HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2012 Perşembe - 12:11

İzban'ın 50 milyonuncu yolcusu Nur Yıldırım

Şirinyer İstasyonu'ndan geçiş yapan 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Nur Yıldırım, İZBAN ile bir yıllık ücretsiz ulaşım ödülü kazandı.

İzban ın 50 milyonuncu yolcusu Nur Yıldırım

İZMİR - Aliağa-Cumaovası hattında 30 Ağustos 2010 tarihinden bu yana banliyö işletmeciliği yapan İZBAN'ın 50 milyonuncu yolcusu, Nur Yıldırım oldu.
 
Haftada yaklaşık 100 bin kişiye hizmet veren ve İZBAN'ın en yoğun istasyonu olan Şirinyer'den saat 11.04'te turnike geçişi yapan Nur Yıldırım, İZBAN'ın sürprizi karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Nur Yıldırım, 50 milyonuncu İZBAN yolcusu olarak turnikeden geçiş yaptığı sırada Şirinyer İstayonu'nda sirenler çalarken aynı anda konfetiler patladı. Nur Yıldırım'ı çiçeklerle karşılayan İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, Yıldırım'a "İZBAN'ın 50 milyonuncu yolcusu oldunuz" müjdesini verdi. Nur Yıldırım, 50 milyonuncu yolcu olarak İZBAN ile bir yıllık ücretsiz seyahat ödülü kazandı. Hayatında ilk kez ödül kazandığını ve şaşkınlıkla mutluluğu aynı anda yaşadığını söyleyen Nur Yıldırım, "Benim için büyük sürpriz oldu. Üniversitesi öğrencisi olduğum için İZBAN'ı her gün en az iki kez kullanıyorum. İZBAN'dan son derece memnunum ve İzmir'de toplu ulaşımı önemli ölçüde rahatlattığını düşünüyorum" dedi.
 
İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert, 30 Ağustos 2010'da işletmeciliğe başlayan İZBAN'ın ilk yolcularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman olduğunu hatırlatarak, "50 milyonuncu yolcumuz ise bir üniversitesi öğrencisi Nur Yıldırım oldu. 18 ay gibi kısa bir sürede 50 milyon İzmirliye hizmet vermek çok güzel bir duygu. İşletmeciliğe başladığımız zaman günde 12 bin yolcu taşıyorduk, bugün günde 150 bin yolcuya ulaştık. İZBAN ailesi, her geçen gün katlanarak büyüyor. İzmir halkına, gösterdiği ilgi için teşekkür ederim" dedi.
 
İZBAN Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise gelinen noktanın mutluluk verici olduğunun altını çizerek, "50 milyon rakamı, 18 aylık süreçte İzmir'i 12 kez taşıdığımızı gösteriyor. Bugün artık günde 150 bin yolcuya hizmet veriyoruz. Nihai hedefimiz; günde 550 bin rakamına ulaşmak. 40 setlik yeni tren seti ihalesinin gerçekleşmesi ve yapılacak düzenlemelerle nihai hedefimize çok çabuk bir şekilde ulaşacığımıza inanıyorum" diye konuştu.
 
İZBAN Genel Müdürü Selçuk Sert ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Şirinyer İstasyonu'ndan geçiş yapan İzmirli bayanlara karanfil dağıtırken, uygulama sabahın ilk seferlerinde tüm istasyonlarda da gerçekleştirildi.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tolga 15 Mart 2012 Perşembe 11:53

Bu uygulama istanbuldada yapıldı onlara neden bukadar ses çıkarmadınız ? Konu izmir olunca ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz.

Yorumu oyla      11      5  
İzinsiz ise suç 9 Mart 2012 Cuma 19:59

Savcılık soruşturma başlatır herhalde çekilişler Milli Piyango İdaresinden izin alınarak yapılır böyle şov malzemsi olmaz hadi bakalım

Yorumu oyla      12      5  
:))) 8 Mart 2012 Perşembe 23:20

Yahu DEMOKRAT sen ne kadar AKILLI birisin breh breh, Bu analiz kabiliyetinle STRATFOR seni hemen alır. Olmazsa KALECİLİK de yaparsın. YASİN de yedek kulübesine :)

Yorumu oyla      33      8  
YASİN 8 Mart 2012 Perşembe 16:55

Yerinde Tespit DEMOKRAT Çok Doğru Söylemişsin

Yorumu oyla      16      45  
DEMOKRAT 8 Mart 2012 Perşembe 15:51

Yorumuma Katılmayan Arkadaşlara bir şeyi Hatırlatmak İstiyorum. Bunun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İçin Hazırlanmış Bir MİZANSEN Olduğunu,Büyük bir Rastlantı Sonucu şanslı Yolcunun Bayan Olması,İZBAN ın birçok İstasyonu Olduğu halde Şirinyerde Organizasyonun Önceden hazırlanması Gibi Etkenler,Sanırım Haklılığımı Göstermeye Yeter Bile.

Yorumu oyla      14      46  
DEMOKRAT 8 Mart 2012 Perşembe 12:51

Bu 50 milyonuncu Yolcunun Şirinyer İstasyonundan Bineceğini Önceden Nasıl Tesbit Etmiş Acaba İlgililer.Belki Karşıyakadan,belki Çiğliden binecekti o Şanslı Yolcu.İş O kadar Garantiymiş ki Protokolde Hazır Beklemede.Bana Hiçte İnandırıcı Gelmedi.Birde İZBAN ın 1 yıllık ücretsiz Ulaşım Kartı vermesi,hangi kanunun hangi maddesinde belirtilmiş acaba.Çünkü Belediyenin çalışanlarının Ücretsiz binme Hakkı Kaldırılırken vede Yasal Olmadığı iddia edilirken,Bu Uygulama ne Kadar Yasaldır.

Yorumu oyla      20      49  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duygularını kağıda döktüler
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasıyla kadınlar duygularını kağıda döktü.
Abdül Batur'dan kadın personeline karanfilli kutlama
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye kadın çalışanlarına çiçek ...
Gaziemirli Gizem’den büyük başarı
Gaziemir Belediyespor taekwondocusu Gizem Özcan, Almanya’da yapılan ve ...
 
Hakan Tartan: Dünya kadınla güzel
Tartan,” 8 Mart kutlu olsun. Dünya kadınla güzel. Onların varlığı en ...
Başkan Sındır’dan kadınlara anlamlı jest
Bornova Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, ekonomik özgürlüklerini ...
Kocaoğlu’ndan İzmirli kadınlara sabah sürprizi
İzmirli kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine sabah sürpriziyle başladı.
 
Tartan Bulgaristan’da soydaşlar ile buluştu
Bulgaristan’da yapılan yerel seçimler sonrası başarılı belediye başkanlarını ...
“Muhtaç aylığı” alanlara ESHOT’tan vize uyarısı
65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara kanunla verilen ...
Atanamayan 6 itfaiyeci eylem yerine işi tercih etti
İtfaiye memurluğu sınavını kazanan ancak Danıştay kararı bekleyen adaylardan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva