HABERLER>POLİTİKA
30 Temmuz 2015 Perşembe - 12:26

MHP'li Koç açıkladı: Bornova'ya kültür merkezi müjdesi

MHP İzmir Milletvekili Murat Koç, yapımı yılan hikayesine dönen ve yaklaşık 20 yıldır tamamlanamayan Bornova Kültür Merkezi inşaatının bitirilmesi için Hayranoğulları İnşaat firmasıyla sözleşme imzalandığını duyurdu.

MHP li Koç açıkladı: Bornova ya kültür merkezi müjdesi

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından çalışmaları ve ziyaretleri ile İzmir’de dikkatleri üzerine çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Murat Koç, Meclis Genel Kurulunun toplandığı gün, 7 Haziran’dan bu yana yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

BORNOVA'YA MÜJDE
MHP kadroları olarak, milletin güvenine layık olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını her fırsatta dile getirdiklerini ifade eden Koç, “Seçim çalışmalarında her zaman halkın içinde olacağımı, İzmir’in ve İzmirli’nin daha iyi hayat şartlarında yaşaması için gerekli olan devlet yatırımlarının takipçisi olacağımı belirtmiştim. Çalışmalarımızı hizmet ve çözüm odaklı olarak sürdüreceğimizi beyan ettim. İzmir’in yatırımlar ve destekler olarak, alacaklı olduğunu ve İzmir’in hakkını savunacağımızı söylemiştim. Bu anlamda hemşehrilerimizi temsil etmek, hemşehrilerimizin yıllardan beri birikmiş sorunlarını duyurmak, çözümler üreterek kamuoyuna sunmak ve İzmir’imizin gelecekten umutlu olmasını sağlamak istiyoruz. Seçildikten sonra, yeminimizi ettik ve Bornovalının kanayan yarası olan Kültür Merkezi konusunun takipçisi olmaya başladık. Meclis çalışmalarımıza başladığımız andan itibaren, öncelikle yıllardır yapımı tamamlanmayan ve belirsizlik içinde bekleyen Bornova Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili kurumlarda araştırmalarımız ve irtibatlarımız oldu. Gerek ilgili bakanlıklardan, gerek İzmir Valiliğinin ilgili birimlerinden, gerekse konuyla ilgili firmalardan bilgi alarak, Bornova Kültür Merkezi’nin akıbetini gündemde tuttum. Bu çabalarımız sonucunda, Bornova Kültür Merkezi ile ilgili olarak, ihaleyi kazanan firma ile sözleşme dahi yapılmadığını tespit ettik. Konuyu gündeme getirerek ve görüşmeler yaparak, bürokrasiyi harekete geçirdik; şükürler olsun ki bugün, valilikle müeahhit arasında sözleşme yapılmasını sağladık. Artık projenin bir muhatabı ve mükellefi var. En yakın sürede inşaat çalışmasını başlatıp, 2016 yılında Bornova halkının hizmetine sunulması için gerekli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bornovalılara bu haberin müjdesini vererek; bu konu başta olmak üzere, İzmir’in hasret kaldığı hizmetlerin ulaşması yönünde gereken titizliği ve kararlılığı göstereceğimi bir kez daha belirtmek istiyorum. İzmir bize güvendi, biz de sözümüzü tuttuk” dedi.



Bornova Kültür Merkezi’nin toplam kullanım alanının, yapılan son revizyonlarla birlikte 38.167 metrekareye çıkartıldığını belirten Koç, “Merkezin oturum alanı 11 bin 209 metrekaredir. Merkezde 850 kişilik büyük salon, 387 kişilik küçük salon ve 400 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra, okuma salonları, fuayeler, işlikler, sanatçı çalışma ve dinlenme salonları, kafeterya, misafirhane, sığınak, kapalı ve açık otopark bulunacak.” dedi.

Murat Koç Peterson Köşkü meselesine de değinerek, “Bornova Kültür Merkezi projesinin ardından sıra Peterson Köşküne geldi. Bornova’da kangren haline gelen Peterson Köşkü ile ilgili çalışmalarımızı başlatıp, Bornovalılara mükemmel bir yaşam alanı sunulmasını sağlayacağız” dedi.

 
Turizm cennetinde kar maskeli dehşet: 1 ölü, 2 yaralı
 
Şehidin kız arkadaşı: Vatan sağ olmasın, yeter!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
teşkilat 31 Temmuz 2015 Cuma 10:55

gerçekten buişleri iktidarmVekili(sn nesrin ulema) niçin takip etmez

Yorumu oyla      12      5  
Bornovalı 30 Temmuz 2015 Perşembe 23:22

Tebrikler Say'ın vekil. Bornovanın vekiliyim diye dolaşan iktidarın vekili birkez daha bornovaya nekadar sahiplendiğiniz tescillendi. Yazık yazık.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP’den flaş Erdoğan hamlesi: Örtülü ödenek
HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Cumhurbaşlığı'nın ...
Gökçek’ten bir garip CHP iddiası: İzmir listesinde kimler var?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı katıldığı TV programında Kılıçdaroğlu’nun ...
CHP’li Sındır: Halkın gündeminde seçim değil geçim var!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçim bölgesinde sürdürdüğü ...
 
AK Partili Tekelioğlu: Tek başına iktidar zor!
AK Parti eski İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, olası bir erken seçime ...
CHP'nin koalisyon ilkelerinde indirim!
AK Parti ile koalisyon görüşmelerine 14 ilke ile başlayan CHP, "olmazsa ...
RTÜK seçiminden yine sonuç çıkmadı!
Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda başkanlık seçiminden, yine sonuç çıkmadı.
 
HDP’li Vekil’den ‘tükürük ayıbı’na özür
HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan, "PKK, Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu ...
Arınç'tan Meclis'te tansiyonu yükselten sözler
Bülent Arınç'ın “Hanımefendi sus! Bir kadın olarak sus!” sözleri Meclis'te ...
Flaş! TBMM CHP’nin terör önergesi için kararını verdi
CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine CHP'li Meclis Başkanvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva