HABERLER>GÜNCEL
7 Nisan 2021 Çarşamba - 11:58

İzmir'de hobi bahçelerinin yıkımı mahkeme kararıyla durdu!

İzmir'in Menderes ilçesinde, 2 hobi bahçesindeki yapılarının yıkılacağını öğrenen bir grup, yerleşimin girişini araçlarıyla kapattı. Hobi bahçesi sahipleri, yıkım ekiplerini beklerken, mahkemenin yıkımı sonlandırmaya yönelik yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi.

İzmir de hobi bahçelerinin yıkımı mahkeme kararıyla durdu!

Menderes'te, 200 ile 500 metrekare arasında parsellere bölünerek, kurulan ve kooperatiflere üye olanlara noter aracılığıyla hisse satışı yapılan tarım alanlarının üzerindeki irili ufaklı yapılar için alınan yıkım kararı, bazı kişilerin tepkisine yol açtı. Pandemi dönemi ve İzmir depremi ile şehirden uzaklaştıklarını söyleyenler, hobi bahçeleriyle rahatlama imkanına kavuştuklarını belirtip, yapıların yıkılmamasını istedi. Bölgedeki 2 hobi bahçesinde yıkım yapılacağını öğrenen onlarca hobi bahçesi sahibi, bir araya geldi. Grup, yerleşimin girişini ise araçlarıyla olası kepçe girişini önlemek için geceden kapattı.

Yıkım istemediklerini söyleyen grup, ekipleri beklerken, İzmir Bölge İdaresi Mahkemesi'nce yürütmeyi durdurma kararı alındığı öğrenildi. (DHA)

 
Göztepe artık çok rahat!
 
Wilma Elles'ten Kerem Göğüş'e nafaka davası!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tarım herkesin hakkıdır 10 Nisan 2021 Cumartesi 18:57

Gelecek nesillerin toprakla bağını sağlayan, doğaya,toprağa, sebzeye, meyveye, tavuk,kedi,köpek gibi evcil hayvanla sevgi aşılayan, yerel tohum, doğal gübre ve zirai ilaç kullanarak ekolojik tarım kültürünü yayan hobi bahçelerini devlet teşvik etmeli, tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi. Yıkmak, vatandaşı 4 duvar arasına, çocukları tablete veya tv ekranına mahküm edecektir. Pandemi, deprem, sel gibi afetlerde göstermiştir ki, bu prefabrikler bir ihtiyaçtır.

Yorumu oyla      2      4  
Leyla 8 Nisan 2021 Perşembe 20:49

100 liralık bomboş arazisini 100 bin liraya yağlı kapı buldum diye satan Çiftçi suçsuz, 100 bin tlye aldığı araziyi 500 bin TL’ye satan müteahhitler suçsuz, bu satışları bizzat onaylayan ticaret sicil müdürlükleri noterler, numarataj veren geçmişe yönelik vergiler dahi alan belediyeler suçsuz iki domates biber ekme hayaliyle krediyle emekli ikramiyesi ile alan vatandaş suçlu öylemi!!! Depremden sonra nekadar insan oralarda yaşıyor biliyor musunuz? Yıkım çözüm değildir. Düzenleme yapılabilir.

Yorumu oyla      2      4  
İskender 8 Nisan 2021 Perşembe 20:39

Yıkmak kolaydır , önemli olan makûl bir çözüm bulmaktır. Hobi bahçeleri Avrupa ülkelerinde de var. Düzenleme yapılabilir. Yıkınca ne çözülecek? Yasal Kurulan kooperatifler ne olacak insanların ödedikleri paralar ne olacak

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli 8 Nisan 2021 Perşembe 08:34

Tarım HAYATTIR Toprak bütünlüğü yasasını hatırlayın TÜRKİYE Yİ BÖLMEYİN

Yorumu oyla      3      3  
Dominic 8 Nisan 2021 Perşembe 00:11

İrili ufaklı yapılar değil malesef dubleks yapılar ve tarım arazisi üzerine yapılan yapılar mahkeme hangi gerekçe ile satışına onay verip yürütmeyi durdurur anlamış değilim bukadar dışa bağımlılık varken...

Yorumu oyla      2      3  
Mehmet 7 Nisan 2021 Çarşamba 23:26

Bu ülkede çiftçilik yapmak kolaymi, zaten devletin (hükümetin) çiftçilik politikasi çiftçiyi yeterince zor durumda birakti , ne maddi gücü kaldi nede motivasyonu insanlarda ne yapsın bağını bahçesini satmak durumda kaldi şuanki tarla veya bahçe sahipleride çiftçilik yapamayacağina göre belli nizam ve kurallar çerçevesinde hobi bahçeleri kurulabilmeli ve yıkımdan vazgeçmeli

Yorumu oyla      2      4  
Mehmet 7 Nisan 2021 Çarşamba 23:26

Bu ülkede çiftçilik yapmak kolaymi, zaten devletin (hükümetin) çiftçilik politikasi çiftçiyi yeterince zor durumda birakti , ne maddi gücü kaldi nede motivasyonu insanlarda ne yapsın bağını bahçesini satmak durumda kaldi şuanki tarla veya bahçe sahipleride çiftçilik yapamayacağina göre belli nizam ve kurallar çerçevesinde hobi bahçeleri kurulabilmeli ve yıkımdan vazgeçmeli

Yorumu oyla      2      3  
Sehirci murat 7 Nisan 2021 Çarşamba 22:05

Tarim topragina sit alanina kiyiya ormana kacak yapanlarin askere silah sıkan teroristlerden farki yoktur.imar teroristleri cezalandirilsin.

Yorumu oyla      2      3  
İbrahim 7 Nisan 2021 Çarşamba 21:43

Tarım arazilerinin korunması yasası kapsamında kullanilacak o kadar tarım arazisi varke, çifçiye gerekli destek verilmediği için ekilebilen arazilerin büyuk bir bölümü ekilememekten atildurumda bırakılmaktadir. Hal böyle iken Türkiye genelindekilebilir arazilerin onbide birini bile kapsamayan hobi bahçelerine yüklenmek biraz haksızlık gibi oluyor. Zaten hobi bahçelerinin büyük bir bölünün tarım arazisi niteliği taşımayan arazilerde kurulmuştur. Tarıma ve çifçiye gerekli destek verilmeden sorumluluğu hobi bahçelerine yüklemek adil bir davranış değilir.

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli emekçi 7 Nisan 2021 Çarşamba 20:02

Bu hobi adı altında emekli bordrolu veya çalışanın dar bütçesiyle elde edebildiği atıl toprağı üretim yaparak işler hale getirip bu yasamın riskli ortamından kurtulmak isteyen vatandaşın yaptığı prefabriğe futursuzca ?IKILSIN YIKIN diyen insanlara sesleniyorum.Sen hayatında yediğin sebzenin meyvenin nasıl üretildiğini,doğanın nimetlerinden nasıl faydalanılır bilmeyenlerdensin herhalde.Senin çocuğun,torunun çileği ağaçta oluyor sanıyordur belkide sen bile.ama biz çocuğumuz torunumuz dögruyu yaşayarak bilecek.Bu tepkini villa,site yapmak için orman yakanlara da göster o kadar cüretin varsa.Kimbilir belki sende o rantçılardan birisindir.O kişiler yani bahçe sahipleri vergisini ülkesine sorumluluğunu yerine getiren insanlar..Emin olmak istiyorsan kapımız açık misafirimiz olun...Tanımadan İNFAZ fikrinizi gözden geçirin.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TRT'de darbe bildirisi okutan yarbayın cezası belli oldu
15 Temmuz'da darbe bildirisini TRT'de okutan eski yarbay Ümit Gençer, ...
22 ilde FETÖ operasyonu: 51 gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli ...
'Sarıklı amirale ihraç yolu' iddiası
Kamuoyunda tartışma yaratan 'sarıklı amiral' konusunda önemli bir gelişme ...
 
İzmir’de acı son… Üniversiteli Simay kaza kurbanı!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde meydana gelen kazada üniversite öğrencisi ...
İzmir'de cip kaza takla attı: 1 yaralı
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği cip, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sokaklar kadınsız hale mi gelsin?
Mehmet KARABEL yazdı... Sokaklar kadınsız hale mi gelsin?
 
Teröre büyük darbe: Mal varlıkları donduruldu!
Mal varlıkları dondurulan 205 FETÖ üyesi arasında örgütün elebaşı Fetullah ...
'Şehit ve yaralı haberleri gerçeği yansıtmıyor'
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Suriye Haseke kırsalında Türk ...
Sokak ortasında silahlı kavga: 1'i polis 2 yaralı
Kırşehir'de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, olaya müdahale için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva