HABERLER>GÜNCEL
25 Mart 2021 Perşembe - 16:30

O firmadan açıklama: Aysever’in menajeri ile görüştük

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gazeteci-Yazar Enver Aysever ile birlikte çalışma şartı getirdiği “okur yazarlık atölyesi” ihalesini kazanan Aripsas Sosyal Hizmetler Temizlik İnşaat Araç Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nden açıklama geldi. Şirketin Ortağı Soner Kaya, “Biz teklifimizi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun şartlarına göre açık ihalede verdik. Bizim dışımızda 5 firma daha vardı. İhaleyi kim alırsa alsın Enver Aysever ile çalışmak zorundaydı. Çünkü şartname öyleydi” dedi. Kaya, ihaleye girmeden önce Aysever’in menajeriyle görüştüklerini söyledi.

O firmadan açıklama: Aysever’in menajeri ile görüştük

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çıkan tartışma sonrası iptal kararı aldığı “okur yazarlık atölyesi” ihalesinin yankıları sürüyor. Gazeteci-Yazar Enver Aysever tarafından bir paket program dahilinde hazırlanan 18 gün süreli ihaleyi Giresun merkezli Aripsas Sosyal Hizmetler Temizlik İnşaat Araç Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kazanmıştı.  İhaleyi 238 bin 500 TL teklif vererek kazanan şirkete şartnameyle getirilen “Aysever ile çalışma zorunluluğu” konuyu adrese teslim ihale eleştirilerine getirmişti.  Başta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamaları ve iptal kararıyla yeniden gündeme gelen ihaleyle ilgili Aysever yeni bir değerlendirme daha yaptı. Aysever, Soyer’den konuyu aydınlatmasını beklediğini söyledi.

-ENVER AYSEVER'DEN TARTIŞMALI İHALE İÇİN AÇIKLAMA

Karşılıklı açıklamaların ardından gözler Aripsas Sosyal Hizmetler Temizlik İnşaat Araç Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne çevrildi. Şirket Ortağı Soner Kaya, her şeyin ihale kanuna uygun olduğunu söyledi. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Kaya, “Biz teklifimizi 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun şartlarına göre açık ihalede verdik. Bizim dışımızda 5 firma daha vardı.  En düşük teklifi veren firmayız. Yaklaşık maliyeti 297 bin TL olan bir ihaleye biz 238 bin TL teklif vermişiz. Bu ihale bizim dışımızda başkasında da kalabilirdi. İhaleyi kim alırsa alsın Enver Aysever ile çalışmak zorundaydı. Çünkü şartname öyleydi. İhale şartnamesinde Aysever ile çalışma zorunluluğu bulunuyor. Biz ihaleyi EKAP üzerinden görünce İzmir’e bile gelmeden teklif gönderdik. Enver Aysever’in bu iş için alacağı ücret, otelde konaklama, yeme içme ve ulaşım gibi hizmetleri kapsayan paket bir programın maliyetini hesapladık. Bunu herkes gibi biz de yaptık.  İhaleye girmeden önce Enver Aysever’in menajeri ile görüşmelerimiz oldu. Ondan bir fiyat aldık. Aysever’in bu iş için alacağı ücreti önümüze koyduktan sonra diğer maliyetleri de ekleyerek teklif vermiş olduk” diye konuştu.

Kaya, şirketin bünyesinde birçok iş alanı olduğunu söylerken kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin birçok ihalesine girdiklerini söyledi. İsimlerinin böyle bir olay ile gündeme gelmesinin kendilerini üzdüğünü anlatan Kaya, “Bizim yasa dışı bir işimiz asla olamaz. Biz şeffaf bir firmayız. Devletimize vergimizi ödeyen bir firmayız. Veremeyeceğimiz hesabımız yok. Öyle bir algı yaratıldı ki ortada bir soygun var ve biz de bunun bir parçasıymışız gibi anlatıldı. Biz kendimizi çok iyi biliyoruz” dedi. 

Ne olmuştu?
Enver Aysever, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında "okur yazarlık" atölyesini adrese teslim ihaleyle aldığı iddialarına ilişkin olarak "Hayatımda hiçbir ihaleye girmedim, herhangi bir ihale sürecinde olmadım." açıklamasını yaptı. Aysever, atölye karşılığında söz edilen 238 bin lira ödeme ile de ilgisinin olmadığını belirtmişti.

Diğer yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gazeteci-yazar Enver Aysever'in, "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında kurulacak olan "okur yazarlık" atölyesi için yapılan ihalenin iptal edileceğini açıklamıştı.

 
Tacizciyi görüntüleyen genç kız ifade verdi
 
Gültepe için 'kentsel dönüşüm' zirvesi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 25 Mart 2021 Perşembe 20:50

Ooo yooo menejerimi ara beybiii!

Yorumu oyla      3      3  
sezarın hakkı sezara 25 Mart 2021 Perşembe 19:22

Aysever kim emenike?

Yorumu oyla      2      3  
barış koç 25 Mart 2021 Perşembe 16:44

vay arkadaş neymiş bu enver aysever, esnaf intihar ederken 20 "seçilmiş"e yazarlık eğitimi ve karşılığında 238 bin TL. orhan kemaller falan ömrü boyunca bu parayı kazanmamıştır herhalde yazarlıktan. çok yazık...

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tacizciyi görüntüleyen genç kız ifade verdi
Bursa’da staj yaptığı iş yerine gitmek için evinden çıkan G.Ş. (18), ...
Fotoğraf sanatçısı kaldırımda ölü bulundu
Adıyaman'da fotoğraf sanatçısı Mehmet Yılmaz, kaldırım üzerinde ölü olarak ...
Akar: Barışa giden yolun açılması gerekiyor
Milli Savunma Bakanı Akar, Rus mevkidaşı Şoygu'yla görüştü. Görüşmenin ...
 
İzmir'de kar manzaraları
İzmir'de kar manzaraları
Çiğli'de kaçak kum midyesi operasyonu
İzmir'in Çiğli ilçesinde balıkçı barınağında ele geçirilen kaçak kum midyeleri, ...
15 yaşındaki çocuğa cinsel tacizde bulundu, tutuklandı
Tekirdağ'da 15 yaşındaki kıza cinsel tacizde bulunan iş insanı İrfan Pullukçu ...
 
Enver Aysever'den tartışmalı ihale için yeni açıklama!
Gazeteci Enver Aysever, medya çalışanlarına mal varlığını açıklama çağrısı ...
İşitme engelli gence saldırmıştı: Gözaltına alındı!
İzmit'te işitme engelli Engin E.’ye şiddet uygularken çekilmiş görüntüleri ...
Torbalı'nın fidan deposu alev alev!
İzmir'in Torbalı ilçesindeki fidan deposunda, yangın çıktı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva