geliyor.Trafik olmuyacak bir defa.BU da aillelrin rahatça çocuklarıyla birlikte geniş bir yeşil alanda vaktini geçirmesi demek.Bk bitsin insanlar oraya nasıl akın edecek edecek görürsün.8 km lik bir sahil orası.Nüfus yoğunluğunu anlatmaya gerek yok herhalde

Yorumu oyla      12      7  
kvncozsy 27 Ağustos 2015 Perşembe 01:37

Bu proje nereye yapılsa illaki güzel duracaktır ama bence de yer yanlış . Yani güzelyalı köprü ve vapur iskelesi sonra kafe ve barların oldugu kısımlar denizle birleşmeli. Kısacası güzelyalı artık bir merkez oldugu için güzelyalı denizle birleşmeli.

Yorumu oyla      13      8  
26 Ağustos 2015 Çarşamba 23:50

Konak Vapur İskelesi'nin önündeki yolun tamamı yer altına alınmalıydı. Önümüzdeki yıllarda alınmalı, meydan büyütülmeli. Alsancak Gar'ın önü ise acil olan yerlerden biri. Tramvay olmadan o proje yapılmalı. Aç-kapa tünel için ihaleye çıkılmıştı ancak iptal edilmişti. sonra derin tünel ile geçilecek açıklaması yapıldı ama o kadar.

Yorumu oyla      12      5  
.. 26 Ağustos 2015 Çarşamba 22:30

İleriki yıllarda yapılacak ağır metrolara set çekin bakalım nasılki 1960 lı yıllarda sahile bu apartmanları kondurmuşlar şimdi alt geçitler yapıp çok değil 10-15 sene sonraki metro geçecek yerlerin işini bitirin bakalım karayolu trafiğinin yeraltından gitmesi icat oldu.

Yorumu oyla      12      6  
Ege Can 26 Ağustos 2015 Çarşamba 22:18

Projeyi anladıysam arap olayım. Sahil bulvarında esas insan yoğunluğu Göztepe üst geçidinin orasında değil mi? Hıdralez günü mahşer yeri gibiydi. Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi önünde insan yoğunluğu yok ki... Trafiğin durduğu yer karataş ve AKM tarafında... Nasıl bir ölçüm yapıldı bilemedim. Hergün sahil yolundan konak'a gidiyorum 35 dakikada dur kalk şeklinde imdat desen bir yol yok... Ambulams ve itfaiye yol istese kaçacak yer yok. Bence denizden yararlanıp, ayaklı viyadüklerle en kısa yoldan kordon limana ulaştırmalı, mevcut altı şeritli yoluda peyzaj yapıp sevgi yolu yapmaları gerekli, Deniz boş boş duruken bir hem yay hemde araç trafiği üst üste, üstelik inşallah bitirirlerse trambay gelecek. Bu sefer insanların nefes alacakları yer kalmayacak...

Yorumu oyla      13      12  
Hataylı... 26 Ağustos 2015 Çarşamba 21:33

İzmir insanını denizle buluşturma projesine veya isteğine ilişkin zincirin bir halkası gibi algıladım...Gayet güzel bir düşünce...İzmirliler için benzer denizle buluşma alanları inşaasının devamını dilerim. AYRICA; İnönü Caddesinin, doğru dürüst yapılmış bir yolla Mithatpaşa Caddesine bağlanma ihtiyacı var...İnönü'den güzel bir kavşakla çıkıp, gerekirse biraz istimlak da yapıp, güzel bir yolla devam edip, güzel bir kavşakla Mithatpaşaya ulaşmak. Böyle bir hayalim var..Çünkü metro çalışmaları nedeniyle İnönü'nün kapalı olduğu dönemlerde ara sokaklar caddeleşti...kalabalıklaştı...adım atacak yer kalmadı...O zaman sürücüler alıştı...şimdi İnönü açılmasına rağmen İnönü-Mithatpaşa arası ara sokaklar çok kalabalık ve yetersiz. Askeri Hastaneye çok uzak olmayan müsait bir yerden bu yol açılırsa çok hoş olur...Güzel yapılırsa, güzel de bir mega proje olur...

Yorumu oyla      14      5  
Seckin 26 Ağustos 2015 Çarşamba 20:24

Bunu yapacağınıza Vahap Özaltay meydanında trafiği havagazı fabrikasına kadar yeraltına alın. Trafik orada kilit ve bütün Alsancak etkileniyor. İnsanlar çile çekiyor. Arabalarındakiler neyse de otobuslerde insanlar perişan. Bunu göremeyecek kadar körmüsünüz ey belediye....

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuktaki hurda araçlar toplanıyor
Çevre kirliği oluşturan ve içerisinde barındırdıklarıyla sağlığı olumsuz ...
İzmir'in edebiyat festivali tam gaz
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir Uluslararası ...
Büyükşehir’den Torbalı açıklaması: Yetki ilçenin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ...
 
Büşra Gaziemir'in gururu oldu
Katıldığı iki turnuvadan dereceyle dönen Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü ...
Eski Yardımcısından Başkan Arslan’a sert tepki
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın yetkilerini aldığı Belediye Başkan ...
Konak'tan Fuar öncesi temizli harekatı!
28 Ağustos’ta kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi ...
 
Seferihisar’ın gençleri kabuklarını kırıyor, dünyayla buluşuyor
Seferihisar Belediyesi, imza attığı projelerle ilçede yaşayan 100’ün üzerinde ...
Yunanistan’da Karşıyaka rüzgarı
Karşıyaka’yı turizmde ‘marka kent’ haline getirmek amacıyla tanıtım çalışmalarına ...
Buca’da can dostlara 7/24 hizmet
Buca Belediyesi bünyesinde bulundurduğu Hayvan Ambulansı ile ilçe sınırları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva