HABERLER>EKONOMİ
16 Haziran 2014 Pazartesi - 10:11

Kemeraltı’nda yeni umut ‘ışığı’: 24 saat hayat!

Tarihi çarşı Kemeraltı'nın sokaklarını gece aydınlatmak için harekete geçildi. TEDAŞ yetkilileri, çarşının aydınlatması için bir rapor hazırlıyor. Raporun İzmir Valisi Mustafa Toprak'a sunulmasından sonra çalışmalar başlayacak. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, aydınlatma sayesinde yeme içme mekanlarını çarşıya çekip, kapanan sinemaları açabileceklerini belirterek, "AVM'ye giden insanları yeniden çarşımıza çekeceğiz" dedi.

Kemeraltı’nda yeni umut ‘ışığı’: 24 saat hayat!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı'nı gece de yaşatmak için başlatılan çalışmalar önemli noktaya geldi. TEDAŞ'ın Kemeraltı'nın sokaklarını aydınlatmak için İzmir Valisi Mustafa Toprak'a bir rapor hazırladığı belirtilirken, Kemeraltı esnafı sokak aydınlatmalarının yapılması halinde tarihi çarşının AVM'lere rakip olacağını ifade ediyor.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, TEDAŞ'tan 12 kişilik bir heyetin bir süre önce Kemeraltı'nda sokak aydınlatması için incelemeler yaptığını belirtti. Kaya, "Vali Bey İzmir'e ilk geldiğinde Kemeraltı'nın sorunlarını içeren bir dosya sunduk. Valimiz de bu doğrultuda bizi TEDAŞ ile irtibata geçirdi. Yetkililere gece çarşımızı gezdirdik. İhtiyaç olan noktaları gösterdik. Bu doğrultuda hazırladıkları raporu Vali Bey'e sunacaklar. Ondan sonra da harekete geçilecek" dedi.



24 SAAT HAYAT
Hedeflerinin Kemeraltı'nı 24 saat yaşayan bir çarşı haline getirmek olduğunu vurgulayan Kaya, şimdiden bar ve restoran sahipleri ile görüşmeye başladıklarını açıkladı. Özellikle Havra Sokağı civarında ayakkabıcıların boşalttığı dükkanların yeme içme mekanları olarak düzenlenebileceğini dile getiren Kaya, çarşıdaki kapanan sinemaları yeniden açmak için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüştüklerini söyledi. Kaya, "Bunları yapabilirsek AVM'ye giden insanları yeniden çarşımıza çekebileceğiz. Bugün Kemeraltı 10 bin esnafı ve 60 bine yakın çalışanı ile Türkiye'niin en büyük açık alışveriş merkezi. Bu gücü harekete geçirmek istiyoruz" diye konuştu.

MOBESA HALA YOK
Kemeraltı Çarşısı'nın en büyük sorunlarından birinin güvenlik olduğuna dikkak çeken Kaya, İzmir'de bir çok noktada olan Mobesa kameralarının çarşıya gelmediğini söyledi. Kaya, "Kemeraltı unutulacak yer değil. Kuyumcular Çarşısı'nda her dükkanda ortalama 2.5 kilo altın olsa, 25 ton altın eder.  Mobesa için teknik bir heyekt çalışma yaptı. 14 nokta belirlendi. Her direğe 4 kamera yerleştirilecek. Bu işin bütçesine İzmir Ticaret Odası ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği de destek verecek" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 17 Haziran 2014 Salı 11:27

Kemeraltı sinemaları tekrar açılmalı, bazıları gösteri merkezi olmalı,veysel çıkmazı meyhaneleri tekrar kazanılmalı,kavaflar çarşısı izmirin çiçek pasajı olmalı,abacıoğlu hanı da restoran,pub ve barlarla düzenlenmeli

Yorumu oyla      13      6  
17 Haziran 2014 Salı 09:29

işportaya ışık vallahi size bravo! bir kere duymadım zabıta seyyarlara operasyon yapmış erik arabaları toplanmış halkın sağlığı ile oynayan midyecilere müdahale edilmiş edilmemiş kimsenin umrunda değil.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 17 Haziran 2014 Salı 00:27

Kemeralti esnafi yok olmaya mahkumdur..musteriye saygi yok musteriye yol yok otopark yok..fiyatlar desen ates pahasi ve urunler kalitesiz.bence aydinlatmadan once bu dediklerime kulak versinler

Yorumu oyla      15      5  
ercan 16 Haziran 2014 Pazartesi 14:25

bu bölgede büyük bir proje var .kadifekalden başlayıp agoraya ordan kemeraltına uzanan. Yapılan kolay bir iş degil Uzun yılların getirdigi ihmalkarlıkları düzeltmek.Yapılana bir çok şey var o bölgede ve gidilecek uzun bir yol bittiginde izmirirn belki de yeni çekim merkezi olacak bu bölge. spotçuların zaten zaman içersinde orada iş yapamaz hale gelecekleri belli bir şey. İster istemez kendiliklerinden ayrılmak zorunda kalacaklar oradan

Yorumu oyla      15      10  
YORUMCU BABA 16 Haziran 2014 Pazartesi 11:43

Aşağıda Yorum Yapan Arkadaşa Aynen Katılıyorum.Ayrıca Mezarlık Başındaki Tüm SPOTÇU"ların Buralardan Derhal Taşınmaları Gerekiyor.Ayrıca Belediyelerin"de Bunlara Yer Gösterme Mecburiyeti"de Hiç Yoktur.Çoğununda Ruhsatı Bile Yok.Ama İş Kaldırımların Tamamını İşgal Etmeye Gelince Babalarının Malıymış Gibi Yayılmasını Biliyorlar.Turist Kafilelerine Rezil Olmaktan Ne Zaman Kurtulacağız Acaba!B.Ş.B"ninde Maşallah Bunları Buradan Çıkartmaya Hiç Niyeti Yok Gibi!Sözde Buraları Boya Badana İle Kurtaracağını Zannediyorlar Ama Yanılıyorlar!

Yorumu oyla      21      5  
TC. Öz Vatandaş. 16 Haziran 2014 Pazartesi 11:07

Kemeraltı İşportadan, çığırtkanlar ve yolunuza çıkıp zorla mağazaya davet eden arsızlardan temizlenmediği sürece 24 saat açık kalsa ne yazar, mesai bitimi 17.00 dan sonra Kemeraltında hangi normal vatandaş rahat dolaşabiliyor acaba. Buranın Hayat bulması için Form Bornova sitilinde muhafaza altına alınıp Özel Güvenlik tarafından sıkı bir denetim sağlanmadan ne yaparsanız yapın düzelmesi için beyhude bir çaba olur.

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fitch İzmir’in kredi notunu açıkladı: Uzun vadede…
Dünyanın ünlü kredilendirme kuruluşu, Büyükşehir Belediyesi’nin uzun vadeli ...
Hükümetten flaş hamle: İşsize nakit yardımı
‘Sosyal Yardım Yararlanıcılarının Belirlenmesine Yönelik Puanlama Formülü’ ...
Doğal afetlerin faturası çok ağır olacak!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından hazırlanarak Gıda, Tarım ...
 
Ramazan öncesi Gıda Çarşısı'nda tık yok: 'Hayır' bile durdu!
Ramazan ayına iki haftadan az kalmasına rağmen İzmir Gıda Çarşısı'nda ...
Bakan Şimşek açıkladı: 3 çocukluya vergi yok!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM'ye sevk edilen Gelir Vergisi Kanunu ...
Universal Grup’ta Cemal Özcan dönemi
Uzun süredir maddi sıkıntı içinde bulunan ve bazı hastaneleri de kapanan ...
 
Çaldağ’da sürpriz iptal: Firma 3’te 1’e indirdi!
Turgutlu Çaldağ'da 2 milyon ağacın kesilmesi ile gündeme gelen nikel madeninde ...
İzmir’e 5 yeni yatak!
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Ar-Ge Birimi çalışmalarıyla ...
Af paketinde belediyeleri üzecek, vatandaşı güldürecek karar
Kapsamı her geçen gün genişleyen torba tasarıdaki “af paketine” belediyelerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva