HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2021 Pazartesi - 09:40

Kılıçdaroğlu'nu bekliyorlar… DSP'den çay daveti!

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, kimlerle ittifak yapabilecekleri konusunda "DSP, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle sıkıntısı olmayan herkesle ittifak yapabilir" dedi ve CHP'yi ima ederek davette bulundu: "Genel başkanımız her zaman çağrılarını yapmış, gitmiş çaylarını kahvelerini içmiş. Fakat DSP'nin kapısını çalıp bir bardak çay içmeye gelen olmadı. Bizim hangi tavrımızdan şikayetçiler de kapımızı çalmazlar? Çaya gelmekte geç kaldılar, daha da geç kalmasınlar!"

Kılıçdaroğlu nu bekliyorlar… DSP den çay daveti!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosferde partiler ittifaklar oluştururken, Demokratik Sol Parti'nin hiçbir ittifakta yer almadığı görülüyor. DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, "Olası bir erken veya zamanında yapılacak seçimde DSP, herhangi bir partiyle ittifak yapmayı düşünüyor mu?" sorusuna, "Demokratik Sol Parti, Anayasanın ilk dört maddesiyle sıkıntısı olmayan herkes partiyle  ittifak yapabilir. Ülkenin menfaati, neyi gerektiriyorsa, taviz vermeden yolunda yürür" ifadesini kullandı.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ, TBMM'YE GİRMEKTİR
Seçim atmosferine girildikçe, bazı ilkesel duruşların netleşeceğine dikkat çeken Karakülçe, seçim yasasında değişiklik olmadığı sürece, tüm siyasi partilerin bir ittifak içinde yer almasının doğal olduğunu söyledi. DSP'nin de bu düşünceye dahil olduğunu belirten Karakülçe, "Tüm siyasi partiler gibi DSP de iktidar hedefli bir partidir. Bizler uzun yıllardır Meclis’ten uzak kaldık. Öncelikli hedefimiz, TBMM’ye girmek. Demokratik Sol kültürü benimsemiş insanların, aynı zamanda iktidar ve Meclis hasreti çeken DSP’lilerin özlemini gidermek istiyoruz. İlerleyen süreçte, Türkiye Cumhuriyeti'nde çok önemli bir yeri olan Demokratik Sol felsefenin ve gönüllerde taht kurmuş, ülkeyi yönetmiş bir siyasi partimizin, ülkeye yeniden hizmet etmeye hazır olduğunu söylemek istiyorum. DSP ne zaman iktidardan ayrıldı, frenler koptu. O günden itibaren ne enflasyon tutulabiliyor, ne fiyatlar tutulabiliyor, ne ekonomi kontrol edilebiliyor. Böyle bir atmosferde, dürüst ve çalışkan kimliğiyle Demokratik Sol Partiye her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu görüyoruz" dedi.

ÇAY İÇMEYE GELMEKTE GEÇ KALDILAR, DAHA DA GEÇ KALMASINLAR
"Biz bir taraftan şu andaki politikalardan rahatsızlığımızı betimlerken, bir taraftan da bizi yanında görmek istemeyenler var. Tavırlarından bunu hissedebiliyoruz" sözleriyle CHP'ye yönelik imada bulunan DSP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel başkanımız her zaman çağrılarını yapmış, gitmiş çaylarını kahvelerini içmiş. Gerek hukuk, gerek ekonomi anlamında politikalarımızı raporlaştırıp CHP’ye sunmuş bir partiyiz. Ne var ki Cumhuriyet Halk Partisi’nden tek kişi bile Demokratik Sol Parti’nin kapısını çalıp bir bardak çay içmeye gelen olmamıştır. Bugün siyaset üretenler, dostlarımız diyenler, hangi tavrımızdan şikayetçiler de kapımızı çalmazlar? Bir çayımızı içmezler? Çay içmeye gelmekte geç kaldılar, daha da geç kalmasınlar."

DEMOKRATİK SOL PARTİ'Yİ YOK SAYMAK, KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR
Millet İttifakı'nın aslında 2014'te Ekmeleddin İhsanoğlu projesiyle başladığını öne süren Karakülçe, şu yorumda bulundu:

"En ufak bir söylemde DSP’yi Cumhur İttifakı'na yaklaşmakla itham edenler, kendi tavırlarını hiç sorgulamıyorlar. Kimse kusura bakmasın. Ekmeleddin İhsanoğlu projesinde içimize sinmese de duruş itibariyle, o gün kurulan Millet ittifakının yanında olduk. Millet ittifakı aslında 2014’te kurulmuştur ve DSP, kurucu ana unsurlarının başında gelmektedir. Demokratik Sol Parti’yi yok saymak, kimsenin haddine değildir. Biz sadece Ekmeleddin projesinde değil, tüm referandumlarda, tüm seçimlerde biz o cephedeydik. Bizim kapımız herkese açık.  Millet İttifakı’nda 6 parti bir araya geliyor. O zaman sormazlar mı adama, o oluşumda neden DSP yok, diye?"

 
İzmir’de yeni şirket kuruldu... Büyükşehir'e 20 yıllık lisans
 
Güzelbahçe'de şahlar çekildi... Satrancın yıldızları belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sosyal statü mü? 6 Aralık 2021 Pazartesi 10:42

Oy alamayıp, ısrarla siyasete devam edenlerin amacı nedir, cidden merak ediyorum?

Yorumu oyla      3      3  
Emre Ergamalıoğlu 6 Aralık 2021 Pazartesi 10:14

DSP’de, çaylarımız demli ve her daim hazır, bekleriz..??????

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM'de bütçe maratonu başlıyor
TBMM Genel Kurulu'nda bütçe maratonu bugün başlıyor. Genel Kurulda, aralıksız ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Katar'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Katar'a gidiyor. Erdoğan, 2 ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mersin mitingi tarihe geçer mi?
Mehmet KARABEL yazdı... Mersin mitingi tarihe geçer mi?
 
CB makamına Fuat Oktay vekalet edecek
Resmi Gazete'de yayımlanan tezkereye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Erdoğan: Aynı mücadele şimdi ekonomide
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizde nasıl tüm vatandaşlarımızı ...
MHP İzmir'e 100 yeni üye
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığına katılımlar sürüyor. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Devlet Emiri Şeyh Temim bin ...
Gelecek Partisi'nden istifa edenler MHP'ye katıldı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl teşkilatına katılımlar sürüyor. ...
AK Parti İzmir Kadın Kollarından 5 Aralık buluşması
AK Parti İzmir Kadın Kolları’nın düzenlediği Türk Kadının Seçme ve Seçilme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva