HABERLER>POLİTİKA
25 Eylül 2023 Pazartesi - 09:52

İl Başkanı Saygılı yaptırdığı anketi anlattı: CHP seçmeni Soyer’e tepkili!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, il genelinde yaptırdıkları anket çalışması hakkında bilgi vererek “Yaptığımız anketlerde Soyer, kendi seçmeninden bile tepki alıyor. CHP seçmeninden Soyer’e tepkime var. CHP seçmeninin kuru sözleri yemediğini, başka boyutta olduğunu farkında olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

İl Başkanı Saygılı yaptırdığı anketi anlattı: CHP seçmeni Soyer’e tepkili!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. İl Başkanı Saygılı programda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.

2 YILDIR İZİN GELMİYOR DEDİLER… AYIPTIR, ZULÜMDÜR YA!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin icraat yapma konusunda sorunlar yaşadığını ve kendilerini hedef aldıklarını söyleyen Saygılı, Sayın Soyer, 4,5 yıllık iktidar dönemi yaşadı. Ne bir işe başladı da bitirdi. Kredi dünyasına içine dalmanın ötesinde nereye gitti. Bir işin temelini atmak mı, onu hizmete sunmak mı önemli? Taşıma suyla değirmen dönmez. Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı, Harmandalı Çöplüğü, Karşıyaka Stadı hangi proje varsa hepsinde CHP top çevirip sonuca çeviremedi. Hükümetin ne suçu var burada? Yıllardır kredi ile yatıp kalktılar. Onaylanmadı dediler, onaylandı. Onaylanma tarihlerini bile koyduk, gecikme yok. Kredinin başlaması ile kredinin onaylanması aynı tarih olmaz ki. Sem projeyi ortaya koyarsın, proje için kredi istersin. O proje ile kredi arasında iki ay sürer geçer. Üç aylık sürecini unutup iki yıllık projenin başlangıcını birleştirip 2 yıldır izin gelmiyor dediler. Ayıptır, zulümdür ya. Bilanço hesabını bilmiyorlar yada hesap kitap bilmiyorlar” dedi.

BETONU BİZ Mİ ÇALDIK, DEMİRİ BİZ Mİ ÇALDIK?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatif modelini eleştiren Saygılı, bazı bürokratların AK Partili siyasetçiler tarafından yönlendirildiği, talimat verildiği ile ilgili CHP cephesinden gelen açıklamalarda yanıt verdi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın ‘bürokratların HTS kayıtları incelenmeli’ çıkışını da yorumlayan Saygılı, “Bence kendisinin HTS kayıtları dinlesin. Bizim her şeyimiz açık net. Bürokrasi ile baskı kurmayı bırakın, ilimiz için sorunlar çözülüyor mu diye rapor istiyoruz. Baskıyı boş verin hızlandırmaya çalışıyoruz. Hukuki süreç devam ediyor. Kooperatifle ilgili nerede AK Partili bir vekilin müdahalesi var söylesinler. Çevre, Şehircilik İl Müdürü orada… Kendisine herhangi bir baskı olamaz. Demir eksikliği, İZBETON’un karışık-kuruşuk ihale işleri bunlar. Sayın Kılıçdaroğlu hep emel atma için çağrıyorlar. Sayın Kılıçdaorğlu beni temel atmalara çağırdınız, bir de iş bitince açılış töreni için liste var mı diye sorsun. Bahaneler koyan, büyükşehir kendi başarısızlıklarını, beceriksizliğini örtbas etmeye çalışanlar merkezi hükümete yükleniyor. Betonu biz mi çaldık, demiri biz mi çaldık? İhalede Heval Savaş Bey iki imza verirken tek imza vermiş. Mevcut il başkanı Aslanoğlu bu projeyi alması ile ilgili konuyu adreslerine kadar izah ettik. Konu savcılıkta… Kamuoyuna açıklama yapın dedik, açıklama yapan olmadı. Ezberlenmiş sloganik cümlelerle halkı ikna etmeye çalışacaklar. Oraya gidip konut alan büyükşehir belediyesinin işine güvenen insanları perişan ettiler. Kooperatife giren çıkmak istiyor, güven kalmadı. Siyasette, yerel yönetimde esas olan samimiyettir, güvendir. Savcılık araştırmasını yapacaktır” açıklamasını yaptı.

LGBTİ’YE GÜZELLEME YAPMASI ABESLE İŞTİGAL
Başkan Soyer’in LGBTİ konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösteren AK Partili Saygılı, “4,5 yıllık süreçte İzmir’in hiçbir kronik sorunu çözmeyen, belediyenin temel işlerini yürütmekte zorlanan, başlayıp bitirdiği tek projesi olmayan Soyer’in aile kurumuna sokulmuş zehir olan, sosyal terörizm olarak tabir ettiğimiz LGBTİ’ye güzelleme yapması abesle iştigal. Sana ne LGBTİ’den, ateizmden deizmden? Kendi belediye binasını yıkamadı, hala molozlar duruyor. Valiliğe geçerken korku tünelinden geçer gibi geçiyoruz. Üç yılda bir proje çizdirdi, molozlar hala duruyor. 3 yılda TOKİ deprem bölgesinde 650 bin konut yapılacak ve 3,5 yılda bitecek. Kendi partisinde olmayan ilçe belediyelerini cezalandırma zihniyetinde olan, bakanlıklarla birlikte yapılacak projeleri engelleyen Soyer, LGBTİ dayatması ile şehrimizin bugünü ve yarının kurabilmek için nasıl denklem kuruyor? Neyi amaçlıyor? LGBTİ ile uğraşacağına bu milletin Anadolu irfnını çökerten sosyal terörizmle uğraşacağına kendi görevi olan büyükşehir belediyesi ile şehre faydası olacak eserlerle uğraşsaydı halk nazarında saygısı olurdu” ifadelerini kullandı.

ANKETİ ANLATTI… CHP SEÇMENİNDEN SOYER’E TEPKİ VAR
Kendi yaptırdıkları anketler olduğunu kaydeden Saygılı, “Yaptığımız anketlerde Soyer kendi seçmeninden bile tepki alıyor. CHP seçmeninden Soyer’e tepkime var. İzmir’in dağlarında çiçekler açar, konser, şu-bu diyerek 4,5 yıl geçti. Soyer, İzmir’de yarın anılacağı bir eser bıraktı mı? Bunu yapmayan belediye başkanının kendisi ile alakası olmayan konularla ilgilenmesi abesle iştigaldir. 5 yılda daha hizmete talibim diyor. CHP seçmeninin kuru sözleri yemediğini, başka boyutta olduğunu farkında olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

İZMİR’İN BİR PROJESİ KONUŞULUYOR MU?
“Tunç Soyer size göre kolay aday mı?” sorusuna ise Saygılı, “Soyer kolay aday yada zor değil. Muhalefet partisinin Soyer üzerinde kararı olacaksa onların sorunudur, iç meselesidir. Kongrelerde yaşananlar nasıl onların iç meselesi ise o da onarlın sorun. Bizim derdimiz İzmirlinin rahata erdirileceği projelerin yapılması. Tek bir ulaşım çalışmasının dahi yok. Alt geçit olmadı, batı çıktı yok. Bunlar taahhüt edildi. Bir tane yapmadı. Alt geçit yapmadı. Manisa’ya gidin, orada bile kaçta battı çıktı yapıldı. İzmir’in bir projesi konuşuluyor mu? Yarıladık dedikleri projelerde anca yüzde 5 iş bitmiş dektir. Projelerini bitirmeden 5 yılı bitirecek gibi gözüküyor. Seçim öncesi vaatleri arasında battı-çıktılar vaat edildi. Alsancak, Karşıyaka, Basmane’de battı çıktı yaptı mı? Buca Tüneli öylece duruyor” değerlendirmesini yaptı.

 
Ev sahibi: Tarihi Yukarıköy.... Narlıdere Kitap Günleri için geri sayım
 
Yolcu otobüsü kaza yaptı... Ölü ve yaralılar var!
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
No heykel 29 Eylül 2023 Cuma 11:05

chp=pkk chp = yiyelim icelim gezelim heykel yaptiralim....

Yorumu oyla      2      3  
No Heykel 29 Eylül 2023 Cuma 11:02

tipik chp zihniyeti yiyelim icelim gezelim..... Heykel belediyesi

Yorumu oyla      2      3  
chp kapatilsin 29 Eylül 2023 Cuma 11:00

Akdenizin incisi izmir oldu Akdenizin pisligi.. cop cukur camur

Yorumu oyla      2      3  
belediyeci 26 Eylül 2023 Salı 14:05

Sayın Soyer liyakatsiz atamaları, beceriksizleri yüceltip tecrubelileri kıyıya atarak Belediyenin içini de boşalttı, personeli değersizleştirdi.Tecrubeli eski kadroların hiçbiri değil sadece Tunç Soyere, CHP ye bile oy vermeyeceklerini söylüyorlar.Demek ki ortada ciddi bir sıkıntı var

Yorumu oyla      2      4  
Poyraz 26 Eylül 2023 Salı 08:06

25 yılda CHP 'li belediyeler siyasi iktidarida arkasına alarak Ankara ve Istanbul'u yönetseydi şimdi bu şehirlerde ve Izmir 'de metro yatırımları bitmişti.

Yorumu oyla      3      3  
egeli 25 Eylül 2023 Pazartesi 21:25

Basmane çukurunu satın. İzmirli kazansın orası öyle duramaz.

Yorumu oyla      6      3  
25 Eylül 2023 Pazartesi 19:10

altan haklı; AKP kimi aday gösterirse göstersin gidip tıpış tıpış oy verecek.

Yorumu oyla      4      5  
Mahir 25 Eylül 2023 Pazartesi 18:45

Altan dalton senden iyi kuzu mu var? 2017 referandumunda yüzde 100 evet, yüzde 100 katılım, sıfır geçersiz oy çıkan sandıklar var dalton. Gevrek bile lüks tüketim olmuş hala sesiniz çıkıyor.

Yorumu oyla      8      3  
Asım 25 Eylül 2023 Pazartesi 18:40

Bilal bey Tunç beyi eleştirmek güzelde, hak ve hukuk gözeterek yapmak daha güzel. Sayın Başkanı eleştirirken İzmir ve CHP li Belediyelerin yatırımları için kredi onaylarının hangi masada yıllarca beklediğinide eleştirin. Gözlüklerinizi değiştirin lütfen. Haaaa birde topal ördeğimiz vardı!.. Hatırladınız inşallah..

Yorumu oyla      8      3  
Arif sahin 25 Eylül 2023 Pazartesi 17:42

Evet tepkiliyim TÜFE''ye su zammini bağladığı günden beri beceriksiz yönetimine tepkiliyim size gelirsek emeklinin hakkını yiyen iktidar olarak ne yüzle oy isteyeceksin

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Kazanırsa ne olur, kaybederse ne olur?
Mehmet KARABEL yazdı... Kazanırsa ne olur, kaybederse ne olur?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan'a gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ...
Enfeksiyon geçiren Akşener'in programları ertelendi
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in viral enfeksiyon geçirdiği duyuruldu. ...
 
Dışişleri Bakanlığı Kosova'daki saldırıyı kınadı
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Kosova'nın kuzeyinde ...
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e geçmiş olsun telefonu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i ...
Davutoğlu'ndan kendi logoları ile seçime girme mesajı
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin her yerinde, ...
 
CHP Kongresi’nde kıran kırana seçim… Manisa’da ‘Özel’ zafer!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Kongresi’nde Grup Başkanı ve Genel ...
CHP Manisa kongresi karıştı!
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Kongresi’nde Milletvekili Ahmet Vehbi ...
İnan'dan 2024 mesajı: AK Parti belediyeciliğini İzmir'e kazandıracağız!
İzmir Şanlıurfalılar Federasyonu’nun ev sahipliğinde Karşıyaka’da gerçekleşen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Sözün haysiyeti
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya yıldızı Erdoğan’ı neden uyardı?
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Bir polisin isyanı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Belediyelerin borç krizi siyasi krize dönüşüyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Farklı ahlak anlayışları, kültür, kontrol
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Bir zamanlar yaşananlar (1)
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çevre düşmanı hükümlü, savcıya karşı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Dönemi biterken Ekrem Bulgun…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Bu dünyadan Çetin Yetkin Hoca geçti
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Keşke bir kedi sevmiş olsaydınız…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva