HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2015 Cuma - 09:17

İzmir'in tramvayı çimlerin üstünde gidecek!

Karşıyaka tramvayında ray döşeme çalışmalarının yüzde 40’ını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak hattının ray döşeme çalışmalarına da yarın, Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlıyor. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın kara ve deniz tarafında olmak üzere yola 4. şerit olarak projelendirilen Konak tramvayı, çim zemin üzerinde ilerleyecek. Orta refüjde, Ankara Asfaltı’ndaki gibi “yeşil yol” oluşturulacak.

İzmir in tramvayı çimlerin üstünde gidecek!

İZMİR - Kent içi trafiğe nefes aldırmak ve ulaşımı çevreci yatırımlarla desteklemek amacıyla hazırlanan Karşıyaka-Konak tramvay projesinde yeni bir adım daha atılıyor. Bir yandan tramvay vagonları ile atölye ve destek binalarının yapımını sürdürürken, diğer yandan Karşıyaka’da ray döşeme çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak tramvay hattı için de 14 Kasım 2015  Cumartesi günü (yarın) Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hava Eğitim  Komutanlığı önünden ray döşeme işlemine başlıyor. 
 
3 DAKİKADA BİR SEFER
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde deniz ve kara tarafında olmak üzere yola 4. şerit olarak iki ayrı hat üzerinde projelendirilen Konak tramvayı, çim zemin üzerinde "yeşil kesitli" olarak uygulanacak.
F.Altay Meydanı- Konak- Halkapınar arasında 12.7 kilometre uzunluğunda ve 19 durak, 21 araçla hizmet verecek Konak Tramvayı, pik saatlerde 3’er dakika, diğer saatlerde ise 4-5 dakika aralıklarla çalışacak.
F.Altay Meydanı’ndaki pazaryeri yanından başlayacak Konak tramvayı hattı; vergi dairesinin bulunduğu Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’ni takiben sahile çıkacak,  Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda kara ve deniz tarafı olmak üzere iki ayrı hat olarak “trafiğe müdahale olmadan  ve 3 gidiş-3 geliş çalışan karayolu trafiğinin sürekliliğini bozmaksızın” ilave yeşil şerit olarak devam edecek. Göztepe yaya üst geçidinin altından geçecek hat, sahil boyunca devam ederek Konak’a ulaşacak. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ray döşenmesi sırasında alan güvenliği için  gerekli görüldüğünde, çalışma yapılan kısımlarda yolun bir şeridini “kısmi” olarak trafiğe kapatacak.

 http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s517401.jpg

TRAFİKTEKİ 3 ŞERİT KORUNACAK
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki tramvay yapım çalışmaları ile koordineli olarak orta refuj kaydırılarak mevcut haliyle tuzlu zemin ve dar alanda gelişemeyen düzensiz bitkiler, yeni yol profiline uygun olarak düzenlenecek ve rehabilite edilecek. Bu bölgede, tıpkı Bornova Ankara Asfaltı’nda gerçekleştirilen uygulama gibi yeni ile ‘Yeşil Yol’ oluşturulacak.
Bu düzenleme sonrası Sahil Bulvarı 3 şerit gidiş-3 şerit geliş trafik yolu olarak hizmet vermeye devam edecek. Yeşil kesitli 4. şeritte seyredecek tramvay ile birlikte sinyalizasyon altyapısı da Akıllı Trafik Sistemi kapsamında yenilenerek güvenli ve sürdürülebilir bir erişim olanağı sağlanacak.
  
2 BİN ARAÇLIK YER ALTI OTOPARKI
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak bu büyük ulaşım yatırımının yanında, Konak tramvayına paralel olarak bir dizi projeyi de yaşama geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kıyının etkin kullanımı ve erişimin kolaylaştırılması için Susuzdede ve Karataş bölgelerinde engelli ulaşımına uygun yaya platformları yapımı için proje çalışmalarına devam ediyor. Mithatpaşa Parkı’nın bulunduğu bölümde inşaatına başlanan karayolu alt geçidinin tamamlanması sonrasında, üst bölüm düzenlenerek kıyıda  42 bin metrekarelik bir yeşil alan ve meydan düzenlemesi yapılacak. Bölgede oluşabilecek otopark sıkıntısının aşılması için Göztepe bölgesinde 2 bin araç kapasiteli yeraltı otoparkı yapılması için proje çalışmaları sürüyor. 
 
KARŞIYAKA’DA HATTIN YÜZDE 40’I BİTTİ
Karşıyaka ve Konak Tramvay hatları için atölye-destek bina inşaatlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce yapım çalışmalarına başlanan Karşıyaka hattı ray döşeme çalışmalarında yüzde 40 seviyesini aştı. 
 
MALİYETİ 390 MİLYON TL
Metro sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirilen 12.7 kilometre uzunluğunda 19 duraklı Konak Tramvayı ve 9.87 kilometre uzunluğundaki 15 duraklı Karşıyaka tramvayı ile bu hatlarda çalışacak toplam 38 aracın maliyeti 390 milyon lirayı buluyor. Tramvay hatlarının 2017 yılı sonunda hizmete başlaması planlanıyor.
 

 
Cem Yılmaz kucağında oğluyla galada!
 
Flaş! Van’da çatışma: 1 astsubay şehit
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Kasım 2015 Pazartesi 12:46

Hala Bornova Karşıyaka Egekent metrosu bekliyoruz. Bu şehrin kaderi ne zaman değişecek???

Yorumu oyla      16      5  
14 Kasım 2015 Cumartesi 14:09

Amaçları sahile değil, şehrin merkezine raylı sistem yapıp, otobüslerin büyük kısmını kaldırmak.

Yorumu oyla      12      10  
ibrahim 14 Kasım 2015 Cumartesi 08:53

Fahrettin Altay'dan zaten raylı sistem ile ulaşım yokmuydu. Bumuydu yani şehrin önceliği.Hep sahil, hep sahile yatırım.

Yorumu oyla      17      6  
Lombak 13 Kasım 2015 Cuma 21:39

Neyse sen önce Alsancak gar önünü çöz de...

Yorumu oyla      13      5  
13 Kasım 2015 Cuma 19:48

Projenin ilki ile bunun ne farkı var da ilk projede daha hızlı yolcu taşınacaktı? Eski projede sahilde çift hat binaların önünden geçecekti; şimdi biri sahilden geçecek. Alsancak kısmı ise komple hattı yer altına almaya gerek yok. Maliyet katlanır. O bölgenin zemini sakat. Alsancak Gar önü Vahap Özaltay Meydanı'ndan itibaren araçlar için yer altına alınırsa trafik akışkanlığı sağlanır. Daha önce aç-kapa ile yapılacaktı sonra vazgeçildi. En son derin tünel ile geçilecek denmişti. Konak Pier'den sonraki kavşakta ise pek yapılacak bir olay yok. Altta tünel var.

Yorumu oyla      13      6  
ercüment 13 Kasım 2015 Cuma 19:06

İLK PROJE DAHA İYİYDİ,VE DAHA HIZLI YOLCU TAŞIYACAKTI. AMA OLMADI BU OLDU .ÖNEMLİ OLAN HIZLI VE SURATLİ BİR İNŞAAT DÖNEMİ. YETERKİ BİRŞEYLER YAPILSIN TRAFİK BÜYÜK SORUN VE ACİL ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yorumu oyla      12      7  
Lombak 13 Kasım 2015 Cuma 18:00

Kardeşim yıllardır yazıyorum. Altta başka arkadaş da yazmış. Bayraklı'da hafif raylı değil metro olmalıydı. Alsancak'tan geçecek hat komple yer altında olmalıydı. Yeni metro projelerini elbette alkışlıyorum. Ama kentin kalbinde metro olmuyorsa. İşi geçici olarak 10 yıl erteliyorsun demektir. Çünkü eninde sonunda olacak. Bari siz yapsaydınız. Daha Alsancak gar önünü çözememişsin...

Yorumu oyla      15      6  
13 Kasım 2015 Cuma 18:00

O taraflarda yasayanlara Allah kolaylik versin diyorum. Biz Mavişehir Bostanlı tarafindakiler aylardir neler cekiyoruz.

Yorumu oyla      19      8  
13 Kasım 2015 Cuma 15:44

Bu hattın burada yoldan bağımsız gitmesi pek bir şeyi değiştirmez. İleride zaten trafiğe girecek. Özellikle Konak tarafından nasıl geçecek ? Alsancak Gar önü yer altına alma projesi yapılmadan bu hat çok verimli olmaz. Sıkıntı çıkacak yerler : Konak Altgeçidi, pier sonrası 4 yol ağzı, Alsancak gar önü.

Yorumu oyla      18      6  
13 Kasım 2015 Cuma 14:33

Doğrusu olmuş.. Sabırsızlıkla bekliyorum...

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan gündeme damga vuran 2 konuda çarpıcı mesajlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu günlerdir tartışma konusu ...
Kadına dair her şey bu eğitimde
Gaziemir Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadının İnsan Hakları-Yeni ...
Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda
Karşıyaka Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ...
 
Menderes'e 2 yeni park
Menderes Belediyesi tarafından ilçe genelindeki park çalışmaları kapsamında ...
Başkan Arslan'dan esnaf turu
Göreve geldiği günden beri halkla iç içe olmaya büyük önem veren Çiğli ...
Karşıyaka’nın gençleri Ata’nın huzurunda
Karşıyaka Belediyesi; 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ...
 
Bornova’da ‘yeşil’ harekat: Son 2 yılda…
Daha yeşil ve yaşanabilir bir kent hedefiyle çalışan Bornova Belediyesi, ...
Selvitopu’ndan bütçe yemeğinde birlik mesajları
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP ve AK Partili meclis ...
İzmir’e Alman ilgisi büyüyor: Fuar için bir heyet daha!
Dünya fuarcılık sektörünün lider bölgeleri arasında yer alan Almanya Aşağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva