HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2012 Cuma - 12:17

Özgüven’den ilk mesaj: İyilik kötülüğü yenecektir!

Yargıtay tarafından 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan Osman Özgüven kararın ardından ilk kez açıklama yaptı.

Özgüven’den ilk mesaj: İyilik kötülüğü yenecektir!

EGEDESONSÖZ – Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in eski garaj ve jeotermal şirketinden ikinci el araç alımında ihaleye fesat karıştırma nedeniyle 4’er yıl 2’şer ay hapis cezası aldığı dosyaların Yargıtay tarafından onanmasının yankıları sürüyor. 

- Yargıtay şoku: Özgüven'e 8 yıl 4 ay hapis!... 

- Peki şimdi ne olacak?..

Yargıtay, TCK’nın 53. maddesindeki “Belli haklardan yoksun bırakma” hükmünün yanlış uygulanması nedeniyle bozulmasına, ancak bunun verilen mahkumiyet kararını etkilemeyeceğinden cezanın düzeltilerek onanmasına karar verdi.
 
Buna göre Başkan Özgüven 8 yıl 4 ay hapis yatacak. Avukatlarının İnfaz Yasası’nı gerekçe göstererek yapacakları başvurunun ardından cezada indirime gidilebilecek.

Kararın ardından bir süre sessizliğini koruyan Osman Özgüven bugün yazılı bir açıklama yaparak Dikili halkına, çalışma arkadaşlarına ve kamuoyuna çarpıcı mesajlar gönderdi. 

http://i.ekolay.net/g/2012/11/15/osman-ozguven_52dc5a96-e6b8-45bd-87b1-dfc6125e0b2e_4_283B0182-009E-46F9-A947-A1B5D064C9CD.jpg

ÖZGÜVEN: İYİLİK KÖTÜLÜĞÜ YENECEK
Özgüven açıklamasında ‘iyilik kötülüğü yenecek’ mesajı verirken, hükümete ve yargı sistemine sert eleştiriler getirdi.

Özgüven açıklamada şunları söyledi: Değerli dostlarım, kardeşlerim, arkadaşlarım, değerli parti arkadaşlarım, değerli mesai arkadaşlarım, kardeşlerim, sevgili Dikililer, sevgili hemşerilerim, utanılacak hiç bir şeyimiz yok yüreklerinde sevgi taşımayanlar baş eğenler olayı mahkemeye taşıyan insan müsvetteleri vicdanlarının sesine kulak tıkayanlar utansın... Onlar hep bu korku ve endişe ile yaşayacaklar... ne yapılırsa yapılsın bizim yüreklerimizdeki sevgiyi ve haksızlığa karşı var olan öfkelerimizi çalamayacaklar...
 
Yargıtay’daki davamızın kesinleştiği haberini aldık. Bize henüz yasal bildirim yapılmadı. Temelsiz iki ayrı davadan belediye çalışanı arkadaşlarımla birlikte 8 yıl 4 ay cezam kesinleşmiş oluyor. İtiraz süreçleri başlatılacak elbette. Ancak tüm bunlar infazı engellemiyor. Emekten eşitlikten özgürlüklerden yana olmanın, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmanın, bu doğrultuda mücadele etmenin, baş eğmemenin faturası ödettiriliyor. Biz ne ilkiz ne de son olacağız. Ceza evleri tıka basa dolu.
Yazı yazanlar, gazeteciler, muhalif siyasetçiler, öğrenciler yani iktidara baş eğmeyen ve mücadele edenler ya cezaevlerine atılıyor, ya da dışarıda yalnızlaştırılıyorlar. İşlerinden uzaklaştırılıyorlar. İktidar kendinden olmayan herkesin hayatını zorlaştırıyor bir türlü. Ahmet Şık dokunan yanar demişti. Öyle oluyor.
Söz konusu dava dosyalarını Yargıtay’da görev yapmışlar da dahil bir çok hukukçu inceledi ve hepsi davaların düşmesi gerektiği yorumunu yaptı. Ne var ki Bülent Arınç'ın beni işaret eden açıklamaları sonrasında dosyaların incelenmesi hızlandırılmış ve bugünkü karara ulaşılmıştır.
Alınan karar bana ve arkadaşlarıma zarar vermekten öte Dikili'yi teslim almayı kolaylaştırmaya yöneliktir. İzmir başta olmak üzere birçok CHP'li belediye de aynı durumlar yaşandı, yaşanıyor.
Ne var ki yanılıyorlar DİKİLİ halkı onlara gereken cevabı verecektir. Benim ve birkaç arkadaşımın aktif muhalefet zemininden uzak tutulması onlar açısından hiç bir işe yaramayacaktır. Dikili'de ayni idealler için mücadele edecek binler var... Dikili Halkı AKP iktidarına hiç bir zaman teslim olmayacaktır. Hakkımızda verilen kararla Adalet bir darbe daha almıştır. Fiziklerimize zarar verebilirler, kimi acılar yaşatabilirler ama beyinlerimizi yüreklerimizi hiç bir zaman teslim alamayacaklar. Bizle ya da bizsiz her koşulda emek demokrasi ve özgürlük mücadelesi, tüm haksızlıklara karşı mücadele devam edecektir. Eninde sonunda ''İyilik'' ''Kötülüğe'' üstün gelecektir. Bu böyle bilinmelidir. Dik ve baş eğmez duruşlarımızla yürümeğe devam..Yüreğimle hep aranızda olacağım. Hepinizi kucaklıyor saygılar sunuyorum...’

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorgun 16 Kasım 2012 Cuma 22:36

GEÇEN SEÇİMLLERDE KARŞIYAKAYI KONAĞI BOLDÜNÜZ HAVANIZI ALDINIZ BUNLAR YETMİYORMUŞ GİBİ TÜM CHP LİBELEDİYELERE OPERASYONLAR BAŞLATTINIZ HEPSİ BOŞ ÇIKTI .ŞİMDİDE DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANINI İÇERİYE ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORSUNUZ AYIPTIR BUNLAR HALKI İÇİN ÇALIŞAN İNSANLARLA UĞRAŞMAYI BIRAKINDA GİDİN AKP Lİ BELEDİYELERLE UĞRAŞIN BAKALIM ONLAR AK SÜT İLEMİ YIKANMIŞLAR.

Yorumu oyla      12      5  
private35 16 Kasım 2012 Cuma 14:12

engelleme yöntemleri, ya ihaleyi iptal ettirmek, ya ihaleye adamlarını sokup işi bıraktırmak, yada ,ihalelerde üsülsüzlük süsü verip itibarsızlaştırmak.İzmire yapılan hertürlü engelleme ve hukuksuzlukları izmir halkı biliyor, ve tepkisini demokratik yollardan kendine yakışır şekilde yapacaktır.

Yorumu oyla      18      9  
utku karademir 16 Kasım 2012 Cuma 13:37

eyy akp ne yaparsan yap izmiri alamıcaksın

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir'in kızları büyüyünce 'sultan' olacak
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen voleybol ...
Başkan Durak Boşnak gazilerle kahvaltıda buluştu
Bosna Hersek’ten İzmir’e gelen gazileri ağırlayan Karşıyaka Belediye Başkanı ...
İEKKK’da 36. buluşma
Kentin ortak sorunlarının tartışılıp çözümü yolunda yeni önerilerin üretildiği ...
 
Konak'ın şampiyon okulu sahasına kavuştu
Okullar arası futbol turnuvalarında kız takımı, küçük erkekler ve erkekler ...
Balçova’da eğitime dev yatırım
Balçovalı çocuklar artık okuldan sonra gidecekleri Semt Öğrenci Çalışma ...
Bergama akülü sandalye dağıtmaya devam ediyor
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, engelli vatandaşlara akülü sandalye ...
 
Güzelbahçe'de Muharrem iftarı
Güzelbahçe Belediyesi, Muharrem Ayı nedeniyle yas orucu tutan Güzelbahçelilere iftar yemeği veriyor.
Öymen: Balkan Savaşı’ndan sonra da acılar dinmedi
Savaştan Barışa Balkan Savaşlarının 100. Yılı Uluslararası Sempozyumuna ...
Kocaoğlu: Laf değil hizmet yetiştireceğiz
Muhtarlarla buluşma turlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva