HABERLER>SPOR
19 Haziran 2017 Pazartesi - 13:45

Göztepe transferde önceliği bütçeye verecek

Spor Toto Süper Lig'e yükseldikten sonra Teknik Direktör Tamer Tuna'yı göreve getiren ve transfer çalışmalarına başlayan Göztepe'nin Başkan Vekili Talat Papatya, kulübün bütçesini düşünerek hareket edeceklerini söyledi.

Göztepe transferde önceliği bütçeye verecek

Uzun vadede fayda getirecek futbolcuları takıma kazandırmak istediklerini belirten Papatya, "Transfer yapmak aslında dünyanın en kolay işi. Fakat şu sıralar rakamlar uçuyor. Futbolcular ve menajerleri inanılmaz fiyatlarla kulüplerin karşısına geliyor. Biz geleceğimizi düşünerek hareket etmeliyiz. Süper Lig'e çıkınca gelirlerimiz arttı ancak masraflarımız da bir o kadar çoğaldı. Hesapsız davranamayız. Göztepe'nin geleceğini riske atmak istemiyoruz" diye konuştu. 

Çoğu kulübün transferde aceleci ve hesapsız davrandığını ardından batma noktasına geldiğini anlatan Papatya, "Özellikle yabancı transferi konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Geçmişte bizim kulübümüz de sorunlarla karşılaştı. Futbolcuyu buraya getiriyoruz ancak daha sonra onunla yolları ayırmak sanıldığı kadar kolay olmuyor, kulüpler zarara giriyor. UEFA'nın getirdiği Finansal Fair Play (FFP) koşullarına hepimiz uymak zorundayız. Çünkü bizim gelecekte Avrupa kupalarına katılmak gibi hedefimiz var. Bu kural Barcelona için de geçerli bizim için de. Bu mantığı bugünden bellemeliyiz. FFP kriterlerini yerine getiremeyen kulüpler ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Biz buna müsada edemeyiz" diye konuştu. 

Taraftarın transfer konusunda sabırsızlandığını ve büyük heyecan yaşadığını ifade eden Papatya sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Taraftarlarımız yıldız isimler bekliyor olabilir. Taraftar gözüyle bakarsam ben de çok şey istiyorum. Ancak heyecanımız aklımızın önüne kesinlikle geçmemeli. Yıldız futbolcu kim istemez ki. Ancak kulübümüze gönülverenler olaya bizim penceremizden de bakmalı. Her transfer yüzde 100 olacak diye bir kaide de yok. Sezon boyunca scout ekibimiz çok çalıştı. Teknik direktörümüz Tamer Tuna'nın da planları var. Birlikte koordineli şekilde hareket edip, kadromuzu kuracağız. Transferde geç kalmadık, zaten dönem yeni başladı. Herkes sabırlı olsun." 

KULÜPLER DİYALOĞA GİREBİLİR
Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya, transfer döneminde kulüplerin de diyalog halinde olabiliceğini söyledi. Herkesin farklı hedeflerle yola koyulduğunu ifade eden Papatya, "Transferde bir taban fiyat belirlemek pek mümkün olmaz. Başkası 1 liralık bütçe belirlerken diğeri 3 liralık plan yapar. Burada futbolcu ve menajerlerin rakamları yükseltmesi sıkıntı doğurabiliyor. Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın da 'Transfer kolay iş değil. Transferin ilk dönemleri kolay olmuyor. Fiyatlar oldukça yüksek. Bu standartların oturması ve bazı gerçeklerle yüzleşmek hem futbolcu hem de kulüp için zaman alıyor' ifadesine katılıyoruz. Kulüpler diyalog halinde olabilirse bu rakam oynamalarının önüne geçilebilir" dedi. (DHA)

 
1912 Karşıyaka'dan Kocaoğlu ve Akpınar'a destek çağrısı
 
AK Partili Doğan'dan 'işçi' çıkışı: Kocaoğlu'na tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1912 Karşıyaka'dan Kocaoğlu ve Akpınar'a destek çağrısı
Karşıyaka'da 1912 Karşıyaka Derneği, bir açıklama yayınlayarak İzmir Büyükşehir ...
Karşıyaka'nın kapısı Okan'la Mahmut'a açık
Spor Toto 2'nci Lig'de geçen sezonki kadrosunu büyük oranda korumayı başaran ...
Menemen Belediyespor gençleşti
Spor Toto 2'nci Lig'de gelecek sezonun çalışmalarını son sürat sürdüren ...
 
Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası sona erdi
İzmir'in Çeşme İlçesi'ndeki 5. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası ...
Pınar Karşıyaka'da yeni hedef Semih
Spor Toto Basketbol Ligi'nde yeni sezon öncesi kadrosunu büyük oranda ...
Menemen Belediyespor'dan stoper atağı
Transferde Konya Anadolu Selçukspor'dan Eren, Kızılcabölükspor'dan Semih, ...
 
Altınordu Erdoğan'a 1 milyon euro fiyat biçti
TFF 1'inci Ligi ekiplerinden Altınordu, gösterdiği başarılı performansla ...
Göztepe'de transfer harekatı: Eski Fenerbahçe'li de listede
Teknik direktör sorununu Tamer Tuna'yı göreve getirip çözen Süper Lig'in ...
Kaf-Kaf derin bir nefes aldı
Spor Toto 2'nci Lig'de 55 milyon TL borcu, güncel mali sorunları ve transfer ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva